Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Agfa

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. För en person som är uppkopplad mer än 30-40 minuter / dag är nog det billigaste alternativet att avnända sig av kabelmodem. Dock finns det fortfarande de som ej har möjlighet att använda 'kabeluppkoppling' eller xDSL lösningar, vilket innebär att 'biiiibyyyyp' uppkoppling är enda alternativet (dvs. analogt modem via telenätet). Vad många inte tänker på då de skaffar sig en fast uppkopplig hem är hur deras liv förändras. Enligt undersökningar i olika länder finns ett visst samband mellan hur lättåtkomligt internet är, och hur mycket tid som spenderas framför datorn. Är detta en 'bra' utveckling? vilka konsekvenser har det för familjelivet? vilka merkostnader genereras i samband med och till följd av detta? Många, frågor, inga svar, men det tål att tänkas på.
 2. Tidningsskribenter, lär er skillnaden på dessa tre begrepp och sluta kalla alla DOS attacker, förvanskning av webserverdata etc. för resultat av Hackers!
 3. Problemet ligger ej i Netscape utan i Windows 9x operativsystemet. Vad du kan göra är att aktivera Windows inloggning, vilket då gör att en användarprofil skapas och att Windows kan spara dina lösenord (bl.a. för RAS som du tydligen syftar till) associerat med denna profil. Anledningen till att det inte händer något om du klickar för 'kom i håg lösenord' nu är att Windows inte har något användar ID att lagra vissa inställningar på. Alternativt kan du skapa ett loginscript.
 4. Du kan anv. t.ex. Winamp (vilket numera är free ware). I Winamp, gå in i 'properties' [CTRL+P], välj Plug-ins->Output och klicka för Disk Writer Plugin. Klicka sedan Configure för att välja var din wav file ska sparas. Därefter är det bara att trycka på 'play' knappen som vanligt och musikdatat kommer att skrivas till disk i stället för att skickas till ljudkortet.
 5. Jag vill bara meddela er på IDG att detta diskussionsforum är enligt mitt tycke det förnämsta föregångsexempel på en perfekt implementering av en websida! Inga banners, inget java krafs inget onödigt utan snabbt, effektivt, rakt på sak samt endast minimalt med grafik. Kort sagt ett föregångsexempel 97.5/97.5 tomterenar. CS tidningen följer nästan samma förnäma implementering och får då 91.3/97.5 tomterenar (deras banners drar ner betyget. Onödigt tycker jag, då tidningen förmodligen överlever utan dessa) Jag har sett en hel del utav nätet även innan bannerspyende företag kom ut på nätet, och era sidor påminner om hur internet såg ut då det främst var ett högskoleinfluerat närverk. Kort sagt stilrent, rakt på sak och lätt att hitta den information man söker.
 6. Hej Matti. Personligen tycker inte att banners har ett berättigande. De förpestar tillvaron på webben samt medför en merkostnad som jag inte tror de flesta personer är villiga att betala. Minutavgiften för modemuppkoppling kostar och banners äter upp bandbredd vilket medför att användare måste vara uppkopplade längre tid för att nå den information de vill åt och det kostar i samtalsavgift. Ang. din referens till Spam,anser jag den vara korrekt, då banners är en form utav spam enligt definitionen att spam på internet är en proaktiv åtgärd att publicera irrelevant (och oftast kommersiell) information utan mottagarens samtycke. Spam innefattar enl. denna def. även banners då de oftast inte har något med informationen på en hemsida att göra. Om folk ska envisas med banners så skulle jag personligen uppskatta om de höll sig till text länkar, vilka vissa seriösa siter även gjort och i dessa fall är länkarna ofta associerade med innehållet på websidan. Detta är då inte spam utan mervärde för användaren/mottagaren.
 7. Ska sålla mig till skaran som söker riktlinjer. Jag undrar vad som är skäligt att begära för en e-commerce tjänst där man kommer att arbeta som konsult med utveckling utav lösningar i C++, Java, Notes och Databasintegration. Har tidigare erfarenheter av försäljning, eget förentagande med anställda samt internationell projektledning, utveckling, administrering, implementering och konsultation på multinationellt företag. Har ingen högskoleexamen utan bara en påbörjad civ.ing utbildning inom 'området' i ryggen. Generellt håller jag med vissa om att lönesättning mycket är upp till en själv, men jag är interesserad av värderingar av värdet folk kan ha ang. tidigare nämnda.
 8. Jag tycker att ditt förslag är utmärkt. Den bästa kombo jag läst. Funderar nästan själv på det i framtiden (Såvida inte mitt företag pumpar ut en massa egna certifieringar). Dock tror jag denna kombo är perfekt för egenföretagande, vilket är där pengarna finns. "Man blir inte rik av att knega".
 9. Jag vet inte om jag skulle rekommendera webdesigner som utbildning. Denna marknad är relativt mättad just nu och mer mättad kommer den att bli. Jag tror det gäller generellt för 'dlashiga' utbildningar då många vill arbeta med samma sak (se t.ex. arbetsmarknaden för 3D designers och 'hallåor it TV') Bara ett tips, kanske skulle du tänka igenom ditt beslut och tala med någon erfaren person på företag som är involverade e-commerce biten.
 10. Det lustiga är att att många nyutexaminerade studenter tror att de kan komma till ett större företag och säga: "Hej, jag vill bli IT-Strateg" utan att de har större erfarenhet i ryggen. Personligen ser jag det vara naturligt att man börjar med mer specialiserade uppgifter som t.ex. IT-Specialist inom ett område och när man fått 'kött på benen' kan man börja sikta på en mer strategisk roll. En strateg har djup kunskap i det mesta relaterat till sitt område och har så pass mycket erfarenhet om alla relaterade aspekter att han/hon kan uttala sig om de 'bästa' alternativen för utvecklingsteamet och kunden att arbeta efter.
 11. >P.S. på min förra arbetsplats hadde jag >remote controll, så när jag vart sjuk så >kunde jag fjärrstyra nätet, fixa >utskriftsköer osv... En orsak till detta >var att med varierande kompetens (6 mån >projekt)så kan man inte lita till de >andras problemlösnings förmåga. Jag instämmer i detta. Jag har haft flera projekt där relationer byggts upp mellan mig och uppdragsgivare samt samarbetspartners runt om i europa och där jag själv utvecklat den tekniska lösningen. Det skulle vara i stort sett omöjligt att hela tiden informera alla kollegor om vilka nya kontakter som är involverade (då dessa har en tendens att öka under projektets gång) samt förklara mitt tankesätt hela tiden. Detta ser jag som orealistiskt. Om jag är borta kan jag koppla upp mig från närmsta telefonuttag och sköta krisartade uppgifter. Ang. "Social Kompetens" så håller jag med om att det är bra att ha. Dock krävs djup kunskap om vad man håller på med för att utföra ett lyckat arbete. En kund är kanske positivt inställd till en 'trevlig' projektarbetare i början, men om det sedan visar sig att det bara var "mycket snack och liten verkstad", så tror jag inte kunden kommer att återvända. Att förlora en kund kan kosta miljarder kronor vilket innebär att jag personligen skulle prioritera djup kunskap framför 'sladdertacka'. (Givetvis bör man inte bete sig som en grönsak hos kunden om man arbetar som konsult, utan försöka smälta in hos de lokalt anställda).
×
×
 • Skapa nytt...