Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kenneth G

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Vunnit antal dagar

    1

kenneth G vann dagen: 26 Maj 2014

kenneth G hade det mest gillade innehållet!

Om kenneth G

  • Medlemstitel
    Användare
  1. Tack för svaret. Programmet är mu aktiverat. /Kenneth
  2. Hej Har köpt en beg. Hp zbook som är installerad med Win 10 pro som inte har original licens. Dvs den går inte att aktivera. Den har haft detta program under flera månader. När datorn var ny så hade den Win 8 pro installerad från fabrik. Min undran är om man kan installera detta igen och sedan uppgradera till 10-an? Finns 8-ans original nycklar kvar i bios när 10-an aldrig har varit aktiverad? Eller är enda alternativet att inhandla Win 10 pro för att få original nycklar? Någon som vet? /Kenneth
  3. Hej Nu är problemet löst. Använde mig av AOEMI Backupper programmet och gjorde en backup av ssd disken där Data-partitionen och C-partitionen ligger. Tog sedan mod till mig och gjorde C-enheten 200Mb mindre och Data- partitionen 200Mb större med det program som Anders Reuterswärd tipsade om. Efter nervöst väntande, medan datorn startade om för att genomföra min önskan, så fungerade allt klockrent. Nu går det åter att göra en systemavbildning i Win 10. Tack för alla tips & delaktighet Kenneth
  4. Jag har redan gjort denna åtgärd samt kollat att -Inaktivera skript felmeddelande- rutan är förbockad. Något triggar igång dessa skriptfelmedelande i IE. Jag kommer att kolla på ditt nya tips till helgen. Nu är det inte i den dator dessa skriptfelmeddelande poppar upp jag skall göra systemavbildningen. Där funkar funktionen. Jag har bara kollat upp programmet i den. Skulle samma sak hända i den dator jag inte kan göra en systemavb. på då blir jag olycklig. Det skulle kunna funka klockrent i den, men jag vågar inte testa. Jag har varit i kontakt med Andes Reuterswärd och ställt samma fråga angående orsaken till att det inte går göra en systemavbildningen. Han säger att det inte är osannolikt att (boot) partitionen är för liten. Normalt skall den vara 350Mb i Win 10. Gör man en uppgradering från Win 7 så blir den bara100Mb. Min Partitionen har bara några Mb fritt. Win 10 behöver 50Mb för att kunna göra systemavbildning. Han rekommenderade bl.a. att testa att göra partitionen större med programmet "Mini Tool Partition Wizard Free". Jag har tänkt göra en backup på hela disken innan jag testar detta. Programmet verkar mycket smidigt att använda. Orsaken till att den är fylld till bredden tror jag beror på det kloningsprogram som följde med Samsung ssd disken. Den la in något. Med den gamla disken, den jag uppgraderade Win med, där gick det bra att göra en avbildning. Men inte efter kloningen. Tänk så mycket fritid man skulle ha om man inte laborerade med det man inte behärskar. T.ex datorer. /Kenneth
  5. När jag surfar på en sida så kommer det upp dialogrutor där det står skriptfel. De innehåller information på vilken rad det är skrivfel. Det är kodangivelse och en del annat. T.ex om jag surfar på aftonbladets hemsida så kommer det upp en dialogruta och frågar om jag vill fortsätta att köra skriptet. Jag få välja ja eller nej. Jag väljer nej. Omedelbart kommer den upp igen med samma innehåll. Jag kan få tryck nej ett stort antal ggr innan den slutar att poppa upp. Då är det bara att lämna denna sida. Fortsätter jag och scrollar med på sidan så börjar allt om igen. Detta händer på ett stort antal sidor. I princip så blockerar detta allt surfande. Som jag sa är det i IE och inte i Edge detta händer. Jag laddade ned EaseUS från deras hemsida och kollade efter dessa "smygprogram" som brukar följa med om man inte är uppmärksam. Jag skall vid tillfälle kolla upp ditt nya förslag. Tack för tipset. Kenneth
  6. Det var endast EaseUS som jag laddade ner. Kikade runt på datum och tid i utforskaren. Men jag skapade inget schema utan kollade endast runt. Jag försökte två ggr med samma resultat. Dvs laddade ner och fick återställa datorn. Det borde vara som du säger att man inte behöver ha det igång . Kan vara något i min dator som krockar med EaseUS. Skriptfelen fanns bara i Explorer och inte i Edge. Kenneth
