Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

qpre1974

Medlem
 • Antal inlägg

  48
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av qpre1974

 1. Jag använder program Drivermax för att hålla mina apparater uppdaterade. Nu när jag startar programmet och det finns tre drivrutiner att uppdatera, meddelar varje drivrutin enligt följande: "Download error 76712". Vad kan man göra?
 2. qpre1974

  LÖST Drivermax download error 76712

  Jag har nu avinstallerad Driver Max och problemet är löst eftersom jag inte längre använder Driver Max. Tack för hjälpen.
 3. Nej, Jag har inte gjort det. Jag löste detta genom att titta igenom alla de program som fanns på den hårddisk som skulle kopieras och bytte därefter till en annan hårddisk som jag anslöt till digitalboxen så jag behövde inte kopiera den ursprungliga hårddisken. Det verkar inte finnas något enkelt sätt att göra detta eftersom min dator vägrar att identifiera samtidigt två USB-hårddiskar med Canal Digital-format.
 4. Kan man kopiera en usb 3.0-hårddisk som har varit ansluten till en Canal Digital-digibox till en annan USB 3.0 hårddisk?
 5. Jag får fram bara fönstret där kloning av bootdisken är möjlig. Jag kan dock ha missat något. Problemet verkar vara att om jag ansluter två Canal Didital-hårddiskar till datorn, identifierar datorn bara den sist pluggade hårddisken i vilken ordning som helst jag gör det.
 6. Norton stängde av detta program.
 7. Acronis True Image verkar identifiera bara ett extern USB-minne i taget, alltid den sista. Först kopplade jag in den första USB-hårddisken och Acronis identifierar den. När jag ansluter den andra, identifierar Acronis bara den och den första försvinner. Då går den inte att klona. HD Clone verkar bara kunna klona en boot disk, eller sedan kan jag inte använda den på rätt sätt.
 8. Tack Monshi, Cecilia och Mikael63 för tipsen. Jag ska prova era förslag under helgen. Jag återkommer inom en vecka om resultaten. Jag har gott om tid att vänta på kopiering så den låga hastigheten är inget problem.
 9. Jag vill kopiera den USB 3.0 harddisk med nätdel som har varit ansluten till Canal Digitals digibox till en annan USB 3.0-hårddisk utan nätdel för att kunna använda den första skivan tillsammans med dator (efter omformatering). Jag behöver inte läsa den någon annanstans än i digitalboxen. Jag har erfarenhet från tidigare att datorn inte kan läsa diskar som är formaterade i Canal Digitals digitalbox. Samma gällde även Acronis. Men det har gått några år sedan dess och det kan ha hänt saker på denna marknad. Jag ska först prova med USB 3.0-anslutningen och om den inte funkar, med Acronis, jag har onda aningar men ibland blir man överraskad av teknikens framfart. Tack för tipsen!
 10. Menar du att man ska klona hårddisken via USB 2.0-anslutning? Jag har Acronis True Image från 2017.
 11. Min dator har börjat slockna ibland helt plötsligt. Ibland är det en gång per vecka, ibland som idag två gånger i rad efter ungefär 5 minuters användning. Jag har kollat temperaturerna på hårdskivorna och de ligger mellan 30 och 40. Processorns temperatur ligger oftast mellan 40 och 50. OS är Win 10. Datorn är självbygge on ungefär 10 gammal och funkar annars utmärkt. Var ska man börja kolla? När den slocknar sker detta helt plötsligt och det känns som strömmen går av bara helt plötsligt. När jag startar om, startar datorn helt normalt utan felkoder osv.
 12. qpre1974

  Datorn slocknar plötsligt

  När den dör jobbar jag oftast med enkla uppgifter, t.ex. skriver någonting i en Word- eller Excel-fil eller något annat enkelt. Oftast har jag då bara ett program öppet, dvs. ingen stor belastning. Jag tänkte också kolla i BIOS i vilken temperatur den stänger av datorn.
 13. qpre1974

