Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

qpre1974

Medlem
 • Antal inlägg

  59
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

qpre1974 vann dagen: 18 juli

qpre1974 hade det mest gillade innehållet!

Om qpre1974

 • Medlemstitel
  Användare

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. qpre1974

  LÖST uppspelnin av m4a-filer funkar inte

  Jag fick det att funka med en annan dator och nu är uttalsförsöket blivit skickat. Jag återkommer senare när tiden tillåter det. Tack för alla tips som du givit, Cecilia!
 2. qpre1974

  LÖST uppspelnin av m4a-filer funkar inte

  Det gick inte.
 3. qpre1974

  LÖST uppspelnin av m4a-filer funkar inte

  Ja provar det.
 4. qpre1974

  LÖST uppspelnin av m4a-filer funkar inte

  Audacity säger att m4a-filen är för avancerad ljudkodningsfil för den och att den måste konverteras till WAV elller AIFF.
 5. qpre1974

  LÖST uppspelnin av m4a-filer funkar inte

  Jag har kollat in- och utspelningsenheterna och har inte märkt någon skillnad, men jag ska prova på Audacity. Tack för tipset!
 6. Jag studerar serbiska på distans. Som en del av studier måste vi skicka in inspelningar med våra uttal av vissa texter. Jag har spelat in mitt uttal med Röstinspelaren i Windows 10. Inpelningen (tror jag) gick bra och varade cirka 30 sekunder. När jag sedan försöker kolla inspelningen så funkar inte uppspelningen i min dator. Jag gjort felsökningen utan resultat och försökt spela upp min inspelning med olika program och appar (Windows Media Player, VLC o.dyl.) men får inte ut ljudet varken via högtalare eller hörlurar. Uppspelningen verkar dock funka enligt framstegsvisaren på skärmen (eller vad den nu heter) men inget ljud hörs någonstans. Jag börjar bli desperat eftersom inspelningen ska skickas in snabbt och det finns inte så många dagar kvar. Vad kan vara felet? Jag har Windows 10 i datorn och det går bra att spela upp t.ex. Youtube etc., men inte dessa filer.
 7. Poroblemet löst! Jag ringde till Samsungs support som hänvisade mig till HP som nu svarar för användarstödet för Samsungs skrivare. Jag gick igenom med supportkillen alla inställningar tills vi märkte att i systeminställningar var fabriksinställning för papperstorleken ändrats till A5, förmodligen vid senaste drivrutinsuppdatering förra veckan. Vi ändrade den till A4 och problemet var löst. Tack för alla ideer som ni gav till mig. Förr eller senare har jag alltid löst alla problem med min IT.
 8. Det finns ingen sådan inställning i kopieringsinställningar, om det inte görs automatiskt.
 9. Kopiering fungerar om jag minskar kopians storlek till 70 % av originalet, men då blir kopian bara 12 x 20 cm i stället för närmare 210 x 297 cm som är A4-storlek. Kopion börjar då bara några mm från pappers övre kant men lämnar längst ner en 9 cm:s marginal och 4 cm:s marginaler på kanterna. Det verkar som om maskinen kopierar bara detta område (12 x 20 cm) och att det enda sätter att få med allt på papperet är att minska storleken av kopian till 70%.
 10. Utskrivning och skanning på A4-sidor fungerar dock som vanligt så jag misstänker att det är någon inställning i kopieringsfunktionen som är fel, men vilken?
 11. Min multifunktionsskrivare Samsung SL-C 480W har plötsligt börjar lämna ut en del av texten på höger sida eller i slutet av sidan när jag kopierar med den. Originalets storlek är A4 som är också pappersstorlek på skrivaren. Jag har provat med olika förstorings- eller förminskningsgrader men ingenting tycks hjälpa för att kopian skulle bli lika stor som originalet.
 12. qpre1974

  LÖST Drivermax download error 76712

  Jag har nu avinstallerad Driver Max och problemet är löst eftersom jag inte längre använder Driver Max. Tack för hjälpen.
 13. Jag använder program Drivermax för att hålla mina apparater uppdaterade. Nu när jag startar programmet och det finns tre drivrutiner att uppdatera, meddelar varje drivrutin enligt följande: "Download error 76712". Vad kan man göra?
 14. Nej, Jag har inte gjort det. Jag löste detta genom att titta igenom alla de program som fanns på den hårddisk som skulle kopieras och bytte därefter till en annan hårddisk som jag anslöt till digitalboxen så jag behövde inte kopiera den ursprungliga hårddisken. Det verkar inte finnas något enkelt sätt att göra detta eftersom min dator vägrar att identifiera samtidigt två USB-hårddiskar med Canal Digital-format.
 15. Jag får fram bara fönstret där kloning av bootdisken är möjlig. Jag kan dock ha missat något. Problemet verkar vara att om jag ansluter två Canal Didital-hårddiskar till datorn, identifierar datorn bara den sist pluggade hårddisken i vilken ordning som helst jag gör det.
×