Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

marim

Medlem
 • Antal inlägg

  263
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  8

Allt postat av marim

 1. Missm75 att lösa den här sortens problem är inte riktigt min grej. Men några tankar/förslag från min sida. Du skriver att det är problem med datorn och mobilen. För mig låter det som att du synkar dom två mot varandra (kanske mot nån molntjänst) och därför fått problem på båda. Alltså att du har fått in nåt endera på datorn som sen synkats till mobilen eller tvärtom. Ingen aning om det går att rensa en molntjänst. Det kanske cecilia kan ge besked om det går. Eller om det är så att det synkas via webbläsaren chrome om du använder den på både datorn och mobilen. Men det borde gå att rensa då på både datorn och mobilen med de förslag jag har. Cecilia kanske kan säga om det går. Men mitt förslag är att du först stänger av internetuppkopplingen på mobilen och sen stänger av den helt. Sen laddar hem malwarebytes och adwcleaner till datorn som cecila säger. Skannar igenom datorn med dom. Sen stänger du av internetuppkopplingen på datorn och stänger av datorn. Sen startar mobilen och kopplar upp den mot internet via dataanvändningen, laddar hem malwarebytes från play butiken, om du kan få kontakt med den vill säga, till mobilen och skannar igenom mobilen. Hittar inte att adwcleaner finns till mobil. Jag förutsätter att du har en vanlig androidmobil. Om du har en ipone så vet jag inte om det går att hitta motsvarande program/app där. För är det så att det synkas mellan de två så är det nog så att du måste rensa dom var för sig annars kommer det bara återskapas. Det är vad jag tror i alla fall.
 2. I början var det pappa som bytte däck åt mig. Sen blev det så att jag hade dom förvarade hemma, men åkte till verkstad så de bytte. Men sen några år tillbaka så förvaras däcken på den verkstad (som även har däckförvaring) som jag normalt sett anlitar om det blir nåt problem med bilen eller behöver nåt till den. Det är så skönt att slippa släpa på däcken fram och tillbaka och även det där med att tvätta rent dom, för oavsett årstid så är det lite kyligt när de byts. Här kostar det 850 kr per halvår och då ingår själva däckbyte. Så själva förvaringen kostar väl ca 600 eller nåt sånt. Men det är det värt. Bara åka dit och få de bytta och det tar bara runt 10 minuter. Jag brukar alltid fråga om hur däcken ser ut så jag är förberedd om det även behövs nya till nästa byte. Här är det väl några veckor kvar innan det är dags för byte. Beror ju också lite på hur vädret blir framöver.
 3. Jag vet inte alls vad du pratar om för det handlar inte om XP/vista generellt sett. Det handlar om banken. Och det är ju det som tråden handlar om. Och är bankens system säkert så spelar det ingen roll om man har XP/vista eller nyare. För är bankens system säkert så kan en hackare inte göra nåt eftersom allt man gör måste godkännas med dosa eller bankid. Och jag kan inte komma på nånting som bara XP/vista skulle göra mer osäkra när det gäller banken. Och man in the middle som du tog upp det är inte problem när det gäller när man själv loggar in på banken, för jag har läst på. Och det anges på flera sidor att loggar man in på sida där dosa eller bankid används är risken minimal. Man in the middle är nåt man kan råka ut för i andra sammanhang (där dom då bland annat stjäl dina pengar) och då som jag sa så är det inte bara XP/vista utan gäller alla. När det gäller hackare. Så en hackare kan rensa ens konto om man har bankid på fil och det ska inte, som jag förstår på swedbanks sida, gå att ladda hem till XP/vista utan det är då 7, 8.1 och 10 som då är i riskzonen. Så när det gäller banken är XP/vista precis lika säkert att använda så länge deras system är säkert. Inte heller detta förstår jag. För det handlar inte om att dom ska fortsätta underhålla gamla system. Utan att dom inte ska stänga av dom i förtid av nå påhittad anledning. Vilket är det som swedbank gjort. På sikt kommer webbläsarna i XP/vista sluta fungera vartefter sidor på nätet uppdateras till sånt som de gamla inte klarar av. Men som det ser ut idag så kommer XP/vista fungera flera år framöver. Och då menar i stort sett lika bra som tex 7:an. Så som det ser ut idag så kommer swedbank vara ensamma i flera år att deras sida inte fungerar att använda med XP/vista.
