Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

videofotografen

Medlem
 • Antal inlägg

  63
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

videofotografen vann dagen: 18 mars 2012

videofotografen hade det mest gillade innehållet!

Om videofotografen

 • Medlemstitel
  Användare

Kontaktinformation

 • Hemsida
  http://www.videofotografen.com

Profil

 • Kön
  Man
 • Ort
  Borgholm, Öland
 • Intressen
  Foto- o videofilmning, rockmusik, bilar mm
 1. Oavsett om man samlar gamla 78-varvare även kallade stenkakor eller man samlar vinylskivor (7" singlar, 7" EP, 12" LP eller 12" maxisinglar) eller CD-skivor så har man enl min åsikt ett oerhört stort problem att hålla ordning på dessa. I synnerhet om jag har gjort likadant som Sveriges Radios Grammofonarkiv dvs överfört större mängden till digital media i form av 3.5" och 2.5" mekaniska hårddiskar. Problemet är att... överföringen har gått som en dans (nåja 🤥 ) men problemet är att jag egentligen har noll koll på vad som finns var. Helst skulle jag vilja kunna lägga in... artistens namn skivans titel samtliga spår/tracks titlar skivbolag och skivnummer textförfattare/kompositör övrig info samt utgivningsland, färgad vinyl osv... Men frågan är bara OM det finns någon mjukvara (vilket det naturligtvis finns) och i så fall... vilken jag ska välja? Jag kan väl knappast vara den enda som samlat på mig 25.000+ skivor under åren? Gott Nytt År mina vänner och tänk på våra fyrfotade vänner när ni skjuter raketer och bomber. 🙂
 2. Jag har en gammal v2.2.6 Umbrella. Måste jag avinstallera den helt innan jag kan installera den nya v3.0?
 3. Tack för ditt svar! Jag är förvånad med tanke på så pass mycket datorer som onekligen säljs idag då många alltid ska ha det absolut senaste i datorväg. Visserligen tillhör jag den föråldrade skara som föredrar stationära datorer före laptops och inte befattar mig med sådana nymodigheter som "paddor" och att surfa via mobilen. Har själv inriktat mig på datorer med Intel i5 dual core 650 @ 3,2Ghz som jag har ett halvdussin av som varje dator har sin inriktning typ video/redigering, musik, streaming till TV/musikanläggning mm samt två datorer som enbart är uppkopplade på nätet. En för surfning i allmänhet och en som enbart är till för bankaffärer. Men jag förstår naturligtvis att om ingen lägger upp egna annonser så faller det ju på bristande intresse.
 4. Har många gånger funderat över att inte IDG med dess sajter eforum och PC För Alla som direkt vänder sig till datoranvändare har infört gratis annonsering av gamla begagnade datorer för dess besökare? Liknande erbjudande har ex Sweclockers samt naturligtvis Blocket och Tradera mot betalning. Kanske skulle kunna vara att bra sätt att få lite mer besökare till de båda sajterna. Någon extra moderering av annonserna är väl knappast nödvändig då det är helt upp till både annonsör att enl gällande lagar vad beträffar försäljning mellan privatpersoner följa dessa samt naturligtvis även för köparen att använda sitt sunda förnuft. Syftar självklart på privatförsäljning där en datoranvändare vill bli av med sin gamla dator. Dessvärre har ju datorer blivit en färskvara där den många gånger fallit halva sitt värde efter ett år. Bara en fundering en mörk novemberkväll.
 5. Jag vill mycket noga poängtera att jag själv är sk amatörfotograf och inte någon som har detta som yrke. Brukar allmänt resonera att man får fota allt och alla och publicera detta både i pappersform liksom på nätet så länge man befinner sig inom landets gränser. Det är i princip bara bl a militära skyddsobjekt som är undantaget samt där det klart och tydligt står angivet att fotoförbud gäller. Personligen är jag lite försiktig med att fota ex döda eller svårt skadade människor samt naturligtvis att publicera dessa bilder. Fick bl a kritik från många yrkesfotografer på FOTOSIDAN.SE att jag ex publicerade de bilder som ligger på min förstasida men eftersom inte offrets ansikte går att se så gjorde jag bedömningen att det var helt ok att publicera bilderna. http://videofotografen.com Eftersom jag bl a fotar på många bil- och MCträffar så ställs jag alldeles för ofta inför frågan om jag ex ska maska registreringsskylten på bilar och MC men det gör jag ENBART om ägaren till fordonet uttryckligen ber mig att ej publicera bilderna. Däremot maskar jag ALLTID regskylten på mina egna fordon UTOM naturligtvis om det gäller ex försäljning av ett fordon på ex Blocket då jag ser det som en självklarhet att regnumret ska synas. Här finns en mycket bra artikel som mycket grundligt beskriver vad man får fotografera och vad man får publicera. Vad får man fotografera? http://www.fotosidan.se/cldoc/vad-far-man-fotografera.htm
 6. Jag tycker inte den bild du lagt på förstasidan är representativ för dig som fotograf... om du nu verkligen ÄR fotograf till yrket. Om inte min skärm är helt felkalibrerad så ser det ut som om bilden med segelbåten har kraftigt blåstick och det är kanske inte det första jag tycker du bör lägga upp på din ENTER-sida. För övrigt tycker jag bilderna ser helt ok ut, åtminstone de bilder som är tagna i Thailand. Vad är de tagna med för kamera?
