Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mr Stoned X bootlegger

Medlem
 • Antal inlägg

  127
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Mr Stoned X bootlegger

 1. Jag brukar låna både musik och ljudböcker på biblioteket och sedan rippa dessa och köra i bilen. Vissa påstod för några år sedan att det var olagligt att rippa dvs kopiera bibliotekets musikCD, videoDVD, videoBluRay och ljudböcker men eftersom originalen dvs bibliotekens exemplar är "lagliga" så har jag rätt att göra en kopia för enskilt bruk. Detta togs upp på LAWLINE.SE för många år sedan och jag har väl svårt att tänka mig att lagarna ändrats. LAWLINE.SE: "Kopiering" av lånad CD-skiva på bibliotek
 2. När jag postade YT-länken ovan så hade jag en förhoppning om att den automatiskt skulle öppnas som i det första inlägget i denna tråd. Men det gjorde den inte. 🙁 Så du får själv klicka för att upptäcka en av rockvärldens BÄSTA LÅTAR! 😀
 3. https://www.youtube.com/watch?v=yKWHLxOU7YU
 4. Det är inga problem med att ta med sig en laptop i handbagaget idag år 2018. Vill minnas att SAS har kravet 55 * 40 * 23 cm på handbagaget och där platsar både dagens laptops liksom min gamla laptop från sekelskiftet i. Har tom haft med mig en gammal stationär minitower dator i vanliga resväskan väl packad för många år sedan. Det väckte en del uppmärksamhet i tullen på ankomstflygplatsen minns jag då jag dessutom hade med mig ett drygt dussin 3,5" hdds. Men det var långt innan både molnlagring och fiber var påtänkt.
 5. Eftersom maj månad blev den hetaste sedan SMHI började mäta sedan 1880 hade man kanske kunnat förvänta sig att även midsommaren skulle bli tropisk. Midsommarfirande på Öland brukar ju locka bortåt en halv miljon besökare. Regn behövs i mängder men det har ju uteblivit men istället har vi fått minst sagt friska vindar. Trevlig midsommar!
 6. Hahaha... så kan man också uttrycka det. 😀 Fast mamma blev 94 år och hennes bror 101 år så jag har nog några år kvar. Märkligt egentligen att man överlevde 24 stycken Roskildefestivaler förra årtusendet så man är väl av starkt virke.
 7. Jag klickade för Pop + Rock/Hårdrock. Lyssnar på all "bra kvalitativ" musik typ... Elvis, Beatles, Rolling Stones, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Creedence Clearwater Revival, Frank Zappa, David Bowie, Madonna, Jean Michel Jarre, Joe Satriani, Bob Dylan, Bob Marley, Black Sabbath, Queen, ZZ Top, Lou Reed/Velvet Underground, Rammstein, Metallica och mycket mer. Har faktiskt haft glädjen att sett dom samtliga LIVE... tom Elvis, Beatles och Jimi. 🙂 Death Metal, Opera och Rap/HipHop kan jag dock klara mig utan. 👎
 8. Bara en fundering vad beträffar din fråga. Eftersom du hittat tråden connectingphotos.com - Nytt sätt att dela bilder på Flashback och det bevisligen är sajtägaren som själv startat tråden och ger alla svar i tråden - varför ställer du inte frågan direkt till sajtägaren då h*n rimligen borde ha det riktiga svaret istället för att ställa frågan på detta forumet? Bara nyfiken i största allmänhet?
 9. Jag vet att det gick en tråd på SWECLOCKERS för några år sedan som ställde frågan hur man bäst kunde hålla kvar livet (funktionaliteten) i sina gamla hdd som man plockat ur sin gamla dator och jag tror att slutresultatet blev att det bästa var att starta igång dom var sjätte månad och låta dom gå någon timma för att de inte skulle "torka" ihop. Det är väl kanske "oljefyllda lager" eller något liknande i disken och torkar dessa lager ihop så är det ju slut med den disken. Annars uppger ju tillverkarna både 100.000, 250.000 och tom 1 miljon driftstimmar på sina diskar så snurra på borde de göra ett antal år. Själv har jag diskar från mitten av 90-talet som fortfarande funkar. Dock inga små 2,5" utan enbart 3,5". Har dock den erfarenheten att äldre diskar (mindre GB) fungerar bra mycket längre än vad nya diskar (många TB) gör.
 10. För att slippa problem så är det alltid bäst att komponera egen musik är nog mitt bästa råd. Väljer du kända låtar att göra covers på så är det inte alltid säkert att det bara räcker att ta kontakt med kompositören då med 100% säkerhet är kompositören/artisten förlagd och har ett stort multinationellt bolag i ryggen som bestämmer, styr och ställer.
 11. Jag förstår att det är ett domännamn för en blogg du är intresserad av. Har bloggen någon speciell inriktning? Vem är dina besökare dvs riktar du din blogg till en specifik målgrupp?
 12. Den enfaldige mördaren (Hasse Alfredsons mästerverk), Mannen på taket, Det sjunde inseglet (Bergmans mästerverk) och som familjefilm Ronja Rövardotter. Fyra stycken höjdarrullar.
