Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Misspearl

Medlem
 • Antal inlägg

  26
 • Gick med

 • Senaste besök

Om Misspearl

 • Medlemstitel
  Användare

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Ok, ska försöka förklara igen vad jag menar. Om startdatumet är samma som på rad 3 (alternativ inom månaden på rad 2-3) så ska beloppet i kolumn B delat med kolumn C, hamna i kolumn E ->. Sen när de 24/36 månaderna gått vill jag inte att beloppet ska komma med i Kolumn E -> mera. Det går bara att lägga till en kolumn med slutdatum och/eller månadsbeloppet om det gör saken enklare.
 2. Hej, Jag vill kunna se hur mycket amortering som ska ske de kommande 3 åren. Detta ska visas månadsvis. I kolumn B är hela lånet, kolumn C under hur många månader som lånet ska betalas av på och i kolumn E och framåt vill jag se om hur mycket som ska betalas av varje månad. Jag vill ha en formel som känner av om datumet är inom månadens datum eller inte och om ja, så vill jag att värdet av B/C ska visas. Kan någon hjälpa mig? Tack på förhand! Example.xlsx
 3. Hej, Tyvärr har det blivit gjort Pivot-tabeller och grafer i olika versioner av "samma" excelfil. Jag vill behålla alla tabellerna och graferna från båda filerna men i EN fil. Hur kopierar/sammanfogar jag dessa två filer på enklast sätt utan att behöva göra om alla grafer? De tar informationen från "samma" flik men i olika filer. Tack på förhand! Uppdatering: Kanske inte är snabbaste sättet men under "Analyse" - "Change Data Source" kan jag byta filnamn så den tar från aktuell fil istället för länka till ett annat.
 4. Hej, Jag skulle vilja vända på en "Funnel" graf i Excel, är det möjligt? Så Rubrikerna/staplarna inte är på Y-axeln utan på x-axeln? Tack på förhand!
 5. När jag lägger in födelsedagen under kontakter så kommer det bara upp att de fyller år men inte hur gamla de blir.
 6. Hej, Jag kan lägga in i Outlookkalendern att den ska visa födelsedagar men hur får jag den att visa om någon fyller jämt, dvs hur många år någon blir? Tack på förhand!
 7. Hej, Har fått "ärva" en ppt-presentation och skulle vilja ändra texten i fotnoten men det verkar låst eller skrivskyddad på något sätt. Någon annan som varit med om detta och som vet hur man löser detta på ett smidigt sätt utan att behöva kopiera över ruta för ruta på varje sida till ett nytt dokument. Tack på förhand!
 8. Listrutor, är det annorlunda än de drop-downlistrona som man lägger in via data validation?
 9. Mhh, mycket intressant och störigt att de har tagit sig runt vad man får skriva i cellen. Provade precis att skydda bara de cellerna och tillåta allt utom ta bort en rad men då får man inte välja från listan... Har inte använt mig av formulär innan, kan man göra så den finns "en" på varje rad som helst också ska följa med om man kopiera/infogar in en ny rad?
 10. Hej, Vi jobbar med en fil där vi vill att användarna ska välja från en lista vad som ska stå i cell utifrån vilka alternativ som finns i lista. Tyvärr kan de kopiera in andra värden, det kommer inte upp något felmeddelande när de gör detta. Skriver man inte ett "felaktigt" värde kommer det upp ett felmeddelande. Har jag gjort något fel när jag skapade data valideringen med lista och specifika alternativ? Tack på förhand!
 11. Hej, Nu skulle jag behöva lite hjälp igen. Nämligen med att summera antalet rader beroende på år. Tidigare hade jag en formel som såg ut enligt nedan, som ville att D-kolumnen är en textformaterad kolumn och det fungerade skapligt. COUNTIFS('Sheet'!$D$6:$D$302;"=2012*")+COUNTIFS('Sheet'!$D$6:$D$302;"=2013*")+COUNTIFS('Sheet'!$D$6:$D$302;"=2014*") Tyvärr har nu några lagt in lite andra datumformat tex: 2012-05-16 21/01/2013 2014.07.06 Och nu fungerar inte min formel alls...Eller väldigt dåligt... Testade även formeln =COUNTIFS('Sheet'!$D$6:$D$302;"<2014*") men tyvärr kommer inte alla raderna med även om den visade ett större antal. Hur gör jag enklast för att summera antalet rader som har ett datum innan 1 Januari 2015? Helst vill jag slippa att "göra om" alla datumen i d-kolumnen som redan är inskrivna, det kan även tillkomma rader och vill då slippa göra om det igen... Tar tacksamt emot idéer och tips!
 12. Tack för tipsen! Idag funkar det som vanligt igen.
 13. Hej, Jag brukar använda mig av Ctrl+h för att ersätta tex komma med punkt och det brukar gå hur bra som helst. Under dagen har det gått hur bra som helst att ersätta ett filnamn med blankt, dvs vill ta bort länkningen till en annan fil men behålla länkningen inom filen. Helt prötsligt fungerar det inte uatn jag får ett felmeddelande som säger "Mircosoft Excel cannot find any data to replace. Check if your search formatting and criteria are defined correctly. If you are sure that matching data exists in this workbook, it may be on an protected sheet. Excel cannot replace data on a protected sheet". Inget if filen är låst så jag begriper inte varför den inte hittar datan som jag vet finns där. Har någon någon bra ide om hur jag ska slippa på in i flertalet celler och ta bort filnamnet i länkningen? Tack på förhand för tips!
×
×
 • Skapa nytt...