Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kallegul

Medlem
 • Antal inlägg

  117
 • Gick med

 • Senaste besök

Om kallegul

 • Medlemstitel
  Aktiv

Senaste profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Gick in där du skrev och hittade felsökning i nätverkskort. Startade den och den hittade ett fel och reparerade felet och vips så blev det vita staplar med wi-fi avslagen och kabel mellan dator och router. Nu funkar det. Tack
 2. En liten sak bara. Har 2 datorer i ett rum med en router netgear nighthawk. Till routern går en bredbandskabel från en mediaomvandlare som är ansluten till fiber. Den ena datorn har win 7 och den andra win 10. win 10 datorn har en kabel upp till routern och när jag kollar med bredbandskollen så får jag den hastighet upp och ner som jag betalar för 100/100. Helt OK alltså. Win 7 datorn går trådlöst till routern och när jag kollar hastigheten ligger den på lite mindre än hälften av vad den ska vara både upp och ner. 49/44. Om jag stänger wi-fi knappen på den datorn och kopplar en bredbandskabel från datorn till routern så får datorn ingen kontakt med Internet. Staplarna i nedre högra hörnet är svarta med ett rött kryss. Jag tolkar det som att datorn inte får kontakt med routern och då undrar jag hur jag kan kolla det och var jag ska göra för ändringar? Om jag trycker på knappen för wi-fi så dröjer det en stund och sen har jag kontakt, med halv hastighet. Det hela stör inte så mycket eftersom win 7 datorn är på väg ut men ändå.
 3. Nyss hemkommen och då ska vi se. Nej att skaffa ett nytt signalhorn är inte aktuellt. Det kan jag köpa var som helst men det är inte det mitt inlägg handlar om. Ja, min cykel är en polismodell och har gått som polismotorcykel. Inte i Sverige dock. Den har sen sålts till en handlare som gjort om några saker till "civilt" bruk. Bland annat har vissa färgade lampor ersatts av vita och Whelen speakern (brukar vara Whelen 350 M)som normalt sitter på ena skyddsbågen fram har ersatts av ett "vanligt" signalhorn för mc. Den har sen köpts av privatperson och har sen kommit i min ägo. Den förstärkare som sitter på polismodellerna ligger inte i någon av boxarna bak utan inne i kåpan fram eller sitter på en av skyddsbågarna. Den är också bortmonterad. En mikrofon ingår också där "polismannen" kan tala med en bilist eller vem det nu är framför honom. Sen finns en "fjärrkontroll där man kan styra vilket ljud man vill ha från högtalaren. Kan vara utryckningssiren, jaktsiren, varningssiren och en massa annnat eller vanligt "entonigt "tut". Jag är inte intresserad av dessa olika sirenljud eller mikrofonen. Det är inte lagligt för privatpersoner att ha det och det vet jag mycket väl. Kanske en mikrofon men med vem och varför ska jag tala i den? Kollar man på nätet på en Electra Glide Police FLHTP ser man hur en sån ser ut. Och som jag skrivit, jag funderar på att montera dit den Whelen jag har. Men jag har inget annat än den. Ingen förstärkare eller mikrofon eller knappsats för olika ljud ut från högtalaren. Det jag undersöker är att montera dit Whelen högtalaren och sen använda den som signalhorn via knappen på styret som "tutar" idag. Men jag tror inte att det bara är att ta bort kablarna som idag sitter till mc signalhornet och koppla in dem på Whelen och inbilla sig att det ska bli en entong laglig signal. Man måste nog ha nåt som förstärker signalen och det är ni som svarat också inne på. Lyssnade med anställd på Kjell&Company igår och han sa att det nog bara är att koppla in Whelen på 12 V och ha knapp emellan. Det trodde jag inte på men han var ärlig och erkände att hans kunskaper var begränsade. Så är läget. Hoppas jag förklarat mer ingående vad status är idag på cykeln och hur jag vill att status ska bli framöver. Men jag är inte orolig, lösningen finns, det gäller bara att hitta den.
