Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Laso

Moderator
 • Antal inlägg

  14 747
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  79

Allt postat av Laso

 1. Eftersom du har köpt den begagnad oavsett i vilket skick den var när du köpte den, så kan du antingen klaga hos säljaren om du vill försöka låta köpet gå tillbaka "dolt fel", eller svälja att du inte kollade upp den mera vid köpet, och betala reparationen. Det är ju ändå du som har besiktningsskyldigheten vid köpet, såvida du inte kommer överens skriftligt med säljaren om annat. Jag antar att du fick alla papper på den inklusive kvittot som säljaren fick vid sitt köp av den. Vet inte hur lång garanti det är på dessa fordon, går ju att kolla upp. Sen beror det ju på hur detta "bränsleläckage" har uppkommit, enkelt fel, eller något som måste bytas ut? Har säljaren gjort något som säljaren inte berättat om, osv? Finns nog en del frågetecken ändå.
 2. En annan sak som inte verkar ha testas, att i "felsäkert läge" göra dom moment som ger dig felet, eller du kanske har testat detta?
 3. Klicka på dom tre vägrätta punkterna till höger, som egentligen är en liten menyikon, vad finns det i denna meny? Lägger du muspekaren på prickarna står det säkert "Visa mer".
 4. Finns alltid en risk med detta att skaffa smarta prylar som kopplas upp på internet via sitt nätverk. Teoretiskt kan någon komma åt din dator genom att hacka sig in i din uppkopplade övervakningskamera, smart-tv med android, eller ditt uppkopplade kylskåp. Dom måste naturligtvis gå genom din router, därför är det viktigt att man börjar att ha en bra lösenord just för routern. Men man bör byta i sina andra smarta prylar också, så blir det ännu bättre. Vill man vara extra säker kan man lägga sina smarta uppkopplade prylar i en eget nätnivå. Normalt ligger troligen dina vanliga enheter inom samma lokala ipnummer, t.ex 192.168.1. 1 upp till 199 Om du istället lägger dina smarta prylar på egen nivå, t.ex max upp till 192.168.1.2 upp 254 så har du gett dom ett eget nät. T.ex 192.168.1.201 och sedan upp till 254 Du kan gå ända upp till 192.168.254.254 men då finns alltid risken att man få trilskas lite när man är uppe på dessa nivåer. Allt beror på vilka möjligheter din router har, vissa har ett eller flera gästnät med lösenord man kan nyttja, eller som sagt att lägga enheterna på en egen siffernivå för lokala ipnätet. Men det vanligaste är att man ser till så man byter lösenord på routern och allt man har uppkopplat, inte samma på alla utan olika på alla, ändra gärna dessa någon gång ibland, byta lösenord ska man alltid göra ibland ändå. Finns andra möjligheter också, men det är mera avancerat.
 5. En möjlig gissning kan vara att någon av de senare uppdateringarna kan ha ändrat något som stör gällande appstandard. Det är ju känt att Microsoft försöker göra vad dom kan för att vi användare ska använda deras Edge som standard Webbläsare. Har du dubbelkollat under Inställningar och Standardappar, så inställningarna är som du vill ha?
 6. Följ citat-texten i Mikael63´s inlägg så borde du få igång det.
 7. Men du kan ju kolla med denna IT-support om det lägger hinder i vägen att du får byta Webbläsare till Chrome, om du då får ett okej, att din arbetsgivare tillåter detta, så borde det inte vara så svårt att göra detta byte, som Mikael63 säger, så går det ju att ändra via registret. Men samtidigt kan det också vara "spärrat" och IT-supporten har blivit tillsagda att säga, "det går inte att ändra".
 8. Glöm inte att en bild inte får vara större än 5MB, och att du måste registrera ett konto för att kunna använda detta program fullt ut, finns begränsningar, från dryga 150 spänn per månad få använda programmet fullt ut.
 9. Det brukar också normalt stå 3G, 4G vid dessa streck, så är det lättare att se. Kör man via ett Wifi nät, så är det oftast en symbol. Lyser det som du säger tre sträck på 4G, finns det ett Sim-kort i, men då ska du kunna koppla om till Wifi. Vad har du, en bärbar, eller stationär? Men egentligen fungerar det på samma sätt oavsett, brukar bara om det gäller en stationär som det skiljer lite. Sällan kanske man använder en stationär för Wifi, det brukar inte som standard sitta ett Sim-kort i en stationär dator. Det sitter ett Sim-kort i routern säger du, då har du troligen ett mobilt bredband?
 10. Jag har också jämfört på det sättet, och tycker inte att nämnda företag är så speciellt billiga om jag vill köpa en begagnad dator, med dom priser som idag finns i framförallt nätbutiker med olika rabatter, så blir det i slutändan ända billigare att köpa nytt, med mer garantier och annat. Men till själva tråden, jag har idag ingen erfarenhet av spel och sådant, men dom billigaste bärbara överhuvudtaget för spel, brukar nog ligga på från 5000:- och uppåt.
 11. Tycker det är rätt bra att en sådan viktig inloggning som ett BankID, inte ska kunna bli ifylld med automatik, om någon får tillgång till den datorn, kan det ju då bli enkelt att logga in på detta BankID, och göra skada. Använder också en lösenordshanterare, men har inställd på att den inte själv med automatik ska fylla i något, det vill jag göra själv.
 12. Och ändå har detta med spårning via cookies pågått i mer än tjugo "20" år...
 13. Tråden är stängd på grund av att den drar till sig spam.
 14. Jo, då vet jag, eftersom jag sällan är inne i Gmail på webben, så tänkte jag inte på att dessa mappar ligger där, dom kanske går att få med även i Thunderbird, men för mig är det inte behövligt. Jag sorterar/filtrerar på egen sätt direkt i Thunderbird, och det räcker för mig.
 15. Laso

