Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

architect

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senaste besök

1 följare

Om architect

  • Medlemstitel
    Användare

Profil

  • Kön
    Man
  1. Jag testade faktiskt om de skulle påverka anslutningen ifall jag aktiverade spårningsskyddet,men Dold ansluter som det ska ändå. Då alla tänkbara åtgärder verkade vara utan resultat så hade jag tänkt att kontakta telefonsupport vilket eventuellt skulle kosta, men nu behöver jag inte göra det.Jag får betrakta problemet som löst nu då allt fungerar som det ska!
  2. Nej,jag hade svårt att tro att spårningsskydd skulle ha något med det hela att göra. Det vara bara det att just när jag inaktiverade spårningsskyddet och direkt därefter provade att ansluta till Dold,så fungerade det plötsligt! Det var nog mer av en tillfällighet att tjänsten började att fungera just då.
  3. Jaha,då antar jag att allt är som det ska,vilket förståss känns skönt då Dold tjänsten inte har fungerat på flera veckor. Jag kan inte låta bli att undra vad det var som fick tjänsten att plötsligt börja fungera, men i övrigt så får jag väl betrakta problemet som löst nu. Om man har funktionen "spårningsskydd" ikopplad på webbläsaren Internet Explorer,kan det påverka/förhindra anslutningen till Dold.se?
  4. Nu händer det märkliga saker! Helt plötsligt så fungerar Dold tjänsten,utan att jag har gjort något mer! Nu till det märkliga: När jag tittar på Kontrollpanelen\Nätverk och Internet\Nätverks- och delningscenter och därefter tittar på "Visa dina aktiva nätverk" så står det fortfarande under Åtkomsttyp: Internetåtkomst saknas. När jag sedan trycker på Status för anslutning till lokalt nätverk står det "IPv4-anslutning: Internetåtkomst saknas" och "IPv6-anslutning:Nätverksåtkomst saknas". Jag bifogar tre skärmklipp på meddelandena. Dold tjänsten fungerar ju nu helt spontant,men ska man gå enligt meddelandena så saknar jag alltså både Internetåtkomst och nätverksåtkomst! När jag kollar på http://www.ip-adress.com/ så visar den att jag nu har den IP addressen som Dold tilldelat så jag vet helt säkert att tjänsten fungerar,men ska jag gå efter meddelandena så borde tjänsten inte fungera. Vad är det som har hänt egentligen?
  5. Ja,datorn har full internet-åtkomst när jag inte använder VPN-tjänsten. Jag har även till 100% följt installationsguiden och tittat på FAQ. Jag har provat att ta fram kommandprompten i Windows och skrivit "ping anslut.dold.se” och datorn får som status "Paket: skickade:4 Mottagna:4 Förlorade:0". Jag har även provat att skriva ”ping www.idg.se" och får även då som status " Paket: skickade:4 Mottagna:4 Förlorade:0". Min dator får alltså klart och tydligt kontakt med Dolds dator,men ändå kan jag inte få tjänsten att fungera!
  6. Tack för förslaget. Jag provade att inaktivera IPv6,men det hjälpte inte. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här? Enligt min leverantör (ComHem) så har dom inte möjlighet att hjälpa till med installation av ett nätverk eller en eventuell felsökning om det inte skulle fungera. Dom har däremot något som heter Support extra som kostar 249kr där dom erbjuder hjälp med installation av nätverk mm,men jag vill förståss i första hand försöka lösa det här utan att det kostar något extra. Finns det fler förslag på hur man kan lösa det här problemet?Jag tycker att det borde finnas fler än mig som har råkat ut för det här problemet.
  7. Ja,det har jag gjort. Jag har uteslutit att det är brandväggen som blockerar trafiken,då jag har provat att stänga av den helt och hållet och det har ändå inte gått att nå Dold.se. Jag har ännu inte kontaktat min internetleverantör om problemet. På min gamla dator när jag använde exakt samma modem och hade samma internetleverantör så fungerade Dold perfekt. Det är på den nya datorn där jag har Windows 7 som problemet uppstått. Kan det verkligen vara i modemet(som har inbyggd router) som problemet ligger,då det är samma modem som jag hade till min gamla dator och då fungerade Dold tjänstent perfekt?
  8. Jaha,nu har Java fungerat felfritt i flera dagar,så jag får väl betrakta problemet som löst. När jag hade Windows XP på min gamla dator så hade jag under alla år aldrig något problem med att ladda hem Java.Jag undrar vad det var som var fel nu när jag använder Windows 7? Varför fungerade det inte med att helt enkelt surfa in på Java.com hemsida och trycka på "verifiera Java" och därefter bara ladda hem den senaste Java versionen som finns tillgänglig? Är det fel på Javas sida(bugg i någon Java version) eller vad berodde felet på?
