Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

zenap81

Medlem
 • Antal inlägg

  46
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om zenap81

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Hej! Jag har 2 tabeller på ett blad. När jag filtrerar den ena försvinner den andra. Kan man dela ett blad på något bra sätt så jag alltid ser den högra informationen även om jag filtrerat i den vänstra tabellen? /E
 2. Hej! Upplever en mystisk sak i Excel som gör mig mycket konfunderad! Talet som ska användas är ett tal med fler än 15 siffror. Oavsett om jag använder mig av formatet tal eller allmän så blir alla sista siffrorna i talet över 15st noll. Prova får ni se Vill ha: 1234567891011121314 Excel gör om till: 1234567891011120000 Vad beror det på och hur kan jag komma runt det?
 3. Jo. Det har jag också gissat på men även om jag formaterar hela kolumnen med datum så kvarstår problemet. yttligare ett fenomen när jag använder funktionen vänster för att plocka ut årtalet av datumet så visas bara årets nummer. Försöker på ett flertal sätt formatera det rätt men icke!
 4. Hej! Har ett litet dilemma jag inte löser! Se bifogad fil... I filtreringen av datum i en tabell grupperas månader men bara vissa datum. Som ni ser längre ner på bilen jag bifogar finns datum där under men dessa datum grupperas inte. Vad gör jag för fel?? Gruppering vore bra men vore kul och veta hur jag kan ta bort den grupperingen också! Tack så länge! Filter.docx
 5. Hej! Önskar lite tips, tankar och idéer på hur ni skulle göra! jag har data i en tabell som jag hämtar från ett ERP affärssystem. I en av kolumners finns det information för senast ändrad. Jag skulle vilja byta ut en hel rad, uppdatera med ny info (ca20-25 kolumner) om datumet för senast ändrad är nyare än det förra. Det finns i tabellen data med unika värden som refererar till samma information. så här tänker jag mig: den stora tabellen som ska uppdateras finns på blad 1. På blad 2 klistrar jag in data som ev. ska uppdatera det som finns på blad 1. Finns det inte med sedan tidigare ska det uppdatera och lägga till data i blad 1. Blad 1 växer alltså gelatinen för att samla statistik. hoppas ni förstår hur jag menar! Är det kanske VBA som gäller eller går det med formler eller någon inbyggd funktion i excel?
 6. Hej och tack för svaret. Jag e med hur du menar och det funkar om man vill göra så. men..... Det jag inte får till är att om informationen jag vill formatera som står i A1 i blad 1 så ska allt i Blad 2 kolumn A1 kontrolleras.
 7. Hej! Jag vill jämföra och automatiskt färglägga en cell om inte cellen matchar. I blad1 ska rad A:A bli röd om jag inte har med samma uppgifter i Blad 2 A:A!!! Har försökt med att markera båda kolumnerna och valt dubblettvärde i villkordstyrd formatering men får inte till det. Kan någon hjälpa mig?
 8. Hej igen! Jag löste det själv såhär! =OM(ÄRFORMEL(H2);FALSKT;SANT) Rätt eller fel?
 9. Hej! Som rubriken lyder. Returnera sant eller falskt OM cellen innehåller/innehåller inte en formel. Vad använder jag mig då av för funktioner? Jag ska använda detta tillsammans med villkorstyrd formatering där jag vill färglägga en cell som inte har någon formel i cellen. Tack så länge!
 10. Ååå så enkelt det kan va! Tack😂😂😂
 11. Hej! Ex. I A1 finns det en lång text. Jag vill flytta över max 300 tecken av den texten till A2. Har ni någon bra lösning på detta?
 12. Hej och tack för svaren! Har kommit en bra bil i min "onormala" lista! Nu behöver jag lägga in en formel typ A2:A10 och nedåt. A 11 får inte röras Så här A2:A10 =OMFEL(OM(SÖK("https";C2);B1;"");"") A11 får inte röras A12:AA20 =OMFEL(OM(SÖK("https";C2);B1;"");"") A21 får inte röras OSV till typ 140 000 rader! Går detta med er hjälp? Tack så länge!
 13. Det e jag helt med på MEN jag vill bara ha formeln på var tionde rad med rätt referens Referens A1 A2 A3 o.s.v.
 14. Hej. Har blivit lite låst på en troligt vis enkel lösning! jag har information i blad 1 på A2,A3,A4 - a14000. infon i blad 1 på A2 vill jag ha blad 2 på, A2 även där. Men nu kommer vi till problemet. nästa information som finns i blad 1, A3 ska jag ha på blad 2 A12, blad 1, A4 ska vara på blad 2 A22 osv. lätt att skriva in manuellt kan tyckas med jag ska göra så här ca 14000 gånger. ;( Tack så länge!
 15. Hej. tack för svaren! jag löste det genom Ersätt!! ovanstående alternativ ser bra ut men hur tänker du Monshi? ja. Jag kan göra om importen!
×
×
 • Skapa nytt...