Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

LakLak

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Ofta när jag ska skriva ut dokument(oftast pdf eller odt) på offentliga datorer så öppnar jag dom från min mail eller google drive och printar ut. Men då får jag med en adressrad längst ner till dokumentet, skulle gärna slippa den men hur gör jag?
 2. Tyvärr hjälpte det inte då de tre återställningarna misslyckades pga ett okänt fel:( Kan man lägga till program i alla appar och sedan i start screen?
 3. Hej. Jag använder win 8.1 och har rensat lite med ad-aware och sedan har windows uppdaterats när jag stängde av datorn. Nu efter detta är min home screen helt tom, och har bytt färg. Färgen spelar ingen roll men alla appar är borta, inte bara på start skrämen utan även alla genvägar som ligger under alla appar. Går heller inte att söka efter dom. Tidigare windowsversioner hade någon återställningsfunktion, har win 8 det också? eller kan man få tillbaka allt på något annat sätt? MVH LakLak
 4. Kollade den första länken och gick igenom stegen där. Caps/numlock blinkar 2ggr och är död i 3-4sec. Sedan börjar det om. Jag får det till att bios är skadat. Har jag fattat det rätt då? Då ska man uppdatera bios. Men hur f*n gör jag det när datorn vägrar starta.
 5. Ja nått strömsparläge är det men går inte att väcka på något sätt.. glömde kanske skriva det. Det är en laptop så jag har testat att ta ur batteriet i en halvtimme men ingen skillnad. Datorn har haft samma problem tiigare men då har jag lyckats väcka den efter ett par försök men inte den här gången. Tror jag ska ha lite tryckluft kvar så jag kan testa att blåsa fläkten lite. Återkommer när jag gjort det.
 6. Har en compaq cq61 400so med win 7 64x home premium. Det är ganska normalt att den när den stått på obevakat ett par timmar har stängt av sig. Tror att den blir överhettad. Brukar bara vara att starta på nytt men nu går det inte. När jag startar snurrar fläkt och dvd igång som vanligt men skärmen förblir svart och caps & num lock blinkar kontinueligt. Ingen skillnad om jag startar med en rescueskiva insatt. Någon som har några tips?
 7. Nu börjar läget klarna, något. Så när jag inte har någon annan disk med utrymme att prata om så är det bästa kanske att formatera de opartitionerade delarna för att där skapa en avbild av de mindre skadade delarna och hoppas på det bästa(att det är rätt filer som finns kvar), eller?
 8. Antar att jag behöver en hårddisk att lägga avbilderna på? Kan man isf på något sätt vänlja vilka delar(på mappnivå kanske)man gör avbild av? Det är så stora datamängder att jag inte har någon stanns att lägga dom. Kollade just på disken i diskhanteraren i windows och får upp resultatet som finns i skärmdumpen. Ganska konstig uppdelning som jag inte känner igen från när disken funkade som den skulle(blev antagligen när jag körde något data recovery program jag hittade på nätet men som krashade) Men de delar som är aktiva och felfria borde väl kunna gå att rädda? Kan dock inte göra något annat än att ta bort partitionerna.
 9. Jag försöker återskapa ett par partitioner som har försvunnit, har fått tips om testdisk och kör en sökning med det men får upp följande text när den tuggat färdigt: The harddisk (200 GB / 1863 GiB) seems too small! (<3840 GB / 3577 GiB) Check teh hardisk size: HD jumpers settings. BIOS detection... The following partitions can´t be recoverd: Patition Start End Size in sectors > Fat32 LBA 105355 115 41 246639 22 16 2269721577 Fat16 <32M 237056 190 8 466956 101 53 3693337939 HPFS - NTFS 243200 203 11 352726 201 50 1759535104 Vad menas med detta? Jag kan välja någon av följande diskar och får upp den partitionen jag är mest intresserad av att återskapa och kan där välja alternativet Write - Write partition structure to disk, låter som det är just det här jag vill göra men vågar inte testa om jag gör fel så jag sabbar allt ännu mer än vad jag gjort(är redan i onåd hos min fru:P) Tacksam för svar / LakLak
 10. har fått hem iso-filen och mountat den, hur kör jag igång testdisk?
 11. Har en extärn hdd där jag skulle skapa en fat32 partition för mitt xbox. Gick jättefint tills jag satte in den i xboxet och den skulle sätta in alla nödvändiga filer, råkade då radera de 2 ntfs partitioner som fanns på disken sedan tidigare. Finns det något sätt att få dessa partitioner(och data) att funka, utan att köra ett datarecoveryprogram där jag måste ha en ytterligare disk att spara ner alla filer på? Har ingen disk med tillräckligt med utrymme:( /LakLak
 12. Tack för det men tyvärr är det inte något sådant jag behöver utan snarare kontakten som sitter i själva datorn, enligt tidigare svar i tråden
 13. Det kostar 850spänn i den lokala datorbutiken för att få hem sladden som ska bytas ut. Har försökt googla mig till ett bättre pris på nätet men hittar inget alls, vill någon hjälpa mig med det?
 14. Har en gammal Compaq pesario cq61 och fick idag problem med strömmen. Använde datorn som vanligt och poff så dog den. Batteriet är sedan länge utslitet så pass att jag vid uppstart får upp varning om att byta ut batteriet(vilket jag hittills ignorerat då jag alltid använder sladden ändå). Adaptern är också sliten så att det yttersta svarta höljet är borta precis efter själva adaptern. har dock inte glappat tidigare. Har även en gammal reservadapter som glappar helt vid kontakten till datorn. Felsökning När jag använder den vanliga adaptern lyser indikatorn på sidan av datorn att den får ström. När jag slår på strömbrytare slutar det fasta skenet och börjar istället blinka så där 2ggr/sec. Datorn startar men dör efter 10-15sec(olika länge varje gång). Så fort datorn dör börjar lampan lysa igen. Har testat att köra med samma adapter men att plocka ut batteriet. Strömlampan lyser då men datorn startar inte. Startknappen blinkar till en gång ungefär som jaja du trycker på knappen men jag orkar inte bry mig om att starta. När min fru körde med resevadaptern och batteri hände samma sak som utan batteri säger hon men jag vågar inte testa. Såg just att i den adaptern är de strömförande delarna blottade så den åker i soporna. Ska jag satsa på ny adapter Nytt batteri Lämna in datorn på lagning Slänga datorn? Tacksam för svar / LakLak
×
×
 • Skapa nytt...