Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

_carro

Medlem
  • Antal inlägg

    45
  • Gick med

  • Senaste besök

Allt postat av _carro

  1. Hej! Är det någon som vet om det går att schemalägga Windows Update nedladdningar i Windows 10 Home? Jag har försökt googla men inte hittat någon lösning, annat än att köpa Pro för att kunna använda Local Group Policy Editor, men även då verkar det bara gå att ändra till att Windows meddelar om det finns uppdateringar istället för att automatiskt ladda ner. Mitt problem är att jag endast har tillgång till satellitinternet med databegränsningar. Jag har tillgång till 30GB mellan kl 07.00-01.00, och 30GB mellan 01:00-07:00. Även om jag försöker vara restriktiv med dataanvändning så försvinner 30GB dagtidsransonen väldigt fort. Förra månaden var Windows Anniversary Update största boven... Jag har därför tvingats ange min wi-fi som "metered connection", och googlade fram ett sätt att använda Registry Editor för att även ange ethernet som metered connection. Därmed bör inte WIndows Update sluka min data. Däremot vill jag såklart att dessa säkerhetsuppdateringar ska ske, så jag skulle vilja schemalägga dem till mellan kl 01-07. Vet någon om detta är möjligt? Antingen genom Windows direkt eller kanske något tredjepartsprogram? Om inte, hur kan jag manuellt köra Windows Update medan jag är på metered connection? I värsta fall får man väl stanna uppe under natten för att göra detta... Tack på förhand. Mvh, Carolina
  2. Tack så mycket, Flyfisherman, det verkar ha löst problemen! Jag lät det gå några dagar sedan jag körde det, och datorn har inte fryst sedan dess. Tack till er båda för er hjälp, är toppen att kunna arbeta utan dessa störningar nu!
  3. Tack så mycket Cecilia! Jag har kört sysnative nu, och om jag tolkade rapporten rätt så fixade den något som var fel. Jag hoppas att det löser problemen nu! Ska prova att stänga av och starta om datorn några gånger och se om problemet återstår. SFCFix.txt
  4. Jag köpte den modellen för ett par veckor sedan, och jag är hittills väldigt nöjd med den. Den häller bra om man inte är alldeles för ivrig (så att kaffet kommer emot locket). Timern är riktigt bra. Har däremot inte testat aromfunktionen särskilt mycket, vi har bara kört på normal hittills (jag gillar starkt och sambon svagt, så det har blivit en kompromiss hittills Men som sagt, hittills är vi nöjda. Funderade annars på en Mockamaster just eftersom de generellt har fått bra recensioner, men för det här priset är vi mycket nöjda med den här och framförallt timerfunktionen är smidig på morgonen.
  5. Hej! Sedan någon månad tillbaka har min laptop (Toshiba Satellite C855-2EU med Windows 8.1) betett sig lustigt. Vid ungefär var tredje uppstart (oavsett om det är från viloläge eller efter att ha varit helt avstängd), så låser sig datorn efter ett tag. Vanligtvis hinner jag logga in, och kanske börja läsa mejl eller öppna något Office-program, men mitt i arbetet så stannar musen och det verkar som att datorn helt låst sig. Har försökt söka på Microsofts forum, och försökt göra så många felsökningar som jag klarar av som de rekommenderar (bla https://support.microsoft.com/en-us/kb/2681286). Klickar jag tex på Caps Lock så tänds inte lampan, vilket enligt dem tyder på att datorn är helt fryst. Jag har provat Ctrl+Alt+Del utan att något händer. Jag har försökt "vänta ut den" i upp till en timme utan att något händer. Det enda jag kan göra är att hålla inne power-knappen tills den stängs av. Sedan kan jag starta den direkt utan att få upp några felmeddelanden. Problemet har inte hänt efter att den har varit på ett tag, utan det är oftast inom de första fem minuterna den låser sig. Ett annat konstigt fenomen är att den också startar sig själv ibland, både från viloläge eller helt avstängd. Vid flera tillfälen har jag stängt av den (alla lampor slocknar). Sedan flera timmar senare så verkar den bara vara i strömsparläge, dvs lamporna lyser och lyfter jag på locket så kommer jag till inloggningsskärmen. Oftast är batterinivån nere rejält, vilket jag tolkar som att den varit på under tiden sedan den