 4. Nej att dom inte vet i förväg när det släpps en ny version. Däremot är jag absolut säker på att dom vet om nåt anses utgöra en säkerhetsrisk (och behöver åtgärdas). (Det är säkerhet swedbank anger som orsak till att de stängt av XP/vista, äldre webbläsare). Den sortens informationsutbyte gynnar alla banker. Om en bank har ett säkert kodsystem gällande inloggning och godkännande av det man gör så spelar det ingen roll om man använder XP/vista eller nyare. För nyare kan drabbas av precis samma sak som XP/vista. Är swedbank rädda för hackning generellt då är det i deras eget system det finns säkerhetsbrister. Är dom rädda för hackning gällande bankid på fil då gäller det win 7, 8.1 och 10. Så dom (diskriminerar) har stängt av XP/vista på nån påhittade anledning. För jag kan inte komma på nånting som gör XP/vista mer osäkert än nyare när det gäller bankärenden. Jag har skrivit till banken igen för att se om det går att få en vettig förklaring till varför dom stängt av XP/vista, men jag räknar inte med nåt svar.
 5. Nu är jag lite osäker på vad du syftar på. Är det det att det ser normalt överallt utom på swedbank. Det brukar dyka upp en ruta att man kör med en äldre webbläsare om det har någon som helst inverkan på sidan man besöker. Tittar jag på swedbank så har det en tid funnits en ruta om att webbläsaren var äldre, men det kom ingen förvarning om att det helt skulle sluta fungera. Och jag är säker på om de andra bankerna ansåg att äldre webbläsare var ett problem så skulle det även på dom komma upp en ruta om att webbläsaren är äldre innan de helt stänger av den. Om de andra bankerna anser det vara ett problem och kommer stänga av så är jag säker på att swedbank skulle veta om det och då sagt det till mig när jag varit i kontakt med dom. För är det nåt man kan vara säker på är att företag inom samma bransch håller reda på vad de andra gör. Swedbank har på felaktiga grunder stängt ute kunder. Ja jag skriver felaktiga eftersom det dom uppger är sånt som alla kan råka ut för. Och de som till största del drabbas är äldre. Ska de behöva köpa en ny dator bara för att kunna sköta bankärenden det blir då dyra bankärenden. Bättre då att byta bank. Jag anser det fel det swedbank gjort, men du verka anse det som ok. På de andra bankerna finns ingen som helst antydan om äldre webbläsare eller äldre OS. Och tittar jag på nätet som helhet så fungerar XP och vista på det stora hela överallt. Ja förutom swedbank då.
 6. Det står inte att man ska ha nån av dom. Det står rekommenderade. Det står även "Vid användning av andra webbläsare än de rekommenderade har vi eventuellt ingen möjlighet att ge support vid problem" Finns flera andra webbläsare (tex sea monkey, flash peak slimjet o vivaldi finns även andra) som man då inte kan få hjälp med och då inte bara äldre. När det gäller vista så står det just det att deras support för vista upphörde. Det står dock inte att man inte kan använda vista. För mig betyder ordet support att få hjälp vid problem. Så för mig betyder det som står att man sannolikt inte kan få hjälp om det blir problem. Klickar man på logga in knappen och väljer tex mobilt bankid så kommer det inte upp nånting om att min webbläsare inte funkar eller är för gammal eller nåt annat utan det ser ut som man ska kunna logga in. Nu har jag inte handelsbanken så jag kan inte se hur det faktiskt ser ut, men utifrån det jag ser så ska man kunna använda med äldre webbläsare. Så i princip det som står på deras sida är att man inte kan räkna med hjälp, vid problem, från deras sida om man använder nån annan webbläsare än de rekommenderade. Dock står det inget om att äldre är oanvändbara. Och så är det på alla andra banker än swedbank det kommer inte upp nånting om att webbläsaren är för gammal. Vilket det borde göra om det inte funkar överhuvudtaget. Och det gäller inte bara banker utan även andra myndigheter. Att man kan använda äldre webbläsare.
