Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kaspano

Medlem
 • Antal inlägg

  22
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hejsan jag har en deltaco usb dockningstation. Problemet är att den inte funkar när jag kopplar in min 4 TB hårddisk till datorn. Den funkar när jag kopplar in 0.5 TB, 1 TB och 2 TB hårddiskar men inte när jag kopplar in 4 TB hårddisken. Datorn har win 8.1 OS. Som övrigt att notera så funkar det att ansluta samtliga hårddiskar ( inklusive 4 TB hårddisken ) på en annan dator som OCKSÅ har win 8.1 OS. På den datorn 4 TB hårddisken inte funkar så beter den sig så här: Datorn gör ett ljud som att den hittar en enhet. Men när jag väl är i den här datorn så syns inte hårddiskens storlek. Ungefär som att den behöver formateras men det behöver den inte eftersom den är redan formaterad och funkar på andra win8 datorn. Sen efter kanske 10 sekunder försvinner hårddisken ur sikte. Och sen vänta 20 sekunder till så kommer hårddisken upp igen. Dock går det inte att öppna den eller göra nånting alls med den under tiden den är synlig. Nån som har någon aning vad som är problemet ?
 2. Hejsan jag har använt den där lilla dongle som man stoppar in i USB och får trådlöst internet. Den funkade när jag hade windows 8.0. Men sen när man skulle uppdatera till 8.1 så gick inte installationen igenom PGA dongle var instoppat i USB, dvs datorn kände av den och felmeddelandet blev: "BUGCODE NDIS DRIVER". Datorn startades om och återställdes till 8.0 SÅ jag installerade 8.1 utan dongle insatt och då funkade det. Men nu är problemet att så fort man stoppar in dongle så blir det systemkrasch varje gång med meddelande Bugcode ndis driver. Problemet finns beskrivet här av en annan person: http://www.blog.paranoidpenguin.net/2013/10/windows-8-1-update-sorry-we-couldnt-complete-the-update-to-windows-8-1/ . Men han åtgärdade problemet med att installera om drivrutinerna för dongle. FÖr mig kvarstår problemet om jag installerar drivrutinerna. Så fort man stoppar in den börjar den med att söka drivrutiner för den och efter 2-3 sekunder blir det systemkrasch och dator startar om. tips ? lösning ?
 3. Hej tack för hjälpen.Är XPH = xp home edition ?dvs xp home edition klarar max 1 gb ? Jag har xp professional edition och då funkar 2 gb ? Ser att du valde 667 Mhz DDR2. Funkar inte 800 Mhz DDR2 ? Dessutom är det billigare här : http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=560148 Och nu till glädje: Jag bytte till WinSetupFromUSB att använda för att installera xp. Och det gick bättre. Så nu till min fråga. Jag kan inte välja mellan windows 7 och windows xp i början. Hur gör man så man kan välja ? På ena partitionen har jag win7 och på andra partitionen har jag winxp.
 4. Hej jag har en BenQ nScreen i221. Jag tror det står att maximalt ramminne är 2GB.
 5. Det var en klen dator från början, årsmodellen är 2009 och processorn är single core på 1.5 Ghz och rammine 1 GB . Linux verkar intressant som lösning. Jag har aldrig haft linux förut. Kan man ha microsoft office på den ( word, excel , outlook etc )? Vart finns linux att ladda ner ?
 6. Hej angående starten av windows 7 så funkar det igen då jag använde startreparation med USB. Men mitt problem med att installera XP finns beskrivet här så jag ska titta närmare på det: https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/1439cb26-8450-41a9-904b-ca4acaab0a01/the-file-asms-on-win-xp-sp3-is-needed-during-install?forum=itproxpsp . Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska göra. Anledningen till att jag vill installera xp är för att datorn är klen och xp kräver inte lika mycket resurser. Bl a kan jag inte kolla på youtube utan att det konstant hackar/laggar in windows 7. Var kan man ladda ner windows xp iso fil ?
 7. Hej det blev ganska mycket som du sa. Det blev strul med windows xp installationen. Och jag tryckte på F8 i samband med starten och det finns inget windows 7 man välja längre. Uppstartshanteraren är överskriven. Är det försent att titta på BCDE edit ?
 8. Hejsan jag har en seg dator nScreen i221 med windows 7 ultimate på. detaljer finns om den på https://www.komplett.se/product/483913#!tab:extra . Jag har en 500 GB hårddisk på datorn och har i nuläget allt i en och samma partition. Det jag vill göra är att installera windows xp som alternativ att logga in på varje gång man startar datorn. Måste jag skapa en partition som delar hårddisken i två delar ? Vad för program använder jag ? Hur delar jag hårddisken i två partitioner ? Behöver hjälp med detta tack då jag aldrig gjort det förut. Sen slutligen om jag vill avinstallera windows xp och återgå till det tidigare läget med windows 7 på en enda partition med500 GB går det eller ?
 9. ok jag ska försöka med windows 8 nu. hoppas det går annars har jag slösat 400 kronor
 10. När jag kommer till "välj var du ska installera win7" så radar den upp bara usb minnet som alternativ. Den borde visa hårddisken som alternativ men det gör inte det. Som sagt den hittas den i BIOS och när man kan välja installera drivrutiner för hårddisk kommer den i i katalogen. weird. Som detalj står förklaringen följande: Windows cannot be installed to this disk. Setup does not support configuration of or installtion to disks connected through a USB or IEE1394 port.
 11. Hej jag har en allt i en dator vars hårddisk har kapsejsat. Jag kom på att jag hade en ide hårddisk på 300 gb som jag kan använda som hårddisk. Så jag köpte dockningssation för 400 kronor för att kunna ansluta hårddisken till allt i en dator via usb porten. Men nu till problemet. När jag ska påbörja windows 7 installationen säger den att det inte kan installeras via usb. Jag blev helt ställd. Man kan välja att installera drivrutiner för hårddisken om det är nu det som är problemet. Jag har hårddisk Maxtor 6L300R0 ATA/133 men har svårt att hitta drivrutiner till den på nätet. Dessutom hittar datorn hårddisken i bios. Så det kanske inte behöver installeras nå drivrutiner ? Och min andra fråga, har någon annan försökt installera OS till usb dockningsstation ? ( Jag använder usb minne för att installera windows 7 .)
 12. hej Cecilia. jag gjorde en google sökning: usb to vga och fick upp lite intressant alternativ. Är det där någonting som går kanske? jag kan inte se hur allting skulle fungera ihop.
 13. ja ursäkta mig. "allt i ett datorn" är BenQ nScreen i221
 14. Hej jag har en "allt i ett dator" som inte längre går att boota med eftersom den säger operativsystemet inte finns. Hursomhelst bildkärmen fungerar på datorn. Jag undrar om det går att koppla en annan burk ( stationär ) till "allt i ett dator" så den tjänar som en monitor/bildskärm i vanlig bemärkelse ? Det vore härligt att kunna utnyttja dess skärm så så sparar jag pengar! "allt i ett datorn" är BenQ nScreen i221. Jag hittade 6 USB ingångar. 2 ljudingångar, en nätverksingång. Och sist hittade jag ström ingång som var några millimeter i diameter, dvs den är cirkulär. Strömsladden har en speciell dosa för just den modellen tror jag.
×
×
 • Skapa nytt...