Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

enttog

Medlem
 • Antal inlägg

  51
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Där var svaret. Jag hade Firefox för en tid sedan. Men bytte webbläsare. Tack för hjälpen.
 2. Hej När jag började köra W10 fanns det en varning med texten: vill du ta bort alla flikar när jag tryckte på krysset längst uppe till höger. En väldigt bra finess. Av någon anledning får jag inte den varningen längre. Jag torde väl själv ha tryckt bort den utan att märka det. Jag har letat länge var den inställningen finns men jag har inte hittat den. Är det någon hygglig prick som kan tipsa mej om hur jag får tillbaka den? I så fall tack på förhand.
 3. Tack för engagemang och tips.
 4. Jag fick tips från annat håll att behandla bilderna i XnViev. Där kan man välja hur man vill spara (exportera) bilderna. Det fungerar. Jag har ju 1000-tals bilder lagrade som JPEG och har alltid kunnat visa dem utan problem via USB-minne. Krånglet började med W10
 5. Bilderna är överförda från dator (ej bärbar) till USB-minne och visas i TV.
 6. Sedan jag bytte till Windows 10 fick jag problem med att visa bilder på t.ex TV. För vissa filer visas endast texten "kan inte läsa filen". Detta hände aldrig tidigare. Om jag gissar rätt så komprimeras inte alla bildfilerna på samma sätt och därför kan inte alla filer läsas, Jag sparar filerna som JPEG i Photoshop i menyn "spara som". Går det att spara på annat sätt och slippa krånglet? Eller finns det någon inställning i W10 för detta? Jag hittar ingenstans hur filerna sparas nu. Tack för ev svar på förhand G:A
 7. Facit Ett proffs arbetade åtskilliga timmar för att få ordning på detta strul men gav upp till sist. Vi började på ny kula från ren dator, och allt fungerar efter det. Tack alla ni som engagerade er för ett olösligt problem.
 8. Jag återkommer. När jag går in på systemåterställning står det på rad 1: 2016-07-23 16:09 Automatisk återställningspunkt. Typ system. På rad 2 står det 2016-07-13 18:18 Windows Update Typ Kritisk uppdatering. Vad betyder rad 2? Ska jag vidta någon åtgärd pga detta? Om jag skulle välja återställningstidpunkt före 2016-07-13, hur gör jag då, och är det då risk för att den tappar IP-adressen igen?
 9. Några svar. Jag har ingen laptop. Jag använder nu trådbunden mus från min tredje dator. Ingen skillnad. Vid avstängninsvalet står ingenting om någon uppdatering. Den meny som kommer fram när jag nu högerklickar på Windows/start-knappen tycker jag är mer omfattande än på den tidigare med vänsterknapp, men det är ju svårt att minnas. Om jag prövar systemåterställning, är det då risk att den tappar IP-adressen igen som support fick avhjälpa tidigare i veckan. Om jag minns rätt så uppstod de här problemen därefter, men jag kan ju minnas fel.
 10. Hej igen Jag provade en annan mus (också trådlös) som jag kör i en annan dator och den fungerar på exakt samma sätt. Den mus jag kör i denna dator är ca 6 månader gammal och har fungerat bra. OBS att det är endast de problem som jag relaterat i första "brevet" som plötsligt uppstått. Allt annat fungerar som tidigare. Är inte det märkligt?
 11. Jag har trådlös. Jag är ensam och snart 80 år, så jag har problem med "datorspråket", Men vad jag kan se så stämmer mina inställningar med dina. Kan sökfunktionen i Windows ändras pga musen? Varför går det inte ens skriva i den lilla sökruta som nu kommer upp? Det går ju inte söka något då. Och det som jag tyckte var en av de bästa funktionerna i W10. Kortläsaren direkt i USB:n upphörde att fungera samtidigt. Via kabel kamera - USB går bra. Jag begriper ingenting vad som har hänt.
 12. Hej hej. Jag har nu testat musfunktionerna. Jag kopplade in musen som jag har på en annan dator, och den beter sej likadant. Altså kan det ju knappast vara det felet. Tror du inte att senaste uppdatering kan vara problemet?
 13. Dator HP. Program W10 1. Fönstret längst ner till vänster funkade förut med vänster knapp för av och påslag. Nu är det höger knapp på musen, sedan av och på. Går det att ändra tillbaka? 2. Knappen sök i Windows fungerade utmärkt med vänster knapp på musen. Hittade blixtsnabbt allt på Windows. Nu är det höger knapp som gäller och då måste jag välja mellan dold, visa sökikon eller visa sökrutan. När jag väljer sökrutan kommer en ruta fram nertill vänster. I den står det sök i Windows. Sedan händer inget mer, det går inte ens skriva in ett sökord i den rutan. Går det att ändra tillbaka? 3 Har en kortläsare som kopplas direkt i USB. Har funkat hur bra som helst. Nu händer ingenting med den läsaren. Jag måste koppla sladd mellan kamera och USB i datorn. Går det att ändra tillbaka. Finns det någon logisk förklaring till att allt detta inträffade samtidigt som datorn tappade IP-numret som supporten fick jobba hårt med för att reparera. Om jag skulle försöka en återställning, är det då risk att datorn åter tappar IP-numret? Tacksam för svar
 14. Hej Jag säkerhetskopierade bilderna senast i juni månad. Dom bilderna ger samma resultat som dom som ligger på datorns hårddisk. Jag tog över dem på ett USB, och försökte visa dem som jag gör med andra bilder, med precis samma resultat: "kan inte läsa filen". Jag uppgraderade från W 8.1 till W 10 f i sommar nån gång. Tyvärr minns jag inte exakt. Datorn HP Elite 7500 är 1 år gammal. Virusskyd, brandvägg o dyl har jag inte utöver det som följde med programmen i datorn när jag köpte den. Går Windows fotovisare att uppgradera? I så fall hur. Jag är mycket tacksam för att Du engagerar dej. Jag är totalt utlämnad i övrigt, snart 80-årig amatör som jag är. MVH/GA
 15. Hej igen. Jag har nu provat ett program som heter xnviewmp. Det fungerar också som Windows fotoläsare. Vissa bilder kan den inte hantera. Varken redigera eller ta bort. Jag har överfört sådana bilder till USB och då kan dom filerna inte läsas i TV:n. Jag undrar om det är någon uppdatering av W 10 som spökar. Har ni några fler tips?
×
×
 • Skapa nytt...