Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Laso

Moderator
  • Antal inlägg

    14 643
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    77

Allt postat av Laso

  1. Laso

    Ingen bild

    Du har ju själv svaret i din fråga...Låg den i elskrotavdelningen på tippen som du säger, så finns det garanterat en anledning. Och anledningen har du ju hittat, bl.a grafikkortet verkar ju vara trasigt. Ser ut att vara en stationär dator, är det ett inbyggt grafikkort, så kan det gå att stoppa i ett annat grafikkort, men man vet ju inte vilket skick som moderkortet är i? Sitter tydligen DDR3 minnen i, om det sitter några minnen i, och såldes med Windows 7. Visst kan man börja att felsöka hela datorn, bit för bit, men risken finns att det är fler komponenter som är trasiga, så i slutändan kanske man behöver byta ut del efter del. Kanske inte ens finns något operativ installerat? Nä, nog bättre att lägga tillbaka den där du hittade den, kan kosta både onödig tid och onödiga pengar i slutändan, om du ska försöka få igång den.
  2. Men om skivan ligger i sitt hårdplastetui, så behövs ingen kartong att lägga den i, då räcker ett vadderat kuvert i rätt storlek.
  3. Måste vara slumpmässigt, för jag har inte sett något sådant.
  4. Hmm, rätt, men har ändrat detta nu...
  5. Tråkigt att du inte fått det att fungera @Torparen, vet inte om det har att göra med att du inte verkar befinna dig i Sverige, och därför kanske inte lyckats att få in rätt server-inställningar på rätt sätt? En gissning bara. Satt som sagt i går kväll och la in för utgående mailserver, jodå, det är Telias utgående mailserver-inställning, och sedan kontouppgifterna för min normala mailadress, Gmail, allt detta i modulen i Lightroom och det fungerar bra.
  6. Min guide förklarar precis detta som dessa länkar hänvisar till. Det kan vara mycket som man inte "ska behöva", men när det gäller att skicka ett mail, så behöver man skicka från sin leverantörs utgående server, jag har aldrig under alla år, kunnat använt någon annan server än Utgående server för mailutskick. Försöker jag, så går det inte att sända iväg.
  7. Har tagit bort länken nu, hos mig gav den ingen varning alls, därav att jag lade in den. Men det är rätt, vi ska inte ha något otyg i trådarna. Eftersom jag gjorde en liten guide till Torparen, så gör denna länk ingen nytta ändå länge.
  8. Anser denna dag, som ibland också blir en vecka eller så, är en variant på vanlig rea, men lite hårdare reklamtryck, lite "mellandagsrea". Och visst är det mycket lagerprodukter som ska bort, så dom kan ladda inför den riktiga mellandagsrean . Nej brukar inte shoppa loss då.
  9. Laso

    Fladdrande sida

    Vilken webbsida är det som du har problem med, som fladdrar som du säger, lite nyfiken?
  10. Kontonamn är det namn som du vill kalla kontot för, använder du G-mail, kan du skriva Gmail som kontonamn om du vill, eller skriva Torparens Gmailkonto, om du vill detta. Däremot är det viktigt att du väljer rätt Tjänsteleveratör, väljer du Gmail där, så kommer deras utgående serveruppgifter upp direkt i den övre rutan. Väljer du annan, om du kanske har Telia, då måste du själv fylla i uppgifterna, då hämtar du dom från ditt vanliga mailprogram du använder. Kom ihåg att det handlar om för att kunna skicka ett mail, Utgående serverinställningar i den övre rutan. Sedan är det behörighetsinställningarna: Din normala mailadress och användarnamn och lösenord du har för detta konto, dessa uppgifter är det bara du som vet. Tog som exempel, mina uppgifter som jag använder. Jag har Telia som mailleverantör, och använder oftast Gmail att skicka mail med, alltså måste jag fylla i Telias inställningar för Utgående server i övre rutan, och sedan som det står fylla i E-postadress, Användarnamn och lösenord för mitt Gmailadress i den undre rutan.
  11. @Torparen, nu får du testa denna guide, så får vi se om du kan få det att fungera, fungerar bra hos mig. 1. I Lightroom, börja med att i modulen Bibliotek, välja ut den bild du vill skicka. Du markerar bara bilden. Vet inte om man kan skicka fler bilder, har inte prövat själv, bara att testa i så fall. 2. Gå sedan till Arkiv, E-posta foto, ett större fönster öppnar sig. Du finner den bifogade bilden direkt nere i Bifogad fil. 3. I raden Från: Finns en liten meny, öppna den, då får du troligen flera val, välj valet Gå till kontohanteraren. 4. Under vänstra fönstret bör du se två knappar, klicka på Lägg till. 5. Ett fönster dyker upp där du skriver in det kontonamn du har, välj sedan Tjänsteleverantör av dom val som finns. 6. Det nya kontot dyker upp på vänster sida. På höger sida, ska du skriva in inställningar för det konto du har normalt för att skicka dina mail. Det är alltså samma server-inställningar som finns i ditt normala mailprogram. Det är alltså för Utgående post som ska in här på övre halvan. Du lägger in motsvarande för vad du har i dina mailinställningar. Under ser du inställning för den mailadress du ska använda för att skicka din bild. 7. Om allt är rätt nu, ska du kunna Validera, får du godkänt klickar du klar. 8. Nu bör det fungera. Gå tillbaka till E-posta foto, börja med att skicka ett testmail till dig själv för att se så allt fungerar. Verkar det fungera att skicka till dig själv, men du tycker att du inte får något, kolla då Skräpkorgen, kan ha hamnat där då.
  12. Laso

