Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Laso

Moderator
 • Antal inlägg

  14 546
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  73

Laso vann dagen: 6 Maj

Laso hade det mest gillade innehållet!

Om Laso

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Örebro län

Senaste profilbesöken

77 627 profilvisningar
 1. Laso

  Windows 10 Maj 2019

  Högerklicka på aktivitetsfältet, Sök och klicka på Visa sökikonen eller på Dold.
 2. Laso

  Moderering utan transparens

  Eforum har ett regelverk att hålla sig till, och det är IDG.se som har gett Eforums Moderatorer uppdraget att hålla ordningen bland inläggen. Samtidigt kommer det naturligtvis tillfällen där det kan vara svårt att rätt tolka ett inlägg utifrån reglerna, och om det behövs en tillrättavisning av något slag enligt Eforums regler. Det är precis som det är svårt ibland för en domstol i Sverige att kunna tolka en lag rätt så att en vettig dom kan bli verklighet. En lag eller en regel kan vara hur bra skriven som helst, men när det gäller, så är det ändå rätt tolkning på denna lag /regel som kommer att betyda något. Eforums regler är inte alltid rak på sak, utan dom går att tolka på flera sätt, precis som Sveriges lagar är tolkningsbara åt flera håll. Finns många trådar och inlägg på detta forum som innehåller liknande det som tas upp i denna tråd. Ibland tas rätt beslut ibland inte. Eftersom det finns fler än en moderator som behöver ta ett beslut i en oftast knepig anmälan/diskussion, så blir det inte alltid rätt beslut som tas. Inte alltid som moderatorerna är överens, precis som när en domstolsjury inte är helt överens, då blir det ett beslut utifrån majoritet. Ibland krävs det ett snabbt beslut, då går oftast den moderator som råkar vara inloggad in och tar beslut, ibland är det ingen moderator inne, då kan det ta en längre tid innan något görs. Eller också är det bara en moderator inne under en hel dag, så får denna ta dom beslut som behövs på eget bevåg. När det gäller det som behandlas i denna tråd, så står jag för besluten och inläggen jag skrivit, visst bör vi informera om när vi gör en ändring i någons inlägg, håller jag med om, eller skriva ett enklare förklarande inlägg, men ibland så uteblir detta tyvärr, det kan säkert bli bättre. Men är det någon som inte gillar ett beslut, så finns ju möjligheten att både anmäla ett inlägg, och att skicka ett PM till Cecilia och få en förklaring, det händer att ett beslut tas om, efter en sådan anmälan från en medlem. Detta inlägg är inget direkt svar på innehållet i tråden, bara en liten överblick över att det inte alltid är så enkelt att få rätt balans när det gäller skötsel av detta forum, som sagt, moderatorerna på detta forum är bara människor som ibland gör fel, precis som vilken medlem som helst.
 3. Laso

  Bevisa ursprungsdatum png bild

  Din bild är med automatik Juridisk Upphovsrättsskyddad i det ögonblicket som du trycker på knappen på kameran och exponerar din bild. Du äger alltid din bild genom Upphovsrätten. Men att skydda din bild från att någon tar en kopia av den och använder den på ett sätt som du inte gett tillstånd till "Användarrätten", det är en annan sak. Men visst kan du på olika sätt precis som det står i denna tråd, skydda din bild så att det kanske är mindre intressant att använda den/publicera den fel. Det enklaste sättet är nog att lägga en form av vattenstämpel på bilden, finns ju en enkel förklaring till hur man gör i länken som Vedex tipsar om.
 4. Laso

  Instagram på Windows 10 fungerar ej.

  Jo, det hjälper ju till, men tycker också att när man tipsar om ett tillägg, så kan det väl ligga i intresse att den som efterlyser hjälpen, själv bör kolla hur tillägget ser ut och fungerar, men visst, om hjälp efterfrågas, men inte jämt med automatik. Men här kommer en bild på hur tillägget ser. Hur det fungerar är enkelt, det är för det mesta den övre raden som blir aktuell. Man "lurar" helt enkelt webbläsaren att tro att man använder en mobil eller platta.
 5. Laso

  Instagram på Windows 10 fungerar ej.

