Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

martinwahlby

Medlem
 • Antal inlägg

  227
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Jag har ett antal element som ligger på rad med hjälp av float: left. Det jag vill är att dessa ska ligga på samma rad även om man minskar webbläsarfönstret så att det sista elementet hamnar utanför bilden och man måste scrolla. Som det är nu så flyttas det ner och hamnar nedanför. Hur gör man? Alla dessa ligger på samma rad: <div id="Div1" class="Minklass"> Innehåll </div> <div id="Div2" class="Minklass">> Innehåll </div> <div id="Div3" class="Minklass"> Innehåll </div> I css-filen: .Minklass { float: left; }
 2. Hejsan! Jag hade förut en NetGear WGR614 router, bytte igår till en DG834G. Jag vill göra så att man kommer åt min webbserver på 192.168.0.3 från internet och har därför försökt koppla port 80 till det lokala-ipnumret. Jag har följt guiden på portforward.com exakt men det vill ändå inte fungera. Jag kommer bara till routern när jag skriver in mitt ip som jag har mot internet 83.177.0.*. Jag får heller inga andra "portforwards" att fungera. Inställningar för routern: Jag har kopplat service name HTTP (port 80) till 192.168.0.3 under Inbound Services. Enligt en annan tråd i detta forum ska man inte kunna köra webbserver med tele2 (som jag har som adsl-leverantör) men det har jag kunnat göra förut så det kan inte vara problemet. Vad gör jag för fel? Någon?
 3. Ja jag har också lyckats få en pinne av fem det fungerar i ca två sekunder sen försvinner det igen. Nu var ju kortet i stort sätt gratis så man får väl vad man betalar för men jag blir bara så irriterad på att det inte fungerar. Så någon som har något tips på hur man löser detta?
 4. Köpte i samband med lite andra inköp ett TOPCOM PCI 111 trådlöst nätverkskort från netonnet. Problemet är att jag inte ens hittar det trådlösa nätverket och heller inte tilldelas något IP. Jag har testat kortet på flera olika datorer (win 2000, win xp) inget verkar få det att fungera. Min router är en NetGear WGR 614. Det är inget fel på routern för mina andra datorer fungerar perfekt i nätverket. Vad kan vara fel?
 5. LÖST: Hittade bra information om xmlhttp på aspsidan... http://www.aspsidan.se/default.asp?page=forum&menu=4&fp=showPost&pId=348367#348396
 6. Om jag har en bild på en server t.ex www.doman1.se/bild.jpg och vill spara den på en annan server t.ex www.doman2.se/ finns det något sätt som gör att jag med hjälp av aspkod på doman2.se kan komma åt bilden på doman1.se och sedan spara den på doman2.se? Jag vill inte använda mig av ftp eftersom doman2.se inte har loginuppgifter till doman1.se. Något förslag? [inlägget ändrat 2005-05-09 13:07:26 av Martin Wählby]
 7. Som MrB sa så fanns det tydligen en adapter som fungerade, har nu inhandlat en sån. Detta hjälpte inte min 604 router ett dugg men jag fick iaf fart på 704P. Nu verkar DHCP fungera igen, problemet är nu att jag inte lyckas ta mig ut på nätet genom routern. Kopplar jag kabeln direkt så går det. Vad jag kan komma på så verkar inställningarna på 704P routern vara rätt. Ska wan-lamporna lysa när man kopplar in TP-kabeln, för det gör dom inte. Hur gör man för att reseta routern på rätt sätt (alla säger ju olika saker) Någon som har nåt tips? [inlägget ändrat 2005-03-23 22:03:29 av Martin Wählby] [inlägget ändrat 2005-03-23 22:11:59 av Martin Wählby]
 8. Jag har redan ringt dit. Jag sa vad felet var och han sa att det nog hade med min dator att göra. Vet ju inte hur det skulle kunna vara det när det är samma fel på alla tre. När jag sa att det kanske var nätadaptern och frågade om det gick att köpa en ny sån, sa han att de inte sålde sånna och hänvisade till clasoholson som efter att jag tittat inte alls säljer nätadaptrar med 5V, 2A. Någon som kan hjälpa mig?
 9. Hejsan, Jag har problem med min DI-604 router. DHCP-funktionen verkar helt slutat fungera. Får inget ip tilldelat på någon av mina datorer får istället ett ip från windows 169.254... (alla datorer har windows XP, ingen brandvägg eller liknande) Jag har testat att reboota routern flera ggr men inte heller det fungerar. Jag kommer inte åt routern eller adminsystmet och kan inte ens pinga den. Inte heller när jag skippar DHCP och istället skriver in ett eget IP fungerar det. Det är inte kablarna det är fel på, har testat 5 olika. Jag har också en DI-704P router på lager den har samma problem. Saken är den att jag bara har en nätadapter till dessa då den ena lagt av. Enligt denna tråd skulle det kunna vara nätadaptern som är trasig. http://pcsupport.idg.se/viewmsg.asp?EntriesId=419712 Kan ju inte testa om det är nätadaptern eftersom jag inte har någon annan att testa med! Någon som haft liknande problem? Någon lösning? JAG BLIR GALEN!
