Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

zackone

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Provade spela utan router igår, problemen kvarstår! Får loss-bursts ibland när jag spelar (på alla servrar). Känns oerhört svårt att lösa detta problem då det ej är kontinuerlig loss utan det kommer i bursts (iaf. när jag spelar). Kanske 1-5 paket som droppas per 1000 skickade men det är nog för att verkligen vara ett problem när man spelar CSGO. Spelar bland högsta nivån och där kan rubber bands vara avgörande.
 2. Hej. Tack för svar. Har WPA2/PSK med AES. Övrig säkerhet är SPI Firewall, FTP ALG, TFTP ALG, H323 ALG, RTSP ALG. Förstår inte riktigt hur WIFI-inställningar är relevant för mitt problem dock. Min dator är kopplad via kabel; det är här jag får dessa 'loss'-problem. WIFI är bara något hushållet vill ha, och det funkar ok! Ingen spelar via WIFI i hushållet. Kanske är så att WIFI indirekt påverkar mitt internet om det vore så att mina WIFI-inställningar var felaktiga. Tror jag ska prova pingplotter utan router imorgon då denna tråd ej verkar vara så aktiv. Tror jag missade att skriva explicit om hur jag var uppkopplad mot internet så la till en edit nu. Sorry.
 3. Jag är med under "Älvsjö" skulle jag tro. Förstår dock inte vad de syftar med Telia. Dock känns det ej så relevant då detta problem har existerat under några månader. Körde för övrigt en pingplotter: http://i.imgur.com/paGX2O6.png?1 Med bifogad textfil om någon kan tyda resultatet. Ser ju ut som att jag får 100% packetloss för hop 3 vid 2-3 tillfällen. Vad kan detta bero på egentligen? Fel på routern? Måste testa utan router. store.steampowered.com.txt
 4. Hej. Jag konsulterar er i hopp om att hitta en lösning på mitt eviga problem. Sedan fiber införskaffades i vår villa (öppen fiber) har vi varit kunder hos Bahnhof. I dagsläget har jag 100/10. Problemet jag har är att jag upplever rubber banding i spel som till exempel CSGO och DOTA2. Detta sker i ca. 1-2 sekunder varav "Loss" under net_graph övergår från 0% till ~30% till 0% igen. Detta kanske händer 5-10 gånger per match som varar i ca 30+ min. Som ni förstår är detta riktigt jobbigt då konsekvensen är en förlorad kontroll över sitt gameplay. Då lossen åker upp i samband med 'rubberbanden' så misstänker jag givetvis packetloss. Men bör inte packetloss vara mer konsekvent? Här går det från 0% till 30% till 0% under någon sekund. När jag provar pingplotter eller pingar mot t.ex sunet så får jag kanske 1 loss, utav 400 försök. Resultatet blir alltså ~0% packet loss. Förstår verkligen inte vad det är som orsakar detta. Kanske kan det vara min router? Har ej provat att spela utan routern som mellanhand till mediaomvandlaren då hela hushållet gärna vill ha tillgång till WIFI. Däremot har jag provat pinga min router och även då får jag 0% packetloss... Mina rates i CSGO är som rekommenderat. Min rate är på 128000, cmd/updaterate 128. Cl_interp 0, cl_interp_ratio 1. Kan även passa på att påpeka att min mediaomvandlares on/off-knapp ej fungerar, om det nu har någon betydelse... Det märks enbart av när jag spelar spel som DOTA2/CSGO etc. Det märks ej av när jag browsar weben. Kan dock vara en orsak till att stream-tittande kan krävas buffrande ibland (då menar jag vid högupplösta streams för t.ex fotbollsmatcher och inte youtube/twitch). Ärligt talat så vet jag inte vad jag ska göra. Kan det ligga i drivers? Får väl ta att prova spela utan routern någon gång för att kolla om routern är problemet. Om så är fallet, vad är det som orsakar packetloss i en router och hur kan man fixa det? Mediaomvandlare: http://www.oppenfiber.se/files/Mediaomvandlare-A5-8okt-tsp3313.pdf Router: http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WR941ND Kan tillägga att ingen har lyckats lösa detta på forum som t.ex Sweclockers. Börjar bli desperat. Tack. EDIT: (Denna dator är kopplad via kabel)
 5. Tack för svar. Care to tell me hur man gör "lätta" grafer i excel? (Dvs. likt den du visade utan det där stora ramfönstret som är standard i excel)
 6. Hej, Graf Är det någon som vet vilket program denna graf har gjorts i? (Tycker designen är clean och ogillar starkt Excels klumpiga design). Tacksam för svar.
