Just nu i M3-nätverket
Jump to content

NackaBosse

Medlem
 • Content count

  88
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

NackaBosse last won the day on May 3 2015

NackaBosse had the most liked content!

About NackaBosse

 • Rank
  Användare
 1. ANSWERED SÄKERHETSKOPIERING

  Efter lite efterforskningar har jag nu fått reda på att "System Backup" i easeus programmet gör en fullständig avbildning av hela hårddisken. Det var det jag var ute efter. Disken jag har detta på är inlåst i ett kassaskåp, så den är inte inkopplad hela tiden. Tack för tipset att testa emergency disken. Skalla göra det, men är det inte samma disk man kan göra i windows? Alltså en startdisk om windows inte startar.
 2. ANSWERED SÄKERHETSKOPIERING

  Har laddat ned det nu och kört System Backup och även brännt en Emergency disk. System backup upptog 219GB på den externa hårddisken medan datorns C-disk endast är upptagen med 126 GB. Antar att jag då fått en fullständig avbild av hela datorn med operativsystem, inställningar program, alla filer m.m, så om datorn krashar totalt kan jag återställa den. Är det korrekt?
 3. ANSWERED SÄKERHETSKOPIERING

  Tack! Skall titta närmare på det.
 4. ANSWERED SÄKERHETSKOPIERING

  Hittade detta svar från Microsoft i en av länkarna ovan: System Image Backup is being deprecated in the Fall Creators Update. As has been said, the recommendation is to use some other non-Microsoft backup tool. It no longer works (in current Insider builds) to use this form of disk image backup for any disk that contains a FAT32 EFI partition. All UEFI BIOS mode computers require this FAT32 System partition on a GPT-initialized disk, so that only leaves Legacy BIOS mode computers that can continue to use System Image Backup, once the Fall Creators Update is released beginning October 17th, 2017. https://support.microsoft.com/en-us/help/4034825/features-that-are-removed-or-deprecated-in-windows-10-fall-creators-up "System Image Backup (SIB) Solution We recommend that users use full-disk backup solutions from other vendors." Tydligen fordrar min dator (Lenovo ThinkCentre m91p) en FAT32 partition för att kunna boota, så det verkar kört. Finns det något bra program för systemavbildning (helst gratis) som någon kan rekommendera?
 5. ANSWERED SÄKERHETSKOPIERING

  Diskens filsystem är NTFS. Säkerhetskopieringen funkar men inte att göra en systemavbildning. Fungerade innan creators fall update.
 6. ANSWERED SÄKERHETSKOPIERING

  Hakar på denna tråd då jag har problem med att säkerhetskopiera och göra systemavbildning efter uppdatering av fall update. Hur kommer jag runt detta och vad är upphöjd kommandotolk. Jag säkerhetskopierar till en extern hårddisk. Dok1.docx
 7. Fall Creators Update kommer 17 oktober

  Jag lät windows update leta fram den (fast det stod att datorn var uppdaterad) och körde uppdateringen. Efter två försök då datorn stängdes av, av sig själv mitt under uppdateringen gav jag upp.
 8. Blåskärm vid uppstart

  Datorn är en Lenovo ThinkCentre M91p med 12 GB internminne och en Samsung SSD-disk. Ska testa programmet du tipsade om.
 9. Blåskärm vid uppstart

  Nej, inga problem med överhettning. När jag sen satte på datorn kom blåskärmen upp igen,då tryckte jag "enter" och datorn kom igång och svarade att 100% var genomsökt och inga fel hittade.
 10. Blåskärm vid uppstart

  Jag startade datorn i safe mode och körde commandot chkdsk /f /r från cmd prompten som administratör. Sen körde jag kommandot scannow och svarade jag ja på att c-disken skulle kollas vid nästa uppstart då den användes nu och inte kunde kollas. När första kommandot var klart utan att hitta några fel, startade jag om datorn för att kolla c-disken. Den fastnade på 11% och till slut stängde datorn av sig. Vid uppstart igen kvarstår problemet.
 11. Blåskärm vid uppstart

  OK, jag får kolla igen.
 12. Blåskärm vid uppstart

  Felkoden, som anges tolkar jag som 0xc000000ci. Även på skärmen är den lite suddig så det är svårt att se.
 13. Blåskärm vid uppstart

  Hoppas denna bild är bättre. Trycker jag på F8 kommer en meny upp, trycker jag då på 1 så startar dator som vanligt.
 14. Blåskärm vid uppstart

  Tätt som oftast får jag upp denna bild (bifogas) när jag startar datorn, trycker jag sen "enter" så startar den som vanligt. Något att oroa sig för?
 15. Bilder till dator

  Jag hakar på ämnet för jag har liknande problem med min androidtelefon. Bilderna jag tar med mobilen har jag inga problem med, de ser jag på datorn, men inte bilder jag får bifogade i MMS. De sparas under "hämtningar" i telefonen, men syns sedan inte i någon mapp på datorn.
×