Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

laetitia

Medlem
 • Antal inlägg

  78
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. laetitia

  "Device state locked"

  Har just köpt en Lenovo Tab 4 10 Plus. Nu har den hängt sig och jag vet inte hur jag ska få igång den. Det började med att jag fick en uppdatering som inte kunde slutföras. Fick ett meddelande som kort och gott var "FEL". Startade om och fick fick igång den men efter ett tag satte uppdateringen om igen. Till slut hängde sig plattan. Får upp "Lenovo och Android" på skärmen, som vid uppstart, men sen stannar det. Lyckades komma in i (vad heter det, där man kan boota och köra Recovery osv.) Provade lite olika lägen men allt stannar vid " Lenovo och Android". Det står i alla fall "Device state locked" med rött längst ner när man inne under skalet, så förmodar att den har blivit låst. Jag kan som märks inte så mycket om detta men om någon på ett pedagogiskt sätt kan hjälpa mig att få igång paddan igen vore jag otroligt tacksam! Vore även tacksam att få råd hur jag löser uppdateringen som inte vill installeras. Så att inte samma sak fortsätter att upprepas.
 2. Jag har en kolumn A där jag har tal mellan 10,0 - 12,0 (A1-A20) Sen har jag en kolumn B där jag också har tal (B1-B20) Formeln jag skulle vilja ha hjälp med är en formel som ger medianen för alla tal i kolumn B som matchar intervallet 10,5 - 11,5 i kolumn A. Provat diverse varianter men utan framgång. Så stort tack om nån kan hjälpa mig!
 3. Jag försöker att räkna antalet inom ett visst intervall (60-70) i ett visst område. Provade med nedanstående formel som hade fungerat i en annan tråd för ett liknande problem. Men då gällde det bara en kolumn, i mitt fall gäller det värden FEM kolumner. =ANTAL.OMF($B$2:$F$68;">=60";$B$2:$F$68;"<=70") Svaret som genereras är 0, borde vara 28. Förmodar att det är fler kolumner som är problemet? Om någon dessutom kan ge mig formeln för medianen för alla tal i kolumn A som matchar intervallet i B-F så vore jag väldigt tacksam.
 4. laetitia

  Hjälp med OM+Median

  Stort tack Monshi! Den kommer jag ha mycket nytta av!
 5. Jag fick en lösning på ett problem där jag ville ha medianvärdet för alla tal i kolumn B som matchade "2" i kolumn A. Det var en matrisformel som såg ut enligt nedan och fungerade. {=MEDIAN(OM(A1:A15=2;B1:B15))} Men nu vill jag kunna lägga in ytterligare en kolumn (C) där jag vill att även det värdet måste matcha "2". Alltså både kolumn A och C måste ha värdet "2" för att generera träff i kolumn B. Mycket tacksam om någon kunde hjälpa mig med detta. Inte speciellt bevandrad i excel så gärna en förklaring till ev lösning.
 6. laetitia

  Katalog i Elements borta

  Jag bytte nyligen dator och flyttade över elements (11). Jag återställde katalogen och allt verkade ha fungerat. Bilder och katalog var där som det skulle. Men idag när jag öppnade elements var det tomt i organiseraren! Gick in biblioteket och bilderna är kvar. Vad kan ha hänt? Hur får jag katalogen tillbaka? Om jag återställer katalogen en gång till från min externa hårddisk vill jag förstås bara ha katalogen och inte alla bilder kopierade en gång till. Hur gör jag? Mycket tacksam för hjälp, både med vad som kan ha hänt och hur jag löser det. Och att det inte händer igen. Jag är själv inte så bevandrad i elements utan mest en användare som gör enklare redigering så förklara gärna pedagogiskt, tack!
 7. laetitia

  Rensa alla favoriter i Edge

  Jag försöker rensa bort alla favoriter Edge och har lyckats hitta nån länk som fixar detta ("delete all favourites in microsoft edge". Nån BAT fil...kan inget om sånt). Bra så långt, favoritfältet blir helt rent. Men sen kommer alla favoriter tillbaka. Tacksam om någon kunde upplysa mig om hur man gör för att rensningen ska bli permanent!
 8. laetitia

  Markera flera mail samtidigt?

  Jo, men jag vill markera alla samtidigt, med ctrl blir det ju bara en i taget som man tvingas klicka i. Tidigare har jag kunnat markera den första, hålla ned shift, markera den sista och alla däremellan har blivit markerade.
 9. laetitia

  Markera flera mail samtidigt?

  Jag har just skaffat windows 10 och använder medföljande mailprogram (symbolen är ett öppet kuvert). Men jag lyckas inte markera flera mail samtidigt. Hur gör man, känner mig som en idiot Tidigare har man alltid gjort det genom att hålla ned shift men det funkar inte. Tacksam för svar!
 10. laetitia

  Ny dator, Windows 8.1, segt värre...?

  Tack, jag får prova med det!
 11. Jag har just köpt en ny dator med Windows 8.1. Trodde att den skulle vara pigg och rapp, men den är seg som kola. Det mesta tar tid; uppstarter av program, öppna sidor i Explorer, stänga ner/växla sidor/program, ja det mesta. Jag har bara 4 GB ram, räcker det helt enkelt inte? (Gärna mer än en gissning, är det TROLIGT att det är det som är problemet?) Finns det inställningar man kan göra som slukar resurser? Jag är ganska novis så ta det pedagogiskt tack Det finns ju massor med appar förinstallerade, kan det vara en idé att avinstallera dom man inte använder? Stort tack på förhand om någon kan komma med något användbart tips!!!
 12. Varje gång jag startar upp datorn får jag upp "speed up my pc" över skrivbordet. För att bli av med det måste jag gå in i aktivitetshanteraren och stänga ner. Jag har tittat under program i kontrollpanelen och det verkar inte vara inlagt där. Har även tittat på Uniblue (utgivaren) men inte heller där får jag nån träff. Jag är ganska okunnig på datorer så vore tacksam om nån kunde försöka guida på ett pedagogiskt sätt, tack! :-) Tack på förhand!
 13. Hej! Jag har en kanske lite novisfråga. När jag laddar upp bilder som jag tidigare har sparat i versionsuppsättningar hamnar dom inte alls i de där fina högarna som var innan utan bredvid varandra. Finns det något sätt/inställning man kan göra när man säkerhetskopierar och/eller laddar upp bilder så att versionsuppsättningarna automatiskt placeras i dom högar som var när man säkerhetskopierade. Hoppas att jag har gjort mig förstådd. Tack på förhand!
 14. Jag hade tidigare en Desire S. Där kunde jag förstora en text genom att "dra ut den", när jag sen släppte så anpassades den nya textstorleken till skärmen. Nu har jag köpt en S4 mini och då fungerar plötsligt inte detta. När jag släpper texten är den förvisso större men den anpassas inte till skärmen utan ligger utanför skärmen så att säga. Finns det någon inställning jag måste göra eller har denna suveräna funktion försvunnit? (Det fanns någon allmän förstoringsfunktion under inställningar men den tyckte jag inte funkade något vidare.) Väldigt tacksam för tips!!!!
 15. laetitia

  Dubbla sms klienter - dubbla sms?

  Tackar så mkt för att du redde ut begreppen
×