Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Laso

Moderator
 • Antal inlägg

  14 640
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  77

Laso vann dagen: 23 juni

Laso hade det mest gillade innehållet!

Om Laso

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Örebro län

Senaste profilbesöken

81 617 profilvisningar
 1. Hmm, rätt, men har ändrat detta nu...
 2. Tråkigt att du inte fått det att fungera @Torparen, vet inte om det har att göra med att du inte verkar befinna dig i Sverige, och därför kanske inte lyckats att få in rätt server-inställningar på rätt sätt? En gissning bara. Satt som sagt i går kväll och la in för utgående mailserver, jodå, det är Telias utgående mailserver-inställning, och sedan kontouppgifterna för min normala mailadress, Gmail, allt detta i modulen i Lightroom och det fungerar bra.
 3. Min guide förklarar precis detta som dessa länkar hänvisar till. Det kan vara mycket som man inte "ska behöva", men när det gäller att skicka ett mail, så behöver man skicka från sin leverantörs utgående server, jag har aldrig under alla år, kunnat använt någon annan server än Utgående server för mailutskick. Försöker jag, så går det inte att sända iväg.
 4. Har tagit bort länken nu, hos mig gav den ingen varning alls, därav att jag lade in den. Men det är rätt, vi ska inte ha något otyg i trådarna. Eftersom jag gjorde en liten guide till Torparen, så gör denna länk ingen nytta ändå länge.
 5. Anser denna dag, som ibland också blir en vecka eller så, är en variant på vanlig rea, men lite hårdare reklamtryck, lite "mellandagsrea". Och visst är det mycket lagerprodukter som ska bort, så dom kan ladda inför den riktiga mellandagsrean . Nej brukar inte shoppa loss då.
 6. Laso

  Fladdrande sida

  Vilken webbsida är det som du har problem med, som fladdrar som du säger, lite nyfiken?
 7. Kontonamn är det namn som du vill kalla kontot för, använder du G-mail, kan du skriva Gmail som kontonamn om du vill, eller skriva Torparens Gmailkonto, om du vill detta. Däremot är det viktigt att du väljer rätt Tjänsteleveratör, väljer du Gmail där, så kommer deras utgående serveruppgifter upp direkt i den övre rutan. Väljer du annan, om du kanske har Telia, då måste du själv fylla i uppgifterna, då hämtar du dom från ditt vanliga mailprogram du använder. Kom ihåg att det handlar om för att kunna skicka ett mail, Utgående serverinställningar i den övre rutan. Sedan är det behörighetsinställningarna: Din normala mailadress och användarnamn och lösenord du har för detta konto, dessa uppgifter är det bara du som vet. Tog som exempel, mina uppgifter som jag använder. Jag har Telia som mailleverantör, och använder oftast Gmail att skicka mail med, alltså måste jag fylla i Telias inställningar för Utgående server i övre rutan, och sedan som det står fylla i E-postadress, Användarnamn och lösenord för mitt Gmailadress i den undre rutan.
 8. @Torparen, nu får du testa denna guide, så får vi se om du kan få det att fungera, fungerar bra hos mig. 1. I Lightroom, börja med att i modulen Bibliotek, välja ut den bild du vill skicka. Du markerar bara bilden. Vet inte om man kan skicka fler bilder, har inte prövat själv, bara att testa i så fall. 2. Gå sedan till Arkiv, E-posta foto, ett större fönster öppnar sig. Du finner den bifogade bilden direkt nere i Bifogad fil. 3. I raden Från: Finns en liten meny, öppna den, då får du troligen flera val, välj valet Gå till kontohanteraren. 4. Under vänstra fönstret bör du se två knappar, klicka på Lägg till. 5. Ett fönster dyker upp där du skriver in det kontonamn du har, välj sedan Tjänsteleverantör av dom val som finns. 6. Det nya kontot dyker upp på vänster sida. På höger sida, ska du skriva in inställningar för det konto du har normalt för att skicka dina mail. Det är alltså samma server-inställningar som finns i ditt normala mailprogram. Det är alltså för Utgående post som ska in här på övre halvan. Du lägger in motsvarande för vad du har i dina mailinställningar. Under ser du inställning för den mailadress du ska använda för att skicka din bild. 7. Om allt är rätt nu, ska du kunna Validera, får du godkänt klickar du klar. 8. Nu bör det fungera. Gå tillbaka till E-posta foto, börja med att skicka ett testmail till dig själv för att se så allt fungerar. Verkar det fungera att skicka till dig själv, men du tycker att du inte får något, kolla då Skräpkorgen, kan ha hamnat där då.
 9. Laso

  Fladdrande sida

  Bara menar att det oftast är bättre att använda en webbläsare som är populär, och som många använder, då är risken normalt större att inga problem uppstår. Visst är Chrome populär, men fungerar den dåligt, så får du testa vidare , har du provat Firefox och Opera?
 10. Jag ska försöka göra en guide åt dig @Torparen , jag har precis testat hos mig och det fungerar bra här.
 11. @Torparen Hur gör du, bifogar en liten manual från en annan webbsida än den vanliga, vill bara se om du är inne på rätt ställe, du kan behöva gå in i modulen för Webb också. Du måste nämligen lägga in samma inställningar angående server och sådant som du har för din vanliga mailprogram, SMTP inställningar och sådant.
 12. Laso

  Fladdrande sida

  Har inte läst igenom tråden, men om du har sådana problem med dina mindre vanliga webbläsare, varför inte ändå välja en webbläsare som kan fungera, även om man kanske inte gillar denna?
 13. OT. Ibland kan en USB-port krångla, då kan det vara olämpligt att låta datorn börja boota från USB då den kan fasta i bootvalet, alltid bättre att boota från HD som första val.
 14. Som flera i tråden är inne på, ja det ska du kunna göra, det som försvinner i supporten är den support som normalt är gratis för privatanvändare, och uppdateringar genom Windows Update, den support man brukar få betala för, normalt för företag, finnas kvar ett tag till. För övrigt kommer det gå att köra Windows 7 ett bra tag till, men efterhand så kommer det ändå att bli mer och mer osäkert att köra Windows 7 mot nätet, säkerheten kommer att bli lidande, eftersom säkerhets uppdateringar inte kommer bli tillgängliga. https://support.microsoft.com/sv-se/help/4057281/windows-7-support-will-end-on-january-14-2020
×
×
 • Skapa nytt...