Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lerkamelen

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Lerkamelen

 1. Planerar köpa en bärbar dator i prisklassen 5-8.000. Blev bestört när jag märker att ingen har dvd-brännare. Vad har hänt? Finns det någon som har dvd? Varför är dom borttagna?
 2. Vad har hänt med mitt skrivbord? Tidigare var mina ikoner och worddokument lätt åtkomliga på skrivbordet. Nu plötsligt ser skrivbordet helt annorlunda ut. Måste ha kommit åt någon tangent av misstag. Hur får jag tillbaka mitt gamla trygga skrivbord?
 3. Svar till Mikael63. Plasten är borttagen och testutskriften fungerar.
 4. Köpte en skrivare (HP Envy 5030) häromdagen. installationen trådlöst, gick bra. Trodde jag. När jag kör ut worddokument och bilder händer det märkliga att pappret är tomt. Blankt. Misstänker att det går att åtgärda enkelt. Men hur? Vad har jag gjort för fel? Jag är alltså helt blåst på datorer.
 5. Funderar på en ny bläckstråleskrivare. Prisklass 2-5.000 kr. Den ska vara liten och lätt att installera. Vilken ska jag köpa? Ge mej ett råd, snälla.
 6. Hej. Har en gammal skrivare, Canon MP620. När jag startar den kommer det upp följande meddelande på displayen: B200 Ett skrivarfel har uppstårr. Se handboken. Någon som har en lösning? Vad betyder B200? Står ingenting i handboken om detta.
 7. Pelle Penna. Ditt råd hjälpte. Tack.
 8. Har en gammal skrivare, Canon MP 620. I stort sett har denna produkt fungerat hyfsat. Men nu får jag ett meddelande att "ett skrivarfel har uppstått. Stäng av och slå på enheten. Servicefel 6A80." Det blev inte ett dugg bättre när jag gjorde detta. Är det bara att åka till tippen med eländet? Dessvärre har jag en hel låda full med färgpatroner. Så en olycka kommer sällan ensam.
 9. PC För Alla hade i nummer 10 2012 en intressant artikel hur man kopierar trådlöst nätverk till en usb-sticka. Men då gällde det Windows Vista/7. När jag skulle försöka (med Windows 10) körde jag, föga överraskande, fast direkt. Kort sagt: hur gör man?
 10. Har en något ansträngd relation till datorer, får alltid sitta med Svarte Petter. För någon månad sedan lämnade jag in min sex år gamla Lenovo för service. Killen bakom disken föreslår att sätta in en nyare version av Windows 10 och byta hårddisken mot en ssd-disk, så blir datorn snabbare som han uttryckte sej. Så gjordes. Men att datorn blev snabbare, nja. Det handlar om gradskillnader som knappt är mätbara. Men vad värre är: när jag tittar på svt-play har jag ingen bild, bara ljud. Lägger jag markören på linjen längst ner har jag en minibild men den stora rutan är tom. På youtube kan jag titta på kanske hälften av klippen, resten är tomt. Har VLC Media Player installerat. Vad har hänt?
 11. Funderar på en ny bärbar dator. Mina användningsområden är bank, e-post, surfa, fotos bl a. Vill ha så stor skärm som möjligt, men framför allt vill jag kunna spela DVD. Men det finns ju inga vad jag kan se efter några besök på Alina, MediaMarkt och Elgiganten. Prisklass 5-6.000 kr. Tacksam för hjälp.
 12. Hej. Mitt e-postprogram är Outlook.com. Har ett svagt minne att man kan skriva ett brev en dag och senarelägga själva utskicket. Men hur gör man? Glad för svar.
 13. Inte är det mycket jag begriper. Nu plötsligt har allt på skärmen, ikoner och bilder, blivit mycket bredare. Vad har jag tryckt på för galen tangent? Kör Windows 10 och Google Crome.Inställningen är 100%.
 14. Brukar spara en del musikvideos från Youtube med programmet "en.savefrom.net". Men ibland blir det inte så bra. Hela bilden blir hoptryckt. Exempelvis när jag laddar ner "Lesley Gore - Maybe I know". Vad gör jag för fel? Tacksam för hjälp.
 15. Spionkamera kanske jag borde skrivit. En kamera som ryms i handflatan.
 16. Lerkamelen

  Minikamera

  Funderar på att köpa en minikamera. Varit inne på Prylstaden.se och kollat. Men dessa minikameror: är det rena skräpet? Har någon av er erfarenhet och kan rekommendera eller varna. Tacksam för svar.
 17. Är det möjligt att ha en hemlig e-postadress? Av vissa skäl skulle jag behöva en sådan. Om jag har G-mail- eller Yahookonto är jag knappast okänd eftersom mitt riktiga namn står i mottagarens fönster. Om det ska stå t ex Kalle Kula hur gör jag?
 18. Hej. Ett konstigt problem kanske. Kör Windows 10. Mitt e-postkonto är Outlook. Klockan visar korrekt tid i Windows 10 (nere i högra hörnet). Men när jag öppnar e-posten visar klockan två timmar back. Alltså blir kl 20.00 kl 18.00 i e-posten. Varför? Hur ställer jag in klockan i e-posten. Kan inget om datorer så vad gör jag för fel? Tack för er hjälp.
 19. Tack för svaret. Jag söker exempelvis på ordet Piratradio i DN 1900-2016. Får 139 träffar. Visst, så långt är jag med. Men, jag kommer ju inte in på själva DN:s sida för att läsa artikeln.
 20. Tack för ditt svar. I sanningens namn blev jag knappast klokare. Jag kryssar i "Visa endast fritt material". Då kommer meddelandet "Upphovsrättsskyddat material. Kan endast läsas digitalt på Kungliga biblioteket". Läsa tidningar gratis är nog en sanning med viss modifikation.
 21. Hittade en gammal PC för Alla häromdagen, nr 11 2014. På sidan 90 under vinjetten "Nytta på nätet" står det att man kan läsa tidningar gratis på tidningar.kb.se. Det stämmer väl inte? Nu är jag inte speciellt begåvad, betraktas av de flesta som lite korkad, Har suttit minst en halv timme och inte kan jag läsa några artiklar från det förgångna. Snälla, hjälp mej. Hur gör man?
 22. För ett par dagar sedan hade jag min dator, Lenovo, inne för service. Fick bl a Windows 10 installerad. Av någon för mig okänd anledning fick jag även Adblocker. Ingår AB i Windows 10? Det händer något konstigt med mina konton (Youtube, Flashback och Outlook). Tittar jag på en film på Youtube och pausar den och efter en stund återvänder är inloggningen borta. Likadant med e-posten och Flashback. Är det Adblocker som är orsaken? Bör jag ta bort den?
 23. Jag kan som bekant ingenting om datorer. Har haft samma lösenord i flera år. Plötsligt kan jag inte längre logga in. Får följande meddelande: "Tjänsten user profile service misslyckades med inloggningen" "Det går inte att läsa in användarprofilen" Lyckades efter lite knappande så småningom komma in i datorn, men efter två veckor hände samma sak igen. Min dator, Lenovo, är ca 4 år gammal. Är det problemet? Åldern? Borde man inte få varningar innan den lägger av?
 24. Jag kan verkligen inte mycket om datorer, och har sannolikt gjort något väldigt fel. Helt plötsligt kan jag inte titta på bilder, varken de som finns på usb-pinnen eller är sparade på skrivbordet. En meny kommer upp på skärmen där det står "Det går inte att visa fotot eller videoklippet på grund av ett fel. Felkod: 0x800736b1". Så kan någon vänlig människa lösa problemet. Tack på förhand.
×
×
 • Skapa nytt...