Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

NackaBosse

Medlem
 • Antal inlägg

  99
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

NackaBosse vann dagen: 3 Maj 2015

NackaBosse hade det mest gillade innehållet!

Om NackaBosse

 • Medlemstitel
  Användare
 1. I nya Edge får jag inte längre valet "spara som". Det verkar som alla nedladdade filer från webben automatiskt hamnar i mappen "hämtade filer". Ingen stor grej egentligen men går det att åtgärda?
 2. Jag har av gammal vana kört Explorer men tänkte nu byta till Edge. Innan jag exporterar mina favoriter dit tänkte jag ta bort dem som inte fungerar längre.
 3. Finns det något program som kan gå igenom alla mina favoriter/bokmärken i min webläsare och markera de som är "döda", och som jag sedan kan ta bort enkelt?
 4. Så enkelt! Tack. Jag provar så får vi se.
 5. När jag klickar på en e-postadress i ett meddelande eller på en websida vill jag att mitt e-postprogram Outlook 2013 skall öppnas och inte något annat. Hur fixar jag det?
 6. Just precis, jag har ju W10 Pro på stationära datorn. Tänkte inte på det. Tack för länken. Jag skall följa tipsen där.
 7. Skickar med en fil över hela mitt system om det kan hjälpa dig att se varför inte uppgraderingen initieras. System.pdf
 8. På min bärbara HP dator fick jag uppdateringen för flera månader sedan. På min stationära Lenovo ThinkCentre har den inte kommit ännu, utan där är det fortfarande version 1803. Jag har inga problem med det men är det inte lite konstigt?
 9. Och hur gör jag det? E-post? Adress i så fall , tack.
 10. Hej! Som prenumerant börjar det snart bli dags att förnya antivirusprogrammet. Ser att ni bytt från Norton till F-Secure. Varför? Bättre deal för er, eller bättre för oss användare? Tack för en bra tidning. Många Fina tips i den. mvh Bosse
 11. Efter lite efterforskningar har jag nu fått reda på att "System Backup" i easeus programmet gör en fullständig avbildning av hela hårddisken. Det var det jag var ute efter. Disken jag har detta på är inlåst i ett kassaskåp, så den är inte inkopplad hela tiden. Tack för tipset att testa emergency disken. Skalla göra det, men är det inte samma disk man kan göra i windows? Alltså en startdisk om windows inte startar.
 12. Har laddat ned det nu och kört System Backup och även brännt en Emergency disk. System backup upptog 219GB på den externa hårddisken medan datorns C-disk endast är upptagen med 126 GB. Antar att jag då fått en fullständig avbild av hela datorn med operativsystem, inställningar program, alla filer m.m, så om datorn krashar totalt kan jag återställa den. Är det korrekt?
 13. Tack! Skall titta närmare på det.
 14. Hittade detta svar från Microsoft i en av länkarna ovan: System Image Backup is being deprecated in the Fall Creators Update. As has been said, the recommendation is to use some other non-Microsoft backup tool. It no longer works (in current Insider builds) to use this form of disk image backup for any disk that contains a FAT32 EFI partition. All UEFI BIOS mode computers require this FAT32 System partition on a GPT-initialized disk, so that only leaves Legacy BIOS mode computers that can continue to use System Image Backup, once the Fall Creators Update is released beginning October 17th, 2017. https://support.microsoft.com/en-us/help/4034825/features-that-are-removed-or-deprecated-in-windows-10-fall-creators-up "System Image Backup (SIB) Solution We recommend that users use full-disk backup solutions from other vendors." Tydligen fordrar min dator (Lenovo ThinkCentre m91p) en FAT32 partition för att kunna boota, så det verkar kört. Finns det något bra program för systemavbildning (helst gratis) som någon kan rekommendera?
×
×
 • Skapa nytt...