  Annars finns det ett sätt att få Instagram att fungera på, via vanliga datorn. Installera tillägget User-Agent Switcher, och kör Instagram via vanliga webbläsaren. Inte via appen. Då fungerar det. Gäller både Firefox och Chrome, antagligen andra webbläsare också, har dock inte testat andra. Edit: Ska tillägga att jag får det inte att fungera i Firefox, utan jag kör via Chrome, och då fungerar det bra. Man måste alltså installera tillägget för varje Webbläsare dock.
 6. Jag ändrar alltid sådant som skrivare via "gamla" Kontrollpanelen, Enheter och skrivare, sedan letar jag upp rätt skrivare, högerklickar på skrivaren och väljer Standardskrivare, då ser jag också direkt att rätt skrivare blivit inställd. Fungerar utmärkt. Då ska det bli rätt i alla program där man vill skriva ut. Klicka på Start, skriv bara kontrollpanel, så kommer den upp direkt, leta upp Enheter och skrivare...
 7. Laso

  Moderskeppet Mattias bok Photoshop

  Och med detta så tycker jag av vi återgår till Trådtiteln och dess innehåll, alla vet nu vad som gäller Edit: Alla inlägg som hamnar Off Topic som inte hör till Trådrubriken, kommer att tas bort. Laso - Moderator
 8. Laso

  Moderskeppet Mattias bok Photoshop

  Denna bok verkar vara slut överallt, men den finns ju som videokurs hos Moderskeppet, men det visste du kanske @Torparen ? Du har inte funderat på att kontakta Mattias Karlsson Sjöberg på Moderskeppet och fråga om dom kanske har ett exemplar att sälja till dig?
 9. Laso

  LÖST "Your account has been hacked"

  Du kan lugnt kasta bort detta mail, det är bara som du själv säger, och som även mbgtmari är inne på, ett tomt hot. Ingen har heller "hackat" sig in i din dator.
 10. Laso

  Adobe Indesign

  Kör själv Adobe fotoprogrammen, ingen timkostnad, du betalar per månad eller per år, tankar ner och installerar programmen lokalt du vill använda, ett program i taget, men det blir billigare om du köper användarrättigheterna i ett pkt med flera program i. Sedan är det bara att köra på. Du får använda varje program i max två datorer samtidigt. Så det går inte att spåra något på något sätt, eftersom du inte kör mot någon server eller så, allt ligger lokalt, du sparar allt lokalt naturligtvis, precis som vilket vanligt program som helst. Det enda är att Adobe kollar om du använder programmet på fler datorer än dina max två.
 11. Laso

  LÖST Firefox - Adblock Plus fungerar inte

  Och så har Mozilla även släppt denna uppdatering för Android, så plattan och mobilen kan fungera också med FF, tack , snyggt jobbat Mozilla. Bara att uppdatera Firefox så är tilläggen igång igen
 12. Hmm, Lego...Länge sedan man pysslande med detta, har dock en oöppnad kartong, som jag inte har satt ihop ännu, en liten ovanlig byggsats som jag funderat på att sälja istället. Men till ditt problem istället, som du är inne på så finns det många ställen som säljer, både fysiska butiker och på nätet. Ett ställe som borde kunna ge dig lite tips om var du ska söka, hur priserna ligger, vet jag inte, men kolla kan du alltid göra. https://www.swebrick.se/index.php?board=13.0
 13. Laso

  Adobe Indesign

  För bägge inläggen, beror det ju på vilken typ av licens som företaget har med Adobe, och vilken överenskommelse som företaget har med TS.
 14. Laso

  Adobe Indesign

  Antar att din arbetsgivare har en sådan licens som tillåter att anställda får använda dessa program även privat. Har du programmet installerat lokalt på din dator hemma, och spar dina arbeten lokalt, så kan din arbetsgivaren inte se eller veta något, om du inte talar om vad du gör.
 15. Säkerligen billigare att köpa ny madrass om det behövs.
×