Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Laso

Moderator
 • Antal inlägg

  14 262
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  64

Laso vann dagen: 14 juli

Laso hade det mest gillade innehållet!

7 följare

Om Laso

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Örebro län

Senaste profilbesöken

72 686 profilvisningar
 1. Antagligen under augusti, när han kommer tillbaka och upptäcker att inkorgen svämmar över, och hela hans konto är full av taggar härinne.
 2. Laso

  startproblem

  Trist att du får följdproblem, frågan kanske då blir, hur mycket krut du vill lägga på detta, eller bara försöka spara så mycket som möjligt av allt du vill ha kvar, och sedan "ge upp"? Beträffande molnlagring, så är det mycket säkrare idag, än tidigare, kraven på dessa har ökat väsentligt under senare år. Sedan hur man ska använda dom, är nog lite av smak, vill man sprida riskerna, kan man göra som Mikael63 tipsar om, notera att man alltid ska föredra att ha "Originalet" själv, och sedan sprida kopior på olika ställen, hemma "externa hårddiskar", och molnbaserade diskar. Kör själv så, originalen hemma på minst två oberoende diskar/nasar, och några olika molndiskar som också är full-synkade så jag kommer åt innehållet oavsett enhet, lite paranoidtänk kanske, men av erfarenhet vill jag köra med både hängslen och livrem.
 3. Laso

  LÖST Hur ta bort Hangouts?

  Har mera på allvar kollat runt på googlekontot som jag har, och kollat mer hur denna hangout fungerar, och det är bara att erkänna att denna idag inte går att varken ta bort eller att avaktivera, den enda möjligheten att inte ha den igång, är att inte vara inloggad på sitt google.konto. Men man kan ändå gå in och kolla så alla rutor man ser inte är ibockade, alla bör vara tomma, så minskar man lite av risken att bli inblandad, om nu någon försöker nå dig som användare. Det är väl precis som Microsoft som med Google, dom tycker att dessa tjänster är jättebra för oss användare, och gör vad dom kan för att vi ska använda dessa tjänster. Och att man som Cecilia säger, stäng av chatten i inställningar.
 4. Laso

  LÖST Hur ta bort Hangouts?

  Vi testar igen. Enligt denna video så ska det vara rätt lätt, har inte prövat själv...Sen vad skillnaden mellan gamla och nya chatten är, har jag ingen aning om? https://youtu.be/gsHfDDua3g8 Edit: då glömmer vi denna videosnutt, om den ändå inte fungerar.
 5. Laso

  LÖST Hur ta bort Hangouts?

  Nja, vet inte, använder gmail, men har inget problem med denna Hangouts, i Windows har jag som sagt inga problem, i Android har jag inaktiverat denna Hangouts, alltså inga problem där heller. Men kör gmail normalt via andra mailprogram, så det kanske är därför, är alltså normalt inte inloggad i gmail på webben. Men enligt Google ska det gå att avaktivera denna... Testa detta...https://support.google.com/a/answer/2691194?hl=sv har inte testat detta dock.
 6. Laso

  W10 system32

  Möjligt att historiskt i något äldre operativ med lite trix har kunnat tagit bort system32, inte för att jag tror det kan ha fungerat. Dessa "systems" är så inbyggda i varandra så det är inte möjligt, nej man ska inte laborera med detta. T.ex finns det så många olika filer 32 -bit och 64 -bit som båda fungerar ihop mot många andra delar, då skulle man vara tvungna att kunna sära på alla dessa filer, på något fiffigt sätt... Bara en sådan sak som många velat göra både idag men även historiskt, är att kunna tagit bort Iexplorer och nya Edge, vilket inte heller är möjligt, dom är också alldeles för inbyggda i det hela. Sedan att många kanske påstår att det skulle fungera, får nog stå för dom...
 7. Laso