  9. På min gamla dator där jag hade Windows XP så fungerade tjänsten Dold.se perfekt,men nu när jag bytt dator och har os Windows 7 64-bits så har det uppstått problem. När jag försöker att ansluta till VPN Dold.se,så får jag "Felmeddelande 800". När jag kollar "Egenskaper för Dold.se" och sedan "Nätverk" så är internet protocol version 6 (tcp/ipv6) aktiverat och när jag och när jag tittar på "Egenskaper för Internet Protocoll Version 6 (TCP /IPv6) så är både "erhåll en IPv6 automatiskt" och "erhåll en adress till DNS-servern automatiskt" förmarkerade.När jag tittar på "Status för anslutning för lokalt nätverk" står det "IPv6 anslutning:Nätverksåtkomst saknas". Jag fick följande anvisning från Dold.se kundsupport: "1.Du vill försöka slå på möjligheten att tillåta ”GRE Protocol 47” som används för handskakning tillsammans med VPN/PPTP. Du kan också leta efter uttryck som ”PPTP pass through” eller liknande som kan vara ett annat sätt att uttrycka samma sak. Sök också efter ”PPTP” i manualen för att se om din Router har andra inställningar du kan behöva justera för att få VPN att fungera. 2. Om du inte lyckas ansluta trots anvisningar på punkt 1 beror det förmodligen på grund av din router. Anslut nätverkskabeln direkt in i din dator istället för via routern och försök sedan att ansluta. Lyckas du är det på grund av din router blockerar vår trafik. Det du vill göra är att öppna port 1723 i din router. Samma förslag här, ring din support för snabbare assistans." Jag har försökt att sammanfatta problemet så gott jag kan,och skulle behöva hjälp med att lösa problemet. Jag kan tillägga att jag har samma leverantör(Com Hem) och samma kabelmodem som tidigare till min gamla dator,och då fungerade tjänsten perfekt.Jag vet inte hur man ändrar inställningarna så att tjänsten fungerar,och mottager tacksamt allt hjälp jag kan få.Jag bifogar några skärmklipp för att visa delar av problemet.
  10. Jag provade att gå in på ovanstående länk och installerade Java 6 och hör och häpna-nu fungerar det!!! Så här ser det ut när jag verifierar Java,respektive texten i Java konsol fönstret(se bägge bilderna längst ned i posten): Ett stort tack ska ni ha för alla tips och råd som ni har givit för att kunna lösa problemet! ! Några följdfrågor har jag naturligtvis nu.Ska jag(rättare sagt-vågar jag nu) avinstallera några av dom andra Java versionerna-eller ska jag låta det vara som det är? Vart var det felet låg någonstans? Jag skulle bra gärna vilja veta vad det är som har gjort att det har krånglat så otroligt mycket,så att jag kan rätta till felet om det uppstår igen! Edit:När jag tittar under kontrollpanelen>program och funktioner> så har jag nu två Java program(se bilden) och dessa heter:Java 7 Update 6 och Java 6 Update 34 (64 bit),vilket verkar vara helt som det ska.
  11. Jag har prova att avinstallera med JavaRA igen,och jag hämtade Windows Offline (32 bitars),men det fungerar fortfarande inte,tyvärr.
  12. Jag laddade hem JavaRA och körde rensning av Java,men Java fungerar fortfarande inte. Jag vet inte riktigt vad jag ska prova nu faktiskt.
  13. Ja,så kan det vara! Tanken har slagit mig att någon registerfil är skadad. I Dator>Hårddisken C:\>Program så hittar jag en filmapp som heter Java. Är det samma som dom filerna som du skrev? Hur gör jag för att komma åt dom ovanstående filerna som du skrev?
  14. Förrutom på Java.com så har jag även bla provat att logga in på e-post tjänsten countermail.com som kräver att Java fungerar,och då dyker meddelandet upp: "Testing your web browser... Please wait.Java failedThis application requires Java to function properly." Min Java version är:Java Standard Edition Version 7 uppdatering 6 (bygge 1.7_0-06_b24) När jag nyss försökte att ladda hem senste Java versionen så dök ett nytt meddelande upp. Det stod: C:\Users\\AppData\LocalLow\Sun\Java\jre1.7.0_06\java_sp.dll is corrupt Det gick ändå att ladda hem senaste Javan,men den fungerar fortfarande inte. .
  15. Jag har ringt till supporten där jag köpte datorn,och dom kunde inte ge mer råd än dom råd som står på Java.com hur man löser felet. Jag har Windows 7 64-bitars operativsystem. Jag har provat att ladda hem både Java för 32-bitars och Java för 64-bitar,men ingen av versionerna har fungerat. Jag tror inte att en ominstallation av Windows skulle hjälpa mig att lösa problemet,då jag inte kan komma på något fel som uppstod vid själva installationen.Java har ingen support i Sverige,och det går inte heller att kontakta dom direkt om man behöver hjälp. Den enda servicen som dom erbjuder på sin sida är att chatta med någon Java anställd,men det kostar 50$! Har ni fler förslag på hur man kan lösa det här problemet?
×
×
  • Skapa nytt...