Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

zenap81

Medlem
 • Antal inlägg

  39
 • Gick med

 • Senaste besök

1 följare

Om zenap81

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Hej igen! Jag löste det själv såhär! =OM(ÄRFORMEL(H2);FALSKT;SANT) Rätt eller fel?
 2. Hej! Som rubriken lyder. Returnera sant eller falskt OM cellen innehåller/innehåller inte en formel. Vad använder jag mig då av för funktioner? Jag ska använda detta tillsammans med villkorstyrd formatering där jag vill färglägga en cell som inte har någon formel i cellen. Tack så länge!
 3. zenap81

  Begränsa antal tecken i cell

  Ååå så enkelt det kan va! Tack😂😂😂
 4. Hej! Ex. I A1 finns det en lång text. Jag vill flytta över max 300 tecken av den texten till A2. Har ni någon bra lösning på detta?
 5. zenap81

  Kopiera formler! Hur gör du??

  Hej och tack för svaren! Har kommit en bra bil i min "onormala" lista! Nu behöver jag lägga in en formel typ A2:A10 och nedåt. A 11 får inte röras Så här A2:A10 =OMFEL(OM(SÖK("https";C2);B1;"");"") A11 får inte röras A12:AA20 =OMFEL(OM(SÖK("https";C2);B1;"");"") A21 får inte röras OSV till typ 140 000 rader! Går detta med er hjälp? Tack så länge!
 6. zenap81

  Kopiera formler! Hur gör du??

  Det e jag helt med på MEN jag vill bara ha formeln på var tionde rad med rätt referens Referens A1 A2 A3 o.s.v.
 7. Hej. Har blivit lite låst på en troligt vis enkel lösning! jag har information i blad 1 på A2,A3,A4 - a14000. infon i blad 1 på A2 vill jag ha blad 2 på, A2 även där. Men nu kommer vi till problemet. nästa information som finns i blad 1, A3 ska jag ha på blad 2 A12, blad 1, A4 ska vara på blad 2 A22 osv. lätt att skriva in manuellt kan tyckas med jag ska göra så här ca 14000 gånger. ;( Tack så länge!
 8. zenap81

  Har kört fast!

  Hej. tack för svaren! jag löste det genom Ersätt!! ovanstående alternativ ser bra ut men hur tänker du Monshi? ja. Jag kan göra om importen!
 9. zenap81

  Har kört fast!

  Hej. Har importerat en fil och priset med siffror har lagt på 2 nollor. Anntagligen en pungt i filen istället för komma?!?!? Fråga: hur kan jag med en formel plocka bort dessa två nollor som ligger sist i talet???
 10. Hej! kommer i en cell skriva ett tal, tex 60. Ut efter detta tal vill jag att lika många celler färgas med en färg från en specifik punkt. Går det att göra med en formel???
 11. zenap81

  Två frågor!!!

  Hej! Har två frågor som jag försöker klura ut utan att använda mig av VBA. Fråga 1: Kan man på ett enkelt sätt kopiera ex. A1 till B1 NÄR A1 ändras och sedan sparas detta i B1 om A1 tas bort. Fråga 2: om jag har en tabell 3 rader och 3 kolumner som start. När den tredje raden är ifylld vill jag att excel skapar en ny rad med alla funktioner men utan texten. Tackam för svar;)
 12. zenap81

  VBA (Min första kod)

  Hej! Håller på med ett formulär som har i uppgift att lägga in data i ett excelark. Data kommer genom formuläret automatiskt fyllas i i cellerna A4, B4, C4 och L4. Det jag vill göra med er hjälp är att formuläret ska känna av i vilken rad på excelarker som är ledig. Alltså uppifrån och ned inom A4 till A154(A,B,C,L) eller om det går att göra så att VBA koden infogar en ny rad med befintlig data i oändlighet. Hoppas ni förstår och att ni kan hjälpa mig.
 13. zenap81

  Lägg till en nolla?!

  Hej lasse67 Va lite snabb och såg inte ditt inlägg. Troligtvis är det =SAMMANFOGA som jag är ute efter. Ska prova! Tack!
 14. zenap81

  Lägg till en nolla?!

  Hej Mikael63. excel plockar det med kod (EJ VBA) mellan dokumenten. Jag vill alltså bara att siffran ska följa med framför. Exempel: - Dokumentet som siffrorna plockas ifrån: 70775 - Så här vill jag att det ska se ut i de andra documentet 070775.
 15. Hej. Jag har 2 dokument vilket jag för över data imellan. Vi säger att jag för över data mellan A1 till A1 i det andra dokumentet. Det är siffror som förs över. Jag skulle vilja lägga till en nolla (0) före de siffrorna som förs över till dokumentet. Hur kan man skriva detta? Emil
×