Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bocken Bruse

Medlem
 • Antal inlägg

  156
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Bocken Bruse vann dagen: 31 december 2014

Bocken Bruse hade det mest gillade innehållet!

Om Bocken Bruse

 • Medlemstitel
  Aktiv

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://bockenbruse.com

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Gammal Pop- och Rockmusik, Hårdrock, Metal, Heavy Metal samt bilar och MC.

  Här är en bild på en av mina pärlor... en Bentley Turbo R från 1991.
  http://bockenbruse.com/bentley_turbo_r_6.8i

  Samlar också gamla Stereo HiFi prylar som vinylskivspelare, rullbandare, kassettbandare, "tunga" förstärkare mm mm mm.

  ROCK ON!
 1. Lite drygt ett dygn tills den stora finalen går av stapeln. Nu gäller det bara att ladda upp med chips och lämplig dryck så får vi hoppas att bästa bidrag vinner.
 2. Idag har vi haft 13 grader varmt och enl senaste update från vädersajten vad beträffar vädret där just jag bor i södra Sverige så tror jag faktiskt på en fortsatt grön och fin höst fast vi är 4 dagar från julafton. Det trista kanske skulle kunna vara att julstämningen har svårt att infinna sig eller tomten har svårt med sin släde. En skärmdump från sajten ovan för mitt närområde.
 3. Ledsen att jag glömde bort LASER-vinylskivspelarna. The World’s Only Commercially-Sold Laser Turntable Can Be Yours For a Mere $15,000 http://diffuser.fm/laser-turntable/ Frågan är kanske snarare om TS är beredd att betala US$ 15.000.- (drygt 120.000 kronor) för en skivspelare för att få knasterfritt ljud med bakgrund av att han både uppger att han är "novis" samt att han tänker lägga vinylen på USB-pinne.
 4. Det enklaste bildbehandlingsprogrammet som finns och som dessutom är gratis och finns på svenska är PAINT.NET. Get PAINT.NET
 5. Jag minns när jag för många år sedan kom hem till en kompis och var på gång och köpa min första dator - en ATARI 1040 STFM (som hade byggt samman själva datorn och tangentbordet) och jag tittade på datorskärmen... en gammal 10" svartvit tjockburk och kompisen fattade att jag kunde noll om datorer och berättade för mig att det var i "tangentbordet" datorn var inbyggd och inte i datorskärmen. Detta var troligen sent 80-tal eller mycket tidigt 90-tal. Så, som svar på din fråga - NEJ, jag är inte datatekniker eller datakonsult utan en helt vanlig "svensson" (fan, vad trist det låter) men lite har jag väl lärt mig under de 25 - 30 åren jag har haft datorer. Idag har jag 5 eller 6 datorer om jag inte minns fel. Samtliga utom en är stationära burkar. Alla funkar självklart klockrent. Ska kanske också tillägga att jag kör MS Win och INTE LINUX eftersom jag inte anser LINUX är något för den vanliga hemmaanvändaren som inte vill hålla på att mecka med sin dator och OS var- och varannan dag. Men det är som sagt var min mycket personliga uppfattning om LINUX. Det är därför jag kör MS Win. Btw, för mig är datorer som bilar. En bil ska funka även om man nöjer sig med att bara tanka på bränsle, fylla på kylarvätska och motorolja och luft i däcken.
 6. Vore roligt och intressant att få reda på varför du måste ominstallera dina OS så ofta. Jag har ALDRIG under 20 års tid ominstallerat ett OS. Ex MS Win XP Pro hängde med från 2003 till gissningsvis 2013 med dagligt användande i min gamla dator utan att jag behövde ominstallera. Har faktiskt aldrig någonsin behövt ominstallera under mina 20 år med PC. Vad gör du med din dator som kräver ominstallation? Det kan väl knappast vara LINUX det är fel på??
 7. Frågan är väl vad du vill veta? Vill du veta vad uttrycket "vart vill du komma" eller vill du veta vad uttrycket "vad vill du veta" betyder? Det är ju två helt olika syftningar! Naturligtvis är det lättare att slå upp uttrycket eller orden i... SAO 1 SAO 2 Varför krångla till svenska språket med engelska översättningar?
 8. Jo, jag såg rubriken och jag var lika förvånad DÅ som jag är IDAG över vad elen kommer in i bilden. Tell me!
 9. Jag kör med "lågprisblad" från Biltema på mina standardbilar och det funkar utomordentligt sommar som vinter.
 10. Enl inslag i olika TV-program senaste veckorna kommer vi att få en invasion av mördarsniglar i södra Sverige p gr av att vi fått den tredubbla nederbörden i maj mot vad vi normalt brukar ha. Dessutom har vi haft betydligt lägre temperaturer i maj än normalt vilket gör att de små kräliga äcklen har blivit betydligt fler än tidigare somrar. Hur gör du för att bekämpa mördarsniglarna vars riktiga namn egentligen är spansk skogssnigel... eller fransk skogssnigel som enl vissa är dess riktigaste namn då den enl vissa egentligen kommer från Frankrike och inte från Spanien. För några år sedan var jag så ordentlig så jag grävde en djup grop och begravde dem i. Men iom torkan förre året i juli och augusti så lägger jag dom bara i täta plastpåsar och lägger som i soporna och överlämnar på det sättet ansvaret till kommunens renhållning. Uppåt en femlitershink brukade det bli som mest varje dygn förra sommaren/hösten. Något jag uppmärksammat i år är att de är något mörkare än vad de var förra sommaren.
 11. Jag tycker matte är superintressant och var vid sidan av fysik och svenska ett av de ämnen jag hade 5:a i. Perfekt om man vill räkna ut hur mycket bensinförbrukningen ökar om man är ute och åker hoj eller bil och ökar hastigheten från 70 km/h till 90 km/h och tar med fartvinden i beräkningen till hur mycket uppvärmningskostnaden ökar i mitt hus när tempen sjunker från "nollan" till 5 minusgrader samtidigt som vinden ökar från 8 m/s till 12 m/s.
 12. Jag har själv synfel dvs jag använder glasögon. Både när jag kör bil (närsynt) och när jag ser på dataskärmen (långsynt) och jag använder en 22" widescreenskärm med upplösning inställd på 1680 x 1050 och jag ser alldeles utmärkt.
 13. En fundering i största allmänhet när det gäller nätaggregat och datorer rent allmänt - finns det någon annan produkt i våra hem som för varje år bara har högre och högre och högre strömförbrukning? Tom våra älskade bilar blir mer och mer bensinsnåla men den enda produkt jag kan komma på är datorerna som för varje år som går bara drar mer och mer och mer ström. När får vi se vändningen när datorer drar mindre och mindre ström för varje år som går?
 14. Topic är ju processoröverhettning så jag vet inte riktigt hur du kom fram till den suspekta kommentaren?
×
×
 • Skapa nytt...