  startproblem

  Då har du fått till en test, bra, då verkar det ju ändå som att du har ett hårddisk-problem, systemfel i någon mappa där operativets filer ligger, behöver inte vara själva hårddisken som felar. Om du nu har använt den gamla med krånglande hdd som en backupdator, så vill du inte bliv av med allt sparat. Du har ju nu testat med en annan gammal hårddisk i gamla datorn, och datorn fungerar, du får inte upp några fel-error alls. Då kan du ju fortsätta testet, gå tillbaka och gör om testet igen, koppla in den hdd som fungerade i gamla datorn, men koppla även in den hdd som krånglar som extra hdd, och se om den fungerar, då används ju inte operativet i denna disk, utan den snurrar bara som vanlig extra hårddisk. Kanske känns bättre att testa i din gamla dator än i din nya, förståligt. Kan du då öppna dina backupfiler, foton osv, utan problem, så har du stora möjligheter att kunna föra över allt du vill spara till annan extern enhet, t.ex ett usbminne eller liknande. Vad du sedan gör med den "skadade" hårddisken efter att du räddat allt du vill rädda, är upp till dig, visst kan du testa att "återgå till tidigare version" eller formatera om, lägga in operativ på nytt, är upp till dig, men är hårddisken så gammal som datorn, dryga sju år, och du inte har någon kunskap om detta, så kanske det inte är lönt? Ser att Cecilia hann före med i stort samma tips, men lägger upp detta ändå.
 8. Laso

  startproblem

  Är den nya också en stationär? Om det är så så kan du ganska enkelt kolla om "gamla" hårddisken fungerar, genom att koppla in den temporärt i nya som extra hårddisk, fungerar den och du ser och kan öppna filer i den, så är det normalt inget fel på hårddisken. Och då är det troligen något fel på systemet. Vad var det för operativ installerat på den från börjat, misstänker Windows 7! Har du använt dig av något av alla val som du tydligen får upp, testat något?
 9. Laso

  startproblem

  Antingen systemfel eller en hårddisk som inte mår bra, är den som krånglar en stationär dator? Fabrikat, ihopsatt själv eller köpt färdig, hur gammal ungefär? Vilka operativsystem har den som krånglar?
 10. Laso

  Hämta filer från Sprend till iPhone

  Vilken webbläsare, spelar ingen roll. Har testat lite, satt med plattan förut och skickade/hämtade länkfil och filer, fungerade bra, länkfilen hamnade i inkommande maibox, och själva filen sedan hamnade i min förutbestämda "spara" mapp . Hur det ser ut i Iphone vet jag inte, men borde fungera på samma sätt. Testa gärna som vertpre tipsar om, att söka efter filen?
 11. Har sedan nya plattformen kom igång på allvar, försökt att få Surfplattor och Mobil att fungera tillfredsställande, inte alltid man sitter vid datorn. Men det är fortfarande inte så enkelt, satt alldeles nyss och försöka skriva inlägg på plattan, efter inlägget var klart, skulle bara trycka på Skicka, så händer absolut ingenting, precis som att knappen inte är kopplad till någon sida? Jodå, visuella effekten av att man trycker på Skicka, syns, men inget händer!? Det mesta fungerar trots, men det finns vissa detaljer som fortfarande inte fungerar okej, detta är en av dessa. Det är inte första gången detta händer, så detta måste fixas till, annars är tillgängligheten att nå Eforum lite begränsad kan tyckas. @felix Du är förmodligen på välbehövlig semester, men när du återkommer, så får du gärna kolla detta... Någon annan som använder Surfplatta eller Smartmobil för Eforum, och inte är helt nöjd, intressant att veta?
 12. Laso

  Aktiebolag och styrelseledamot

  Visst kan det finnas personer här på forumet som kan juridiken angående start av ett aktiebolag, om man är ensam, men för att det ska bli juridiskt rätt, så kanske det är bäst att kontakta Bolagsverket eller Skatteverket som verkligen kan detta? Det är ändå ganska mycket att tänka på om man vill starta ett aktiebolag. det Cecilia säger är ju bara några punkter.
 13. Ingen orsak, kul att du fick det att fungera.
 14. Läs gärna denna tråd... https://eforum.idg.se/topic/330528-thunderbird-50-tjatar-om-att-komprimera-och-låser-sig/ Sökvägen till inställningen har dock ändrats... Verktyg - Alternativ - Avancerat , fliken Nätverk & diskutrymme, och kolla om rutan är ibockad enligt bilden.
 15. Ja, många gnällde i vintras att det var så himla kallt och busigt under lång tid, längtade så till sommaren, och så kommer äntligen sommaren med besked, och så blev det samma visa igen , så visst är vi ibland lite motvalskärringar, har lite svårt med ombyte, allt ska vara lagom. Många tycker säkert också att guud såå skönt det är, gillar att ligga på stranden och goa sig, lapa i sig glass efter glass, lite sallad kanske och sedan bara fortsätta mysa. Medan andra flyr in i skuggan, och letar upp första bästa kallvattenkälla. Men hav tröst, om fem månader är det Lucia igen, förhoppningsvis med snö och kyla. ❄️❄️
×