startade (ej viloläge). Körde Commans prompt - sfc/scannow enligt Microsofts knowledge base, och fick meddelande att den hittat korrupta filer som den inte kunde fixa. Lyckades hitta txt filen den sparat, men är inte kompetent nog att tolka den (se bifogat). Har kört Microsoft Safety Scanner och har också Telia Säker Surf installerat. Ingen av dem visade på virus eller något annat lustigt vad jag kunde se. Är det någon som har haft liknande problem? Eller om möjligtvis kan tolka vad det är som är fel i loggfilen? Är det något annat jag kan prova? Problemet är väldigt frustrerande då jag har gått miste om en hel del info när den fryser sig. Är student så har ofta en massa flikar i Chrome öppet, flera dokument och program etc. Försöker spara regelbundet, men det verkar inte som att datorn känner av att den stängts av "felaktigt" och därför gör den inga auto-save och chrome frågar mig inte heller om jag vill återställa flikarna. Stort tack på förhand! Mvh, Carolina CBS.txt
  6. Hej Larsas, den detaljen hade jag helt missat, att man kunde ladda den i USB. Jag pluggar in den igen så får jag se om något händer efter några timmar. Den syns inte i varken utforskaren eller den här datorn, och jag får inte upp den där rutan som brukar dyka upp om "installing device driver" eller vad det står när jag stoppar i andra USB-minnen
  7. Jag fick bara själva stickan utan förpackning, så jag vet inte vilka operativsystem den kan fungera med. Om det är så att den kan spela in kanske kompisen ville ge mig själva innehållet. Jag trodde ju först att det var ett vanligt USB-minne, och det var därför jag stoppade in den i datorn, men min dator verkade inte hitta stickan. Kanske är det då på grund av att den inte stöder Windows 8? Jag ska försöka hitta en annan dator med annat operativsystem som jag kan prova den i. Ska också se om jag hittar ett microSD kort att prova med. Det hade dock varit så mycket enklare om jag fått med instruktionsmanualen... Tack för era tips och hjälp iallafall!
  8. Jaha, så kanske de kan vara. Det skulle ju kunna förklara knapparna, fast det ser verkligen inte ut som något som kunde spela in ljud eller bild. Men nu när jag kikar närmare så ser jag att på ena kortsidan är det ett hål med något rödblänkande bakom, som kanske kunde vara en kamera. Bredvid själva USB-kontakten finns ett litet uttag där det står "TF", kanske kan det vara plats för minneskort? Men i så fall måste det vara något litet minneskort, det är bara så brett som USB-kontakten. Har provat att trycka på knapparna men inget händer. Borde den inte ha någon form av batteri ifall den på egen hand ska kunna filma och spela in? I och med att inget händer när jag stoppar in den i datorn kan jag ju inte se om allt mitt knappande har spelat in något. Lurigt...
  9. Hej! Jag fick en present från en person jag inte känner så väl. Problemet är att jag inte är säker på vad det är... Det står bara Cheerlink USB Disk Recorder på den, ser ut som ett vanligt USB-minne men har två knappar "Rec" och "Video" samt ett litet hål "Reset". Jag har provat att stoppa i den i datorn men inget händer (har Windows 8). Efter att ha googlat hittade jag en sida vars bild överensstämmer, se länk nedan. Jag fick dock inte med någon instruktionsmanual, och förstår inte vad det är jag ska kunna göra med den. Tänkte därför bara höra ifall någon av er vet vad jag kan använda den till, eller om den får hamna i hemelektronikskrotlådan direkt... Tack på förhand! http://www.aliexpress.com/store/product/Free-Shipping-Digital-USB-2-0-Disk-Voice-Recording-Pen-w-300KP-Camera-Video-Camcorder-Black/502257_1478969199.html
  10. Tack så mycket för alla tips och råd! Jag köpte en ny router, en n-router (istället för ac) för hälften av vad jag gav för TP-Linken för att testa hur den fungerade, och nu fick jag upp 73/83Mbit/s i arbetsrummet. Jag tog med den förra routern, och de testade den i butiken och konstaterade att det måste vara något fabriksfel då de inte heller fick så hög signalstyrka som de borde ha fått. Så problemet visade sig vara routern i sig.... Tack åter igen för all hjälp, jag uppskattar det verkligen!