 7. Cecilia det där med man in the middle kan även de andra OS:en råka ut för. För hackad kan även de med win 7, 8,1 o 10 bli. För största säkerhetsrisken är personen som sitter bakom skärmen, nämligen en själv. Man kan få in objudna gäster även i nyare OS och/eller nyare webbläsare. Och i ett avseende är XP och vista säkrare än de andra. På de andra kan man ladda ner bankid på fil, det går inte på XP och vista. Med bankid på fil så har du ditt inloggningsprogram på samma dator som du loggar in på banken. Så har du bankid på fil och du får in nån i datorn så behöver "den objudne" inte gå nån omväg utan den kan gå in på banken när den vill. Om XP och vista nu är så osäkra så borde rimligen alla andra banker göra samma sak, men de andra har inte ändrat nåt. Så att dom stängt av XP och vista för att man riskerar bli hackad är bara skitsnack och inget annat. Och det är skitsnack i ett annat avseende så många är det inte som använder XP och vista i dag så att dom måste vidta åtgärder just mot dom.
 8. Swedbank är den enda banken som utestänger XP och vista. Ingen annan bank. Det kommer inte ens upp att man har en äldre webbläsare på de andra bankerna. De började med det i januari och det finns ingen upplysning nånstans på deras sida att det är problem med att använda XP och vista (inte går att använda längre). Den informationen borde dom sett till att den kom före nyår. Dessutom kan inte de på supporten upplysa vilken webbläsare som fungerar för XP och vista. De verkar tro att alla OS kan uppdatera sina webbläsare. När man kontaktar swedbank support så får man goddag yxskaft till svar. Att äldre webbläsare har fler säkerhetshål (och det stämmer ju i och för sig). Och sen om man skulle bli hackad. Det där med hackad är bara skitsnack. Om nån kommer in i min dator så kan den inte komma åt mina pengar eftersom alla saker man gör på banken måste godkännas med bankdosan eller bankid. Så om en hackare kan lägga upp en mottagare och sen dessutom skicka pengar så är det deras system som inte är säkert. När det gäller webbläsare så fungerar opera fortfarande, vet dock inte hur länge till. Om man går in på den här sidan och sen skrollar ner så finns det en webbläsare för XP/vista hoppas länken funkar. Annars får man gå in på opera sen skrolla ner längst ner på sidan och där till vänster gå in på opera för windows och sen skrolla ner till rutan för opera för windows XP och vista. Så det är inte så att de skyddar mina pengar. Utan det är snarare så att de har säkerhetsbrister i sitt system (som de inte vill att man ska veta om). Eller så bryr dig sig helt enkelt inte om vissa kunder. För som sagt en hackare kan inte göra nåt med mitt konto eftersom allt måste godkännas.
 9. Cecilia läser man det som står i TS så beskriver det som det är för en som är oinloggad. Tittar man på bilden i TS så ser det ut precis så som det ser ut när man vill starta ett nytt ämne oinloggad. Jag har kollat. Som jag skrev så vet jag inte hur det funkar. Men det jag kan tänka mig (baserat på det du skriver och det han skriver) Att när han klickade på skicka så endera blev han då inloggad automatiskt eller så kom det upp en ruta där han skulle skriva in sitt lösenord. För han skriver ju i TS att andra inloggningen gick utan problem. För en som inte är medlem antar jag då att det kommer upp formulär där man ska registrera sig, när man klickar på skicka.
 10. Nej inget tillfälligt problem, det dosman träffade på är nog det nya som är på eforumet. Det första som står i den listan som felix har i sin tråd om uppdateringen, så står det. Post before registrering. Går in man in på forumet utan att vara inloggad så ser man en röd knapp som det står starta nytt ämne. Går man in i en tråd så ser man en röd knapp svara i ämne. Skrollar man sen ner så ser man skrivrutan och den ser lite annorlunda ut. Min gissning är att dosman trodde att han redan var inloggad eftersom han såg det som man normalt ser (har tillgång till) som inloggad. Och då trodde att det var så att man hade lagt till en extra inloggning/grej för att kunna skriva. Lägger med en bild som visar hur skrivrutan ser ut för den som inte är inloggad. Jag vet inte hur det hela fungerar, men man kan nu tydligen skriva utan att först ha registerat ett konto.