 7. Yes. Lyckades få det att funka med VLOOKUP, såg tidigare tråd nu som i princip handlade om samma sak. Ber om ursäkt att jag ej kollade igenom bättre innan jag postade tråden. Tack. Btw, är det någon som vet vilket program denna graf gjorts i? Ser mycket mer cleant ut än Excel (ogillar starkt designen i excel vad gäller grafer): Graf
 8. Hej, Vet ni om det finns en funktion som linkar två separata celler likt en hashning fast i excel? Dvs. att ex. den vänstra cellen är en nyckel och den högra cellen bredvid är ett value. Det är så att jag vill att ex. namnet "Smith" ska matcha med "100" - så när jag kör en referens till namnet smith så vill jag att den ska använda värdet som är länkat till det namnet. Föreställ er två kolumner: Level: 1 2 3 4 5 Exp: 10 20 30 40 50 Jag vill kunna länka lvl 1 med exp 10 etc. så att jag kan utföra beräkningar beroende på vilken level man är. T.ex göra en funktion varav du väljer vilken lvl du vill åt i en lista, så beräknar den hur många vinster det behövs till den lvln (10 exp per vinst) . För att få 1 måste den då fatta att 10 är antalet xp som behövs för lvl 1. Därför vill jag länka värdet till nyckeln. Tack
 9. Hej, tack för svar. Måste jag dra och köpa ett sådant armband innan jag pillar? Vet ej hur sladdarna ska sitta riktigt så tänkte bara prova checka så alla sitter relativt stabilt. Yes, windows 7 och båda inkopplade under installationen. Tror SSD är prio 1 i boot-ordning, kan annars kolla det (var man nu gör det? vilket option under bios-setup?).. Hmmm, fast jag valde att installera win 7 för SSD :/. Kan detta fixas? Jag menar, jag har haft datorn i ca 1 år utan problem, känns konstigt att något relaterat till installationen har orskat problemen såhär sent. Har ni något att säga ang. "Jag kollade dessutom runt lite på moderkortet, och då såg jag en knapp med "CPU-CLK" med 3 små spakar, varav 2 och 3 endast var på ON. Ska jag sätta 1an på ON också?". Den kanske har varit på förut men slagit om till off och orsakat problem? Vågar ej switcha på den förens jag vet vad det är.
 10. Hej. Detta är mitt andra inlägg angående detta problem och då löste sig problemet temporärt genom att göra rent datorn från damm etc. Problem: Vid uppstart har min dator svårt att upptäcka min SATA-3-hårddisk vilket jag antar är min SSD (har en HDD och SSD, datorn upptäcker SATA 1 utan problem). Det som sker är att det står "auto-detecting" SATA-3 relativt länge och tills slut hittar den disken och fortsätter i uppstartsfasen. Jag har noterat att det kommer någon text direkt efter den upptäckter SATA-3. Detta kan jag däremot ej tyda då det går så snabbt till nästa fas. När jag väl får upp windows-loggan kan det ta upp till 3-4 minuter när detta har skett. Under denna windows-fas så piper datorn, med pip som däremot ej följer något mönster. Det kan gå från långa kontinuerliga pip till ett kort och så fortsätter det så tills att den kommer igenom windows-loggs-fasen. Simultant då detta sker så blinkar blåa lampor på moderbordet nära processorn. En intressant sak är att när jag är i bios så står det att endast SATA-1 är detected, vilket är konstigt eftersom jag har ju windows på SSD'n., det står alltså att inget är detected på SATA-3. Det kanske är så att under windows-loggs-fasen så försöker datorn hitta min SSD? När jag stänger av datorn nuförtiden måste jag också nästan alltid kräva avstängning av program eller så tar det en stund, förut skedde detta instant. Det konstiga är att ibland lyckas datorn hitta SATA-3 som normalt och då sker uppstarten på totalt ca. 30 sekunder, detta har skett i samband med att jag låter datorn ligga/precis gjort rent datorn, fast det kan lika gärna bero på att jag tar bort strömkabeln när jag rengör och sen återsluter, vilket kanske löser ngt problem i nätagget? Jag har undersökt om det är något problem med SSD'n men intel ssd toolbox anger att den är i perfekt skick, även andra program säger att SSD'n ej är trasig. Det känns som problemet ligger i moderkortet/nätagget isåfall? Jag har provat SSD med AHCI/IDE men samma problem återstår. Jag kollade dessutom runt lite på moderkortet, och då såg jag en knapp med "CPU-CLK" med 3 små spakar, varav 2 och 3 endast var på ON. Ska jag sätta 1an på ON också? Skulle verkligen vara tacksam med att få hjälp att lösa detta mystiska problem som uppkommit under senare tid och ibland ej uppstår, utan vetskap varför. Specifikationer:
 11. Problemet är nu löst, datorn startar på max 30 sec och allt flyter på perfekt. Jag vet dock ej vad som löste problemet - antagligen var det processorn som knasade då jag bestämde mig för att rengöra datorn på damm (ej gjort detta sedan 1 år+ tbx,). Det fanns mycket damm vid processorfläkten och även på resterande komponenter. Efter detta startade jag datorn och allt flöt på som vanligt - om inte bättre.
 12. Hej. Nyligen har min dator börjat få sjukt långa startup/avstängnings-tider i förhållande till hur var. Jag brukade få igång mitt windows 7 på runt 30 sekunder - nu kan det ta upp till fem minuter och jag fattar verkligen inte varför. Detta hände helt plötsligt, windows-logon syns under kanske 2-3 minuter och innan detta sker söker datorn en sata-disk tror jag. Det står "Auto-detecting SATA 3" efter att den upptäckt SATA1. Man kan även se att det blinkar lite inuti chassit som om SSD (tror jag) försöker starta igång men ej får kontakt(?) och därav ej arbetar.. Jag fattar ingenting och skulle vara jävligt tacksam för hjälp! Mvh, Zackone
×
×
 • Skapa nytt...