Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aene

Medlem
 • Antal inlägg

  19
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Office 2003 stöds inte av Windows 10, men kan fungera. https://support.office.com/sv-se/article/Vilka-versioner-av-Office-fungerar-med-Windows-10-0fc85c97-da69-466e-b2b4-54f7d7275705 Spontant känns det dock som att TS försöker skicka filen genom att t.ex. högerklicka på den. Windows vill då starta TS standardprogram för mail(Outlook). Men av någon anledning har PST-filen C:\Users\pc\Documents\Outlook-datafil-Speleverket.pst flyttats eller tagits bort så Outlook hittar inte denna och ger en varning. I sådana fall borde väl lösningen vara att gå in i inställningarna för Outlook och ta bort "länken" till den filen.
 2. Kontrollera din apahe-konfiguration. apache.conf/httpd.conf eller liknande. Troligtvis har uppdateringen lagt till att den ska ladda php7, men inte tait bort att den ska ladda php5.
 3. Är det inte bara att lägga till local_root = /dev/sda1/storage/ftp/ eller anon_root = /dev/sda1/storage/ftp/ om du vill göra det för anonyma användare?
 4. Konstigt. Går jag vidare och väljer hur jag vill att den skickas och hur jag vill betala så får jag se en uträkning av kostnaden till höger innan jag bekräftar min order. Där kan jag även ange om jag vill betala i USD eller GBP. Som det ser ut skulle jag få betala 15.95 GBP för frakten.
 5. Har du provat våra europeiska Amazon-butiker? https://www.amazon.es/dp/B01MDRUXNZ https://www.amazon.it/dp/B01MDRUXNZ https://www.amazon.co.uk/dp/B01MDRUXNZ Åtminstone englands-butiken verkar kunna skicka till Sverige.
 6. Det var ett tag sedan jag höll på med PowerPC-baserade mac-datorer. Men om jag minns rätt så kommer du nog inte att få upp någon rullista utan det är ikonerna där som är det som guiden benämner som "lista". Nu var väl inte USB-boot på gamla mac:ar helt stabilt. men att du inte får upp någon ikon för EFI boot med ditt USB-minne där skulle kunna bero på att de inte anser att det går att starta från minnet. T.ex. på grund av att det innehåller filer för Intel och inte PowerPC.
 7. Dum fråga, men du laddade väl hem Ubuntu för PowerPC. Guiden verkar inte specifiera det. http://cdimage.ubuntu.com/releases/16.04/release/
 8. Vad får du för iP-nummer från Tele2? Har för mig att de flesta mobila bredband nu för tiden enbart ger NAT:ade IP-nummer och inte publika sådana. Får du ett privat IP och du kör det där testet så kommer den att försöka testa det pblika IP som den tror du kommer från, men i och med att det är NAT så kommer det publika IP-numret att höra till Tele2:s gateway och inte din dator.
 9. Beror på vad domänens SPF säger. Vanligtvis brukar man väl bara lägga till domänens MX och eventuellt A. Är då inte gmail.com MX för domänen såbör det stoppas med smtp.gmail.com också.
 10. Vad får du om du knappar in ditt domännamn på: http://mxtoolbox.com/spf.aspx Låter som ett helt korrekt felmeddelande om man har en felaktig SPF. i sin domäns DNS. När du försöker skicka ett mail till telia.com så kollar deras mottagande mailserver vilka servrar som för skicka mail för domain.com. Troligtvis finns inte mailout.telia.com med bland dessa.
 11. Finns i och för sig CrossOver numera för att köra Windowsprogram på Android. http://www.androidpolice.com/2016/08/25/crossover-android-runs-windows-programs-x86-android-tablets-chromebooks/ Osäker på om det skulle fungera här då det beror på applikation och platta. I bästa fall är det nog olidligt långsamt.
 12. Har du provat att ändra inställningen så som den beskrivs i: http://kb.mozillazine.org/Date_display_format
 13. Vad är det som inte fungerar om du kopierar in datat i ett textdokument? Vad är det för datatyp på kolumnen? Enklast skulle kanske kunna vara att gör CONVERT(xml, kolumnnamn). Eventuell om man kör MS SQL Server Managment Studio kan man behöva gå in i inställningarna och öka på hur mycket data som returneras. Som standard tror jag att 65k returneras, men om man konverterar till XML kan man sätta upp den till Unlimited.
 14. Kanal 12-14 är lite speciella i USA. I andra länder är det främst kanal 14 som inte kan användas. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_WLAN_channels Ibland kan det vara enklare att göra en modell/drivrutin för alla marknader så jag antar att din stationära därför anser sig inte vilja använda kanal 12.
 15. Kan även passa på att nämna: http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad/999559-dagens-fynd-bara-tips-ingen-diskussion-las-forsta-inlagget-innan-du-postar/ Tips från datorintresserade när olika komponenter säljs till låga priser.
×
×
 • Skapa nytt...