 11. Finns en annan sak som du bör kolla upp. Det är skräpkorgen på webmailen. Jag utgår ifrån att com hem har så du kan logga in på din mail på deras sida. När det gäller mina egna mail adresser så har leverantören så att det som helt klart är spam/skräp det lägger dom i skräpkorgen i webmailen så de mailen får jag inte hem till datorn. Så den korgen/mappen kan bli rätt stor. Så finns det mail där så bara ta bort dom. Och finns en annan anledning till att man ibland bör logga in på webmailen och kolla skräpkorgen. Det har hänt flera gånger att helt vanliga mail lagts där som jag då inte fått hem till datorn. Förut så fanns det på mina inställningar hur man ville skräp/spam skulle hanteras. Men den inställningen är borta. Så det är dom som bestämmer vad som anses som skräp eller inte. Och därmed bestämmer vad jag ska få hem.
 12. Undrar om det kan vara samma sorts fel som jag råkade ut för gällande en länk till en sida på nätet i en artikel på pc för alla. Den länk jag klickade på var. https://www.xxxxx.com den sidan fanns inte. Jag kollade på nätet och adressen skulle vara. www.xxxxx.com. Så jag skrev till artikelförfattaren och fick till svar att publiceringssystemet automatiskt lägger till https om man inte går runt det. Han rättade till adressen. Kanske samma med www att det automatiskt läggs till. Jag skulle tro att artikelförfattarna är medvetna om det och för det mesta kommer ihåg att ändra så att det blir rätt, men ibland glömmer och då blir fel. Det bör ju i så fall gå att återskapa genom att skriva olika varianter på länkar och se vad systemet lägger till automatiskt.
 13. En sak som jannejanne skriver. Att det inte får kosta för mycket. Undrar om det är därför som de kommer tacka nej till erbjudande om markpersonal, att notan börjar bli för dyr enligt politikerna. Vi får väl bara hoppas att det regn som kommit de senaste dagarna verkligen gör nytta, men det är sagt att det ska bli varmare igen.
 14. Mikael63 om du tittar på det jag skrev först och även citerade i det du svarat på. Så det jag reagerade på var att cecilia sa att utan msb skulle vi inte fått nån hjälp från eu. Jo, vi skulle fått hjälp även om msb inte funnits. När det gäller saker som kan röra det militära så är det försvarsministern som är högst ansvarig. När det gäller inrikes kriser så är det väl inrikesministern. Så inrikesministern skulle (utan msb) då (precis som han gjort nu) tagit kontakt med EU. Vi hade en storbrand i västmanland 2014 det var den största vi haft på 50 år. Det sas då att det skulle analyseras och dras slutsatser så vi skulle vara bättre förberedda nästa gång. Ja nästa gång kom bara 4 år senare och det fanns ingen mer förberedelse i år. Den branden som var 2014 låg i slutänden på ca 14 000 hektar. Totalen för alla de bränder vi har/haft nu ligger över 25 000 hektar. Nu vet jag inte om det gäller alla bränder i ljusdals trakten eller bara ena. Men bara där ligger det över 15 000 hektar så bara där överstiger det branden 2104. Gjorts massvis med utredningar gällande 2014, men politiker och msb har inte dragit nån lärdom av dom. Räddningstjänsterna däremot drog slutsatser efter branden 2014 så de jobbar på annat sätt idag, men inte politiker och msb. Läs det som flyfisherman citerar från härjedalens kommundirektör. Hon är inte den enda som är kritisk till hur msb skött sig utan den sortens kritik kommer även från de andra delarna i landet där det brinner. Tittar man på det som skrivs så är det nog bara regeringen och msb själva som anser att de gjort ett bra jobb. Och med tanke på den kritik de får från de drabbade områdena så bör de kliva åt sidan när det faktiskt är kris och hålla sig till övningar. Så även om msb inte funnits så skulle vi få/fått hjälp vid kriser. Och jag skulle inte bli förvånad om de drabbade fått bättre/snabbare hjälp utan msb.
