Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Herr Hall

Medlem
 • Antal inlägg

  16
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Herr Hall vann dagen: 8 juli 2012

Herr Hall hade det mest gillade innehållet!

Om Herr Hall

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1977-01-25

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Kristianstad
 1. Detta löste problemet! Men jag hittar fortfarande inte NAS:en i QFINDER. Jag tänker att jag kanske ska uppdatera firmware. Men hur???
 2. Jag har ett hemnätverk som fungerar perfekt på flera sätt. Jag har ett meshsystem (Deco Mesh M9) med tre enheter. Till huvudenheten har jag direktkopplat modemet i en utgång och en kabel till en switch i andra utgången. Till switchen har jag sedan två NAS-enheter direkt kopplade med kabel, på exakt samma sätt. NAS:arna är en äldre QNAP och en nyare QNAP. Jag ansluter till nätverket trådlöst med samtliga datorer. Allt har fungerat fint på alla sätt under lång tid... Men nu, plötsligt, utan att jag utfört några som helst ändringar, har den äldre NAS:en försvunnit på min stationära dator. Den finns fortfarande när jag går in på min laptop. Men som sagt inte om jag söker efter den på min stationära dator. Jag har använt QFINDER för att försöka hitta den, men den finns inte. Jag har Windows 10 på alla datorer. Jag tänkte testa söka efter den via IP-adressen. Men jag vet inte hur jag hittar IP-adressen till min NAS. Så första frågan är hur jag gör det? Andra frågan...om det ändå inte fungerar...hur bär jag mig åt??? //Tacksam för hjälp!
 3. Inte testat... men du menar att om jag raderar på ursprungsplatsen, raderas även kopian?
 4. Hej! Jag skulle vilja ha en mjukvara som ligger på min stationära dator, som nattetid, en gång i veckan, kopierar/synkroniserar specifika mappar på min dator och min NAS - till en extern HDD, som jag har ansluten till min stationära dator. - Jag vill alltså sjulv kunna väl vilka mappar som ska bevakas - Jag vill själv kunna välja hur ofta den ska kopiera - Jag vill bara att ändrade eller nya filer ska kopieras - Jag vill att filer eller mappar som jag ändrat, tagit bort eller flyttat ska kopierar/raderas Jag vill helt enkelt att min externa HDD, ska vara en exakt koipa av vissa utvalda mappar, som ligger på min dator och min NAS Finns detta???
 5. Jag glömde återkoppla! Det löstes genom att byta SSID på nätverket. Märkligt, men sant!
 6. Ska testa detta ikväll om jag hinner... jag har dock gjort reset och även firmware uppdatering redan. ...men är värt att testa igen och byta namn.
 7. Har testat; - TP-link AC750 - TP-link RE210 - Jensen EAGLE 1500 samma resultat, exakt
 8. Ja, de är korrekta... Jag har gjort inställningarna manuellt men har även gjort en snabbintällning via knappen på routern och repeatern, så de installerar sig genom att synka med varandra. Det fungerar fint några minuter, sen kopplar det ner. någon speciell inställning du tänkte på?
 9. Hej! Jag har en ASUS RT-AC66U Router till mitt nätverk, som fungerat utmärkt i ett antal år. För att täcka upp hela huset har jag en repeater, som även den har fungerat utan bekymmer. Men igår upptäckte jag att jag plötsligt inte hade något fungerande nätverk via repeatern. Jag testade att starta om dator och repeater. Men samma problem. Det fungerade några minuter, sen bröts kopplingen mot internet. Jag testade med Iphone, laptop och stationär dator...samma problem. Jag gjorde en reset på repeatern, ingen skillnad. Jag gjorde en reset på routern och repeatern igen. Det som händer nu är att det fungerar utmärkt om jag är ansluten direkt mot routern. Men när jag ansluter mot repeatern fungerar det inte att komma ut på internet. Dessutom har det även blivit så att det inte går att ansluta mot routern alls. Datorn hittar nätverket via repeatern, men kan inte ansluta. Jag har dessutom testat tre olika reapeaters, med olika fabrikat. Alla med samma problem...hjälp!!!
 10. Jag har en liten början här... upload_file.php (som tydligen inte gr att klistra in som text) Grejen är ju att jag ite riktigt får kläm på .php... :/ Jag vill ju ladda upp ljudfiler! Men det verkar inte funka att bara byta ut $allowExts till ex. .mp3 och .wav? Någon mindre korkad än jag som kan komma med något klokt inlägg? upload_file.php
 11. Jag skulle behöva hjälp med att kunna ladda upp en ljudfil till en specifik folder på min server. Jag tänker att man ska kunna logga in, sen fylla i ett formulär med namn, epost, ett meddelandefält och sen kunna lägga till en ljudfil. Samtliga dessa saker måste vara med, annars får man ett felmeddelande! Ljudfilen ska sparas någonstans i en mapp som jag kallar ex "ljudfiler/skola1". Filen ska döpas efter namnet på den som laddat upp den och datum "namn_2014-06-07.mp3". När jag sedan ska hämta ljudfilen vill jag logga in och direkt komma till en sida där jag ser kolumner med namn, epost, meddelande, ljudfil och datum. Dessa vill jag kunna sortera genom att klicka på rubriken. Ljudfilen ska spelas upp/laddas ner då jag klickar på den. Finns här någon som kan hjälpa mig med detta kanske? =)
 12. Tack! Det funkar klockrent! En fråga till bara... Jag fick det att funka...men det verkar vara fullständigt meningslöst med trådlöst! :/ Hastigheten är så dålig att det inte går att titta på film. Jag testade med en film med väldigt låg upplösning osv... Det hackar som fan`trots att inget annat i nätverket används! Ska det vara så? :s Har jag kanske för dålig USB-enhet (nätverksenheten i TV:n)??? Jag har en Sony UWA-BR100. Eller finns det något annat jag kan göra? //Lite smått uppgiven...
 13. Jag har ett lokalt nätverk som fungerar förträffligt! Jag använder en WiFi Router (D-Link DIR-655) som har en kabelansluten NAS (QNAP TS-201). Nu har jag införskaffat en Sony LED-TV med en trådlös USB-enhet för att kunna komma åt film, musik och bilder från min NAS. Det fungerar utmärkt att ansluta till nätverket och få tillgång till internet. Jag har lyckats konfigurera mina datorer så jag hittar dem via min TV. Men jag vet inte hur jag ska få igång skiten så jag får tillgång till min NAS från TV:n! Jag har förstått att det ska vara DLNA-certifikat på allt som TV:n ska hitta. Men jag lyckas inte reda ut om jag min NAS fungerar till det, eller är det min Router som ska ha det??? Och om de har det...hur gör jag liksom??? Hjälp mig! :/
×
×
 • Skapa nytt...