  Win 10 Mail

  Och så bör du komma igång med backup på allt också. Kör själv backup på TB en gång varje dygn, så är jag rätt säker på att inte tappa något.
 16. Jag använder min Thunderbird på ungefär samma sätt som du gör, men någon mapp som heter Viktigt har inte jag någonstans, har aldrig haft, så jag vet inte riktigt hur mail i denna mapp gör, men är det mail som du känner igen som nyss "Flyttade" eller är det några som du inte känner igen, eller är det kopior på andra?
 17. Laso

  Win 10 Mail

  Har tyvärr ingen länk, men har läst om att många har haft diverse problem med Windows 10 mail. Så det var ju bra att du kunde få tillbaka all din mail och övrig info när du valde TB
 18. Laso

  Win 10 Mail

  Kan säga att det är lika enkelt att backa tillbaka, har själv gjort detta för inte så länge sedan, när jag uppdaterade datorn, fungerade utmärkt.
 19. Laso

  Win 10 Mail

  Visst, men då måste man ändå manuellt gå in hela sökvägen och kopiera därifrån, samma sak vid en återställning, det slipper du med mozbackup.
 20. Laso

  Win 10 Mail

  Och det är ju också enkelt att ta backup på Thunderbird också genom att använda Mozbackup som faktiskt fungerar, även om det är gammalt och inte uppdateras längre.
 21. Tycker jag inte, även om den i vissa fall kanske inte behövs, så blir det ett moraliskt stöd .
 22. Du menar att när du skriver lösenordet, så kommer det ett (-) för varje tecken du skriver, men hos dig som kommer det ett extra gäng med (-) ? Har en äldre bärbar här som gör samma sak, t.ex när man startar denna dator, så är det lösenordskyddad för att komma in i Windows, när inloggningsrutan kommer fram, innan man hinner skriva några tecken, så sprutar den fram så många ---- som det bara får plats med på raden, så man får använda back-tangenten för att rensa, så tilslut så fungerar det, detta hände på många ställen i windows, exakt vad det är för fel bryr jag mig inte om, det är inga virus eller annat bus i alla fall.
 23. Förr när jag mera konsekvent byggde mina datorer, så hade jag en fast plats där jag höll till. Ett stabilt träbord med en ESD-matta på som täckte hela bordet, ett lång armband med tryckknapp som fästes i mattan, från mattan gick en ledning med en specifik stickpropp som jag stack in i ett jordat vägguttag, då fick jag en väl balans. Det blev ungefär som på bilden nedan... https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmateriel/esd-antistat/jordanslutningspunkt-for-esd-matta-p40688 Om man ska bygga idag enligt senaste normer, har det ju hänt lite, på 10 år, men principen är ju detsamma, och det räcker långt även idag.
×
×
 • Skapa nytt...