Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RaSten4

Medlem
 • Antal inlägg

  64
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

RaSten4 vann dagen: 2 juli 2013

RaSten4 hade det mest gillade innehållet!

Om RaSten4

 • Medlemstitel
  Användare
 1. På en bekantsvdator har det på senaste tiden dykt upp en vit och grå textruta mitt på skärmen, som inte går att flytta, och muspekaren försvinner bakom den. Den tycks ha med skärmhantering att göra (därför har jag valt detta delforum) eftersom texten är DDC-CI: ON e dyl. Den kommer upp tidigt i bootningen, innan Win7 börjat ladda.
 2. Berätta mera. Vad har du försökt?
 3. Ännu ett PS: Det skulle inte vara ett problem att tsla om om det skulle vara lite mindre filer. De filer jag handskas med här är ljudfiler på uppåt 100 MB (radioprogram för lyssning off line)
 4. Förresten TC finns ju inte för Android, men det har som sagt ingen betydlse för mitt problem.
 5. Tack, men det löser inte mitt problem. Så har jag hittils gjort. Men jag vill att filen ska vara tillgänglig off line efter flyttningen, och inte ligga kvar i download-mappen. Det jag vill åstadkomma är att minska antalet filöverföringar från tre till två. Som det nu är blir det tre filöverföringar: 1. Hämta hem filen till download 2. Flytta filen till Google Drive i molnet 3. Synka hem en kopia från molnet. På datorn flyttar man ju den hämtade filen till den lokala Google drive-mappen, som sen synkas automatiskt till molnet. Så vill jag göra också nu när jag måsye hålla mig till plattan.
 6. Efter mycket om och men har jag hittat var mina filer på Google Drive lagras lokalt på plattan om jag markerar för lokal lagring. Men när jag plockar hem en större fil (från annat håll), som då hamnar i sdcard/download, vill jag flytta den till Google Drive, och då skulle jag vilja flytta den lokalt för att sedan synka mot Google Drive. Som det ser ut måste jag först flytta den till cloud, sedan gå in i Gdrive och marker för lokal kopia. Det blir då tre filöverföringar (ner - upp - ner) i stället för två som skulle räcka. Mappen där lokala filer hamnar heter piined-files-do-not-edit, och det verkar ju inte särskilt lovande, speviellt som den lokala kopian fessutom hamnar i en undermapp med kryptiskt nam, olia för olkia filer. Någon idé, någon?
 7. Den meddelade att den upptäckt ett fel och skulle starta om. Jag tror t o m att det var så att den skulle ha gjort det utan min medverkan om jag inte suttit vid datorn. Där kom ett meddelande om omstarten, med symbolerna framför, i tumstora vita tecken på ljusblå botten, något som fick mig att misstänka crackningsintrång. Första försöket till reparation bröt jag efter sex timmar, men efter att ha läst Åge N ovan gav jag mig på reparationen igen. Nu är jag rädd att hela hårddiskinnehållet är kvaddat, vilket inte skulle vara särskilt roligt. Till saken hör att datorn inte varit ansluten till Internet sen den dök.
 8. Tack för tipset. Jag lyckades inte använda metoden med Shift-F8 trots många försök. Jag vågade mig på att släppa fram den automatiska felkorrigeringen, men ännu efter tre dagar står datorn i läge "Försöker reparera". Kan det vara normalt?
 9. Min Win8-dator bar sig underligt åt, så jag beslöt mig för att starta om i felsäkert läge och använda återställning. Men när jag skulle stoppa bootningen för att gå i felsäkert läge lyckades det inte. Fråga 1. Fungerar inte Felsäkert läge i Win8 som i Win7 och XP? Det som hände var ett meddelande "Förbereder automatisk reparation" följt av ett meddelande om något som skulle ta minst en timme. När det gått hela natten stod den i samma läge. Fråga 2. Är enda vägen ut att skruva ut hårddisken och koppla till en annan dator?
 10. Jag har inte haft problem. Men jag har uppgraderat till WP 7.8 och undrar varför du inte gjort det. WP8 går tyvärr inte på Lumia 800 däremot.
 11. Jag kan få "ej i intervall" för min router som står alldeles bredvid telefonen t o m. Jag brukar inte starta om telefonen utan routern.
 12. Har du kollat att Flash-pluginen i FF är uppdaterad? Verktyg > Tillägg (Ctrl-Skift-A) Välj insticksmoduler Klicka på "Kontrollera om dina insticksmoduler är uppdaterade" Alternativt gå till http://get.adobe.com/se/flashplayer/ och installera om Flash
 13. Du är lite knapphändig i din information. Du använder Firefox, förstår jag. Du vill lyssna på webbradio i webbläsaren. Vilken eller vilka radiostationer försöker du lyssna på? Vad är det för spelare du säger att du installerar? I vilket skede låser sig webbläsaren? Hur går du vidare efter låsningen? Har du försökt med andra webbläsare? ... ...
 14. Din bild visar en svart skärm med en papperskorgsikon. Vad är problemet?
 15. Eftersom moderna chip har flera lager är det väldigt stor risk att vatten tränger in i kretsarna så pass att de inte går att torka ut. Batteriet bort för att motverka onödig korrosion är det viktigaste. Torr luft, gärna varmt (40 grader). Låt ligga minst ett dygn innan du provar. Har du tur får du igång den, men det troligaste är tyvärr att det inte lyckas. Mest beroende på hur pass våt den blivit. Beställ blankett från försäkringsbolaget! Det kan hända att du kan lyckas övertyga dem om att det faller inom drulleförsäkringen.
×
×
 • Skapa nytt...