 10. Om jag vill posta en bild och lite text till en asp sida på en annan server via http post hur går jag tillväga då? i vb6 har jag använt mig av msxml men hur gör man i asp.net? Det jag vill åstadkomma är alltså att skicka en bild och lite text till en aspsida på en annan server. Jag såg något liknande i detta inlägg men vill också skicka med en bild: http://www.pellesoft.se/communicate/forum/view.aspx?msgid=103808 någon som har något litet exempel?
 11. Jag har fortfarande samma problem lyckas inte få kantlinjerna att följa med texten, har försökt med allt känns det som. se: http://194.236.5.87/test/index.asp Vad gör jag för fel? Dessutom vill jag få texten i menyn på rätt plats men det verkar ju som en omöjlighet med tanke på skillnaden i padding och margin mellan firefox och IE. Hur löser man det på ett snyggt sätt?
 12. Hejsan, Jag har hållit på och tråcklat ett par timmar nu med ett (vad jag tror) nybörjarproblem med CSS. Följande sida är det det gäller: http://194.236.5.87/test/index.asp Här ser det fint ut men om man sedan fyller på med text som här så följer inte sidlinjerna med ner: http://194.236.5.87/test/index2.asp Jag vill alltså att sidlinjerna på rutan ("line_left" och "line_right") följer med texten ner när det fylls på med text i "main". Det är det jag inte kommer på hur man gör. Jag vill att "line_left" och "line_right" hela tiden ska vara lika höga som "all". Dessutom vill jag ha allting centrerat. Någon som har nån idé på hur man löser det? Kod på sidan: <div id="line_top"></div> <div id="line_left"></div> <div id="all"> <div id="logo"></div> <div id="main"> TextTextTextTextText </div> </div> <div id="line_right"></div> <div id="line_bottom"></div> </div> CSS: <STYLE> BODY { BACKGROUND-COLOR: #aeaeae } #line_left { FONT-SIZE: 0px; FLOAT: left; BACKGROUND-IMAGE: url(img/line_left.gif); WIDTH: 6px; HEIGHT: 50% } #line_right { FONT-SIZE: 0px; FLOAT: left; BACKGROUND-IMAGE: url(img/line_right.gif); WIDTH: 6px; HEIGHT: 50% } #logo { PADDING-LEFT: 20px; FLOAT: left; PADDING-BOTTOM: 10px; WIDTH: 703px; PADDING-TOP: 10px; HEIGHT: 70px; BACKGROUND-COLOR: white } #line_bottom { FONT-SIZE: 0px; BACKGROUND-IMAGE: url(img/line_bottom.gif); WIDTH: 715px; HEIGHT: 7px } #line_top { FONT-SIZE: 0px; BACKGROUND-IMAGE: url(img/line_top.gif); WIDTH: 715px; HEIGHT: 7px } #all { FLOAT: left; WIDTH: 703px; HEIGHT: 50%; BACKGROUND-COLOR: white } #main { BACKGROUND-COLOR: white } </STYLE>
 13. Sökfunktionen verkar ju vara trasig så jag vet inte om detta redan har besvarats här men iaf. Jag vet att det är möjligt att skicka parametrar från en ASP sida till en annan med POST utan att använda formulär. Det har jag lyckats med genom att använda denna kod: [color="#0000ff"]Dim[/color] obj_post [color="#0000ff"]Set[/color] obj_post=[b]Server[/b].[color="#0000ff"]CreateObject[/color]([GRÅ]"Msxml2.SERVERXMLHTTP"[/GRÅ]) [color="#0000ff"]Dim[/color] str_data str_data=[GRÅ]"field1=<value of field1>&field2=<value of field2>"[/GRÅ] obj_post.Open [GRÅ]"POST"[/GRÅ], [GRÅ]"http://www.domän.se/post.asp"[/GRÅ],[color="#0000ff"]False[/color] obj_post.setRequestHeader [GRÅ]"Content-Type"[/GRÅ], [GRÅ]"application/x-www-form-urlencoded"[/GRÅ] obj_post.Send str_data Nu till mitt problem, jag vill också skicka med en fil (bild). Och posta den på samma sätt för att sedan ta emot den på sidan "post.asp" med hjälp av någon upload-komponent. Är det möjligt? Och isåfall hur? [inlägget ändrat 2004-11-14 13:49:21 av Martin Wählby]
 14. Jag vill posta formulärdata till ett asp-script med hjälp av http_post i vb eller något liknande. Det jag även vill göra är att skicka med en bildfil. Jag skickar alltså ett antal värden och en bild till mitt asp-script och dessa läggs till i en databas och bilden laddas upp på servern. Hur gör man detta? Är det möjligt att skicka med en bild? Skulle behöva lite exempel på vb-koden eller länkar där man kan läsa mer.
 15. Hejsan! Jag är ny på det här med asp.net och har försökt att skicka mail. Vad jag har förstått så ska detta vara väldigt enkelt men jag får det inte att funka. Följande är min kod: <%@Import namespace="System.Web.Mail"%> <script runat="server"> Dim objEmail as New MailMessage() objEmail.To = "info@domän.se" '<----Här blir det fel objEmail.From = "namn@domän.se" objEmail.Subject = "Meddelande" objEmail.Body = "Här är meddelandet" SmtpMail.SmtpServer = "smtp.domän.se" SmtpMail.Send(EMail) </script> Får följande fel på rad fyra: Compiler Error Message: BC30188: Declaration expected. Vad gör jag för fel?
×
×
 • Skapa nytt...