Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Laso

Moderator
 • Antal inlägg

  14 500
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  70

Laso vann dagen: 17 mars

Laso hade det mest gillade innehållet!

Om Laso

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Örebro län

Senaste profilbesöken

76 347 profilvisningar
 1. Glöm inte bort bara, att om någon annan har tillgång till din dator, och känner till detta, så är alla lösen fullt tillgängliga, om du vill skydda dessa lösenord i så fall, så bör du använda/klicka i funktionen "Använd ett huvudlösenord".
 2. Laso

  avslutat

  @Solspindeln Varför redigerar du bort ditt inledande inlägg för, och sedan lägger du in ett svar till mbgtmari som inte går att förstå, första inlägget är ju borta. Dessutom så ändrar du trådrubriken till att tråden är avslutat . Tråden har nu helt tappat funktionen, stänger därför tråden, och uppmanar dig Solspindeln och alla andra att inte redigera bort inlägg som helt förstör en tråd på detta sätt. Laso - Moderator
 3. Jag upplever ibland att det fungerar bättre att använda knappen "Markera webbplatsen som läst" som finns överst, vet inte om ni övriga testat detta?
 4. Laso

  LÖST casino

  Cecilia har i tidigare inlägg här ovan informerat om hur vi enligt Eforums regler kan diskutera frågor om Casion och dess innehåll, därför är det ingen idé att fortsätta denna diskussion. Tråden stängs därför. Laso - Moderator
 5. Laso

  LÖST Bilderna ser ut som mappar

  Du har väl noterat att svaret på grundfrågan gavs av mbgtmari ?!
 6. Laso

  LÖST Word kraschar

  Händer samma sak i ett original-dokument som en kopia?
 7. Laso

  Skapa hemsida

  Nu är jag inte säker på om det är någon skillnad på utseende mellan webb-baserade WordPress.com och fullversionen av WordPress. Men det brukar handla om att hitta i menyerna för vilka inställningar man ska ändra. Kan också ibland skilja lite mellan olika teman, det finns ju ganska många att välja på, antar att det finns många i den webb-baserade också.
 8. Laso

  Skapa hemsida

  Visst kan man tycka att en server hos en webbsida, i detta fall WordPress.com kan liknas som ett webbhotell, bara för att man gör sina webssidor och spar på sitt konto hos Wordpress.com, så sköter WordPress.com utläggningen till webben, men det är väl knappast ett riktigt webbhotell, inte tycker jag det i alla fall. Är ju två läger, alla som använder WordPress.com och kör WordPress med konto via deras server. Och alla som installerar fullversionen av WordPress till sin hårddisk via sitt webbhotell, och kör på det sättet. Oftast webbdesigner som vill ha full kontroll, och flera verktyg/möjligheter. Så inte är det speciellt ovanligt att man installerar WordPress på sin hårddisk, snarare tvärtom.
 9. Laso

  Skapa hemsida

  WordPress är väl knappast ett webbhotell, då får du nog förklara dig bättre hur du tänker. Men man brukar få/kunna ladda ner och installera Wordpress via sitt webbhotell, en helt annan sak. Jodå, visst finns WordPress.com, den webb baserade versionen av Wordpress, men se det som en lightversion av fullversionen av WordPress, som du installerar på din hårddisk.
 10. Laso

  Skapa hemsida

  Om du aldrig har skrivit HTML- kod, så är detta inte så enkelt heller, så det blir så mycket enklare att använda någon av alla WYSIWYG verktyg som finns, i detta fall t.ex WordPress. Du kan ju faktiskt skriva html - kod även i WordPress om du skulle vilja.
 11. Laso

  Skapa hemsida

  Vi ska väl bena ut vad som är vad. WordPress är en programvara med öppen källkod som du använder dig av för att skapa en webbsida. Ett webbhotell är platsen som du sedan använder och lägger upp din webbsida på webben. Du måste alltså ordna ett konto på detta webbhotell och ordna en Domän. Sedan när detta är gjort, då kan du föra upp din webbsida på domänen du ordnat. Och så finns det två olika WordPress, det ena är WordPress.com, som är den webb-baserade versionen, du fixar ett konto och gör din webbsida, med dom inbyggda mallar och teman som finns, så sköter dom om uppläggningen till webben också. Du får ett domännamn som brukar innehålla namnet wordpress. Och så finns fullversionen av WordPress, som du laddar ner till din hårddisk, och sköter sedan uppladdning till nätet antingen via ditt webbhotell, eller via en ftp-anslutning.
 12. Laso

  Redigering i Photoshop fungerar ej

  Ska vi kanske hålla oss till Trådrubriken tack... Gunnar O , testa gärna det som beskrivs i denna länk från Adobe... https://helpx.adobe.com/se/photoshop/kb/basic-troubleshooting.html
 13. Laso

  Hållbarhet bilbatteri

  Det finns många lågpristillverkare, där ett batteri på ca 70 ampere kan kosta från 500:-, medan ett kvalitet´s batteri oftast ligger på runt 1000 -lappen eller strax över, beroende på hur många ampere det ligger på. Kör man inte så mycket så batteriet inte hinner ladda, så lönar det sig att underhållsladda då och då, man kan ju också montera i en batterladdare om man använder motorvärmare på vintern, då laddas ju batteriet samtidigt som motor får lite cirkulationsvärme och startar lättare. Batteriet är då alltid fulladdat.
 14. Laso

  Har du någon erfarenhet av hur HALLON är?

  Bara en månads uppsägning låter lite, även om dom kanske har rättigheten att säga upp, så brukar dom för det mesta vara ute i flera månader före och informera, och föreslå en ersättning för det dom vill avveckla.
 15. Laso

  Har du någon erfarenhet av hur HALLON är?

  Har bara dåliga erfarenheter av Hallon, där jag bor fungerar inte Tre´s nät, har flera ggr diskuterat med försäljare som vill kränga Hallon abonnemang, och fått jobba en del för att få dom förstå att det finns många vita fläckar på kartorna där Tre inte fungerar, fast Tre själva påstår motsatsen. I storstäderna eller större tätorter, fungerar Tre säkert bra, eller tillfredsställande, men utanför dessa områden, nä inte speciellt bra. Gällande sedan detta med att Telia sakta men säkert avvecklar sina "små" telestationer ute på landet, och "erbjuder" en godtycklig ersättning för detta, är smaklöst dåligt. Eftersom det inte finns någon teknik som kan ersätta en befintlig Adsl anslutning, utan det är bara ersättning via mobilnätet som finns, och då kommer man inte ens i närheten av vad den adslanslutning gav som man hade. Råkade ut för något liknande när jag flyttade senaste gången för dryga 5 år sedan, fick då veta att det inte fanns något hål att koppla in adsl på nya adressen, så jag fick nöja mig med en mobil ersättning en längre period, dom kostade på så vi fick en mobil router, wow, fick gå från att kunna använda internet dagligen, när jag ville, strömma musik, filmer, upp/ner laddningar osv utan begränsning till att kunna använda allt detta max 1 till 2 timmar per dygn, sedan blev det för dyrt, har man adsl så finns ju inget tak för förbrukning, har man en mobil anslutning, så finns det ett tak för förbrukning, som man måste fylla på mycket och ofta, inte hållbart i längden. Nåväl, efter några månader och höga påfyllningar för detta mobila nät, så kopplades adsl in igen, och allt återgick till det "normala". Men det är ju trots allt detta, att det idag inte finns någon jämförbar teknik att erbjuda, när en individ med tvång blir av med sin Adslansluning ute på landsbygden, och plötsligt måste backa 15 år i utvecklingen för sin internetanvändning.
×