Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HansErik

Medlem
 • Antal inlägg

  556
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Allt postat av HansErik

 1. Har med tiden samlat på mig alldeles för många favoriter. Var i C kan jag hitta favoritmapparna och radera många snabbt istället för att i "rullgardinen" markera en och en och radera osv.
 2. Har försökt köra i Powershell DISM/Online/Cleanup-image/SearchHealth och Sfc/Scannow men kommer inte in för det krävs som det heter "administratörsrättigheter". Enkla svaret är att jag är administratör och vet nu inte hur att gå vidare. Det kom även upp en begäran "use an elevated command prompt ……". Och det är? Avast påstår att Office 365 och Intel (R) Management Engine Components slöar ner datorerna. Liksom OneDrive. Jag har inte märkt att datorerna är "slöa" utan började titta på detta när jag såg på Avast. Jag har Telia 500/500 och ta emot filer går på klart över 500 men att skicka går endast mellan 30-100. Telia säger att jag ska hoppa över routern och prova med att ansluta direkt till inkommande. Men datorerna är stationära och går med kabel. Routern står mitt emellan inkommande och datorerna. Ska man verkligen behöva flytta allt inkl skärm och har dessutom inget strömuttag i närheten. Sladdarna går dessutom genom flera väggar.
 3. Har "alltid" efter att jag kopierat OneDrive-filen till hd säg på dator b och c raderat motsvarande material i OneDrive-apparna och hd-filerna har aldrig försvunnit. Även på ursprungsdatorn säg a som jag kopierade från hd till OneDrive-mappen för tillgänglighet på b och så försvann inte hd-filen på a närjag tog bort ur one drivefile-filen. Har bara enfrågatill om OneDrive som jag knappt törs ställa och det är var synkar jag mina filer med OneDrive och hur tar jag bort synkningen?😳
 4. Jag har blivit helt uppsnurrad av tråden "flytt från hd C til hd D som jag kunnat kl 0400 på morron liksom även OneDrive. Jag använder OneDrive till att göra backup på 2 andra datorer. När jag vill spara en fil kopierar jag helt sonika från hd till OneDrive-mappen och sen dyker den upp på de 2 andra. Där kopierar jag dessa till resp hd och sen raderar jag OneDrive-mapparna. Detta istället för att "transportera" med USB-minnen. Nu fick jag se att en mapp på 8 gb familjefoton fanns i papperskorgen pga att jag driibblat med OneDrive tror nästan jag återgår till usb...
 5. Hmm Om jag flyttar mappen/filen på hd till en annan partition eller annan hd bortfaller synkningen då och kan sen filen på OneDrive tas bort utan att påverka den flyttade hd-filen eller försvinner den per automatik då från OneDrive?
 6. Har en del mappar/filer som finns i one drive och som syns enbart om jag kollar online. Det finns ett alternativ "radera" och min fråga blir o m jag raderar dessa i one drive visst blir de kvar på hd efter raderingen? Högerklickning på en mapp visar bl a "ge åtkomst till >" och sen "ta bort åtkomst". Bildfiler i mappen visar "sänd till one drive". Hur ska det se ut för att inget från hd går till one drive utan min handpåläggning?
 7. Tänkte jag med och visade enkel filhantering utan totalcommander.
 8. Nä det vore konstigt i så fall. Vet inte mängden han jobbar men man vet väl själv. Var bara ett exempel hur man enkelt kan dela upp saker och ting. Har man väldigt mycket material bör man se till att skaffa utrymme. T ex en till inbyggd hdd eller en separat med usb. Och då ger windows enhetsbokstäver. Sen enkelt att bara att fylla på. Är det inte att flytta filer som är hans problem och det problemet förstår jag inte. Skaffa större utrymme och använd enhetsbokstäverna som windows tilldelar. Markera en fil i C och kopiera till annan enhet är väl enkelt. Markeringen på C brukar finnas kvar så efter kopieringen finns kan han annullera filen på C. Flytt mellan enheter blir alltid kopiering men inom en enhet en rejäl flytt.
 9. Jag måste vara helt okunnig som inte förstår problemet riktig. Om datorn enbart har en disk säg typ SSD på 256 gb så är det väl lätt att dela den via partitionering.Man får då kvar hälften med enhetsbokstaven C och en ny med D.. Högerklicka nånstans på D och ny mapp fås där. Den nya mappen döps t ex till "Bilder". Gör lika en gång till och döp den till t ex "Filmer" osv. Ta önskade material från C och för över till D och där önskad mapp. I C räcker det att Windows finns och program som använder Windows. I en dator har jag en SSD disk C om 256 gb och en mekanisk om 1 tb. Den senare har jag uppdelad i 3 partitioner där jag i D har tex Flygplan, i E Båtar och i F Bilar. Hdd om 1 Tb alltså delad till 3 partitioner. Om en båt av misstag hamnat i F är det bara att flytta den till E. När man ska ladda ner nåt får man alltd fråan vart ska jag lägga filen och är det en båt skriver man E:\Båtar. Har man olika färger på båtarna kan det bli t ex E:\Båtar\Gul som kan byggas neråt som t ex E:\Båtar\Gul\segelbåtar osv. Det går ju att undvika att de syns i biblioteket med delas inte ut via egenskaperna för resp mapp eller visas ej när man är inne i bibblan. När måste man tänka på systemmappar och kataloger? Ska väl inte röras??
