Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kallegul

Medlem
 • Antal inlägg

  109
 • Gick med

 • Senaste besök

Om kallegul

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej, Startade upp datorn idag och gick direkt in på hemsidan från min lokala elleverantör. Gick sen direkt till hemsidan från min bank. Då kom det upp ett meddelande från Norton i nedre högra hörnet där det stod Microsoft smb ms17-010 disclosure attempt. Det försvann av sig själv efter kanske 10 sek. Jag har Norton Security installerad och den är uppdaterad. Jag fick det till att Norton blockerade intrångsförsöket eller vad man ska kalla det. Men vad är det för något? Jag är bergsäker på att jag bara var inne på dom två hemsidor jag skrev om i början. När jag var klar där gick jag direkt hit till eforum.
 2. Ja så blir det. Har redan varit i kontakt med säljaren igår kväll.
 3. Hittade nåt om att det finns något som heter "Samlade Värk av Dan Hylander. Det ska vara text till många av hans låtar inkl. den vargtimme jag är ute efter. Häftena finns bara på två ställen, Kungliga biblioteket Musik och Teaterbiblioteket. Man kan tydligen låta sitt närmaste bibliotek beställa den för utlåning. Melodistämma med text och ackordanalys Innehåll: Längtans blå hotell (Du blåa barn på pendeltåg) --Solregn (Jag sitter ensam på min kammare) --Farväl till Katalonien (Såsom barn i Barcelona) --Kärlek i min hand (September) (Du ligger stilla på min arm) --Bella notte (Nej titta bort från mina tomma händer) --Vargtimme (Se, allting är stilla nu) --Vildrosor och tistlar (Gerillan lever än) --21/3 (Vackra sol, är det du) --I minnen (Från ett stycke av et dammig landsväg) --Silver (På min arm sitter en ros) --I hemlighet (Men silver, är du galen) --Maria utan man (Hon var ung) --Vykort, vykort (Och träffar du Anna) --Stormens öga (vid liv, vid liv) (Det finns en plats dit tankarna går)
 4. Till att börja med så fick jag inte fram något alls när jag gick in på den föreslagna sidan. Den text du skickade en bild på stämmer inte med vad Dan Hylander sjunger trots att det står Vargtimme på din bild. Om du går in på Youtube och söker på Vargtimme Dan Hylander Raj Montana Band och spelar låten som är 7.07 minuter så hör du att texten börjar med "Allting är stilla nu". En bit in i låten (1.46) sjunger han också om vargtimme.
 5. Nja, där fick jag inte fram något. Blir nog bäst att köpa skivan på Tradera som Flyfisherman tipsade om och vad jag förstår så ingår texthäftet då. Och det är den jag vill ha. Skivan behöver jag egentligen inte. Bara texten till låten.
 6. Hej. Jag vet inte hur jag ska få tag i det jag söker men såg att det här fanns "ordet är fritt" och man kan fråga om det mesta även om det inte handlar om datorer och allt vad som hör till. Jag har sökt på många platser på nätet men får inte fram det jag vill ha. Alltså: Dan Hylander och Raj Montana Band gjorde ett album 1982 (Bella Notte) och där förekom en låt som heter Vargtimme (finns på YouTube). Jag söker texten till låten som börjar med "Allting är stilla nu............." Finns det någon som vet var man får tag i den?
 7. Jag har noterat att du Cecilia varit medlem i över 15 år och och troget svarar på alla möjliga frågor nära nog dagligen. Frågeställningen måste bli, hur orkar man med det? Är du aldrig ledig? Du har moderatorkolleger som också är duktiga på att svara och som varit med länge, men du verkar vara bland dem som varit med längst. Tror jag i alla fall. Jag hoppas du får en LEDIG Jul och kan vila tankarna från alla som behöver hjälp i forumet. Låt gärna ledigheten gå från Jul till någon dag in på nya året. Till dig och alla andra som troget hjälper oss obildade, God Jul och Gott Nytt År. // Kallegul