  Datorn slocknar plötsligt

  Problemet uppstår inte regelbundet, t.ex. nu har det inte hänt någonting på flera timmar. Jag har dock funderat redan längre på en starkare strömaggregat men först försöker jag lista ut - som du nämnde - om det verkligen är det som är problemet. Jag har precis ett likadant strömaggregat i en annan dator som jag använder mycket mindre. Jag kan byta dem sinsemellan och se om de löser problemet. Tack för hjälpen!
 14. qpre1974

  Datorn slocknar plötsligt

  Tack för anvisningarna, Flyfisherman! Jag köpte och installerade 2017-01-06 ett nytt Corsair CX600, 600 W-nätaggregat . De borde väl hålla lite längre men naturligtvis kan alla dessa gå sönder även inom 16 månader. Då borde väl garantin gälla?
 15. qpre1974

  LÖST Samsung SL-C W480 skannar inte

  Problemet löst! Jag installerade Samsungs trådlösa funktion och nu fungerar det. Även Windows inbyggda skanner fungerar.
 16. qpre1974

  LÖST Samsung SL-C W480 skannar inte

  När jag försöker skanna med min Samsung SL-C 480W får jag bara meddelandet som lyder ungefär "I/O-fel i kommunikationen med apparaten". Jag gör försöket med Samsung Easy Printer Manager-programmet. Jag har bytt USB-sladd och USB-anslutning på datorn samtinstallerat om programmet och startat om både skrivaren och datorn, men inget tyder bita på detta. Detta fel har uppstått helt plötsligt. Tidigare gick skanningen bra.
 17. qpre1974

  LÖST Samsung SL-C W480 skannar inte

  Ja
 18. Min dator har börjat starta långsamt. Det går flera minuter från startskärmen som visar minnesmängden och de installerade hårddiskarna till det att inloggningssidan kommer fram. Tidigare gick detta på högst tio sekunder. Vad kan vara felet
 19. qpre1974

  LÖST Win 10-datorn startar långsamt

  Oavsett vad som som orsakade problemet och hur det löste sig tackar jag dig för tipset. Det verkar löna sig att då och då ta bort och sätta tillbaka datordelar om datorn verkar bli trög. Här var det stor skillnad: starten blev ungefär 1,5 minut snabbare.
 20. qpre1974

  LÖST Win 10-datorn startar långsamt

  Tack för tipset, Cecilia, det hjälpte! Jag tog bort (förutom USB-skrivarna och ljudkabeln till stereoanläggningen) nätverkskortet, PCIE-USB 3.0-kortet och hårddiskarna D (SSD), E (vanlig HD) och F (vanlig HD). Maskinen startade därefter som vanligt. Sedan installerade jag dessa kort, diskar och de andra en i taget och starten funkade lika bra som den ska efter varje installation. Vad är orsaken till att det gjorde det? Fick någon eller några av dessa nya drivrutiner vid ominstallation eller kan det finnas andra orsaker?
 21. qpre1974

  LÖST Win 10-datorn startar långsamt

  Koll med Samsung Magician visade inga fel. Jag tog bort allt utom skärm, mus och tangentbord, det hjälpte inte heller.
 22. qpre1974

  LÖST Win 10-datorn startar långsamt

  Ja, jag har två vanliga hårddiskar också. Jag ska pröva ditt råd.
 23. qpre1974

  LÖST Win 10-datorn startar långsamt

  Ja, det är Samsung SSD 850 Pro. När jag stoppat de flesta programmen att starta vid uppstarten med CCleaner startar maskinen lika snabbt som vanligt vid omstart, men om jag stänger av maskinen när jag slutat jobba och därefter slår av strömmen med av strömavbrytaren är uppstår samma problem igen. Starten tar då närmare 2 minuter i stället före det normala c:a 15 sekunder.
 24. qpre1974

  LÖST Win 10-datorn startar långsamt

  Ja, det valet är kryssat.
 25. qpre1974

  Snabbare nedladdning

  Får man snabbare nedladdning om man byter sitt interna PCIe-nätverkskort från 1 MBit/s till 10 MBit/s?
×