 13. Jag tycker iof sig att det kan vara mysigt med en vinter med massor av snö och inte en enda dag med slaskväder/blidväder eftersom det blir bra mycket ljusare ute när det är vitt ute. Men både snö och kyla har många andra negativa effekter som halkigt på vägarna och hög energiförbrukning. Hur tror du den annalkande vintern kommer att bli? Tror du på en mild snöfri vinter eller en ny vargavinter? Frågan är väl mest avsedd för södra och mellersta Sverige eftersom nordligaste Sverige alltid har kyla och massor av snö. Mitt råd blir i vart fall för alla bilägare... även om du har bra vinterdäck på bilen... kör inte som om det vore sommarväglag även om du kör på bra vinterdäck!
 14. Vad jag vet gör de både två programmen du nämner exakt samma uppgifter dvs i klarspråk - installerar du Malwarebytes Anti-Malware så kan du radera SuperAntiSpyware. Har själv haft det förstnämnda men avinstallerade det då jag tyckte att det begränsade mitt surfande. Men å andra sidan är jag ganska försiktig i mitt surfande och klickar inte på vad som helst. Öppnar ex ALDRIG några suspekta mails.
 15. Jag har två stationära datorer med Win 7 Sp 1 resp Win 8.1 installerade på och jag har inte "reserverat" någon Win 10. Har uppfattet "erbjudandet" som så att man har fram till 29 juli nästa år på sig så jag avvaktar i vart fram till en bit in på nästa år att reservera min Win 10 version. Alt är att jag försöker få tag i någon billig burk för några hundralappar på nätet med Intel 64 bitars CPU och Win 7 eller Win 8 förinstallerat och tankar ner Win 10 på den för att testa. Beg datorer är ju så billiga idag så några hundralappar för en beg dator är ju inte hela världen.
 16. Alla sådana där kabeldragningar gör jag faktiskt själv. Är inte elektriker och har ingen behörighet men är man bara försiktig och det bara är frågan om 230 Volt 10A så klarar man sig långt med en skruvmejsel och en multimeter. Dessutom att man tänker på att använda kabel som tål fukt och vatten om den ska vara utomhus. Men ovanstående är naturligtvis inget jag rekommenderar till någon.
 17. Varför jag frågade vad beträffar "avbruten nedladdning" är att man aldrig kan vara säker på när Telia bryter ADSL om nätterna. Det händer inte så där jätteofta men det vore ju trist om det hände just när jag gör en sådan superviktig nedladdning som ett operativsystem som kan äventyra hela min dators fortsatta existens. Aha... den installeras automatiskt. Då vill det till att göra en image av hela hårddisken på en annan hårddisk INNAN man börjar nedladdningen så att man på ett smidigt sätt kan återskapa det gamla operativsystemet med alla mina egna superviktiga filer om något inte skulle gå som planerat.
 18. Misstänker att det beror på den svenska mentaliteten... det enda som är tillåtet är det som är obligatoriskt. Jag känner väl till de båda sidorna och brukar ibland av ren nyfikenhet besöka dom. Skulle gissa på att det beror på samma orsak som att ex FLASHBACK är Nordens största forum med både flest medlemmar och flest inlägg. Det är väl knappast något annat forum i Norden som kan stoltsera med mellan 30.000 - 40.000 medlemmar ständigt inloggade dygnet runt. Ett forum som från början startade som en undergroundtidning i pappersformat.
 19. Fungerar Win 10 nedladdningen på samma sätt som nedladding från TPB dvs om nedladdningen av någon anledning skulle avbrytas så återupptas den automatiskt och inte en enda etta eller nolla går förlorad? Oavsett om den kommer att bli på dryga 3,74 GB eller 2,76 GB så är det väl bara att starta nedladdningen innan man går och lägger sig så är nedladdningen klar nästa morgon till morgonkaffet. Sparas hela ISO-filen på den av mig skapade mappen "Hämtade filer" så att jag själv senare vid ett lämpligt tillfälle kan installera den?
 20. En intressant fråga till den som vet... hur mycket är det som ska tankas ner för en uppdatering från Win 7 Sp 1 resp Win 8.1? Har själv bara en Telia ADSL 2,0 Mbps anslutning så det är ju en fördel att det inte tar en evighet.
 21. Om hela TS inledande inlägg handlar om det är relevant för säljaren med köparens telefonnummer/mobilnummer så anser jag att det kanske är lite att överreagera. Handlar mycket både av svenska företag liksom privatpersoner via Tradera och Blocket där det är ett krav med ett mobilnummer för snabb och smidig avisering via ex Schenker, DHL och Posten och jag har aldrig upplevt detta som något negativt.
 22. Med en vild gissning skulle jag kunna tänka mig att FLASHBACK är ett bättre forum för din fråga då det är många "storspelare" och "spelproffs" som hänger där.
 23. Visserligen en väldigt klen tröst för dig och knappast inte något som hjälper dig på traven men min uppfattning och även brukarna på NEWEGG.COM är att upp tom 1TB funkar diskarna bra sedan blir de bara sämre och sämre ju större de är. Kan skicka upp länkarna som styrker mina påståenden att uppåt hälften av diskarna har kraschat innan garantitiden gått ut... ibland dagen efter garantin gått ut.
×
×
 • Skapa nytt...