Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

filmtajm

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej, Jag behöver hjälp med inställningar/organisering av filmfiler från Pinnacle Studio 14. Jag har Pinnacle filer lite överallt i datorn dels i Dokument/Pinnacle Studio/My Projects/Min film, dels en Pinnacle fil som heter Min film och dels en mapp som också heter Min film som innehåller mappar som heter workgroup, obj, settings etc, (Se bifogad skärmklipp dokument) Likaså finns det ytterligare en mapp som heter My discimage som är tom under Dokument/Pinnacle Studio/My discimage Sedan har jag även ytterligare en mapp som heter Pinnacle som ligger under delade Dokument, i Dokument/Pinnacle/ med mappar som heter Logs, Programfiles etc (Se bifogad skärmklipp Dokument Pinnacle) Under filmer har jag sedan tre mappar, Delade filmer, en mapp som heter Pinnacle, här ligger systemfiler troligtvis, då de heter Alpha magic, Backgrounds, Buttons, Menues etc Sedan har jag en mapp till under Delade filmer som heter Pinnacle studio, med en mapp som heter Mina favoritmappar som dock är tom. Under Mina filmer har jag dels mina egna importerade filmer, dvs råfilmer samt en mapp som heter Video_TS Sedan har projektfilerna med olika namn med Pinnacle loggan, sedan har jag en mapp med samma namn som projektfilen som innehåller workgroup, obj, settings etc. Dessa är troligtvis systemfiler, kan de sparas på ett annat ställe än där själva projektfilen sparas? Sedan har jag ett antal lösa filer, en del indexfiler, som är vita med ändelser såsom avi, scn, xp cos2, avi A som jag inte vet vad jag skall göra med. Tacksam för hjälp
 2. Hej, Jag undrar ifall någon vet något bra fotoalbumsprogram, helst gratis. Jag vill kunna göra en digital fotobok som har sidor att bläddra i och skriva in texter och spara på min dator, (ej på nätet) eller bränna på CD för att visa andra digitalt. Ett antal fotoleverantörer har sådana böcker men jag vill inte ha en fysisk bok som man färdigställer på dessa sajter utan enbart en digital upplaga. Vill inte ha liknande program som Windows Fotogalleri med bildspel i.
 3. Tack, Jag har Pinnacle Studio 14, där finns bl.a. val till skiva eller till fil. Jag vill kunna färdigställa filmerna och spara dem till hårddisken för att kunna bränna dem vid ett senare tillfälle tillsammans med andra filmer till samma DVD-skiva. Tänkte att man då valde spara "till fil" och funderade på om man skulle välja MPEG2 eller MPEG4 för filmer importerade från DV-band för att kunna spela upp dem i en dator eller på en DVD-spelare. Sedan såg jag att under spara "till skiva" fanns ett alternativ att man skapade skivinnehåll men bränner det inte, kanske är det detta jag skall använda istället.
 4. Tack, det blev mycket bättre. En annan fråga, när man vill färdigställa filmen (importerad från DV-band), tex till fil, för att senare bränna den. Vad är bästa format om man vill senare bränna den till en DVD skiva och spela upp på dator eller DVD-spelare.
 5. Jag har importerat en video från en DV-kamera med hjälp av Firewire. När jag tittar på filmen i Pinnacle studio 14 så är bilden pixlig, men när jag tittar på filmen i Windows Moviemaker Live eller i Windows Mediacenter så är bilden mycket bra. Vad kan detta bero på? Tacksam för svar.
×
×
 • Skapa nytt...