Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Oviss

Medlem
 • Antal inlägg

  17
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Oviss vann dagen: 7 oktober 2012

Oviss hade det mest gillade innehållet!

Om Oviss

 • Medlemstitel
  Användare
 1. Jag har gjort några intressesidor på facebook och när jag själv lägger in något i sidans namn hamnar det i mittenspalten, när någon annan lägger in hamnar det i vänstra sidospalten där det lätt försvinner bland reklam och annat. Jag vill ha allt i mitten så att det inte missas men kan inte hitta någon uppgift om hur jag gör för att det ska funka så. Tacksam för svar.
 2. Precis vad jag också tänker när jag går förbi, de är så arroganta, varför värnar de inte sina kunder mer
 3. Jag har nu letat på otaliga ställen efter hörlurar utan sladd som kan användas både till telefonen och datorn. Verkar gå hitta till telefonen men om jag fattat rätt behöver jag en liten usb-mottagare i datorn för att det ska fungera, ingen av alla jag talat med verkar veta någon om detta. Jag promenerar mycket och på kvällen gillar jag att somna med avslappnande musik eller annat från datorn och då är sladden i vägen och dessutom för kort. Jag vill ha volymkontroll och kanske även någon slags förstärkare, vissa inspelningar på nätet har dåligt ljud. Jag kommer också framöver att göra egna små videor om olika saker och tänker då använda mobilen, frågan är om den mikrofon som följer med dessa headset funkar bra till det. TMånga tankar och frågor, tacksam för tips hur jag löser detta.
 4. När jag varit inne på t ex SAS eller Norwegian, eller ett hotell eller en förmedling av något slag så förföljer de mig var jag än finns uppkopplad dyker de upp. Är det cookisarna som alla informerar om att de placerat i ens dator eller har de något som gör att deras robotar genast ser när jag är uppkopplad? När jag kollar på resor hittar jag bara dyra, hittar jag en till hyfsat pris bort är den mycket dyrare hem,även om jag kopplar upp mig varje dag ser jag bara dessa resor medan andra kan hitta billigare resor på samma dagar. Hur kan jag förhindra att de "ser" mig?
 5. Var hittar man mobiler och datorer med denna skärm? Var i Spanien nyligen och där konkurrerade solen ut telefonskärmen totalt, såg i stort sett inget när jag skulle ringa eller ta emot samtal, kunde inte sitta på balkongen och jobba med datorn. Har även stött på problemet här hemma soliga sommardagar.
 6. Hur kommer det sig att man kan flyga till mars men inte tillverka en dator- eller telefonskärm som funkar när det är ljust ute. Svindyra apparater som kommer i nya uppdateringar titt som tätt men inga viktiga funktioner som dessa. Man ser bara en svart blank ruta eller möjligen sig själv då de speglar mer än ger ifrån sig innehållet. Vari ligger problemet? Vad gör folk som bor i soliga länder när de ska ringa utomhus?
 7. Tack för tipset, ska kolla om det är något jag kan använda.
 8. Jag går aldrig in på några oseriösa sidor, spelar inte eller gör något annat som kan dra till sig spam. Idag gick jag in på en annan e-postadress som jag sällan använder och sällan ger ut, där låg 52 mejl av det här slaget på ungefär en vecka.
 9. Varje dag får jag mellan 5 och 7 mejl om Viagra, penisenlargement, watches, pills etc. Försökte ett tag filtrera bort dessa för radering, har även försökt stoppa de adresser de kommer ifrån. Inget hjälper, det kommer bara mer och mer. De ändrar stavningen tydligen hur många gånger som helst, versaler, punkter och prickar, streck och tecken som placeras lite olika varje gång men oftast mitt namn bredvid. Är det detta som är Googles problem också, kan de verkligen inte stoppa detta? Jag har gett upp och funderar på om det finns något säkrare e-postsystem än gmail. Jag har inte samma problem med företagsposten genom one. com. Tacksam för tips
