Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HansErik

Medlem
 • Antal inlägg

  572
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

HansErik vann dagen: 11 december 2016

HansErik hade det mest gillade innehållet!

Om HansErik

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

12 129 profilvisningar
 1. Jag har fått avisering att det finns svar på mitt senaste men ser inget svar. Glömde kommentera SSH som är helt nytt för mig. Laddade ner till datorn och såg riktigt rejält ut. Däremot fick jag det inte att fungera med telefonen.
 2. Koppla ihop S10 med W 10. Börjat med Din Telefon som funkar. Vill se telefonens foton på datorn. Trots att det finns massor av bilder av bilder i Galleri och Foto så känner datorn bara av knappt 5 st. Finns nån tänkbar anledning? Läste nånstans att ska gå att kopiera filer från S10 och klistra in i datorn och vice versa. Men hur?
 3. Har en trådlös mus Logitech M310. Vill inte följa med handens rörelse varken upp, ner eller diagonalt. Den ofttast efter en decimeter och jag får då lyfta den och dra neråt och sen upp med den igen för att fortsätta den tänkta rörelsen. Står att det ska finnas 3 st knappar men det enda jag har är scrollen.
 4. Jag ser igen att Lenovon drar ström från batteriet fast jag har anslutning till väggutaget. Även om jag är ovan med laptops måste det vara galet??
 5. Tack alla - jag vet vad en switch är - har bl a ett tangentbord/mus trådlöst till två skärmar och 2 datorer. Med kabel laddar de två stationära ner ca 630 samtidigt och skickar nästan lika mycket (Telia 500/500). Om jag nu kopplar ihop Lenovon med kabel till en av de stationära får jag samma hastighet fortfarande? Lenovon går med samma fart om den körs samtidigt med en av de stationära. Lenovon ha nätverkskorts 1,5 och de stationära 1,0.
 6. Ska förstås vara nätverkskabeln - se bild. Säger inget mer om det. Har däremot 2 långa kablar dragna till mina stationära och skulle vilja ha en tredje till nya Lenovon, Alla 3 stå bredvid varann. Finns det grenkontakter att sätta på den extrema änden på en av dem så att jag kan "stjäla" till laptopen?
 7. Har förbaskat svårt att ta loss resp sätta i hdmi-kontakterna i datorerna. Hur gör man med "vingarna" på kontakterna???
 8. Jag har nu hållit på att meka med datorn. Rätt som blir det blank skärm mm och ur och i med strömmen. Felrtal återställningar. Ofta hittades inte bildskärmens drivrutiner (bildskärmen är en Samsung 24 " full - HD) men väl efter omstart men sen började det om igen. Vid en återställning fick jag med nåt program "Segurazo Realtime Protection" som hittade på felaktigheter i Chrome. Raderade Chrome och gjorde en sista återställning och nu har datorn funkat i 2 dagar. Ville vänta och se innan jag svarade. Under tiden köpt en Lenovo Legion Y540 15,6 " FHD 144Hz GeForce RTX 2060 I7-9750 16 GB RAM och 1TB PCle SSD Home som ersättning för en gammal Toshiba. Har du nån bra adress för Chrome??
 9. Har idag köpt hem en Lenovo Legion Y540 15,6" FHD 144 Hz GeForce RTX 2060 Core i7-9750HF 16 GB RAM 1TB PCle SSD och Home. Hoppas få mycket nöje med den. Har börjat ladda ner uppdateringar. Tog en sabla tid att få KB4532693. Märkte att batteriet laddade ur trots att jag kör med sladd. Har hastighet 500/500. Måste varit glappkontakt så nu laddar batteriet.
 10. I en av mina stationära fanns en ssd-disk på (A) 126 gb på vilken OS låg och en mekanisk (B) på 1T uppdelad i 4 partitioner. Dessutom ytterligare en mekanisk (CC) på 500 gb och 3 partitioner som tagits från en annan dator.. En av partitionerna i B började krångla och laddade väldigt trögt och även efter flera omstarter trögt som bara den. Beslöt att göra en återställning enligt Wiindows där egna filer sparas dock skulle vissa externa program försvinna (W gav en lista vilka program som raderats). Datorn med i7 ( 6 gen) och ram 16 gb (DDR3) har jobbat mycket bra i ca 3-4 år. Men nu efter återställningen har hela disken B försvunnit och C återställts som tänkt och hela C finns orörd som förväntat. Men var kan B har tagit vägen? Allt av vikt fanns på den disken och uppskattar att ca 400 gb av 1000 fanns ledigt. Visserligen har jag kopierat en stor del
 11. Tackar för fina tipsen! Tror jag fastnat förAcer Predator Helios 300 - 15,6" | i7 | 16GB | 512GB | GTX 1660Ti | 144Hz från Inets fyndhörna för sek 14500:-. Får anses prisvärd.
 12. Har en 8 år gammal Toshiba som jag ska ersätta. Har möjlighet att köpa en ASUS TUF FX705DU 17.3" FHD 120 Hz GeForce GTX 1660 6 GB Ryzen R7-3750Ti 16GB RAM PCle SSD W10 Home för sek 12990:-. Någon som har erfarenhet av denna maskin? Dess data matchar mina stationära som dock har I7 och svagare Nvidia. Jag tänker närmast på processorn Ryzen och hur den matchar I7 6e och 7e generationerna. Kommer att användas mest för bildhantering. Min gamla Photoshop fungerar utmärkt i de bägge stationära - nåt problem att användas i den tänkta laptopen?
 13. Tomas E har synpunkter på virtuellt minne hur kommer det in på min fråga?
 14. Den aktuella maskinen har processor I7 och ramminne 16 och flera olika diskar. I princip var jag nyfiken på om mitt värde ökades till det av Microsoft rekommenderade skulle betyda en prestandaförbättring. Jag har fått bra förklaringar nu men har inte haft en tanke på att reducera värdet.
 15. Vid rubr flik finns under rubriken Total växlingsfilstorlek och därunder 1. Minsta 16 mb 2. Rekommenderat 2935 mb 3. Aktuell 2432 mb OK - Avbryt Skillnaden i % mellan 2 och 3 är stor men skulle jag få en förbättring om jag ändrade till den rekommenderade? Jag ser inte var/hur jag ska ändra i så fall. De rutor jag ser är ej "upplysta".
×
×
 • Skapa nytt...