    Fladdrande sida

    Bara menar att det oftast är bättre att använda en webbläsare som är populär, och som många använder, då är risken normalt större att inga problem uppstår. Visst är Chrome populär, men fungerar den dåligt, så får du testa vidare , har du provat Firefox och Opera?
  13. Jag ska försöka göra en guide åt dig @Torparen , jag har precis testat hos mig och det fungerar bra här.
  14. @Torparen Hur gör du, bifogar en liten manual från en annan webbsida än den vanliga, vill bara se om du är inne på rätt ställe, du kan behöva gå in i modulen för Webb också. Du måste nämligen lägga in samma inställningar angående server och sådant som du har för din vanliga mailprogram, SMTP inställningar och sådant.
  15. Laso

    Fladdrande sida

    Har inte läst igenom tråden, men om du har sådana problem med dina mindre vanliga webbläsare, varför inte ändå välja en webbläsare som kan fungera, även om man kanske inte gillar denna?
  16. OT. Ibland kan en USB-port krångla, då kan det vara olämpligt att låta datorn börja boota från USB då den kan fasta i bootvalet, alltid bättre att boota från HD som första val.
  17. Som flera i tråden är inne på, ja det ska du kunna göra, det som försvinner i supporten är den support som normalt är gratis för privatanvändare, och uppdateringar genom Windows Update, den support man brukar få betala för, normalt för företag, finnas kvar ett tag till. För övrigt kommer det gå att köra Windows 7 ett bra tag till, men efterhand så kommer det ändå att bli mer och mer osäkert att köra Windows 7 mot nätet, säkerheten kommer att bli lidande, eftersom säkerhets uppdateringar inte kommer bli tillgängliga. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4057281/windows-7-support-will-end-on-january-14-2020
  18. Det var bl.a detta jag hade tänkt be dig åtgärda, bra att du kom på det själv, då vet du ifall det händer igen. Det är ett ganska vanligt fel, när en skrivare hänger sig.
  19. Viket fabrikat på skrivaren är det?
  20. @Torparen Skulle inte rekommendera att du sparar dina Originalbilder i något moln. Däremot att du sparar kopior på olika externa ställen, någon/några hårddiskar och i någon molntjänst kanske. Dina originalbilder har du på en hårddisk, helst inte på systemdisken, utan på annan hårddisk i datorn eller på en extern, sedan hämtar du din bilder/bilder från denna disk och när du är klar, spar den på annat ställe, med annat filnamn. Dessa original är ju dom enda du har, som då ska vara oredigerade, alltså inte omgjorda/omsparade. Vad skulle hända med originalbilderna om du inte kommer åt dom i en molntjänst, då sitter du där och blir frustrerad. Det är ju det som är lite av vitsen, t.ex när du kör Lightroom, då plockar du bara en kopia, som du sedan gör vad du vill med, Originalet, rör du aldrig, och ska inte röra heller. Dom ligger säkert på sitt eget lilla ställe. Lightroom är ju perfekt att just organisera sina bilder, och jobba med dom i programmet, och sparar dom i detta program, du ser hela tiden var originalen ligger och var kopiorna ligger, dessa kopior kommer inte i kontakt med Originalen, ska inte göra det heller. Alla ändringar hamnar ju i egen fil. Och allt sparas automatiskt i en specifik filmapp, om programmet är inställt rätt.
  21. @DimmuBorgir Din fråga du ställde i inlägget här och dom svar som kommit är flyttad till egen tråd som du hittar här... https://eforum.idg.se/topic/359615-återställa-lösenord-windows-vista/ / Laso Moderator
  22. @Torparen Är det så att du la muspekaren på fel ställe när du skulle dra över bild/bilder till aktuell samling? Om du lägger muspekaren utanför själva bilden, kan du inte dra, utan muspekaren måste var inom själva bilden, så ska det fungera bra, gäller oavsett vilken typ av samling det gäller, eller om det gäller en bild eller flera. Då skapas en liten miniatyrbild så att du ser hela dragningen av bilden till rätt ställe, så länge som du håller ner musknappen, men det vet du ju redan eftersom du har flyttat bilder mellan samlingar förut...
  23. Har upptäckt dessa symboler också, men vad jag kan se så fungerar allt som vanligt. Adobe Acrobat ser ut att fungera som den ska. Kör inte Adblock, kör uBlock och den fungerar normalt. Dessa nya symboler verkar vara, nya symboler som bara upplyser om funktioner för just "Privata fönster". Ser inga problem med detta ännu...
  24. Du har alltså testat att ansluta i samma uttag som "Den andra datorn" som har kring 90/90?
×
×
  • Skapa nytt...