 15. De får gärna hålla övningar, men nu handlar det ju inte om övningar utan "skarpt läge". Stämmer, men det gör att MSB inte kan se till att vi får hjälp från alla håll. Jag skrev ministrar. Det du skrev från början var "Utan MSB hade vi inte fått in några flygplan från Italien eller annan hjälp från EU" Och det stämmer inte vi skulle fått hjälp även om dom inte fanns. För då skulle ansvaret ligga endera hos en enskild minister som håller i kriser inom landet eller så skulle ansvaret ligga vid nån som regeringen utsett inom kansliet att be om hjälp sen kan länstyrelsena ute i landet se till att varje räddningstjänst får den hjälp dom behöver Så vid såna här kriser så skulle vi klara oss utan MSB.
 16. Förut så ingick det i försvarets uppdrag att ställa upp vid skogsbränder, men det uppdraget togs bort (osäker när) nånstans i början av 2000. Så de behöver inte vara förberedda. Så man får vara tacksam för dom som frivilligt avbröt sin semester och ställde upp tidigt. När det gäller MSB så var det en presskonferens igår där dom står och säger att dom kommer tacka nej till erbjudande om mer markpersonal än de som redan beräknas komma. Jisses säger jag. Brandmännen går på knäna och skulle verkligen behöva få lite vila. Dessutom startas det nya bränder som också måste tas om hand. Så all personal som vi skulle kunna få hjälp från utlandet borde tas emot med öppna armar. Men det visar, tycker jag, rätt tydligt på hur man tänker på MSB. Här där jag bor har det idag varit åska, men tack och lov även regn. Hörde sirener vid tre olika tillfällen. Förhoppningsvis var det bara automatlarm som gått igång på grund av åska, men kan lika gärna vara så att åska startat bränder på olika håll. Imorgon väntas liknande väder.
 17. Vad vi har för regeringen spelar ingen roll. Regeringsarbetet är detsamma. Det finns relativt fasta rutiner hur det ska fungera. Så att ha det så organiserat på kansliet som håller i trådarna är knappast en belastning för regeringen (som sen tas över av nästa regering). Och som jag skrev så har morgan johansson haft kontakt med ansvarig i EU. Så nej vi måste inte ha nån speciell myndighet som håller i kontakter med EU. När det sen gäller fördelning av den hjälp man får det kan de olika länstyrelsena samarbeta så de sköter den biten. Sen om man tittar på MSB. De har tex inte rätt att kalla in försvaret att hjälpa till med släckningsarbetet. (har för mig att det finns flera saker som dom inte har rätt att göra som ligger på regeringen att ta beslut om) De svenska militärhelikoptrar som till en början hjälpte till med vattenbombningen, besättningen på dom hade helt frivilligt avbrytit sin semester för att hjälpa till. När tex räddningstjänsten i älvdalen bad MSB om hjälp med helikoptrar så svarade MSB att det inte gick eftersom besättningen hade semester. Var bara för några dar sen som regeringen tog beslutet att försvaret/militären ska hjälpa till. För det måste det till regeringsbeslut för att militären ska kunna kallas in och hjälpa till. Så nu är väl fler svenska helikoptrar med och hjälper till. Och du skriver där ledningen byts ut vart fjärde år. Ja när det gäller regering så vet man att det ev byts vart fjärde år. När det gäller en generaldirektör så kan den sparkas veckan efter den tillsatts. Och vad jag vet så kan regeringen sparka alla i ledningen på en myndighet. Och regeringen kan ge dom nya direktiv så de blir omorganisation. Och det kan ske flera gånger på 4 år om det vill sig illa. När det gäller alla statliga myndigheter så är det regeringen som är ytterst ansvarig för den. Och vilken minister som är ansvarig beror ju på vilket område det gäller. Så ministrar kan redan idag gå in och ta beslut som myndigheten egentligen ska hantera.
 18. Det där stämmer inte. Det behövs ingen speciell myndighet för att få hjälp från EU. Hade inte MSB funnits så hade ansvarig minister (eller nån annan inom regeringen som tilldelats uppgiften att ha kontakter vid kriser) fått ha all kontakt med EU. Och morgan johansson hade ju kontakt med eu-komminionären christos styliandies som är ansvarig för humnaitärt bistånd och krishantering. Så hjälp hade vi fått utan MSB. Och det är ercc som samordnar all hjälp man får från eu.
