Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

spinnare357

Medlem
 • Antal inlägg

  209
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

spinnare357 vann dagen: 22 juni 2016

spinnare357 hade det mest gillade innehållet!

Om spinnare357

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Man
 • Intressen
  Fiske, Jakt. Natur
 1. Det är inte tillåtet att ändra i en armatur för då gäller inte CE-märkningen. Tror inte äldre armaturer är CE-märkta. Tidigare var det jordat i kök och källare men inte i sovrum mm. Då var det inga problem med armaturer i metall. Dom kunde ifs bli strömförande men det märker man inte eftersom det inte är ledande golv. Var själv ute för att en radiator i ett kök (matplatsen, som inte behövde vara jordad) i en nybyggd villa var inkopplad för att värma övervåningen. Muraren höll på att putsa väggar i källaren och ville ha på värme i källaren så elementet i köket flyttades till källaren, (där det var jordat) och säkringen small direkt. Det visade sig att det var fel på radiatorn för en ledare låg i kläm mellan plåtarna. Resultatet blev alltså att i källaren small säkringen, men i köket hände ingenting så radiatorn hade säkert suttit där än med full spänning i plåthöljet om inte radiatorn flyttats till en annan plats där det var jordat. Detta visar att det är bättre att jorda ex: en armatur i metall även om den inte har en jordskruv och armaturen blir ändrad från ursprunget.. Jord alltid gulgrön och nollan skall vara blå. I dag är det jordat i alla rum och ojordade uttag mm används bara vid byte av befintliga uttag som gått söder i en befintlig installation. Dessutom är alla nya och många äldre installationer försedda med jordfelsbrytare som skyddar mot el-olyckor. Alltså byt ut ledningarna mot nya och jorda armaturen och montera ny lamppropp med jord Dubbelisolering som nämns här gäller nyare armaturer med CE-märkning och där är lampproppen konstruerad så att den kan användas i både jordade och ojordade lamputtag. Ett råd bara, prata med en elektriker.
 2. Samma avstånd som tidigare. 75cm till datorn och ca: 10m till mobilen när jag är i köket Routern har Bahnhof levererat. Förmodligen den billigaste.
 3. Det är Windows 7 Varför är det viktigt a installera telemetry-uppdateringar? Trodde det var till för att spionera?
 4. Datorn är ansluten trådlöst tiil routern. Använder IE + spyboot SD + adblockplus och Avira i övrigt är inget ändrat utan jag bara jämför före och efter (ADSL kontra fiber)
 5. Du har rätt Cecilia, det skall vara KB 3075 249. Tror att KB 3022 345 ersatts av KB 3068 708 Är dom installerade på datorn? Vad är det för skillnad på installerade uppdateringar och visa uppdateringshistorik?
 6. Ser att det är gamla ledningar i lampan. Ett vanligt fel brukar vara att isoleringen torkar och ramlar av inne i lampan med kortslutning som följd 8 lampor, det var inte krontändning på armaturen då eftersom bara 4 lampor lyste, Fast det borde varit3 trådar då. En nolla och två tändningar.
 7. I visa uppdateringshistorik finns ex: KB 3022 345 KB 3068 708 markerade som "slutfördes" Och KB 3075 209 markerade som "misslyckades" I installerade uppdateringar finns inte dessa KB med. Vad innebär detta? Är dom installerade på datorn eller ej?
 8. Pratade med Telenor om mobilen och blev rekommenderad att göra en hård omstart. Har inte surfat nämnvärt efteråt så om det hjälpte är än å länge oklart. Har inte kollat med med app-store så det vet jag inte. Det fungerar ibland och ibland inte. Senast på helgen för 2 veckor sedan när jag skulle ut på internet fungerade det inte. Efter vissa minuter kom meddelandet "Safari kan inte ansluta" Jag trodde att när man öppnar en sida på internet, skulle det gå snabbare med fiber. När jag klickar på en sida tar det lika lång tid och ibland lite längre tid än med ADSL. Man sitter och väntar på att sidan skall öppna. Routern har Bahnhof levererat. Heter Tilgin HG2381 Bahnhof skickade ett program som jag skall ladda ner och som skall köras i 24 timmar. Har inte kunnat göra detta ännu pga att jag använder datorn just nu för bokföring mm.
