Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Sasja

Medlem
 • Antal inlägg

  1 681
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Har du uppdaterat drivrutinerna till grafikkortet?
 2. Semper in corde meo säger Google Translate. Verkar stämma om man googlar på det .
 3. Detta handlar nog om Page Life Cycle. När du laddar in informationen, se till att ha denna på liknande sätt: if(Not Page.IsPostBack) { // Ladda in informationen } Det som händer i ditt fall gissar jag är att information laddas på nytt in i dina textboxar mm och därefter sparas det vilket alltid resulterar i att samma information sparas över.
 4. Jag skulle vilja ha en länk direkt till denna sida (http://kund.uppsalahem.se/SummarumWeb07313_1/Internet/Bk/VacantResidenceList.aspx) från en webbsida jag hanterar. Om en användare klickar på denna länken får denna ett fel. Om man däremot går in på www.uppsalahem.se och sen klickar på "Lediga bostäder just nu" och sen manuellt skriver in adressen ovan i sin webbläsares adressfält så går det bra. Visst måste detta bero på att sidan kräver en cookie som skapas på välkomstsidan eller något liknande? Tack på förhand!
 5. Har nyligen köpt en ny dator, en Asus UL30A. Specifikationer om denna finns att lösa på följande URL: http://www.trustedreviews.com/laptops/review/2010/06/21/Asus-UL30A/p4 När jag kopplar upp datorn till en extern skärm så får jag som den maximala skärmupplösningen 1280*800. Går det verkligen inte att få bättre upplösning? I specifikationerna så hittar jag ingenting som säger vad den maximala ska vara. Önskvärt vore om det gick att ha 1600*1200. Har uppdaterat bildskärmskortets drivrutiner samt lagt in bildskärmens (Samsung Syncmaster 2233). Vore väldigt tacksam om någon kunde hjälpa mig med detta!
 6. Tackar Monshi! Det var något sånt jag trodde, det blir nog skroten. Är enklast så!
 7. Har en äldre dator hemma som jag köpt 2003 som jag då betalade 10 000 kr för. Då ingick även en monitor som är på tippen just nu. Finns det något värde i denna dator, vad skulle jag kunna få för det på blocket? Eller är det lika bra att åka med den till tippen? Här är datorns specifikationer AMD Athlon 2500+ 512 MB DDR PC333 ATI Radeon 9200 med 256 MB DDR IBM 120 GV HD 720 rpm Samsung 52x24x52x CD-RW brännare Tack på förhand!
 8. Jag har en webbserver hemma som jag brukar experimentera med. Just nu kör jag en ASP.NET-sajt på den som har en funktion som gör att besökarna kan ladda upp filer på den. När jag skulle lägga upp sidan på webbservern som är IIS6 så var jag helt säker på att jag skulle vara tvungen att sätta rättigheter på katalogen dit filerna kommer att laddas upp på servern. Men så visade det sig inte vara, utan jag behövde bara publicera webbsajten och lägga upp den på webbservern så fungerade allt. Detta är naturligtvis ett säkerhetsproblem i och med att detta innebär att användarna teoretiskt sett kan ladda upp filer var som helst som servern. Vad sätter jag denna begränsning?
 9. Jag skulle ha sålt datorn på blocket och istället köpt en NAS. Hoppas jag vinner!
 10. Tack allihopa! Vad värdelöst det känns att ha lagt ut 150 pix på en bildskärmsladd som var värdelös. Dum som man är har man inte sparat ett kvitto då man trodde att det bara fanns en version av VGA-kablar.
 11. När jag kopplar in min bärbara dator till en extern monitor får jag upp följande meddelande från min fasta monitor som är en Samsung 2233: Not Optimum Mode Recommended Mode: 1680x1050 Hz Den högsta upplösningen jag kan välja är 1600x1200 bildpunkter, högre alternativ finns tyvärr inte i "Egenskaper för Bildskärm". Bilden är suddig och inte alls nå trevlig att arbeta i. Jag har även sett till att ladda hem den senaste drivrutinen för mitt grafikkort utan framgång. Jag har testat med en annan VGA-kabel mellan datorn och monitorn. Då fungerar det lysande! Enda tekniska skillnaden jag visuellt kan se på kablarna är att den som fungerar dåligt saknar pin 9 vilket inte den bra kabeln gör. Mer information om pin:arna hittar ni på http://en.wikipedia.org/wiki/VGA_connector. Jag har inte hittat något information som säger att detta ska vara avgörande. Har provat på två datorer dessutom, den andra datorn kan sätta högre upplösning än min dator men den kan inte sätta den rekommenderade upplösningen. Vad är det för knas egentligen? Känns så tråkigt att lägga 150 pix på en VGA-kabel som inte kan användas. Tack på förhand!
 12. Tack Anjuna Moon! Det var det jag anade, att SQL Server-licenser är dyra. Har funderat en hel del därför bara på att köra på MySQL. Men då jag är van och inarbetad på SQL Server Management Studio så känns det som ett jobbigt steg att lära sig att nytt verktyg... Men, men... är man snål så får man skylla sig själv. Det kanske inte är så svårt att jag lokalt utvecklar mot SQL Server, men när publicerar webbsajten så migrerar jag databasen till MySQL tillfälligtvis. Det finns väl bra gratis verktyg för migreringen antar jag?
 13. Ett bättre tillvägagångsätt är att använda properties på själva kolumnerna istället. På varje kolumn finns nämligen dessa egenskaper: HeaderStyle-ForeColor ItemStyle-ForeColor Sätt dessa till din önskade färg så får du det du är ute efter, tex: <asp:GridView ID="gv" runat="server"> <Columns> <asp:BoundField HeaderStyle-ForeColor="Red" ItemStyle-ForeColor="Red" /> </Columns> </asp:GridView>
×
×
 • Skapa nytt...