Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Laso

Moderator
 • Antal inlägg

  14 614
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  77

Laso vann dagen: 23 juni

Laso hade det mest gillade innehållet!

Om Laso

 • Medlemstitel
  Beroende

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 • Ort
  Örebro län

Senaste profilbesöken

81 300 profilvisningar
 1. Laso

  GB Glace

  https://sv.wikipedia.org/wiki/GB_Glace
 2. Det är ju det som är kruxet i denna tråd, har man inget bankid i sin mobil, om man nu har en mobil som ett bankid kan fungera i, så blir allt mycket svårare
 3. Gillar också Windows 7, använder själv ibland. Men Windows 7 tas inte bort, du har ju det kvar i din dator, ingen kommer att radera det i din dator. Windows 7 kommer att fungera i flera år till, men säkerheten för detta operativ kommer gradvis att bli sämre och sämre. Och det kommer bli lite svårare att använda webben på flera områden ju längre man väntar med att byta till Windows 10. Windows 10 har funnits i flera år nu. Microsoft kommer att släppa viss support till Windows 7, men eftersom det fortfarande är ganska många som använder 7:an idag, så kommer Microsoft fortfarande ha lite koll på denna, det är ju inte så länge sedan som Microsoft släppte en mycket viktig säkerhetsupdate till Windows XP, även fast XP varit "nerlagt" enligt Microsoft sedan flera år. För tillfället har Microsoft igen släppt på kravet att en uppdatering till Windows 10 kostar pengar, länken polken har här ovan ger information om hur en uppgradering kan gå till via Microsoft. Normalt sätt är det bara att följa stegen i den guide som Microsoft ger, men man ska vara beredd på att det kan uppstå lite besvär, gäller främst drivrutiner, som Globetrot är inne på. Och som Mellin säger, 10:an kräver minst 4GB i minne för att fungera någorlunda okej, men gärna 8GB. Jag har uppdaterat en av våra bärbara hemma, från 7:an till 10:an, det fungerade bra, men maskinen är seg, och det beror på att det bara är 4GB i minne, har funderat på att stoppa i 8GB i minne, och stoppa i en SSD-hårddisk också, men kostnaden blir för hög, billigare i längden att köpa en ny med Windows 10 och 8GB från början.
 4. Att göra manuell backup på filerna kan vara lite bökigare, du måste då veta vilka filer du behöver ta backup på, det är ju både själva användarprofilen, mailen, kontaktlistor och några till om man vill ha allt. Så det finns ju flera sätt att ta backup på, så man får testa sig fram, på vilket sätt man tycker fungerar bra.
 5. Det ska gå att ställa om IP-adress även i routern, har inte tillgång till en sådan router du har "TG799", men i min Asus, så gör jag sådana ändringar direkt i routern, men det fungerar också bra som du nu gjort efter Cecilias anvisningar.
 6. Du behöver inte logga in/registrera dig någonstans för att hämta detta program, i artikeln klickar du på länken i fetstil och kommer till Photoshop.com, där står det ju klart och tydligt att programmet finns att hämta gratis hos App Store, Google Play och Windows Store. Edit: Hmm, såg nu att man tydligen måste logga in, för att kunna använda programmet, men det är väl också typiskt för Adobe, nåväl, bara att logga in då med någon av inloggningssätten...Men det är ju ändå gratis...
 7. @Torparen , har för mig att du var medlem hos Moderskeppet, i så fall har dom perfekta små kurser just för detta när man kör det ena och vill köra det andra eller vill köra bägge två parallellt, för det kan man göra.
 8. Endera veckan åker däcken på, har mina på hotell, visst kostar det en slant, men ack så skönt att bara behöva åka dit och sätta sig en stund, låta andra sköta bytet. Slutade med att byta själv, för flera år sedan när jag dragit av ett flertal fälgkors och böjt några mutterskaft, då fick jag nog, fick också då stå ute och fixa med dessa verktyg och glidande domkrafter. Och skulle det behövas byta något däck för att dom blivit slitna, så hör dom av sig i god tid, så fixar det sig också.
 9. Swedbank har ju en säkerhetsspärr inlagt, så är man inte aktiv inom 15 min, så loggas man automatiskt ur, det kommer till och med upp ett fönster som varnar för detta. Så även om man är inloggad i "historiken", så kan man inte backa och tro att man är inloggad.
 10. Följde Operativsystemet med datorn man har, installerat vid köp och man vill radera/installera om för att sälja, så måste Operativet följa med, även vid försäljningen. Om man har köpt Operativet man har det på en skiva och ska sälja datorn, så äger man ju kopian på Operativet, då får man välja om man ska sälja med detta vid datorförsäljningen, skivan och produktnyckel följer då med vid försäljningen, annars säljer man datorn utan installerat Operativ, så får köparen fixa detta själv.
 11. Man kan ju tillägga att det oftast kräver lite mer i ett badrum där det förekommer vatten som sagt, men även fukt, som kan tränga in i en elkabel, därför ska man alltid anlita en elektriker vid minsta tveksamhet. Ett badrum är ju också indelad i olika s.k IP områden just för att det finns vatten, el och vatten går inte bra ihop. Och som i detta fall, så är denna lampa inte gjord för ett badrum, precis som Monshi säger, framför allt eftersom den inte har någon skyddsjord, direkt farligt.
 12. Tycker dock att det är en stor gråzon, det är för många "ifall" "om" och "kanske" när det gäller detta. Anser inte att man ska förutse att det är tillåtet bara för att "ingen riktigt vet".
 13. Har försökt att följa denna tråd, men tycker jag saknar vissa detaljer. Har jag förstått det hela rätt? @Torparen Du lyssnar på en kurs online, och vill spara ner själva ljudet, är det bara ljud eller är det en videokurs som du vill spara ner bara ljudet från? Om det är så, är det en gratiskurs, eller måste du logga in för att kunna ta del av denna kurs?
 14. @bengt 429Du kan försöka köra med denna specifika avinstallerare för Avast, ifall det kanske finns rester kvar i ditt system. https://www.avast.com/sv-se/uninstall-utility
 15. Några grundkrav för installation av Windows 10. Processor: 1 gigahertz (GHz) eller snabbare processor eller System on a Chip (SoC) RAM: 1 gigabyte (GB) för 32-bitars eller 2 GB för 64-bitars Hårddiskutrymme: 16 GB för 32-bitars OS eller 32 GB för 64-bitars OS För att driften inte ska bli ojämn, så utgå alltid med minst 2 GB RAM oavsett 32 eller 64 -bitars. https://www.microsoft.com/sv-se/windows/windows-10-specifications
×
×
 • Skapa nytt...