Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

4011

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej! Windows inbyggda utpressningstrojanskydd syftar ju till att skydda mot ransomware som krypterar filer, en funktion som andra antivirusprogram också har. Är det omöjligt för skadlig kod att kryptera filer som skyddas av denna typ av funktion? /4011
 2. Tack för tipsen! Har kikat lite på Windows egna alternativ, Bitlocker. Innebär det att jag måste skriva in ytterligare ett lösenord för att dekryptera enheten när jag startar datorn eller hur funkar det?
 3. Hej! Jag bär ofta med mig min dator till skolan och funderar ibland vad som skulle hända om jag blir av med min dator. För att logga in på Windows krävs ett lösenord men kan någon fortfarande komma åt mina filer på hårddisken genom att exempelvis koppla in den i en annan dator? Inte för att jag har något av större värde för någon annan på hårddisken men att veta att någon annan kanske har tillgång till tusentals av mina bilder och dokument skulle inte vara så roligt.
 4. Tack Cecilia! Problemen är lösta och lösningen finns här: https://answers.microsoft.com/sv-se/windows/forum/windows_10-win_cortana/s%C3%B6kfunktionen-fungerar-inte/d08b8aea-8d0a-49a7-90ef-9c14baab5f4c
 5. När jag söker via startmenyn hittar sökfunktionen endast appar och inställningar men inga filer. Jag har provat att indexera om utan resultat. När jag felsöker i Windows får jag upp följande ruta: Dock ingen instruktion på hur jag kan lösa problemet. Jag kan heller inte bläddra bland bilder i en mapp utan måste öppna varje bild för sig, alltså stänga ner foto-appen och välja en ny bild. Jag får känslan av att dessa två problem har ett samband och undrar om någon har en tänkbar lösning.
 6. Hej! Har tidigare hört att man inte ska stänga av och sätta på datorn pga att det kan skada hårddisken. Hur är det om man kör med endast SSD och stänger av datorn eller sätter den i vänteläge ofta? Jag brukar exempelvis sätta min bärbara dator i vänteläge när jag hoppar in i duschen eller andra saker som går fort att göra, mest för att datorn blir så varm. Så: Kan datorn ta skada genom att sätta den i vänteläge/stänga av datorn för ofta?
×
×
 • Skapa nytt...