Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

marklinmaster

Medlem
 • Antal inlägg

  41
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

marklinmaster vann dagen: 29 juni 2014

marklinmaster hade det mest gillade innehållet!

Om marklinmaster

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Hejhej! Jag upptäckte nyligen att jag har Windows.old liggandes på min SSD, som tar upp rysliga 16 GB av mitt värdefulla utrymme. Jag är inte helt säker på varför den är där, eftersom det var länge sedan jag uppgraderade till Windows 10, och jag har inte, såvitt jag vet, installerat några större uppdateringar på sistone. I vilket fall så tänkte jag ta bort den eftersom den tar upp värdefull plats, men det gick jag bet på. Försöker jag ta bort som vanligt, genom att högerklicka->radera så påstår den att jag behöver behörighet från SYSTEM för att ta bort den, och går jag in på diskrensaren och väljer C: så finns inte "Tidigare Windowsinstallationer" som alternativ. Är det nån som vet hur jag ska bära mig åt för att få bort den?
 2. Om du inte vill behöva installera ett tillägg så kan du, åtminstone med youtubevideos, gå in på https://www.onlinevideoconverter.com/video-converter, klistra in webbadressen till videon, och sedan bara klicka på Start och därefter på ladda ner:
 3. Så det kommer alltså inte funka att välja Klarna som alternativ men sen ta betalt kontant? Suck, jag får väl använda blocket istället. Tack så mycket för hjälpen!
 4. Hej! Tänkte sälja en gammal iMac G4 Globe som jag har liggandes. Jag skulle vilja använda swish eller kontant betalning eftersom jag enbart tänker erbjuda avhämtning och det blir enklast. Tradera låter mig dock inte använda något annat betalningssätt än Klarna eller Paypal, eftersom datorkategorin har "generellt sett höga slutpriser" och jag inte har arbetat ihop en säljarbedömning. Till frågan, vad händer om jag anger Klarna som betalningssätt men skriver i annonsen att det går bra att betala kontant vid avhämtning eller via Swish? Kommer Tradera på något sätt "tvinga" köparen att betala med Klarna?
 5. Du kan själv välja om du vill svara med videosamtal eller röstsamtal. När någon ringer dig så kommer du få upp tre ikoner, en med en videokamera på, en med en telefon på och ett kryss för att avböja samtalet. Klickar du på telefonen så kommer du svara med röstsamtal (Du kan dock fortfarande se den andra parterns video, om den ringt dig med videosamtal, men de ser inte din). Du kan även sätta på och stänga av video under samtalets gång.
 6. Tack så hemskt mycket för programmet! Med det kunde jag ta ägarskapet över min gamla användare så att jag kan ta bort den, men tyvärr har det inte kunnat ge mig ägarskap över bilderna. Jag kan nu komma in i bildmapparna, men jag kan inte se bilderna utan får gå den långa vägen, alltså "Högerklicka på enheten, välj Egenskaper, Säkerhet, Avancerat, Ägare, Redigera. Under "Byt ägare till" väljer du ditt användarnamn, klicka i "Ersätt ägare av underhållare och objekt", sedan OK." på varje mapp för att kunna visa bilderna eller ens ta bort dem. Jag kan inte heller lägga in nya bilder i Bilder-mappen, och inte heller flytta Bilder-mappen, så jag har bestämt mig för att ta över ägarskapet på all bildmappar, ta bort dem och sen lägga hela Bilder-mappen någon annanstans och se om det löser problemet.
 7. Hej! Eftersom datorn har krånglat lite väl mycket på sistone så bestämde jag mig för att installera om Windows 10. Först kopierade jag hela C-disken (ssd) där windows låg till en liten oanvänd hårddisk som satt i datorn, så jag skulle kunna hämta eventuella filer som jag ville kvar efter installationen. Sen kopplade jag ur den hårddisken ur datorn bara för att vara säker på att den innehållet på den behövs. Jag har även en stor hårddisk på 2 terabyte där jag har spel och även lagt in biblioteken. Bilder, filmer och musik låg alltså på den istället för på SSD:n med windows, för att spara plats. Jag kopplade ut även denna hårddisken för att vara säker på att allting där låg kvar. Nu till problemet. När jag väl har installerat om WIndows så har jag inte längre behörighet för att öppna bilder, filmer och musik. Jag har redan sett till så att biblioteken är länkade till den stora hårddisken, så om jag går in på "Den här datorn" och där klickar på bibliotek så kommer jag till bilderna som ligger på stora hårddisken, precis som jag vill ha det. Men jag har inte åtkomst till dem. När jag klickar på en bildmapp så kommer en dialogruta upp som säger att jag för tillfället inte har rättigheter, men kan klicka på fortsätt