 10. Det går väl att styra nerladdningen till den hd eller ssd men vill. Styr du till D så visas kopior i biblioteket - detta går ju att stänga av. Som jag förstått är det senare enbart en spegling och utrymmet belastar enbart D. Kanske jag har fel?
 11. Tids- och kvantitetsmässigt skulle det kunna vara jag men inte lokalisering eller webläsare som jag tänkte först. Har flera datorer, surfplattor och telefoner. Minns att jag nån gång skickat samma ärende dels med statdator och senaree på natten från telefon vilket orsakade en mindre förvirring. Därefter skickar jag epost alltid från en och samma dator och visst kan även jag misa min så många gånger? Nej.s Sista "s" ska höra till "misa" men det har blivit lite krångligt för mig med rättelser.
 12. Kollade på mina inställningar och där finns nån på mitt konto som använder en webläsare "amazon" och under nyligen använda enheter känner jag inte igen mig alls. Ta en titt där!
 13. Har Telias router TG799vac med rubr anslutning och körde i början med råge åt bägge håll.. Inte provat på länge men gjorde så nu och får stadigt ca 625 ner men varierar mellan 20-40 upp men även ett värde på 125. Har startat om routern enligt Telias webguide men ingen skillnad. Ringde Telia men de stänger redan kl 19. Nån här som har nåt svar på problemet. Jag har senaste W10 pro och ie 6e generationen och 2 minnen 8 + 8 som alltså ger 16.
 14. Jag har kabel mellan tv och router. Har haft hembesök av en mer tekniskt belastad än jag och han säger att jag h a r och kör 4k på detta vis. Fick också veta hur man ser att det är 4k. Spelar ingen roll om jag kör sladdlöst eller med sladd då det inte blir nån skillnad i kvalitet kanske mest beroende på anslutningen 500/500. Tydligen hade jag för stora krav på 4k.... men visst har jag kanonbild - både i 4k och vanlig hd.
 15. tack men jag har kabeln direkt från routern till tv:n. när jag kör 4k-material från S10an så står det fortfarande 1920*1080 men jag har en gammal chromcast men jag ska köpa en ny som klarar 4k. min gamla Telia-box vet jag att inte klarar 4k och jag vill undvika köpa Telias senaste eftersom jag har myccket inspelat på den gamla och som fungerar väl för vanlig upp- inspelning. telia-supporten sa att jag måste ha en box men Netflix och Samsung sa att det inte alls va nödvändigt.
 16. Haft detta uppe nån gång tidigare men hittar inte. Tv Samsung UE 7045 65" UHD 4k. Netflix-app i TV:n. Internet Telia 500/500. När jag valt en 4k-film tycker jag inte att kvaliteten inte är märkbart bättre än vanlig HD. Klickar på info och då visar den uppe t v i rutan hastighet 14.25 mb/s exakt på alla 4k-filmer. Kör jag vanlig hd-film visar den mellan 2-5 mb/s på olika filmer. Har pratat med Samsung, Netflix och Telia. Samsung och Netflix ser inga konstigheter och den senare säger att man måste upp i min 25 mb/s för att få ut full 4k-kvalitet vilket jag ska få. Frågor till Telia-supporten blir diffusa och ha påstår att jag måste koppla via deras box - hur nu det ska gå till. När jag tittar på "strömmande" har jag varken förstärkare eller digitalboxen påslagna utan enbart tv:n. Jag kör tv:n med sladd och det är högst 4 m mellan router och tv. Varför kommer jag ej upp i rätt hastighet och hur kan jag göra för att råda bot?
 17. S8 kopplad till dator W10 pro utgåva 1809 och med assistenten skriver jag och tar emot meddelanden på datorn. Har nu köpt S10 och flyttat över SIM-kortet från S8 til S10. Kan alltså nu inte använda S8 med datorn och begriper inte hur jag ska få in S10 kopplad till assistenten resp ta bort S8. Jag antar det räcker att göra en fabriksåterställning av S8 vid ev försäljning.
 18. Tack för ett riktigt pedagogiskt svar.. Jag började i morse med att skriva ut länken du refererar till. Förstod nästan att det var nåt lurt med +-tecknet (blev ett fint ord!). Jag hittade på ett ställe med färgfilter och aktiverade detta och vips kom rätta färgerna tillbaka. I och för sig tycker jag det borde vara tvärtom att filtrerar jag färgerna borde de ändra sig. En lärdom rikare.
 19. Skriver på en skärm med inverterade färger och stor blev den. Muspekaren nästan tvärsöver 22" skärmen. Håller alltså på med att titta på kortkommandona. Jag ville visa och dölja skrivbordet. Enligt instruktionen från Microsoft håller jag först ned windowstangenten sedan plustecknet sedan stora d med hjälp av shift och då inverteras färgerna på skrivbordet. Gör jag fler såna ingrepp blir det större och större. Med hjälp av mushjulet har jag fått tillbaka ordinarie storlek. Men hur får jag tillbaka rätt färger?? Jag måste göra nåt kardinalfel för att använda 4 fingrar för åtgärden tar en massa tid. Tackart på förhand för lösning.
 20. Jag frågade där hur man blir medlem slutet mars men inte fått nåt svar. Ska försöka igen.
 21. Nej jag får ingen förbättring. Byte tfn till Samsung A 50 men inte pga detta utan av flera andra orsaker.
×
×
 • Skapa nytt...