  11. Monshi: jag kommer tyvärr inte ihåg vad jag fick med gamla routern innan den pajade... Då hängde sig aldrig något webbmöte, musikstreaming eller chromecast, så jag hade ingen anledning att testa nyligen. Men det var en gammal Thomson router, säkert fyra år gammal, det är därför jag tycker att det är frustrerande att internet hackar och känns segt nu med en ny router... Via kabel fungerar det perfekt, inga störningar. Mikael63: tack för tipset. Provade att "disable security", och fick då 38,57/41,69, så marginellt högre. Men det känns kanske inte så tryggt att ha nätverket öppet...? Jag börjar nästan ge upp på trådlösa snart... Antingen drar jag kabel till arbetsrummet eller flyttar arbetsstationen till hallen! Funderar på att försöka låna en router från en kompis för att prova med den hemma hos mig. Om jag tex provar bredbandskollen med min mobil hos henne, baserat på vad hon har för internetabonnemang, och sedan hemma hos mig så borde det väl bli likvärdiga tester, eller? Bara för att kanske utesluta om det är den nya routern eller dess inställningar som det är "fel" på, eller om det är någon annan störningskälla hemma hos mig... Vad tror ni, kan det vara ett lämpligt test?
  12. Monshi: siffrorna är för ta emot/skicka enligt bredbandskollen. Jag har ingen uppfattning om det i sig är bra eller dåliga siffror, utan märker bara att det hackar när jag skypar, använder Adobe Connect eller lyssnar på musik på tex Spotify. Det har det inte gjort tidigare, innan min förre router gick sönder. Nu, med en ny router, trodde jag att trådlösa skulle bli bättre, inte sämre som nu är fallet... Cecilia: jag har stängt av gästnätverket nu, men får tyvärr inte högre siffror för hastigheten. Men däremot så växlade min kanal till nr 6 nu när jag testade igen. Tror du att det är bra att ha "Channel" och "Channel Width" på Auto, eller ska jag låsa på tex 11? Angående antennerna så är enligt manualen tre antenner för 2,4GHz inbyggda, och 3 externa för 5GHz. Jag har provat att vinkla de tre externa mot rummet, men det verkar inte göra någon skillnad. Står jag bredvid routern och testar får jag nu runt 31/32, och i rummet bredvid ca 24/25. Kan det spela någon roll om man har "Concurrent" mellan 2,4GHZ och 5GHz (även om mina enheter inte stöder 5GHZ), eller om jag låser på 2,4GHZ för att inte Chromecast ska hacka?
  13. I väggen hos mig sitter en dosa "Direktronik Fiber2Home". Jag provade att koppla in routern direkt till det uttaget (dvs skippade modemet) som du föreslog jannejanne. Om jag testar med kabel mellan router till dator får jag då 96,94/93,89. Trådlöst får jag 27,24/40,68. Så verkar inte göra någon stor skillnad för det trådlösa...
  14. Jag vet faktiskt inte vilken WiFi de stöder... Hur kollar jag upp det? Mobilen är en Samsung Galaxy Express 2, och datorn en Toshiba Satellite C8552EU.