 8. Så får det bli. Har kollat lite på tester och så och kokat ner det hela till 3 tänkbara routrar. TP-Link Archer C9 AC 1900 som Thirteen föreslog och sen ditt förslag ASUS RT AC 66U (finns en lite nyare variant också) och sen en jag hittade som fått bra kritik Linksys EA 7500 (även om den drar iväg en bit kostnadsmässigt. Någon av dessa blir det nog.
 9. Den nätverkskabel jag talat om som ligger bakom golvlister från fiberrum till datorrum används inte idag. De två laptoppar som finns i datorrummet går trådlöst till Telia Thomson router som finns på väggen i datorrummet. I datorrummet finns även en HP skrivare som går trådlöst via Thomson routern. Allt detta fungerar bra idag utan problem men som sagt, Telia stänger snart ADSL och fiber finns nu (efter ett års försening) och nu ska jag använda fiber. De förslag jag fått av dig och Thirtheen ser ok ut och de finns också i butik i närheten så det får väl bli en av dom i julklapp då.
 10. Binder man upp sig på Bahnhof med årsabonnemang får man en router Huawei DG8245w2. Ja nätverkskabel finns från rum där fibern kommer in till rum där datorer står. Ligger bakom golvsockel och är 9 meter lång. Mellan rummet där fibern kommer in och till datorrummet finns endast en dörr, annars är det öppen planlösning. Stegar jag blir det kring 13 meter. Väggar är i trä och ingen betong finns i närheten. ADSL kommer att släckas ner av Telia om en inte alltför avlägsen framtid. Var idag på ett par elektronikfirmor och hörde mig för. Talade om förutsättningarna och blev upplyst om att ska jag ha en bra router även om jag inte ska använda den till "tunga"saker som filmer, spel etc så får jag räkna med att den kostar kring 1400 och därikring. Jag tycker det låter dyrt. Hastigheten 250/100 ska jag dock ha. Skiljer sig inte särskilt mycket från 100/100 i pris och då kan man ta i lite extra. Man vet ju aldrig.
 11. Hej. Behöver råd om router för fiber. Idag finns adsl via telia och den kommer att bytas till nyinstallerad fiber. Telia kommer inte att vara aktuell som tjänsteleverantör. Lutar åt ett abonnemang med en månads uppsägning. Vill inte ha längre just nu. Den som troligen blir tjänsteleverantör blir Bahnhof och det som väljs blir 250/100. Om man inte binder abonnemanget minst ett år ingår inte en router utan den får köpas separat. Det är ok för min del. Men vad ska man välja? Fibern används i ett hushåll där inga större nerladdningar görs eller tunga spel spelas. Mest blir det att snurra på nätet, kolla youtube och så. Hastigheten jag kommer att välja på fibern räcker gott och väl för det men så var det ju routern. Den ska sitta i ett rum där fibern kommer in och sen ska ett par laptop i andra ändan av bostaden använda fibern plus ett par telefoner. Ge mig ett par förslag på bra router med bra räckvidd. Grannen bad mig tänka på att det bör vara "dubbla frekvenser och stöd för 802.11ac". Där är jag inte med riktigt men han sa så.
 12. Jaha då har vi kommit en bit med det där med USB sticka. Till att börja med så skrev jag att laptoppen hade Win 7. Det är fel, den har Win 10. Vi köpte en USB sticka på Kjell&Co för nästan en tusing (en ZTE) och killen i butiken sa att den i stort sett skulle installera sig själv annars kunde vi ta med datorn till butiken så skulle han hjälpa till med det. Vi provade hemma men fick inte det att funka så vi tog datorn till butiken och killen fick inte heller det att fungera. Han hade 2 förklaringar, att stickan var felaktig eller att mottagningen var dålig inne i butiken. Vi tvekade och lät köpet gå tillbaka. (han hade ingen annan hemma) Väl hemma igen så provade vi med Iphonen som hotspot. Jodå, vi fick till det efter lite instruktioner på google. Vi kollade hur mycket som fanns i mobilens pott (kontantkort) innan vi gick ut på