Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HansErik

Medlem
 • Antal inlägg

  506
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

HansErik vann dagen: 11 december 2016

HansErik hade det mest gillade innehållet!

Om HansErik

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

9 441 profilvisningar
 1. HansErik

  Astronomi

  Imponerande "hjärnor" som inte bara konstruerade dessa sonder utan kan kommunicera med dem också med sån svag signal och detta avstånd. Hade jag inte valt språk på gymnasiet för att undvika "matte" kanske jag varit med och beräknat banorna.....
 2. HansErik

  Astronomi

  Såg på tv en intressant dokumentär (långfilm) om Voyager 1 och 2. Jag tror det var nr 2 som passerade nära Pluto och fotograferade sedan gavs den en ny bana för att försvinna utåt i evigheten t o m ovanför eklikptikan. Min fråga är hur den signalen skickas - radiosignal eller? Sprids den signalen ut åt alla håll eller kan den riktas direkt mot Pluto? Hur kan de träffa så rätt så de kan ge nya instruktioner till sonden. Det kanske tar 6-7 timmar för signalen att nå fram och under den tiden hinner både Pluto och sonden förflytta sig ett gott stycke i olika riktningar dessutom?
 3. HansErik

  W10 uppdatering till 1809?

  Jag har 1809 på en Home sedan början oktober som funkar helt. På mina 2 pro fortfarande 1803.
 4. HansErik

  Trådlös överföring av bilder

  Vill bara tillägga att det inte är en lätt instruktion med pingar , accesspunkter, dubbla frekvensband etc. - framförallt när frågeställaren har namnet "Novisan".
 5. HansErik

  Samsung S6 / S8

  Förstår inte heller din fråga - kan man tänka sig tankefel eller nåt annat? Har du nåt bättre förslag?Jag ska försöka leta fram kvittot och se köpdatum. Minns dock att jag var en av de första att köpa s8. Otrevligt igen så får tänka om igen med att fråga här.
 6. HansErik

  Samsung S6 / S8

  Min S8 är snart två år. Märker nu att jag har fått dåligt ljud från motparten och hör knappt vad hen säger. Hen hör mig helt ok. Slår jag på högtalaren så hörs det perfekt. Ljudreglaget står på fullt. Vad kan felet vara?
 7. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Då tänker vi lika. På mina två nyaste har jag ssd 120 på den ena och ssd 250 gb på den andra och på dessa fins endast operativsystemen w10 pro resp w10 home. Den tredje laptopen är gammal vå bara en hdd med 4 partitioner. Det ska stå så och inte vå! Till ssd 120 har jagen hdd 1t och en 0,5 tb. Ssd 250 har en hdd på 2 t. Datorerna med ssd har processor i7 och 16 mb ddr3 resp ddr4. Med Telias 250 tycker jag de har skaplig fart också.
 8. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Använder i princip samma system. En ssd (alltså med Foton) och sen ytterligare två mekaniska diskar som var och enär uppdelad i olika partitioner. De bilder jag förlorat hade jag placerat i lämplig mapp på en av de andra diskarna. Har alltid haft en disk för bara Windows. Andra meningen ssd för C etc. Varför går det inte att flytta markören för att göra ändringar om jag skriver fel? Betr dubbletterna använder jag programmet Double Killer sen flera år.
 9. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Jag hittar Foton och de tre punkterna men ser inget alternativ typ Lägga till eller Ta bort. Funkar det så att filerna i Foton även finns fysiskt på annan partition (eller annat ställ) och att om de raderas i Foton så försvinner de även på ursprungsstället? I så fall skulle jag rädda filerna i Foton genom att flytta dem från partition till en annan och då skulle även Foton tömmas motsvarande?? Nästan 300 gb….
 10. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Tack. Har redan "lortat" i partitionen där filerna försvunnit. Märkligt att filerna flyttas över dit och inte enbart kopieras. Ska kolla om jag kan få tag på nån som kan hjälpa till med 1 eller 2.
 11. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Innan jag skickade ovanstående så hade jag gått genom en massa i Samling och raderat massor innan jag tröttnade. Därefter skrev jag första inlägget. Först nu tittade jag i en mapp på partition I och nu var den nästan helt dränerad med kanske 1 gb bilder där de flesta redigerade - månader med jobb! Jag hade dessutom hunnit med att tömma papperskorgen. Är de helt borta eller går de att återskapa? De bilder som nu finns kvar i "Samling" hur kan jag återställa dem till rätt ställe? Förstås helst inte en och en utan i klump.
 12. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Vid start-foton-samling "samlas" alla foton inte enbart från C utan även från andra partitioner. Jag har tusentals bilder från mest från mina kameror på E och F. Ska det inte gå att ta bort mappen "Foton"?? Det går att radera i samling men då får jag sitta i åratal och göra det. Jag vill inte ha bilder i "Foton". Det här gäller version 1803. en annan dator med W10 Home och version 1809 har jag inte detta problem.
 13. HansErik

  Total commander

  Ha försökt få nån länk med Total commander gratis för W10 men Malwarebytes varnar för samtliga. Någon som har tips på länk? Får kosta också om ej finns gratis.
 14. HansErik

  w10 1803 "sök"

  Beklagar olägenheten jag förorsakat och lovar bot och bättring. Det var bara så att jag märkte först efter att min fråga skickats att jag glömde pricka i bevakningsrektangeln. Visste då inget annat än att skriva tillägget. Har under många använt den rektangeln för att få mejlsvar. Berätta gärna för Mikael63.
 15. HansErik

  w10 1803 "sök"

  Då jag ska göra en sökning med förstoringsglaset aktivitetsfältet och skriver t ex "Be" då visas alla filer jag har med "be" i början av filnamnet som thumbs betc. Finns nån möjlighet undvika att bilder visas??
×