för att få permanent tillgång till mappen. Men det får jag inte, istället hänvisar den mig till fliken säkerhet i egenskaperna för mappen. Väl där klickar jag på avancerat. Där står det att det inte går att visa aktuell ägare, och om jag då klickar på ändra så kan jag lägga till mig själv som ägare och därmed få tillgång till mappen. Jag behöver sen göra såhär för varje undermapp. Finns det nåt enklare sätt att göra det här på? Det verkar vara som så att jag fått en ny användare när jag installerade om Windows, men att den gamla lever kvar i den stora hårddisken. Trots att jag loggat in med samma Microsoftkonto som innan och kontot i sig heter samma sak på inloggningsskärmen,. Men om man går in på C:/användare så heter nu min användare "aak" istället för "Alexander" som den hette innan ominstallationen. I Windows.old finns det gamla användarkontot kvar, och jag testade att kopiera över det till C:/användare, utan skillnad. Nu har jag istället både "aak" och "Alexander" i C:/användare, men har ju ingen nytta av "Alexander", den tar bara upp onödig plats. Men, försöker jag radera den så säger den bara att jag måste ha behörighet från system. Så, finns det nåt enklare sätt att få tillbaka behörigheten till mapparna, ta bort min gamla användare, eller göra så att jag kan använda min gamla användare igen?
 8. Hej! Jag införskaffade för cirka två månader sedan ett mobilt bredband från Tele2. Eftersom vi är en stor familj med tre barn som surfar mycket, spelar spel och tittar youtube etc så köpte jag 100 GB per månad, väldigt säker på att det skulle räcka. Men, de två månader vi använt det har vi lyckats dra slut på all data, så när man surfar till en webbsida kommer istället tele2´s sida upp där man kan köpa mer surf till hutlösa priser. Men bara några dagar innan surfen tog slut gick jag in på routerns webbgränssnitt (Routern är Tele2´s standardrouter som de skickade till oss) och där stod det att vi hade cirka 40 GB kvar. Jag tror knappast att vi slösat bort 40 gb på två-tre dagar, så jag gick idag in och kollade igen i routern. Till min förvåning står det att vi bara använt strax över 70 GB, men vi har ändå fått ett sms till routern som säger att vi använt all vår surf och om vi försöker surfa någonstans kommer vi bara till Tele2´s hemsida och måste köpa mer surf. Bifogar en skärmbild från routern. Varför blir det såhär? de kan ju inte marknadsföra det som 100 Gb/månad men sen inte erbjuda mer än 70 GB. Är det någon mer som råkat ut för det här?
 9. Hej! De senaste dagarna har internet börjat bete sig väldigt konstigt. När man sätter igång datorn så funkar internet i några minuter, sen kommer den gula lilla varningstriangeln upp och internet:et anges som begränsat. Sen efter ytterligare några minuter kommer det igång igen. Det är likadant hos alla datorer i hemmet, samt telefoner och ipads, så det är ju förmodligen nåt fel på min router eller hos Alltele. Felsökaren verkar tycka att det är nåt fel med dns-servern, så jag testade att byta till googles dns, men det fungerade lika dåligt där också. Jag har testat att starta om routern (modem med inbyggd router) flera gånger, men problemet kvarstår. Någon som vet vad det är för problem eller vet om Alltele har några driftstörningar. P.S Kanske borde säg att jag har adsl, och router/modemet är från tp-link. P.S P.S Internet är också hemskt segt när det väl funkar.
 10. Det här var märkligt. Efter ännu en till omstart (tionde) så har markören äntligen visat sig och börjat fungera normalt. Nån som vet varför?
 11. Nope, ingen meny. Hur mycket jag än rör på musen säger markörhittaren att den är kvar i mitten
 12. Musen är ansluten Till en PS/2-kontakt, men jag har tyvärr iinet andra möss med den kontakten. Däremot har jag testat med andra USB-möss som har uppvisat exakt samma symptom. Jag skall väl också nämna att markören inte syns alls på skärmen, trots att den enligt markörhittaren är i mitten.
 13. P.S Jag har givetvis testat med andra möss, ingen funkar. D.S
 14. Hej! Jag hoppas att någon här kan hjälpa mig med mitt problem. Jag satt och spelade OMSI, ett minneskrävande bussimulatorspel när jag plötsligt fick BSOD. Det stod "Page Fault Found In A Non Paged Area". Sedan startade den om, men då funkar inte musen. Btw, det är första gången jag får en sådan BSOD. När musen inte funkade startade jag om datorn igen, Och den startar totalt normalt förutom det att musen inte funkar. Allting annat verkar funka fint. Jag har Windows 8.1, en SSD(boot-disk) och en vanlig hårddisk. 8 GB ramminne. Datorn är knappt ett år gammal.
×
×
 • Skapa nytt...