Just nu i M3-nätverket
Jump to content

qpre1974

Medlem
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

 1. Snabbare nedladdning

  OK. Tack för svaret.
 2. Snabbare nedladdning

  Får man snabbare nedladdning om man byter sitt interna PCIe-nätverkskort från 1 MBit/s till 10 MBit/s?
 3. ANSWERED Windows 10 låser sig vid start

  Problemet löst! Jag löste problemet med anvisningar som jag fick från Internet. Först stängde jag av Windows 10 Update för att KB4056892 inte skulle starta igen. Sedan sökte jag med Google uppdatering KB4054517 som jag hämtade från Windows Update Catalog vartefter jag installerade den. Sedan hämtade jag från samma katalog uppdatering KB4073290 som jag installerade, och tillät sedan Windows-updateringar. Efter dessa uppdateringar började min 2:a och 3:e dator fungera rätt. Windows Start-menyn började dock krångla till lite senare i min andra dator men jag lyckades reparera den med anvisningar från nätet som gällde registret. Jag kopierade för säkerhets skull min SSD-disk innan jag gjorde dem. Nu fungerar alla maskiner som de ska!
 4. ANSWERED Windows 10 låser sig vid start

  Jag kollade med lite äldre tvåkärning AMD-dator som har Windows tio och uppdaterade den med KB4056892. Resultatet var samma här, datorn låser sig på samma sätt som min andra dator, d.v.s. efter startsidan med uppgiften om hårddiskar o.dyl. låser sig datorn med 4-fyrrutig Window-fönster utan att gå vidare. Min andra dator som denna fråga handlar om måste ha installerad KB4056892 automatiskt och därefter låst sig precis som de Cecilia påpekade tidigare. Min första dator, en fyrkärnig AMD klarade detta men min 2:a och 3:e dator som bara har 2-kärnig processor gjorde inte det.
 5. ANSWERED Windows 10 låser sig vid start

  Jag får uppdateringen dagligen, senast idag. Den installererar sig till 99 % och lägger av sedan. Jag har provat vissa knep som jag fått från nätet men ingen har fungerat hittills. Det enda problemet detta har medfört är att Start-menyn fungerar inte varje gång med musens vänstra knapp men när man trycker på den högra knappen öppnas en meny där man kan välja vissa funktioner, t.ex. att slå av datorn. Detta är inget större problem men ibland lite irriterande.
 6. ANSWERED Windows 10 låser sig vid start

  Ja, det menar jag, nästan ända som inte fungerar är installation av denna KB-uppdatering. Den datorn ha en gammal AMD-processor men jag har har också en annan dator med en lika gammal men dock snabbare processor och där gick uppdateringen utan inga som helst problem.
 7. ANSWERED Windows 10 låser sig vid start

  Efter att jag återställde systemet med Windows inbyggda återställningsfunktion fungerar datorn hyfsat. Chkdisk-funktionen hittade inte heller något fel. För mig verkar det som om att Windows 10 hade "hängt sig" på något konstigt sätt.
 8. ANSWERED Windows 10 låser sig vid start

  Nej. Det är ett par år gammal SSD-hårddisk och den står som startdisk i BIOS. Reparation med Windows 10 reparations-DVD fungerade inte heller, så jag återställde systemet med Windows inbyggda återställning med bibehållna textfiler och nu funkar datorn ganska bra. Den vägrar dock att installera den kumulativa uppdateringen KB4056892 där installationen stannar vi 99 %. Enligt uppgifter från internet är detta ett vanligt fenomen hos datorer som har återställts på det sätt som jag beskrev ovan. Microsoft ska enligt eget utsago rätta till detta vid nästa uppdatering. När den kommer vet jag inte. Förutom detta fungerar datorn - som jag sade - ganska bra.
 9. När jag försöker starta Windows 10 så startar den som vanligt med startskärm där alla apparater t.ex. hårddiskar är med. Men när den ska ladda själva Windows så syns i skärmen endast en ljusblå kvadrat och ingenting händer på flera minuter. BIOS visar namnen på hårddiskar rätt "Samsung...." men i startskärmen står det bara "S-ATA...". Verkar som den inte identiferar ssd-disken rätt (som BIOS gör). När jag startar om datorn så diagnostiseras den men ingen av de föreslagna lösningar som jag provat fungerar. Det finns ett förslag om återställning av dator utan att de egna textfilerna försvinner, men finns det någon enklare lösning?
 10. ANSWERED Utskrift av pdf-filer

  Problemet löst. Jag laddade ner programmet Docs online viewer och utskrivning av åtminstone de två första pdf-filerna gick som det ska.
 11. ANSWERED Utskrift av pdf-filer

  Google chrome
 12. ANSWERED Utskrift av pdf-filer

  När jag försöker skriva ut pdf-filer från internet måste jag först spara dem på datorn innan jag kan skriva ut dem. Denna problem uppstod efter en uppdatering av Win 10 i september. Finns det någon inställning man kan ändra för att kunna skriva ut direkt från nätet?
 13. Nu har jag äntligen fått svar från Gigabyte att maxminnet för denna moderkort är 8GB. Men jag har inte ännu fått svar från dem till min fråga varför denna uppgfit fortfarande finns på deras hemsida. De säger också att när moderkortet lanserades för 8 år sedan fanns det inga minnesmoduler som var större än 2 GB. Varför har de i så fall angivit att max.minnet är 16 GB? De kan väl vara att det är en chansning från AMD som det handlar om och du påpekade i ditt inlägg.
 14. Hur ändrar man timingen i BIOS? Jag har redan provat att sänka frekvensen från 800 MHz till 667 MHz vilket inte ändrade någonting.
 15. Ja, men det ändrade ingenting. Jag provade med att stoppa i den tredje minnesmodulen och att höja minnesspänningen med 0.025, 0.050 och 0.075 Volt vilket gjorde varje gång att datorn kände igen den trejdje modulen och skärmen visade 12 GB minne men strax efter att normal start hade lyckats blev skärmen blått. Samma hände med upprepade försök att starta datorn.
×