  15. Sorry, trodde jag hade gjort så men missade att klicka bifoga.. Nytt försök... Loggade in på tplinklogin.net för att kolla inställningar, och i nuläget står det "Auto" under både Channel och Channel Width.
  16. Tack för tipsen! Jag har laddat ner Vistumbler till datorn nu. Har inte använt det tidigare, men försökte läsa mig till hur jag skulle göra. Fick fram något som jag tolkar som resultat på vilka nätverk som finns (se bifogad skärmdump). Mitt nätverk är det översta (TP-LINK_313E). Jag kopplade in nätverkssladden till min datorn innan körning efter tips i Vistumblers forum. Om jag ska ändra band, vet ni hur jag gör det? Vad ska jag ändra till i så fall? Försökte läsa användarmanualen till routern men blev inte mycket klokare... Har lyckats ändra så att routern bara använder 2,4GHz istället för "concurrent" 2,4GHz och 5GHz, då jag läste på Googles forum att det kan ha orsakat problemen med min Chromecast (som inte verkar stödja 5GHz).
  17. Det verkar ju som att kabel till router är ungefär samma som kabel till modemet nu när jag använder den nya kabeln. Så det kanske är okej? Det är det trådlösa som irriterar mig mest, med tanke på att det är jobbigt att ha en "snubbeltråd" ligga på golvet... Jag deltog precis i ett webbmöte genom Adobe Connect, och mitt internet hackade så mycket på trådlöst att jag var tvungen att sätta mig bredvid routern och koppla in nätverkskabeln, då fungerade det bra. Kan det vara några inställningar jag måste göra i routern? Det känns som att det är hos den som felet ligger. Visserligen är inte min dator särskilt ny (2 år), men om det bara vore i datorn som hastigheten är lägre så borde ju inte även min smartphone visa liknande låga hastigheter...
  18. Ja, jag menade ms, sorry för det.... Telefoniboxen är inkopplad till gröna uttaget (LAN3) på modemet enligt instruktionsmanualen från Telia. Routern är inkopplad till röda uttaget (LAN1) på modemet. Jag provade att koppla ur telefoniboxen helt och gjorde sedan ny koll av hastigheten. Fick då 23,12/25,12 på datorn och 29,28/42,9 på mobilen. Så telefoniboxen verkar inte ha gjort någon skillnad (tyvärr, hade hellre varit utan telefoni och fått bättre hastighet på trådlösa internet...)
  19. Har testat igen nu, och med kabel direkt från dator till modemet får jag enligt bredbandskollen 95,29/93,77 svarstid 5s. Enligt steg 3 (router till modem, dator till router samma kablar) får jag visst editera mitt första inlägg där jag skrev att jag får samma hastighet som trådlöst. Nu när jag testade med kabeln som jag fick med routern får jag 96,95/93,9 svarstid 5s. Kanske var det den gamla sladden som jag tidigare testade mellan dator och router som var trasig... När jag kopplade bort kabeln mellan router och dator för att testa trådlöst igen (endast en meter från routern) fick jag 36,79/39,97 svarstid 10s. Appen bredbandskollen i min mobil visar 39,32/53,95 svarstid 7s. Från min arbetsplats i rummet bredvid, ca 5m bort, får jag 25,08/33,7 svarstid 11s. Innan ovan tester startade jag om datorn, och har inga program igång förutom F-Secure antivirus (som jag är medveten om, annat än vad datorn kör i bakgrunden...) Vilka inställningar i modemet är det jag skulle kunna göra? Jag har kollat på inställningssidan för routern (tplinklogin.net), men vet inte vilken sida jag kan kolla för modemet. Modemet är "Inteno boradband Technology XG6746-R1", ca 3,5 år gammalt tillhandahållet av Telia. Till modemet är också en box för telefoni inkopplad, en "Tilgin IPRG Vood 322".
