Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HansErik

Medlem
 • Antal inlägg

  535
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

HansErik vann dagen: 11 december 2016

HansErik hade det mest gillade innehållet!

Om HansErik

 • Medlemstitel
  Flitig

Senaste profilbesöken

10 271 profilvisningar
 1. HansErik

  LÖST Tangentbordsgenvägar i Windows 10 Pro

  Tack för ett riktigt pedagogiskt svar.. Jag började i morse med att skriva ut länken du refererar till. Förstod nästan att det var nåt lurt med +-tecknet (blev ett fint ord!). Jag hittade på ett ställe med färgfilter och aktiverade detta och vips kom rätta färgerna tillbaka. I och för sig tycker jag det borde vara tvärtom att filtrerar jag färgerna borde de ändra sig. En lärdom rikare.
 2. Skriver på en skärm med inverterade färger och stor blev den. Muspekaren nästan tvärsöver 22" skärmen. Håller alltså på med att titta på kortkommandona. Jag ville visa och dölja skrivbordet. Enligt instruktionen från Microsoft håller jag först ned windowstangenten sedan plustecknet sedan stora d med hjälp av shift och då inverteras färgerna på skrivbordet. Gör jag fler såna ingrepp blir det större och större. Med hjälp av mushjulet har jag fått tillbaka ordinarie storlek. Men hur får jag tillbaka rätt färger?? Jag måste göra nåt kardinalfel för att använda 4 fingrar för åtgärden tar en massa tid. Tackart på förhand för lösning.
 3. HansErik

  Problem med appen från Sveriges Radio

  Jag frågade där hur man blir medlem slutet mars men inte fått nåt svar. Ska försöka igen.
 4. HansErik

  Problem med appen från Sveriges Radio

  Nej jag får ingen förbättring. Byte tfn till Samsung A 50 men inte pga detta utan av flera andra orsaker.
 5. HansErik

  Samsung S6 / S8

  Ja jag har kollat gallret. Ser andra betänkligheter med s8an så har beställt en a50 - kanske nerbyte men mer än 50% mindre dyr och fått rosad kritik. Glöm det andra - blir tyvärr grinig ibland pga kraftig artros.
 6. HansErik

  Office 365 personal

  Vilken felskrivning i mitt senaste svar. Ska självfallet stå "Antog att j a g hade fel och lät det bero". Ber om ursäkt - blev ju helt tokigt.
 7. HansErik

  Office 365 personal

  Jag fick samma sökningsresultat som du. Mailet från Microsoft som säger jag kan använda samma licens till mina 3 datorer är daterat 2018-09-05 . Jag är helt säker på skrev om detta och fick flera svar där man inte trodde på det. Antog du att jag hade fel och lät det bero. Höll ppå att rensa mail när jag nu såg det.
 8. HansErik

  Office 365 personal

  Vet att jag skrev nån gång att jag sett att Microsoft skulle låta en licens gå på flera maskiner enligt ett mail jag fått från Microsoft. Vet att jag här från flera håll här fick nobben på detta. Nu hittar jag inte denna korrespondens men bifogar ett skärmklipp från deras mail enligt följande:
 9. HansErik

  LÖST Skrivbordsbilder

  Tack - det är bilden som hör till den första länken. Jag kanske lurar mig själv att pga att vattnet krusar sig så rör sig molen säkerligen och det får mig tro på dessa intryck?? Inbillningssjuk?
 10. HansErik

  LÖST Skrivbordsbilder

  I Windows-uppdateringar har vi fått med vackra foton t ex de bilder där vi loggar in. Det finns en bild illustrerande bl a ett fyrtorn och en del molntappar. Antingen ser jag fel eller så ser det ut som molnen rör sig och lika så krusar vattenytan sig av vinden. Min fråga är hur får man dessa effekter på stillbilder och målningar etc?
 11. HansErik

  LÖST Samsung S8

  Tack för det - allt löst tack vare detta. Får alltså ta med headsetet när jag går ut. Tyckte jag hade gnidit på linsen nog men medf lite mer gniding helt ok nu! 🙂
 12. HansErik

  LÖST Samsung S8

  Rubr tfn har börjat krångla. Dels ingen skärpa alls på kameran framåt däremot helt ok bakåt. Dels hör jag inte den som ringer på mig utan måste ha externa högtalaren påslagen så nyfikna i väntrummet kan gotta sig. Tips?
 13. Har tfnkort enbart i S8. Alla 3 går på Telia routerns wifi. Lyssnar ofta på P4 "Vaken". Mycket ofta tystnar det och då byter jag till P3 som sänder samma program. Sen tystnar P3 och jag skiftar till P4 - för en stund och så håller det på. Använder Telias Sveriges Radio App. Har också en ny Samsung -platta som beter sig lika. Hoppas det inte behövs en ny tråd för att surfplatta nämns.
 14. Jag har jämfört "Nätverks- och delningscenter" mellan datorerna och bifogar skärmklippen här. Det står inte lika un der "Nätverk" (varför kan jag inte flytta markören framför d i under och backspaca?) - däremot kan jag det om markören står efter sista bokstaven?). Kan skillnaden vid "nätverk" vara anledningen till att jag inte kan dela filerna enligt ovan?
 15. Tack. Dessa inställningar hade jag men har ändrat och markerat de övre tomma ringarna på bägge datorerna.
×