nätet via mobilen som hotspot och sen snurrade vi runt kanske 10 minuter på olika sidor. Mest tidningar och någon filmsnutt som finns på tidningarnas sidor. När vi kopplade ifrån la vi märke till att det hade dragit åtskilliga MB vilket gjorde att polarn var rädd för att om han använde telefonen som hotspot så skulle det dränera potten snabbt. Besök på Telia. Förklarade att vi var intresserade av ett mobilt bredband. De hade några stycken men ingen i butik. På hemsidan finns en USB sticka för Win 10 men dom sa att den hade dom inte och dom trodde inte att den klarade 4G. Dom föreslog en router i vägguttaget. En Huawei eller ZTE-mf910d. Huawei var bättre sa dom. Men den måste ha strömförsörjning via vägguttaget. Men med den lösningen så måste man betala för 2 saker. Dels måste man ladda telefonens kontantkort som vanligt och dels måste man betala varje månad för hur många GB man vill ha på routern, 6 20 40 60 eller 100 GB. Tycker det låter lite inbundet med en router som måste ha ström från ett vägguttag. Fungerar nog bra om man vet med sig att man alltid finns i närheten av ett vägguttag men med en USB sticka så får den sin elförsörjning via USB porten antar jag. Men då är det ju detta med att den inte fungerar med 4G. Inte Telias i alla fall. Och skippar man allt vad router och stickor heter och använder telefonen som hotspot så drar den en hel del MB från den pott man köpt. Blev någon klokare på vad som är det bästa i detta fall?
 13. Det där med en hotspot låter inte helt fel. Enkelt verkar det också vara. Idag finns ett kontantkort på en Iphone 6 på 20gb surf/mån. Den telefonen skulle då kunna användas som hotspot. Fungerar den till det? Den är inte för gammal eller så? Är telefonen ok som hotspot och kan man sen surfa på datorn via den telefonen och använda månadsabonnemanget i telefonen för datorsurfning då vore det ju lysande.
 14. Behöver köphjälp. En bärbar dator finns med win 7. Bredband via adsl (Telia) har funnits men tagits bort och nu finns inget bredband för datorn. Vill ha en ett mobilt bredband via usb-sticka där man stoppar in en SIM-kort och sen månadsköper det antal gb man vill ha. Installationen ska vara lätt. I princip ska stickan stoppas in i USB-porten och sen bör allt sköta sig själv med minimal inblandning av datoranvändaren då denne inte har några kunskaper om hur man gör. Inga tillbehör i hemmet ska behöva köpas utan om användaren ska kunna ta med sig datorn till sommarstugan och gå in på Internet där (om det finns täckning förstås vilket det i detta fall finns då telefonen fungerar där med Internat). Har någon en ide om vad som ska köpas? Elgig har men inget mobilt bredband via en "USB-sticka". Dom har någon annan variant. Tilläggas kan att det mobila bredbandet inte kommer att användas till tunga saker som film och mastodontöverföringar.
 15. Visst, jag har ADSL idag men jag vet väl inte om jag tycker hastigheten fungerar hyfsat. Kör man bredbandskollen och får svaret 17,12/1,92 på abonnemang upp till 30 så kan jag gå med på "så där" givet det abonnemang man har. Eftersom det blir fiber senare (med helt andra hastigheter) så vill man ju få ut max och då kanske man måste investera i router/accesspunkt. och ska man ha en accesspunkt så är det bara ett plus om man har en nätverkskabel, har jag läst. Fiberkabel, mediaomvandlare och bredbandsswitch (Inteno XG6846) finns redan indraget och sitter en bit upp på väggen. Endast ett fåtal installationer är ännu klara i området och det kommer att ta ett tag till innan alla är inkopplade och ljussignalerna släpps fram. Vem som blir isp vet jag inte i dagsläget. Det finns ju en del att välja på och alla har rätt att välja själv vem man vill ha. Men jag ska nog lösa det här.
×
×
 • Skapa nytt...