 19. Mikael63 jag förstår hur du tänker. Speciellt som du hade mycket krångel med den förra. Men går en ny sak sönder som ska kunna gå på garanti/extra försäkring så brukar det gå sönder under vanliga garantitiden/nybilsgarantin. Nu vet jag inte när det gäller bilar, men tittar man på andra saker man köper så har man 1 års garanti där säljaren ska fixa det utan frågor. Men man har ju garanti upp till 3 år om man kan hävda att felet fanns från början. Det borde ju finnas nåt liknande när det gäller bilar. För en ny bil ska inte gå sönder utan det enda som ev ska behövas bytas under de första åren är förbrukningsgrejer. Innan du börjar titta efter en försäkring så kanske kolla upp vad som gäller för ditt bilmärke. Om det finns den där garantin på "3 år" som finns på annat. Att går det att hävda att felet fanns från början och hur länge är den på just ditt bilmärke. Kanske finns nån generell regel som gäller alla bilmärken. Och tittar man på nya bilar så nu kommer jag inte ihåg om det är 3 år eller 5 år (kanske är olika beroende på bilmärke) innan man behöver göra första servicen likaså med besiktning. Sen efter den tiden är det väl 2 år innan nästa. Så tittar man bara på det så räknar dom med att det ska inte bli nå fel. När du tittar på extra försäkring. Tittar jag på det som laso la in så det som står i punkt 8 och 9 är tveksamt om nåt bolag täcker. Men det viktigaste blir ju att titta på hur dom friskriver sig oavsett om det egentligen ska kunna ingå eller inte. Som punkt 7 I punkt 8 så friskriver dom sig från sånt som kan orsakats av frost. För mig låter det bara bakvänt då vi har vinter. Så allt som går sönder under vinterhalvåret kan man då glömma att få hjälp med. Punkt 10 Punkt 11 Sen en sak som jag inte vet hur det är. Men såna där försäkringar kan man ens teckna dom på egen hand eller är det bara vid själva köpet. Kanske bättre att kolla med det bolag där du har din vanliga bilförsäkring om det finns nån extra försäkring där som går att teckna. Visst dom kan väl också ha en del friskrivningar, men jag ser dom som mer seriösa än dessa som säljer extra försäkringar.
 20. Tyvärr är det ju så att dom som säljer såna här extra försäkringar (oavsett vad det gäller) så är de väldigt duktiga på att prata, om man har direktkontakt. De kan prata väldigt länge om hur bra det är, men när de slutar prata så har de inte sagt nåt vettigt. De är på det stora hela som politiker, prata länge utan att faktiskt säga nåt. Annars om man får papper att läsa så lovas guld och gröna skogar. Och tyvärr så litar dom på att när man köper dyra saker så tänker man som så att det kan vara bra att ha eftersom man tror på deras svada (papper) att man ska få hjälp. Och de litar på att man inte läser det finstilta/undantagen, vilket är alltför vanligt att det finstilta hoppar man över, gäller även mig. Sen finns det en annan sak de litar på. Om man har tecknat en försäkring, som man kanske haft gratis till en början eller bara kostat lite, så är det ofta så att man bara förnyar den, (eftersom det är en försäkring), när det dags utan att tänka på om man faktiskt fortfarande har behov av den. För försäkring är ju nåt som man bör ha.
 21. Mikael63 du skrev att du köpte en "ny" bil Och att din dotter köpte en ny bil. Hur länge en nybilsgaranti är beror på vilket bilmärke det gäller. Om jag förstår rätt när jag läser på nätet så har tex volvo två år medan tex mazda hade tidigare 3 år, men höjt den dock osäker på vad den innefattar om det är samma som under de 3 åren. Det som står i undantagen tex katalysator hade för mig att den har en specifik garantitid, men hittar inget om det. Korrosion, antar dom menar rost. De flesta bilar har en rostskyddsgarantitid på minst 5 år, andra har 8 år och det finns dom som har 10 år. När det gäller tex brand och trafikolyckor så brukar det gå på bilförsäkringen. När det gäller tex batteri, om man nu inte menar bilar som går på el så ett batteri behöver som regel bytas inom 5 år. Filter (beroende på vilket som avses) så ska det bytas varje år eller vartannat år. Belysning, lampor ger upp efter en tid. När det gäller skador som uppkommit av frost. Om en bil tar nån sorts skada av frost då bör inte bilen ens säljas i sverige för vi har vinter varje år. Frost brukar räknas runt nollan, vi kan ha neråt 30 grader kallt i norra sverige. Så dom undantag du skrev ska endera täckas av annat eller så är det förbrukningsvaror som inte täcks av nån för skulle nån stå för förbrukningsvaror så skulle det bli alldeles för dyrt då man måste byta dom regelbundet. Och läser man punkt 7 i det laso lagt in så har dom i princip friskrivit sig från allt när det gäller nyare bilar för det är lätt för dom att hävda att felet fanns från början. Så om det inte står mer specifikt vad den där försäkringen verkligen ska täcka så skulle jag anse den som lurendrejeri.