  7. Hej Jag laddade ner "EaseUS Todo Free 8.6" med win 10 spport för att kolla om det är ett alternativ till Win 10 backup. Tog ned den på en bärbar Pc. Vågade inte testa det på den dator jag inte har någon backup på. Programmet ser verkligen användarvänligt och funktionellt ut. Men jag får skriptfel som poppar upp när jag surfar runt. Dessa upphör om jag startar programmet. Vet ej om det är handhavandefel av mig eller om det är tänkt att programmet skall ligga uppe? Avinstallerade det med Revo uninstaller. Trots detta så poppade dessa rutor upp om info om skriptfel. Gjorde en systemåterställning och då blev det lugnt. Skall- EaseUS Todo Free - vara igång hela tiden eller är det något annat tokigt som triggar igång detta problem? Kenneth
  8. Ok Tack för ditt tips. Skall ladda ner programmet och göra en backup. /Kenneth
  9. Hej Och tack för ditt tips på backup program. Vad tror du om min undran om Q partitionen, tidigare Data, är för liten? Kan man öka partitionen på C-enhet utan att datorn kraschar? Skall försöka att lägga in en bild på diskhanteraren. /Kenneth
  10. När jag försöker göra en systemavbildning kommer det upp en ruta som säger att säkerhetskopieringen misslyckades pga för lite utrymme. Problemet verka uppstå efter det att jag bytte ssd hd från 110 Gb till 500Gb. Har två hårddiskaren en på 500Gb med ca 75Gb sparat på samt en på 1Tb med ca 450 Gb sparat på. Den jag satte in, ssd 500Gb, är systemdisk ©. Den externa disken där jag brukar spara systemavbild. är på 2Tb och har ca 1,8Gb ledigt. Alla diskar fungerar felfritt och är NTFS formaterade. Jag hittade en partition på ssd disken © märkt Data. Den är 100Gb stor. Den är fylld till 99,9% Den verka bl.a. innehålla boot instruktioner på flera språk och dessa filer innehåller endast 16 mb . Vad den i övrigt är fylld med framgår ej. Jag har Googlat runt på nätet för att hitta en lösning. Vad jag kan förstå så är det denna partition märkt Data som är problemet? Den är för liten? Jag bytte namn på den till Q. Enligt tips så öppnade jag kommandotolken som administratör. Skrev in fsutil usn delitejournal /N /D Q: och tryckte enter. Detta löste inte problemet. Den nya disken är en Samsung ssd EVO 850. Använde kloningsprogrammet som följde med disken. I övrigt är det inga problem med datorn förutom nu när jag skulle göra systemavbildningen, som misslyckades, kommer det till och från upp en dialogruta som påpekar att jag har för lite utrymme. Har windows 10 home. Frustrerande att inte kunna göra en systemavbildning samt dialogrutan som kommer upp och påtalar att det är för lite minne. Är det risk för haveri? Någon som kan hjälpa mig att lösa detta problem? /Kenneth
  11. Hej Tack för ditt svar Åge. Har lagt det på minnet vid ev. framtida problem. Hittade orsaken till varför Win. 7 ej hittade systemavbildningen. I samma mapp låg också systemavbildningen till den bärbara datorn. När jag tog bort den ur mappen då hittade Win 7 filen. Detta, att båda systemavbildningarna låg i en gemensam mapp, var inget problem vid de tillfällen jag gjorde en återställning på den bärbara. Man lär så länge man lever. /Kenneth
  12. Hej Jag har en Seagate Hd 2Tb, där jag skapar systemavbildningar regelbundet för en bärbar och en stationär dator. För den bärbara har jag gjort ett antal återställningar utan problem. För den stationära går det utmärkt att göra en systemavb. Den hittar Seagate Hd och ger feedback på senaste gången jag gjorde en backup. Men nu när jag för första gången behöver göra en återställning på den stationära så hittar den inte backupen på den externa hd. Den hittar den om jag vill göra en ny samt talar om att det ligger en där sedan tidigare. Någon som har något tips på hur jag skall få den att hitta systemavbildningsfilen på den externa hd.? Jag kör Win 7 Tacksam för tips /Kenneth
  13. Min dator "fryser" ibland när jag är inne i Windows live mail. Detta har pågått i minst 6 månader. Ser på div forum att det är flera som har problem med drivrutinerna till Geforce 400 serien med just att datorn "fryser". Har nu tänkt att installera version 314.22 som lär vara den sista fungerande versionen enligt en del. Kan givetvis vara något annat som orsakar problemet men jag börjar med detta. Hur gör jag för att fixa detta? Sparar jag först ner 314.22. Avinstallerar den jag använder. Installerar den jag laddade ner. Är detta rätt tänkt eller .....?? Tacksam för vägledning. Kenneth
  14. Hej När jag är på vissa sidor som Expressen och Tradera poppar det upp en "banderoll" med följande text. - Vill du öppna eller spara r.js (1byte) från se.gmads.net? - Jag har tre svarsalternativ, Öppna, Spara, Avbryt. Jag kör med Explorer 11. När jag surfar med Google Chrome, på ovan nämnda sidor, poppar frågan inte upp. Någon som vet vad r.js från se.gmads.net är för något och vad triggar igång denna fråga? /Kenneth
×
×
  • Skapa nytt...