Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

clove

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Om clove

 • Medlemstitel
  Nykomling
 • Födelsedag 1943-06-20

Kontaktinformation

 • MSN
  claesovekarlsson@hotmail.com
 • Yahoo
  claesovekarlsson@ymail.com
 • Skype
  claesovekarlsson

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Stockholm
 • Intressen
  De sköna konsterna + allt övrigt som gör livet värt att leva
 1. Jag får ingen inloggningssruta när jag startar min dator – windows 10 Är det någon som kan förbarma sig och komma med några förslag? Min gamla desktop har drabbats av något skit. Den kommer igång, men kommer med två varningsrutor om bootkontroll (F2) eller Escape för att hoppa vidare. Eftersom jag hamnar i ett läge då lösenord krävs – vilket jag aldrig har haft eller behövt - så kan jag inte kolla (F2) Alltså trycker jag mig vidare med Esc. Då startar Windows med ”blå fönstret” och rullande väntehjulet – det blir svart och det strular och datorn jobbar. Efter fem – sju minuter kommer äntligen blå tom grundskärm fram med de stora ikonerna i nedre hörnet (Avstängningsalt + Hjälpmedel + Nätverks screen) Sä kommer äntligen en av mig vald bakgrundsbild – MEN sedan tar det upp till 2-3 timmar innan datorn hittar fram till nästa läge med konton och inloggningsalternativ. Vad kan det vara för fel??? Jag har försökt med vanliga verktyg – Ccleaner – AdvancedSystenCare – o.s.v – men inget hjälper. Fullständig malware-koll hittar inga hot av något enda slag – MEN spionprogram har låst sig ibland när Malware Fighter kommit till ”skadade filer” och sökt igenom c:a 75 % Tacksam för hjälp Vänligen dator-idiotenClove
 2. Mitt internet beter sig som det vill. men inte som JAG vill. Ena dagen inga problem - andra dagen helt omöjligt att nå en uppkopppling. Ena dagen når jag inte nätet i vanligt körläge - men i felsäkert läge med med internet Ibland får jag meddelandet: Saknar IP-konfiguration - Ibland Internetåtkomst saknas. Ibland hjälper det att fimpa elförsörjningen till Väggskåpet och därigenom nollställa "interfacet" där - (tror jag alltså) Ibland hjälper inte det. Jag har alltså en kabelanslutning till husets operatörsfritt installerade nät och TYFON som min leverantör. De har tilldelat min tjänst en DHCP-tilldelad IP-adress, och det fungerade utmärkt från start. Bara stoppa in sladden och köra igång. MItt nätverkskoirt verkar fungera med senaste uppdaterad drivrutin. Under "Nätanslutningar" är [erhåll en IP-adress automatiskt] ikryssad liksom [erhåll adress till DNS-servern automatiskt] Och det har funkat i dryga året. MEN sista månaden har det strulat fram och tillbaka. Berätta nu snällt var felet sitter! Finns det någon klok hjärna här på detta eminenta forum, som vill ha de stora vänligheten att hjälpa mig, en fattigpensionär, dessvärre med lika stora bister i äment "IT-teknik", som i "Keramikmålning i Mongoliet under tidig medeltid" Men bjuda på kaffe kan jag allt!
 3. Tack. vertpre och Sicurezza, för Er assistans på detta utomordentliga forum! Nu rullar det som det ska! Hatten av för er båda! Bara så märkligt att det aldrig går att hitta hjälp i Windows eller Microsofts hjälpprogram. Tack än en gång - men risken är ju stor stor att jag återkommer....
 4. Suck! Jag gick in i BIOS via F12 - valde F9 för default setting - valde (Y)es för "load default setting och sparde med F10 Startade om och maskinen rasslar upp "hela raddan" av allt det där man inte hinner läsa - (skit samma! - jag skulle iaf inte begripa nåt) - något om configurera i safe mode - tror jag. Sedan kommer en svart skärm med någon text om just safe mode, innan den blå skärmen och loggan dyker upp för inloggning. Och sen var jag tillbaks vid det gamla - suck!
 5. Tack, du "Flitige". Ska försöka med det - har iaf. sett något ditåt i min BIOS-version. Då så kanske det kan fixas så enkelt - men med fjorton nya "konstigheter" som resultat, antar jag....: - suck!
 6. Jag skulle vilja ha hjälp med följande från någon vänlig själ: När jag startar min dator hamnar jag varje gång i ett SAFE MODE läge Högst upp står det Microsoft® Window® (Build7601 Service pack 1) samt i alla fyra hörnen av skärmen Safe Mode. För övrigt verkar allt fungera, som det ska. Men jag är rädd att jag varit inne och "klåfingrat" i BIOS, vilket en idiot som jag inte ska försöka med - suck! Vet någon klok och förståndig hur jag kommer ur detta läge? HJÄÄÄÄÄÄLP!
×
×
 • Skapa nytt...