Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

qpre1974

Medlem
 • Antal inlägg

  53
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

qpre1974 vann dagen: 18 juli

qpre1974 hade det mest gillade innehållet!

Om qpre1974

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Poroblemet löst! Jag ringde till Samsungs support som hänvisade mig till HP som nu svarar för användarstödet för Samsungs skrivare. Jag gick igenom med supportkillen alla inställningar tills vi märkte att i systeminställningar var fabriksinställning för papperstorleken ändrats till A5, förmodligen vid senaste drivrutinsuppdatering förra veckan. Vi ändrade den till A4 och problemet var löst. Tack för alla ideer som ni gav till mig. Förr eller senare har jag alltid löst alla problem med min IT.
 2. Det finns ingen sådan inställning i kopieringsinställningar, om det inte görs automatiskt.
 3. Kopiering fungerar om jag minskar kopians storlek till 70 % av originalet, men då blir kopian bara 12 x 20 cm i stället för närmare 210 x 297 cm som är A4-storlek. Kopion börjar då bara några mm från pappers övre kant men lämnar längst ner en 9 cm:s marginal och 4 cm:s marginaler på kanterna. Det verkar som om maskinen kopierar bara detta område (12 x 20 cm) och att det enda sätter att få med allt på papperet är att minska storleken av kopian till 70%.
 4. Utskrivning och skanning på A4-sidor fungerar dock som vanligt så jag misstänker att det är någon inställning i kopieringsfunktionen som är fel, men vilken?
 5. Min multifunktionsskrivare Samsung SL-C 480W har plötsligt börjar lämna ut en del av texten på höger sida eller i slutet av sidan när jag kopierar med den. Originalets storlek är A4 som är också pappersstorlek på skrivaren. Jag har provat med olika förstorings- eller förminskningsgrader men ingenting tycks hjälpa för att kopian skulle bli lika stor som originalet.
 6. qpre1974

  LÖST Drivermax download error 76712

  Jag har nu avinstallerad Driver Max och problemet är löst eftersom jag inte längre använder Driver Max. Tack för hjälpen.
 7. Jag använder program Drivermax för att hålla mina apparater uppdaterade. Nu när jag startar programmet och det finns tre drivrutiner att uppdatera, meddelar varje drivrutin enligt följande: "Download error 76712". Vad kan man göra?
 8. Nej, Jag har inte gjort det. Jag löste detta genom att titta igenom alla de program som fanns på den hårddisk som skulle kopieras och bytte därefter till en annan hårddisk som jag anslöt till digitalboxen så jag behövde inte kopiera den ursprungliga hårddisken. Det verkar inte finnas något enkelt sätt att göra detta eftersom min dator vägrar att identifiera samtidigt två USB-hårddiskar med Canal Digital-format.
 9. Jag får fram bara fönstret där kloning av bootdisken är möjlig. Jag kan dock ha missat något. Problemet verkar vara att om jag ansluter två Canal Didital-hårddiskar till datorn, identifierar datorn bara den sist pluggade hårddisken i vilken ordning som helst jag gör det.
 10. Norton stängde av detta program.
 11. Acronis True Image verkar identifiera bara ett extern USB-minne i taget, alltid den sista. Först kopplade jag in den första USB-hårddisken och Acronis identifierar den. När jag ansluter den andra, identifierar Acronis bara den och den första försvinner. Då går den inte att klona. HD Clone verkar bara kunna klona en boot disk, eller sedan kan jag inte använda den på rätt sätt.
 12. Tack Monshi, Cecilia och Mikael63 för tipsen. Jag ska prova era förslag under helgen. Jag återkommer inom en vecka om resultaten. Jag har gott om tid att vänta på kopiering så den låga hastigheten är inget problem.
 13. Jag vill kopiera den USB 3.0 harddisk med nätdel som har varit ansluten till Canal Digitals digibox till en annan USB 3.0-hårddisk utan nätdel för att kunna använda den första skivan tillsammans med dator (efter omformatering). Jag behöver inte läsa den någon annanstans än i digitalboxen. Jag har erfarenhet från tidigare att datorn inte kan läsa diskar som är formaterade i Canal Digitals digitalbox. Samma gällde även Acronis. Men det har gått några år sedan dess och det kan ha hänt saker på denna marknad. Jag ska först prova med USB 3.0-anslutningen och om den inte funkar, med Acronis, jag har onda aningar men ibland blir man överraskad av teknikens framfart. Tack för tipsen!
 14. Menar du att man ska klona hårddisken via USB 2.0-anslutning? Jag har Acronis True Image från 2017.
 15. Kan man kopiera en usb 3.0-hårddisk som har varit ansluten till en Canal Digital-digibox till en annan USB 3.0 hårddisk?
×