Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HansErik

Medlem
 • Antal inlägg

  512
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

HansErik vann dagen: 11 december 2016

HansErik hade det mest gillade innehållet!

Om HansErik

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

9 665 profilvisningar
 1. HansErik

  w10 pro aviseringsljud

  Har läst men Cecilias svar kom före vilket jag bedsvarade. Tyckte inte länken var relevant för min problematik - eller kanske jag inte är man för att följa den. Men vi får se.
 2. HansErik

  w10 pro aviseringsljud

  Windows Live Mail.
 3. HansErik

  w10 pro aviseringsljud

  Skulle förstås talat om att jag använder både G-mail och Teliaswebmail.
 4. HansErik

  w10 pro aviseringsljud

  I gamla XP och Vista hade jag en konfiguration som gjorde att jag fick ett ljud när det kom t ex ett mail eller meddelande. Finns denna funktion o w10 också och om ja hur förfar jag då?
 5. HansErik

  Förflyttning av mappar från One Drive

  Tack! Förstår. Ju störremängd som ladddas upp ju längre tid för synkningen. Fråga: hur redigerar jag de felskrivna orden "störremängd" resp "ladddas"? Har försökt olika normala sätt men ej lyckats.
 6. Försöker flytta en mapp 0,5 gb och en på 8 gb från dator A till dator B och C. Filerna börjar dyka upp på B och C men sen stoppas de och jag får texten "väntar på synkning". Vad är det för synkning och hur kan jag åtgärda detta? Dator A och C är 1803 och B är 1809. A och C är W10 Pro och B är W10 Home. Kopiering med sladd från A till extern hd inga problem.
 7. HansErik

  Astronomi

  Imponerande "hjärnor" som inte bara konstruerade dessa sonder utan kan kommunicera med dem också med sån svag signal och detta avstånd. Hade jag inte valt språk på gymnasiet för att undvika "matte" kanske jag varit med och beräknat banorna.....
 8. HansErik

  Astronomi

  Såg på tv en intressant dokumentär (långfilm) om Voyager 1 och 2. Jag tror det var nr 2 som passerade nära Pluto och fotograferade sedan gavs den en ny bana för att försvinna utåt i evigheten t o m ovanför eklikptikan. Min fråga är hur den signalen skickas - radiosignal eller? Sprids den signalen ut åt alla håll eller kan den riktas direkt mot Pluto? Hur kan de träffa så rätt så de kan ge nya instruktioner till sonden. Det kanske tar 6-7 timmar för signalen att nå fram och under den tiden hinner både Pluto och sonden förflytta sig ett gott stycke i olika riktningar dessutom?
 9. HansErik

  W10 uppdatering till 1809?

  Jag har 1809 på en Home sedan början oktober som funkar helt. På mina 2 pro fortfarande 1803.
 10. HansErik

  Trådlös överföring av bilder

  Vill bara tillägga att det inte är en lätt instruktion med pingar , accesspunkter, dubbla frekvensband etc. - framförallt när frågeställaren har namnet "Novisan".
 11. HansErik

  Samsung S6 / S8

  Förstår inte heller din fråga - kan man tänka sig tankefel eller nåt annat? Har du nåt bättre förslag?Jag ska försöka leta fram kvittot och se köpdatum. Minns dock att jag var en av de första att köpa s8. Otrevligt igen så får tänka om igen med att fråga här.
 12. HansErik

  Samsung S6 / S8

  Min S8 är snart två år. Märker nu att jag har fått dåligt ljud från motparten och hör knappt vad hen säger. Hen hör mig helt ok. Slår jag på högtalaren så hörs det perfekt. Ljudreglaget står på fullt. Vad kan felet vara?
 13. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Då tänker vi lika. På mina två nyaste har jag ssd 120 på den ena och ssd 250 gb på den andra och på dessa fins endast operativsystemen w10 pro resp w10 home. Den tredje laptopen är gammal vå bara en hdd med 4 partitioner. Det ska stå så och inte vå! Till ssd 120 har jagen hdd 1t och en 0,5 tb. Ssd 250 har en hdd på 2 t. Datorerna med ssd har processor i7 och 16 mb ddr3 resp ddr4. Med Telias 250 tycker jag de har skaplig fart också.
 14. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Använder i princip samma system. En ssd (alltså med Foton) och sen ytterligare två mekaniska diskar som var och enär uppdelad i olika partitioner. De bilder jag förlorat hade jag placerat i lämplig mapp på en av de andra diskarna. Har alltid haft en disk för bara Windows. Andra meningen ssd för C etc. Varför går det inte att flytta markören för att göra ändringar om jag skriver fel? Betr dubbletterna använder jag programmet Double Killer sen flera år.
 15. HansErik

  W10 Pro Mapp Foton

  Jag hittar Foton och de tre punkterna men ser inget alternativ typ Lägga till eller Ta bort. Funkar det så att filerna i Foton även finns fysiskt på annan partition (eller annat ställ) och att om de raderas i Foton så försvinner de även på ursprungsstället? I så fall skulle jag rädda filerna i Foton genom att flytta dem från partition till en annan och då skulle även Foton tömmas motsvarande?? Nästan 300 gb….
×