  20. Tack för era svar! Jag har nu provat att koppla in routern till modemet med den nätverkskabel som följde med routern istället för min gamla, men jag får fortfarande inte högre hastigheter Det står "CAT 5e" på båda sladdarna - finns det olika "hastigheter" på nätverkskablar? Knappen för trådlöst står på on har jag nu dubbelkollat. Jag kan ju använda internet trådlöst, och får samma låga hastighet då som om jag var ansluten med kabel (36/37Mbit/s). Igår kväll försökte vi streama en film från Viaplay genom Chromecast till vår tv, men tyvärr så gick det bara några minuter sedan kopplade Chromecast ifrån och återgick till att visa vanliga bilder i viloläge. Signalen på min mobil, som jag använde Viaplay appen i, visade att det var låg signal till Chromecast, men fullt till trådlösa internet. Väldigt frustrerande...
  21. Hej! Jag bor i lägenhet som har fiber indraget, och har valt Telia 100/100. De senaste månaderna har jag upplevt det som att nätet varit väldigt segt och kopplade i och ur mer eller mindre regelbundet. Därför var jag i kontakt med Telias kundtjänst, som konstaterade att de inte hittade några fel på deras service. De tipsade mig om att testa modemet respektive routern med hjälp av bredbandskollen.se. Om jag kopplade in min dator med nätverkskabel till modemet fick jag ut 96/97 MBit/s, men trådlöst eller trådbundet till routern endast 14/15. Via appen bredbanskollen i min mobil fick jag 17/18. Kundtjänst trodde därför att min router var trasig/för gammal, och tipsade mig om att köpa en ny, vilket jag gjorde. Det blev en TP-Link Archer C7 efter rekommendation, som jag installerade igår. Den ska tydligen ha dualband 2,4GHz resp 5 GHz, men såvitt jag uppfattat det kan jag inte använda 5GHz förrän jag köper ny dator och smartphone. Anslöt därför till 2,4 bandet, och trådlöst till datorn fick jag 36/37Mbit/s, och liknande från mobilen. Detta då datorn stod placerad precis bredvid routern. Provade också att koppla in datorn via kabel, och fick samma hastighet, 36/37. Min fråga är alltså om routern kan stjäla så mycket i hastighet? Med kabel direkt till modemet får jag ju 96/97Mbit/s. Borde jag inte få ut mer än 36/37 efter routern? Kan jag ha kopplat in något annat fel? Kan nätverkskabeln mellan modemet och routern vara för dålig/gammal? Tack på förhand! Vänliga hälsningar, Carolina
  22. Tack Jonas! Jag funderar faktiskt på att skaffa en Chromecast nu.
  23. Det vore väldigt intressant att höra mer om vad du tycker om Chromecast, Jonas, så länka gärna till den andra tråden! Är också intresserad av att höra hur det fungerar att skicka bilder från Chrome på datorn till Chrome på stickan. Skulle du kunna beskriva lite kort så vore jag väldigt tacksam!
  24. Tack Jonas! Jag funderar på att skaffa en chromecast istället. Jag har chrome på stickan, men hur går jag tillväga för att skicka från datorn? Är det bara bilder som kan skickas eller ljud också? Jag har installerat Viaplay på stickan, men får ett felmeddelande att någonting som jag tolkar som en drivrutin inte finns i den versionen av android, så därför kan jag inte se alla filmer. Det finns ett alternativ i appen att man endast visar filmer som är äldre/tillgängliga offline, och då kan jag starta uppspelning, men det laggar/buffrar så mycket så det är mer som ett bildspel än en film... Bockar jag inte i att den bara ska visa begränsat utbud så kan jag söka fram alla filmer i Viaplay utbudet, men däremot går det inte att spela upp dem. Jag har också provat med Netflix och Film2Home, men inte kunnat kolla på varken film eller tv-serie tillfredsställande, utan det är väldigt segt...
  25. Surfplattan är en "lågprismodell" från Maxi, en Denver TAC-70072. (Min mobil är en Samsung Galaxy Express 2, och datorn en Toshiba Satellite C855-2EU).
×
×
  • Skapa nytt...