 4. Tack Mikael63 och Vedex för det jobb ni lagt ner på mitt ämne. Eftersom det "bara" är en högtalare så kan jag inte tolka det på annat sätt än att jag behöver förstärkare/slutsteg - amplifier för att få ut nån som helst ton ur högtalaren. Ska kolla runt lite på Biltema/Velleman men kanske hellre hos någon elektronikfirma eller nån som sysslar med sånt här. Sen har man ju förstås jätteföretagen i Kina om det skulle knipa. Dom har ju allt och inte allt är skräp som många tror. Jag vet ju att jag kan kan köpa en amplifier från Whelen till denna siren men att betala dryga 5k inkl. moms är jag inte så där jättetänd på. Men jag ska forska vidare. Tackar er för nu.
 5. Tja, att den behöver 12V beror väl på som jag ser det att batteriet på cykeln ger 12V. Tutan idag går via 12V. Men visst, apparatur på vägen från strömkällan och sirenen t.ex en förstärkare kan ju kanske öka strömmen och då få sirenen att ge ljud ifrån sig. Men bortsett från det så vet ju inte sirenen vilken ton den ska avge. Kanske behövs då fjärrkontroll med valmöjligheter och en förstärkare.
 6. Whelen SA-350-MH. Whelen som tillverkar dessa sirener har amplifier som passar, men dom kostar lika mycket eller mer än sirenen. Då kan man visserligen tala i sirenen via mic och få olika toner men jag är inte i behov av det. Ska bara ha som signalhorn, inget annat. Nej dokumentation har jag inte utan jag har köpt den "ren" utan manual eller förstärkare. Byggsats, hm, det låter lite krångligt. Den ska ju passa in någonstans på motorcykeln också. Eller gömmas någonstans rättare sagt. Kollade på Vellemans hemsida och kunde direkt konstatera att här gäller det att veta ganska exakt vad man vill ha. Inte så lätt för en lekman. Kollar man hur sirenen ser ut på "whelen sa350m" så ser man att det knappast är en ren högtalartratt. Utan en siren med en stor klump eller spole baktill tillsammans med en fästplåt för montering på motorcykeln. Kollade lite på Kjell&Company men hittade inte nåt som jag tycker passar. Jag tänker så här att sirenen måste få veta vilken ton den ska generera när man ska tuta. Men sirenen följer normalt med en amplifier och en mic och också en liten fjärrkontroll med knappar på där man bestämmer vilket ljud man vill ha (inget är tillåtet här utom en vanlig tut ton). Om man bara kopplar in sirenen istället för den vanliga tutan som sitter där idag, vad händer då om jag vill tuta. En kort spänningsstöt till sirenen på 12V kan väl inte ge ett vanligt tut. Är det där som amplifiern tillsammans med fjärrkontrollen kommer in kanske? Att man kopplar in dessa och bara använder knappen på fjärrkontrollen som ger en ton. Betyder då isf att den knapp som sitter på cykeln idag för att tuta inte behövs utan jag måste använda knapp på fjärrkontroll. Lite bökigt låter det som.
 7. Whelen SA-350-M. Whelen som tillverkar dessa sirener har amplifier som passar, men dom kostar lika mycket eller mer än sirenen. Då kan man visserligen tala i sirenen via mic och få olika toner men jag är inte i behov av det. Ska bara ha som signalhorn, inget annat.
 8. Hej Jag vet inte om mitt ämne passar in här i forumet men det har ju med el att göra så jag provar. Jag har en siren för motorcykel. Alltså inte den vanliga "tutan" utan en riktig "tratt". Den drivs med 12V men ska ha en amplifier för sirenen som för övrigt är på 100 Watt. Säkringen som går till "tutan" är 15 A. Overkill kan tyckas men en siren har setat på motorcykeln tidigare så därför. Vad händer om jag helt enkelt kopplar bort "tutan" och kopplar in sirenen istället och inget mer. Var händer när jag vill tuta, blir det någon signal utan amplifier? Om jag måste ha en amplifier, vad rekommenderas?
