Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

sensei123

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Har gjort det men självklart startade datorn inte om sig på hela dagen efter jag installerade programmet. Får vänta och se.
 2. Vad jag kan se så ser allt bra ut på den fronten. Vad kan man göra om det är där problemet ligger?
 3. Tjenare! Hade nyligen problem med min dator och fick väldigt bra lösningar härifrån så tänkte höra om ni kan hjälpa mig ännu en gång. Har tyvärr stött på ett nytt problem nu istället då datorn startar om sig själv utan synlig anledning. Den kan ha varit igång i 40 timmar eller i 10 minuter, det finns inget sammanhängande och det har hänt några gånger innan men har aldrig stört mig på det som nu. Det kommer från ingenstans och när den väl har börjat så blir det mer allvarligt fram till att den slutar och sedan funkar i en månad. Datorn kan starta om sig direkt efter start, den behöver inte komma in i windows eller något utan det kan ske under uppstart. Har provat några saker för att se om det var något fel: Testat minnena på datorn: Inga fel hittades. Precis formaterat datorn så inga virus eller så. Haft något program som kollar värmen i datorn men det var inte det heller. Självklart kollat så att alla sladdar sitter i ordentligt och inte glappar. Vet inte vad mer det kan vara och hittar inget hjälpsamt på internet. Datorn är ca 4 år. Nvidia geforce gtx 460 Intel i7 950. Asus P6X58D "Extreme Design Motherboard". Corsair CX 600 Windows 7 Western Digital 1TB hårddisk. Efter startreparation stod detta: Probleminformation Problemsignatur: Problemhändelsens namn: StartupRepairOffline Problemsignatur 01: 6.1.7600.16385 Problemsignatur 02: 6.1.7600.16385 Problemsignatur 03: unknown Problemsignatur 04: 0 Problemsignatur 05: AutoFailover Problemsignatur 06: 1 Problemsignatur 07: BadDriver OS-version: 6.1.7601.2.1.0.256.1 Språkvariant-ID: 1053
 4. Okay. Tack så hemskt mycket för all hjälp! Tror jag klarar mig härifrån men man vet aldrig, kanske har någon fråga framöver.
 5. Jo har märkt det nu. Försökte köra testet 4 gånger och den fastnade i samma sektor varje gång (kan titta imon om det har någon betydelse vilken sektor) så antar att den är körd. Provade också att koppla in hårddisken i datorn igen men fick samma "hard drive is not connected" vilket bara bekräftar att den är toast. Har en sista sak jag skulle behöva hjälp med bara, kan jag ta en äldre hårddisk, formatera om den, koppla den i datorn och sen installera windows via USB ? Har försökt leta runt på internet om detta men inte hittat något direkt svar som jag förstår fullt ut.
 6. Har försökt med det programmet ett tag nu men har lite problem. När jag försöker göra snabbtestet så får jag något felmeddelande men så blir det med båda hårddiskarna. Och när jag ska göra det fullständiga testet så verkar den fastna ganska direkt efter starten. Haft på den i flera timmar nu men är fortfarande på samma sektor. Tänkte ha på den under tiden jag är i skolan för att vara säker på att den verkligen sitter fast. Om det inte händer något antar jag att den är förstörd och det inte finns något jag kan göra?
 7. Det var precis det jag menade. Då är det inget fel på datorn i alla fall! Då ska jag bara fixa hårddisken. Tack för all hjälp!
 8. Tack för hjälpen! Ska prova detta när jag får chansen. Något jag dock inte förstår är varför datorn får samma fel när jag använder en fungerande hårddisk? Om du eller någon annan har en aning så får ni gärna komma med förslag för så som jag förstår det är det fel på hårddisken och inte datorn.
 9. Hittade och kom in på hårddisken genom detta sättet. Hur kan jag fixa den? Ska jag ta bort allt från den? Vet inte alls hur jag ska fortsätta härifrån så om du kunde ge mig lite vägledning skulle det vara toppen. Tack!
 10. Har inga privata filer som är värda att spara om det inte är viktigt att spara vissa specifika filer som är viktiga för att själva datorn ska fungera? Moderkortet som sitter i XP Datorn är ett: DELL REV.A01 Kan lägga till att datorn har plats för en extra hårddisk. SATA kabeln har två SATA kontakter som sitter efter varandra på samma sladd. Men det finns bara 1 utav de mindre sladdarna och undrar därför om man bara behöver koppla i hårddisken med SATA kontakten.
 11. Finns en extra SATA kabel där jag kan koppla in hårddisken i den fungerade datorn. Men det ska ju gå en mindre sladd till hårddisken också som det inte finns någon i datorn. Kan jag ta en från den andra datorn och vart ska jag i så fall koppla in den ? Räcker det med SATA kontakten? Tack
 12. Får samma fel när jag startar i Felsäkert läge. Den andra datorn är äldre och har tyvärr Windows XP. Vet du om det går att göra ändå eller måste jag försöka med något annat? Tack
 13. Lyckades stänga av Asus Express Gate i BIOS. Gjorde också en "Load Setup Defaults" vilket är det samma du föreslog men tyvär inte hjälpt. Någon annan idé ?
 14. Asus Express Gate är inget problem då det går ur det av sig självt efter 10 sekunder. Ska prova att ladda "default settings" när jag kommer hem. Hoppas det funkar. Tack för hjälpen!
 15. Köpte datorn 2009 med hårddisken. Asus moderkort (är i skolan så kan inte titta vilket). Inte lyckats få fram en bild då min mobil självklart är sönder.. men jag skrev ner medelandet så kopierar in det här ifall det hjälper. A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer If this is the first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps: Check for viruses on your computer. Remove any newly installed hard drives or hard drive controllers. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run CHKDSK /F to check for hard drive corruption, and then restart your computer. Technical information: *** STOP: 0x0000007B (0xFFFFF880009A9928, 0xFFFFFFFFC0000034, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000)
×
×
 • Skapa nytt...