Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lighthouse2

Medlem
 • Antal inlägg

  107
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Lighthouse2 vann dagen: 29 oktober 2018

Lighthouse2 hade det mest gillade innehållet!

Om Lighthouse2

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja

Senaste profilbesöken

4 297 profilvisningar
 1. Det poppar automatiskt upp inskrivna påminnelser från mobilens egna kalender med både med blinkningar, ljud och en ruta på min mobil med Android 8.0. Kanske behövs bara lite justeringar i inställningarna i kalendern. Vad har du för mobil?
 2. Jamen jag visste väl att det fanns nån lack-expert här! Exakt vad jag letat efter, tack ska du ha!
 3. Finns det någon kunnig här på lack och målarfärg och kan hjälpa och tipsa mig! Letar mig blå efter en - matt/halvmatt hård och tålig klarlack (genomskinlig) som är vattenbaserad. Antingen är det färgad lack eller så är den akrylbaserad.
 4. Testa att uppdatera Thunderbird till den senaste beta. Den fungerar förträffligt utmärkt! Jag gick över till beta eftersom den stabila versionen (32 bit) ständigt krånglade för mig också, så som du också beskriver det.
 5. Det har fungerat utmärkt med tidigare versioner av Firefox, men helt plötsligt över 60+ versionerna så tog det stopp! Här är det videoförslag. Ingen av dem i spalten till höger går att se, inte heller på index-sidan.
 6. Ju mer dom uppdaterar desto sämre funktion.... Nu behöver jag förslag på vad som blockerar video-inslagen att spelas upp! Använder Firefox version 63 (64 bitars) på Windows 7. Har inga addonsblockerare och det går att se video-klippen på samtliga webb-tidningar (Expressen, osv) - utom på Aftonbladet. Alla video-klipp går att se på både Chrome och IE11 (även med addons). Har Flash Player installerat. Använder inte Aftonbladet HTML5? Har testat stänga av videoaccelerationen som föreslås, men det hjälper inte.
 7. Tack, roligt att du tycker det! Suktar också efter trädgårdsbelysningen men priset får nog gå ner något mer. Men den främsta orsaken att vi tvekar är nog att dom ännu inte har fixat så att man permanent kan ange vilken styrka man vill ha på ljuset när den slår på. Det är bara med fjärrkontrollen på inomhuslamporna man kan få den nerdimmad direkt när man slår på ljuset.
 8. EDIT: Fixade det till slut. Och svaret på min egen fråga blev: ja det ska den. Dagens lärdom: Att aldrig igen köpa ett mini-chassi när man bygger en dator. Kan någon snabbt hjälpa mig med svaret, skulle bli mycket tacksam! Säkert helt logiskt för den som vet men jag hittar inte svaret någonstans iaf. Det nya nätaggregatet är på väg att kopplas. Men den kabel jag går bet på är 4-pin CPU-kabeln (från nätaggregatet). Ska den kopplas in i moderkortets ATX 4-pin?
 9. Om man knallar in till bibblan och ordnar ett bibliotekskort så kan man i lugn och ro sedan sitta hemma med sin dator, android, iPhone, iPad och låna vilken ljudbok man vill i sitt lokala biblioteks sortiment. Enda nackdelen med bibliotekets eget system Biblio är att den ibland inte kommer ihåg vart man avslutade sitt lyssnande. Har varierande erfarenhet av den. Kanske kommer en uppdatering snart, man kan hoppas! #Skorpion76 Man behöver inte ha en funktionsnedsättning för att låna CD skivor, alla med ett giltigt bibliotekskort är välkomna. Måste vara något lokalt för just det biblioteket i så fall. Ett annat tips för alla lyssnarsugna öron kan vara att använda Acast appen där man kan i all evighet lyssna på härliga aktuella och roliga poddar!
 10. Tänkte starta en separat tråd om Philips Hue och allt runtomkring produkten! Har du köpt systemet, vad är dina åsikt? Hur använder du dem? Vad saknar du för funktioner? Har ett system hemma och jag är hittills mycket nöjd! Apparna i både Android och Apple är enkla att använda och uppdateras förvånansvärt ofta. Enda nackdelarna ska väl vara det höga priset per glödlampa och enhet, men med tanke på hur väl det fungerar (och roligt är det också!!!) så är det värt det. Att ha möjligheten att fjärrstyra lamporna via mobilnätet är fantastiskt smidigt och borde också ses som en extra säkerhet med tanke på inbrottsrisken, att man bör ha lampor tändas och släckas lite då och då. Visst, det går att ha en hederlig timer ansluten till vanliga glöd/ledlamporna, men en timer fungerar ju inte med takkontakter (för taklampor eller fönsterlampor). Har någon av er också investerat i Philips Hue Utomhusbelysning?
 11. #Jmle - Har det ordnat sig? Jag har en äldre version än din, en Samsung Galaxy Note 8.0, GT-N5120 och jag lyckades via otaliga instruktioner att både roota och köra in en nyare cm (Nougat 7.1.2). Den blev som pånyttfödd! Bästa verktyget för alla problem med den här gamla plattan skulle jag säga är att använda Odin (och tålamod).
 12. Mitt förslag är - Thunderbird. Om du har möjlighet att ha det installerat på datorn så är det ett fantastiskt enkelt redskap för att just slippa alla dessa plågsamt irriterande inloggningar. Du ordnar en POP3 vidarebefodring av alla mailen till Thunderbird, och använder det sedan för att läsa, svara på samtliga mejl från dom båda e-mejl adresserna. Du behöver "aldrig" mer logga in på Gmail (om du inte vill dvs). Det finns flera instruktioner att se på Youtube. Ett annat alternativ, om du inte föredrar det enkla ovan, så är det att du kompletterar med en webbläsare till. En för den ena email-adressen (Chrome?) och valfri annan webbläsare för den andra. Då behöver du inte logga in och ut.
 13. 😀 Lite fånigt med smileys kanske men............ Den är igång nu med Win10! Oj så glad jag blev! Ska ju strax skrota Win7 så att få igång kameran har varit en blandad princip "det SKA gå" - plus att jag behöver den. Men ärligt så vet jag inte exakt vad det var som gjorde att det lossnade av alla momenten jag gjorde nyss. #Mikael63 Den ska stå på Endoscop för denna modell och det gör det, men det hjälpte inte. Fast....... Dels avinstallerade jag både brandvägg och antivirus. Rensade med Ccleaner /m.m. Tog bort kamernas drivrutiner, ominstallation. La nu drivrutinerna under Program (vilket inte behövdes på Win7). Gjorde en maskinvaruförändringscheck i enhetshanteraren (kanske lossnade något här?). Så här såg det ut när den sökte, bifogar en bild på hur det var före. Men nu är den alltså igång. Fantastiskt! Tack ska ni ha allihopa i tråden!!!! Bollar man idéer och förslag så hittar man svaret rätt som det är.
 14. #mbgtmari Har testat den drivrutinen, den hittar över huvud taget inte USB kameran tyvärr. Det är alltså en lång sladd bara med USB 2.0 i ena ändan och en lampa i andra änden. HÄR. Därtill hör drivrutinen som medföljde, Smart Camera. That's it. Det som händer är att när man ansluter endoskopet så öppnas programmet som det ska, men rutan där man ska se innehållet på förblir svart på Win10.
 15. #Mikael63 Ja! Fast den närmsta codec som går att fixa är att kompatibilitetsändra drivrutinen. Och det fungerar inte heller.
×
×
 • Skapa nytt...