Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

zenap81

Medlem
 • Antal inlägg

  42
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om zenap81

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Hej! Önskar lite tips, tankar och idéer på hur ni skulle göra! jag har data i en tabell som jag hämtar från ett ERP affärssystem. I en av kolumners finns det information för senast ändrad. Jag skulle vilja byta ut en hel rad, uppdatera med ny info (ca20-25 kolumner) om datumet för senast ändrad är nyare än det förra. Det finns i tabellen data med unika värden som refererar till samma information. så här tänker jag mig: den stora tabellen som ska uppdateras finns på blad 1. På blad 2 klistrar jag in data som ev. ska uppdatera det som finns på blad 1. Finns det inte med sedan tidigare ska det uppdatera och lägga till data i blad 1. Blad 1 växer alltså gelatinen för att samla statistik. hoppas ni förstår hur jag menar! Är det kanske VBA som gäller eller går det med formler eller någon inbyggd funktion i excel?
 2. zenap81

  Villkorsstyrd Formatering

  Hej och tack för svaret. Jag e med hur du menar och det funkar om man vill göra så. men..... Det jag inte får till är att om informationen jag vill formatera som står i A1 i blad 1 så ska allt i Blad 2 kolumn A1 kontrolleras.
 3. Hej! Jag vill jämföra och automatiskt färglägga en cell om inte cellen matchar. I blad1 ska rad A:A bli röd om jag inte har med samma uppgifter i Blad 2 A:A!!! Har försökt med att markera båda kolumnerna och valt dubblettvärde i villkordstyrd formatering men får inte till det. Kan någon hjälpa mig?
 4. Hej igen! Jag löste det själv såhär! =OM(ÄRFORMEL(H2);FALSKT;SANT) Rätt eller fel?
 5. Hej! Som rubriken lyder. Returnera sant eller falskt OM cellen innehåller/innehåller inte en formel. Vad använder jag mig då av för funktioner? Jag ska använda detta tillsammans med villkorstyrd formatering där jag vill färglägga en cell som inte har någon formel i cellen. Tack så länge!
 6. zenap81

  Begränsa antal tecken i cell

  Ååå så enkelt det kan va! Tack😂😂😂
 7. Hej! Ex. I A1 finns det en lång text. Jag vill flytta över max 300 tecken av den texten till A2. Har ni någon bra lösning på detta?
 8. zenap81

  Kopiera formler! Hur gör du??

  Hej och tack för svaren! Har kommit en bra bil i min "onormala" lista! Nu behöver jag lägga in en formel typ A2:A10 och nedåt. A 11 får inte röras Så här A2:A10 =OMFEL(OM(SÖK("https";C2);B1;"");"") A11 får inte röras A12:AA20 =OMFEL(OM(SÖK("https";C2);B1;"");"") A21 får inte röras OSV till typ 140 000 rader! Går detta med er hjälp? Tack så länge!
 9. zenap81

  Kopiera formler! Hur gör du??

  Det e jag helt med på MEN jag vill bara ha formeln på var tionde rad med rätt referens Referens A1 A2 A3 o.s.v.
 10. Hej. Har blivit lite låst på en troligt vis enkel lösning! jag har information i blad 1 på A2,A3,A4 - a14000. infon i blad 1 på A2 vill jag ha blad 2 på, A2 även där. Men nu kommer vi till problemet. nästa information som finns i blad 1, A3 ska jag ha på blad 2 A12, blad 1, A4 ska vara på blad 2 A22 osv. lätt att skriva in manuellt kan tyckas med jag ska göra så här ca 14000 gånger. ;( Tack så länge!
 11. zenap81

  Har kört fast!

  Hej. tack för svaren! jag löste det genom Ersätt!! ovanstående alternativ ser bra ut men hur tänker du Monshi? ja. Jag kan göra om importen!
 12. zenap81

  Har kört fast!

  Hej. Har importerat en fil och priset med siffror har lagt på 2 nollor. Anntagligen en pungt i filen istället för komma?!?!? Fråga: hur kan jag med en formel plocka bort dessa två nollor som ligger sist i talet???
 13. Hej! kommer i en cell skriva ett tal, tex 60. Ut efter detta tal vill jag att lika många celler färgas med en färg från en specifik punkt. Går det att göra med en formel???
 14. zenap81

  Två frågor!!!

  Hej! Har två frågor som jag försöker klura ut utan att använda mig av VBA. Fråga 1: Kan man på ett enkelt sätt kopiera ex. A1 till B1 NÄR A1 ändras och sedan sparas detta i B1 om A1 tas bort. Fråga 2: om jag har en tabell 3 rader och 3 kolumner som start. När den tredje raden är ifylld vill jag att excel skapar en ny rad med alla funktioner men utan texten. Tackam för svar;)
 15. zenap81

  VBA (Min första kod)

  Hej! Håller på med ett formulär som har i uppgift att lägga in data i ett excelark. Data kommer genom formuläret automatiskt fyllas i i cellerna A4, B4, C4 och L4. Det jag vill göra med er hjälp är att formuläret ska känna av i vilken rad på excelarker som är ledig. Alltså uppifrån och ned inom A4 till A154(A,B,C,L) eller om det går att göra så att VBA koden infogar en ny rad med befintlig data i oändlighet. Hoppas ni förstår och att ni kan hjälpa mig.
×