 22. Nu har jag aldrig köpt en ny bil utan det har alltid varit begagnat. Men jag brukar aldrig ta extra garanti oavsett vad jag köper. För köper man en ny sak så har man garanti som täcker en tid. Tittar jag på det som står som undantag som du räknar upp så är det såna saker som endera ska täckas av den vanliga garantin eller att det täcks av bilförsäkringen. Men det mesta som är undantag verkar vara förbrukningsgrejer som måste bytas med jämna mellanrum. Och tror inte det finns nåt bolag där förbrukningsgrejer ingår i extra garantin. Det bästa vore om bolagen (oavsett vilken pryl det gäller) skrev ut vad garantin faktiskt gäller för istället för att ha massa undantag. För då skulle man veta direkt om det kan vara värt det eller inte.
 23. TomasE du pratar om appar. Har du windows 10 så ska du väl kunna installera såna från microsofts sida. Har inte win 10 själv så vet inte vad deras app sida heter, men kanske nån annan vet vilken adress det är dit. Annars är det väl som Mikael63 säger från adobes sida. (om det funkar att på windows 10 ladda ner därifrån) Längst ner på denna sida finns en länk till acrobat reader. Ev att du först måste klicka på godkänna cookie för att kunna se länken. Sidan har svart bakgrund så länken syns lite dåligt.
 24. Phenomen Nu har både cecilia och mbgtmari kommenterat. Men jag kommer med mitt också. Möjligt att jag missförstår den länk du nu la in. Men som jag förstår handlar den mycket om vart man kan använda dessa fonts och att det handlar om vilken licens som gäller en del som finns på den sidan. Och/eller att det är den licens bilder får efter man gjort om dom på den sidan. Det går inte att ta en bild (på nätet) som enligt lag är skyddad och bara göra om den lite grann och sen sätta en annan (fri/öppen) licens för att sen använda den. Vill man göra om en skyddad bild så måste det till större förändringar så att det verkligen blir en egen/unik bild. Vet dock inte hur stora som måste till bara att det ska skilja rätt rejält. Så jag kan inte se att det programmet är nåt som skorpion76 har nån nytta av då hon ev ville göra om (silhuetter)bilder hon hittat på andra ställen på nätet. Jag har läst tråden igen, men kan inte hitta nåt som säger att hon vill göra nåt som liknar de fonts/ikoner som jag hittar på den sidan. Så jag vet inte om det blivit nåt missförstånd nånstans. Om du kanske reagerat på "tjatet" om att allt är skyddat och ville visa att det finns ställen där man kan göra ikoner med öppen/fri licens. Som man kan använda överallt.
 25. Nu vet jag inte hur den där pixelmator fungerar utan blir gissning utifrån det jag ser/läser på sidan som det länkas till. Klickar man där på länken Font awesome så finns den där tummen med både till höger och i rutan nedanför. Gissningsvis så ändras tummen något till utseende när man väljer "shape". Men är det den tummen som finns där som använts så är det knappast tillräcklig förändring för att en skyddad bild ska bli att ses som en ny (egen) bild. Så den silhuettbild som ligger här strax ovan, man lär omedelbart kunna se att det är den i alla fall. Om det inte är större förändring än vad det verkar vara. (nej jag vet inte hur mycket förändring som måste till, men mer än det i alla fall)
×
×
 • Skapa nytt...