 7. Jag har ett drygt dussin av Western Digitals Elements Desktop 3,5" externa hårddiskar. Mest 1TB och 2TB och ingen har efter flera års nästan dagligt användande ännu så länge kraschat eller börjat krångla. Rekommenderas! Här är en länk till Prisjakt och 2TB disken. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=538962 Jag har de liggande modellerna. De (nya) stående modellerna sägs vara något mindre driftsäkra, tyvärr. Mitt tips är att leta efter 5.400 rpm diskar då 7.200 rpm diskarna har en tendens att bli för varma då en extern hdd inte får samma kylning som en vanlig intern hdd.
 8. På ett annat stort internationellt Windowsforum finns följande inlägg som kanske är värt att beakta. Microsoft Windows 10 is the biggest privacy violation Microsoft has ever created. Before you install it, you guys need to do some research and find out what all is sent back to the mothership.. Your files, directories, email contacts, email contents, text messages, location data, telemetry data, how often you talk to your contacts, etc etc.. The 45-page agreement states that they can access any and all of this information at any time.. Do some research on Wikipedia and other sites please.. Stay safe.. MICROSOFT AND MR GATES IS WATCHING YOU 24/7.
 9. För egen del har jag en stationär dator med 2 Mbps ADSL anslutning men det märkliga var i söndags. När jag startade igång datorn så började modemet - ett ZyXEL Prestige 660H-D1 ADSL2+ Modem... ...helt ohämmat att tanka ner i drygt 4 timmar. Sedan kom det upp det vanliga meddelandet upp MISSLYCKADES? Lite märkligt eftersom jag varken har reserverat eller klickat för någon uppgradering. Datorn för övrigt fungerar helt ok. Är det Microsoft som försöker påtvinga mig en uppdatering jag inte önskar?
 10. Jag har samma problem... har inte registrerat mig för någon Win 10 utan tänker vänta till nästa vår (våren 2016) men min dator söker ändå efter att uppdatera eller tanka ner Win 10 varje gång jag startar igång datorn. Iof sig inget som bekymrar mig bara de vanliga uppdateringarna för Win 7 Sp1 kommer att funka felfritt.
 11. Läs gärna tekniska specifikationer och omdömen om D7000. Tidningen Ljud & Bild om NIKON D7000.
 12. Alternativet är att du söker på beg marknaden och letar upp en NIKON D7000 som du säkert kan köpa tillsammans med några original NIKON-gluggar för under 5K kronor med oftast mindre än 10K exponeringar. NIKON D7000 är en avsevärt mycket bättre kamera än D3300. Därmed inte sagt att D3300 är dålig på något sätt men D3300 är en amatörkamera. D7000 är en entusiastkamera för halvproffs. Värd varenda krona.
 13. Jag packar alltid bilderna med WINRAR när jag skickar bilder. Inte för att själva filstorleken blir mindre utan för att det är smidigare att skicka 13 bilder eller 113 bilder på det sättet eller hur många bilder som är aktuellt. Dvs smidigare att skicka EN fil än m*ä*n*g*d*e*r av filer.
 14. Vad beträffar TS inlägg har jag ärligt talat ingen uppfattning. Däremot ställer jag mig frågan om DVD-skivan över huvud taget behövs i dessa internettider när garanterat 100% av tidningen PC För Allas läsare har tillgång till internet? I tidernas begynnelse prenumererade jag på tidningen. På den tiden innehöll samtliga sidor i tidningen dator- och datarelaterad läsning. Vid sidan om tidningen Mikrodatorn min favorittidning. Sedan började massa annat icke dator- eller datarelaterat komma in i tidningen varför jag slutade som prenumerant. Nappade på något erbjudande typ 3 - 4 tidningar för en hundring eller något i den stilen med jämna mellanrum samtidigt som jag märkte att datorer- och data fick mindre och mindre innehåll och det digitala hemmet tog överhand. Idag i slutet av 2014 när jag på biblioteket någon gång bläddrar igenom tidningen upptäcker jag att mitt intresse - stationära datorer och rolig mjukvara har mindre och mindre innehåll. Men åter tillbaka till topic - jag tycker PCFA kan skrota DVD-skivan. Ungefär på samma sätt som Telia har skrotat alla telefonkiosker. God Jul & Gott Nytt År!
 15. Nu tillhör jag dom där som kopplar det mesta själv. Är inte elektriker men har hyfsad kunskap om elektronik i allmänhet. Är inte lampan av metalliskt material utan plast eller glas så skulle inte jag dra mig för att plugga den i valfritt ojordat eller ojordat uttag. Faran med att använda produkter som är av metall (ex en DVD/Blu-Ray spelare som har chassi i metall) blandat ojordat o jordat i ett rum är att om det skulle bli fel på den ojordade produkten o du står o håller i den med ena handen samtidigt som du med andra handen håller i en jordad produkt så går strömmen från den ojordade produktens plåtchassi genom din kropp till den jordade produktens plåtchassi o vidare till jord. Denna ström är dödande vid ogynnsamma fall. Hela vårt hus är ojordat utom köket o badrummet. Men eftersom jag vill ha hela min datoranläggning inkl skrivare mm jordad så har jag draget en lång förlängningssladd ifrån badrummet in till rummet där datoranläggningen står... o vips är även datorn jordad. Inte helt enl reglementet men å andra sidan har jag INGET mer metallchassi i detta rum utom datorprodukterna.
×
×
 • Skapa nytt...