 10. Jag har haft många Tele2-abonnemang genom åren och det har alltid funkat, har även haft Telenor och Telia utan problem. Mobilt bredband har jag haft de senaste 7-8 åren utan problem förutom med 3. Går ibland förbi deras enormt stora och tjusiga kontor i Lindhagen, stora skyltfönster och innanför ser man en stor och luftig area som verkar mest vara för lyx och show. Tänker varje gång att om de bara drog ner några kvadratmeter på dessa ytor som ingen ens verkar använda så skulle de kunna lägga lite pengar på att vara schysstare mot sina kunder, tyvärr handlar det mesta om attityder. Alla telebolag lägger ner obegränsat med pengar på att få in kunder, när man väl fastnat på kroken har man inget värde.
 11. Jag har en Samsung Galaxy som är cirka ett år gammal, den slår ofta ifrån när jag svarar. Ibland hinner man säga några ord sedan blir det hallå, hallå från båda hållen och någon måste ringa upp igen. Blev så trött på detta att jag köpte en Sony Xperia, men den gör samma sak. Har tänkt att jag förmodligen kommer åt någon knapp på sidan när jag svarar och att det är problemet, försöker därför ta den så försiktigt jag kan i nedre delen för att inte rubba någon knapp men problemet kvarstår. Jag bor mitt i stan (Sth) och har massor av master runt omkring, min gamla Nokia gör inte så där. Någon mer som har detta problem? Det är dyra telefoner och väldigt irriterande.
 12. Köpte hos 3 ett tvåårsabonnemang på mobilt bredband som bara krånglade, slog ifrån 10-20 ggr/dagen ibland. Svaret från supporten var att lämna in för att se om det var fel på modemet, detta skulle kunna ta 2-3 veckor och under den tiden skulle jag betala förstås och ändå vara utan modem. Datorn är mitt arbetsredskap och jag måste ha tillgång till nätet varje dag. Ett annat förslag var att gå till en butik och be om ett lånemodem, vilket aldrig lyckades, trots flera försök, de hade inga inne i någon av sina butiker. En butik tog vid ett tillfälle mina uppgifter och lovade kontakta mig när de fick in ett, vilket de aldrig gjorde. De inställningar de föreslog hade jag testat många gånger utan resultat. Jag försökte få häva avtalet i förtid på grund av alla problem men det gick inte, kontaktade även Telekområdgivarna men de ansg tydligen att 3 fullgjort sina åtaganden pga ovanstående försök. För några månader sedan tröttnade jag och köpte nytt abonnemang hos Tele2, som inte heller alltid har världens bästa service men det funkar i allafall. 3-modemet har legat i en låda oanvänt och det funkar sporatiskt så jag skulle kunna skänka det till en kompis som saknar internet (men som har tålamod att koppla upp 10-20 ggr om dagen när det slår ifrån). Men, i och med att jag efter många om och men fick löfte från 3 att betala i förtid för resterande månader och bli av med 3 en gång för alla, drygt ett halvår som är kvar, fick jag också veta att då avslutades abonnemanget med omedelbar verkan. Jag har haft internet i många år, varav mobilt i minst 10 hos olika leverantörer men aldrig blivit så illa behandlat som hos 3, talade med en kollega som mött samma nonchalans när hon var kund. Har de verkligen rätt att stänga av det lilla som skulle kunna användas då jag betalar fullt ut för den tid som är kvar?
 13. Varje gång jag stänger datorn så får jag meddelandet "Stäng inte av datorn, uppdaterar 1 av 2" Datorn är 4-5 år och lite trög så den används allt mindre men bör ändå funka ett tag till. Den enda uppdatering som känns nödvändig är virusprogrammet men det här är något annat. Kan jag stänga av funktionen?
 14. Tidigare kunde jag skriva in ftp-adressen i adressfältet, logga in med lösenord och komma till roten, där kunde jag klicka på ALt+ sida så öppnades utforskaren, då drog jag bara över mina hemsidesfiler, allt eller enstaka. Troligen är det någon automatisk uppdatering som förstört denna möjlighet. Hur får jag tillbaka, någon måste veta. Miljoner tack i så fall, jag kommer inte överens med de ftp-program som finns
 15. Jag hittade: Använd passiv FTP (för kompabilitet medbrandväggar och DSL-modem). Den är ibockad.
×
×
 • Skapa nytt...