Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

moaA

Medlem
 • Antal inlägg

  33
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Än så länge funkar allt som det ska.
 2. Hittade skarvhylsor så dessa får det bli. Hittade även en äldre tång som är anpassad till detta.
 3. Har jag fattat rätt. Ska jag klippa de 3 kablarna vid pilen och sen koppla samman med den gamla sladden? Brun mot brun. Blå mot blå. Gröngul mot gröngul.
 4. Sladden på den nya räcker inte till. Då blir jag tvungen att ställa bryggaren på spisen och där vill jag inte ha den. Sladden på den gamla är ca 40cm längre.
 5. Jag fick loss skruvarna tack vare mejsel i rätt storlek. Spetsen är 0,25 mm och det är en elektronikmejsel. Får se senare hur det går när jag ska försöka lossa botten när mer tid finnes.
 6. Tack för alla svar. Klart man vill kika i bryggaren i alla fall. Det är ju inte omöjligt att det är precis som på den gamla bryggaren att det bara är att ansluta kabeln via de tre flatstiftshylsorna. Om jag ska beskriva diskbänk/avlastningsytor etc. Längst till vänster avlastningsyta - 40cm bred. Sen spisen - 70cm bred. Sen börjar diskbänken. El-uttaget sitter ca 37cm upp precis i skarven mellan spis/diskbänk. Bryggaren ska stå till höger på avlastningsytan och ganska nära spisens yttre sida. Mellan bryggaren och el-uttaget är det ca 80cm.
 7. Bifogar foto på specialskruven i botten på bryggaren. Har aldrig sett något liknande.
 8. Ytterligare ett projekt på g och med tanke på vilket tekniskt geni jag är så lär det gå åt helv... I alla fall har jag köpt en ny kaffebryggare och det visade sig att sladden är för kort eftersom jag vill ha bryggaren på en viss plats i köket. http://www.pricerunner.se/pl/82-2927286/Kaffebryggare/Philips-HD7447-priser Jag har plockat bort sladden från den gamla bryggaren som också den är en Philips. Hade tänkt plocka bort sladden på den nya bryggaren och sätta dit den gamla men jag lyckas inte lossa botten på den nya bryggaren. Botten på den gamla bryggaren satt fast med stjärnskruvar. Skruvarna på den ny bryggaren känner jag inte igen. vare sig stjärn eller vanlig spårskruv. Hade en tanke att köpa kopplingsplint och koppla samman men det funkar ju inte eftersom det är frågan om 3 sladdar. Brun. Blå. Gröngul. Den gamla sladden var lätt att koppla bort eftersom den satt med flatstiftshylsa. http://www.clasohlson.com/se/Kopplingsplint-2-pack/36-4257 Hade tänkt kapa den nya sladden precis bakom bryggaren och ansluta den gamla kabeln via kopplingsplint. Hur ska jag nu göra?
 9. Nu funkar allt som det ska göra. Vet inte varför jag inte fick det att funka när jag anslöt min HDMI sist och kopplade fram och tillbaks. I alla fall är allt kopplat enligt nedan. HDMI-kabel mellan IPTV-box och uttag 1 bakpå tvn. Scart-kabel mellan IPTV-box och uttag AV2 (Decoder) bakpå videon. Scart-kabel mellan AV1 (TV) bakpå videon till uttag 1 bakpå tvn Skönt att jag kan ha mitt kaffe/kaka själv...
 10. Jag fick ju i alla fall min HDMI-kabel någon dag efter jag beställt den. Det var inga problem att se alla kanalerna efter att jag anslutit den via IPTV-boxen och uttag nr 1 bakpå tvn. Men jag lyckades aldrig lösa hur jag skulle koppla för att kunna spela in på min vhs och jag försökte alla möjliga olika kopplingar. Men jag gav upp. Nu tänkte jag försöka ta tag i det igen. Tilläggas kan är att jag lyckades spela upp vad som fanns på min vhs i alla fall. Nån som vet exakt hur det SKA vara kopplat när det rör vhs/scart?
 11. Tack för alla svar och stöttning i tråden. Programmerade en inspelning på min VHS i natt och det funkade fint. Problemet är ju att ibland vill man spela in flera program under en natt och på flera kanaler men det går ju inte längre. Eftersom man måste välja kanal på IPTV-boxen och sen låta den stå så under hela natten. Kan det finnas någon lösning på det här problemet?
 12. Fotade av de olika inställningarna från tvn och nu funkar allt. Dekodern enligt bild 4 var "AV" när den skulle vara i läge "PÅ".
 13. Glöm inte heller bort att IPTV-boxen bara har ett uttag för scart.
×
×
 • Skapa nytt...