 9. Bredbandskollen hamnade på ca:95 in Datorn är en bärbar Dell med ny hårddisk som inte fungerade dåligt med ADSL. Men det borde gå snabbare nu. Tog Bahnhof på rekommendation, fast det lutar åt att gå tillbaka till Telia. Telefonen har kontakt med routern via wi-fi. Nej 20.000:- är ok, fast jag får inget mer för pengarna än det jag hade innan. Att behålla ADSL blir ju inte sämre. Enda hotet är väl i så fall att man lägger ner nätet och fiber blir enda alternativet. Tycker att man borde få hjälp av leverantören att hitta ev: problem/fel. Vid köp av ny bil behöver man ju inte laga bilen själv. Dessutom sades inget om att man behöver skaffa ny dator/telefon vid beställning av fiber, utan det fanns inga problem allt skulle bli blixtsnabbt.
 10. Har numera "fått" fiber (ca 20.000Kr) till villan. Tidigare ADSL á 8GB in mot beställt 100/10. Problemet är att datorn/webbläsaren är lika långsam eller långsammare än med ADSL Dessutom efter att fibern blev inkopplad så fungerade inte mobilen att surfa med. Fick meddelande om att "Safari kan inte öppna" vilket aldrig hänt tidigare. Tycker nog att 20.000:- är lite väl häftigt för något som fungerar lika dant eller sämre. Har således inte betalat för varken fibern eller operatören än. Känns som det enda påtryckningsmedel man har. Finns det någon på E-forum som har erfarenhet eller ideer om detta?
 11. Tänkte bara meddela på forumet hur jag löst problemet med backup och startbart media Lät dataföretaget skapa en USB med Reflect på. Om/när disken kraschar så kan jag installera om allt igen även på en helt ny disk utan op. 1. Sätter i USB:n, (som startar Reflect) 2. kopplar in externa disken och kan sedan välja vilken kopia jag skall installera från ex-disken. Trodde att en startbar USB gick att använda till vilken dator som helst men inte enl. dataföretaget utan den måste skapas till varje dator. Alltid lär man sig något nytt. Hoppas alla får en bra semester med gott väder.
 12. Kunde inte starta Avira så jag tog bort programmet och laddade hem på nytt. Efter att jag startat programmet körde jag en scan och sedan skulle/skall jag uppdatera "Start Update" men det går inte. Jag klickar på "fix problem" eller "start update" och då kommer en ruta upp där det står (The following error occurred when trying to start update: Scheduler service not started. Restart the service and try again.) Vad skall man göra? Hittar inte vad som jag missat. Har försökt via "Scheduler, klickat på +-tecknet, skapa nytt job, nästa, valt "update job", valt när (dagligen, mm), valt display mode och slutför. Vad är fel?
 13. När den Ryska ubåten "Kursk" förliste, meddelade SV Radio P4, efter ett antal dagar att. "Försöken att rädda överlevande avbryts" Inte kul att vara överlevande där,fast det fanns säkert inga överlevande efter flera veckor? Samma P4 meddelade också att på våren när havsöringen får fiskas. "Kan man stå på klipporna och slänga spinnspön eller göra andra fiskesorter" Låter dyrt, och undrar vad vår herre säger om detta?
 14. Provade annan USB-kontakt och windows börjar laddas. Kommer upp ruta "välja språk" Kom upp ruta om fel. Klickade på reparera. Sedan startade datorn som vanligt. Ominstallation av windows startade inte Efter att hårddisken blev utbytt, körde jag windows update (63 nya uppdateringar) Vågade inte uppdatera tidigare med den gamla hårddisken om det skulle bli fel, eftersom inte återställningspunkterna fanns kvar. Körde sedan "Makrium Reflect" och gjorde en image på C: som jag sedan återkopierade till datorn och det fungerade utan problem. Detta för att kolla om imagen var ok. Vid koll i datorn efter detta så fungerade alla program och allt såg ut som vanligt förutom att alla uppdateringar och återställningpunkter som fanns innan var borta. Vid en image borde väl det inte bli så? Därför ville jag ominstallera.
 15. Jag satte i USB-pinnen och startade datorn. Valde starta från USB. Windows filer började laddas och sedan hittades inte något media Recovery. Nu är skärmen svart med vit text 1. starta med installationsdisk 2. Välg språk 3. Klicka reparera dator Sedan står det File: \Boot\BCD Status: 0xc000000f Info: An error occurred while attempting to red the boot configuration data.
×
×
 • Skapa nytt...