 9. Hej, Startade upp datorn idag och gick direkt in på hemsidan från min lokala elleverantör. Gick sen direkt till hemsidan från min bank. Då kom det upp ett meddelande från Norton i nedre högra hörnet där det stod Microsoft smb ms17-010 disclosure attempt. Det försvann av sig själv efter kanske 10 sek. Jag har Norton Security installerad och den är uppdaterad. Jag fick det till att Norton blockerade intrångsförsöket eller vad man ska kalla det. Men vad är det för något? Jag är bergsäker på att jag bara var inne på dom två hemsidor jag skrev om i början. När jag var klar där gick jag direkt hit till eforum.
 10. Ja så blir det. Har redan varit i kontakt med säljaren igår kväll.
 11. Hittade nåt om att det finns något som heter "Samlade Värk av Dan Hylander. Det ska vara text till många av hans låtar inkl. den vargtimme jag är ute efter. Häftena finns bara på två ställen, Kungliga biblioteket Musik och Teaterbiblioteket. Man kan tydligen låta sitt närmaste bibliotek beställa den för utlåning. Melodistämma med text och ackordanalys Innehåll: Längtans blå hotell (Du blåa barn på pendeltåg) --Solregn (Jag sitter ensam på min kammare) --Farväl till Katalonien (Såsom barn i Barcelona) --Kärlek i min hand (September) (Du ligger stilla på min arm) --Bella notte (Nej titta bort från mina tomma händer) --Vargtimme (Se, allting är stilla nu) --Vildrosor och tistlar (Gerillan lever än) --21/3 (Vackra sol, är det du) --I minnen (Från ett stycke av et dammig landsväg) --Silver (På min arm sitter en ros) --I hemlighet (Men silver, är du galen) --Maria utan man (Hon var ung) --Vykort, vykort (Och träffar du Anna) --Stormens öga (vid liv, vid liv) (Det finns en plats dit tankarna går)
 12. Till att börja med så fick jag inte fram något alls när jag gick in på den föreslagna sidan. Den text du skickade en bild på stämmer inte med vad Dan Hylander sjunger trots att det står Vargtimme på din bild. Om du går in på Youtube och söker på Vargtimme Dan Hylander Raj Montana Band och spelar låten som är 7.07 minuter så hör du att texten börjar med "Allting är stilla nu". En bit in i låten (1.46) sjunger han också om vargtimme.
 13. Nja, där fick jag inte fram något. Blir nog bäst att köpa skivan på Tradera som Flyfisherman tipsade om och vad jag förstår så ingår texthäftet då. Och det är den jag vill ha. Skivan behöver jag egentligen inte. Bara texten till låten.
 14. Hej. Jag vet inte hur jag ska få tag i det jag söker men såg att det här fanns "ordet är fritt" och man kan fråga om det mesta även om det inte handlar om datorer och allt vad som hör till. Jag har sökt på många platser på nätet men får inte fram det jag vill ha. Alltså: Dan Hylander och Raj Montana Band gjorde ett album 1982 (Bella Notte) och där förekom en låt som heter Vargtimme (finns på YouTube). Jag söker texten till låten som börjar med "Allting är stilla nu............." Finns det någon som vet var man får tag i den?
 15. Jag har noterat att du Cecilia varit medlem i över 15 år och och troget svarar på alla möjliga frågor nära nog dagligen. Frågeställningen måste bli, hur orkar man med det? Är du aldrig ledig? Du har moderatorkolleger som också är duktiga på att svara och som varit med länge, men du verkar vara bland dem som varit med längst. Tror jag i alla fall. Jag hoppas du får en LEDIG Jul och kan vila tankarna från alla som behöver hjälp i forumet. Låt gärna ledigheten gå från Jul till någon dag in på nya året. Till dig och alla andra som troget hjälper oss obildade, God Jul och Gott Nytt År. // Kallegul
×
×
 • Skapa nytt...