Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HMT

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senaste besök

  1. Försöker installera Windows10 (uppgrade 24074). När uppgraderingsfilen hämtas så stoppas processen vid den efterföljande verifieringen med hänsyn till att filen api-ms-win-core-libraryloader-l1-1-1.dll saknas, vilket den inte gör. Får vidare ett felmeddelande 0x8007007e. Något tips om hur jag kommer tillrätta med detta?
  2. 1 000 tack för allt bistånd! Problemet är nu åtgärdat. Det visade sig vara fel på ram minnet, vilket överraskade åtminstone mig med tanke på symptomen. Hur som helst fick jag en indikation om minnesproblem när jag körde en test I samband uppstarten. Nu har jag en fräsch dator igen, med lite mer mine dessutom :-).
  3. Tack för att du flyttade min fråga till ett mer relevant forum. Har inte kollat värmen, har dock inte märkt att fläkten skulle gå särskilt mycket. Nu låter jag den kallna och provar igen. Har du något anat tips på hur jag kan kolla upp temperaturen? Fick för övrigt en indikation om minnesproblem, viket vad jag förstår också kan påverkas av värme...
  4. I tillägg förstår jag inte varför du flyttar detta till "bärbara datorer". Som jag skrev inledningsvis är det fråga om en stationär.
  5. Skärmen är inte gammal, max ett 3år. Jag har svårt att förstå att det skulle kunna vara fråga om ett hårdvaruproblem eftersom problemets styrka varierar så mycket beroende på val av inloggningsprofil. Dessutom har jag upptäckt att skärmsläckaren med bilder fungerar till 100%, men så fort aktiverar datorn igen så är problemet tillbaka. Skulle det kunna vara något med Windows (jag kör 7)? En annan hypotes har koppling till CCleaner Free, som jag använder och som i en sommaruppdatering drabbades av någon då oklar manipulation.
  6. Var inne på det spåret själv initialt, men när problemet är olika aktivt beroende på val av inloggningsprofil bedömde jag det som mindre sannolikt...
  7. Igår kväll noterade jag att skärmen till min stationära dator började blinka, dvs den svartnade och kom tillbaka upprepade gånger. Efter en stund allt tätare, med längre svarta perioder. Efter omstart blev problemet än mer påtagligt. Plötsligt kom det även upp meddelanden om att jag hade fel skärmupplösning. Efter att ha kollat alla sladdar och startat om på nytt, som administratör var allt som vanligt igen. Åtminstone ett tag. Jag körde en viruskontroll med F-secure utan träff och kollade vilka program/processer som var igång mm men hittade inget märkligt ur mitt (relativt okunniga) perspektiv..Efter ett tag började skärmen svartna igen, om än inte lika länge och ofta. Jag loggade ur och gick in som vanlig användare igen och konstaterade att skillnaden var stor. Från min inloggning som vanlig användare gick det knappt att se något alls längre. Jag avslutade med en ctrl-alt-del för att kunna logga ut. Idag återupptog jag undersökningen av min PC. Samma visa, det gick knappt att vara inne alls från min vanliga användarprofil, men bättre som administratör. Men även där kom problemet allt oftare tillbaka. Jag loggade ut och gick in igen via min gästprofil och samma historia upprepade sig igen. Initialt inga problem alls, men med tiden kommer problemet tillbaka... Jag förstår inte vad det här beror på. Verkar närmast som något slags virus i mina ögon... Någon som kan bistå?
  8. HMT

    Avbruten installation av IE9

    Det alternativet fanns även med i listan på åtgärder från Microsoft, men funkade dessvärre inte. Resultatet blev det samma, installationen avbröts... Fler förslag?
  9. Windowsupdate föreslog mig att uppdatera webläsaren till IE9. Jag nappade men insatallationen avbröts med hänvisning till http://support.micro....com/kb/2409098. Efter att ha tesat alla förslag tll lösningar, utan resultat, undrar jag om någon i forumet kan bistå? Jag använder 64-bitars versionen av Window 7 Home Edition.
×