Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Nigge

Medlem
 • Antal inlägg

  67
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Tjena, Ett förhoppningsvis simpelt problem. Jag har tagit över en accessfil med ett inmatningsformulär som inte acceptera några inmatningar eller borttagningar, det finns information så kontakt med databasen finns, MEN det går inte att lägga till nya rader eller radera befintliga rader. Kan det vara någon inställning som gör att det inte går att editera eller dyl? /Niklas
 2. Om möjligt kom gärna med förslag hur queryn skulle utformas;)
 3. Problemet är att TOP 20 inte fungerar, man får göra en FIRST 20 i Firebird. Problemet är dock att då tar den första 20 raderna oavsett, jag behöver alltså sortera dem efter antalet ggr de förekommer MEN det kommer inte lösa allt heller, eftersom jag vill att företagen som förekommer mest ggr bara ska visas 1 gång ändå, så att 20 företag kommer med. Annars blir det ju lätt så att första 20 raderna är samma företag.
 4. Tjena, det står fullständigt stilla här, ett inlägg här brukar oftast få snabba och bra svar så jag gör ett försök. Jag har en SQL-Query som ser ut såhär: SELECT COMPANIES.COMPANY_NAME, PO_HEADER.PO_NUMBER, PO_HEADER.ENTRY_DATE FROM PO_HEADER INNER JOIN COMPANIES ON PO_HEADER.CMP_AUTO_KEY=COMPANIES.CMP_AUTO_KEY WHERE PO_HEADER.ENTRY_DATE BETWEEN '2012-01-01' AND '2013-12-31' ORDER BY COMPANIES.COMPANY_NAME Det den gör idag är att den tar fram alla företag som vi har gjort inköp hos inom tidsramen 2012-01-01 och 2013-12-31 Det jag dock vill att den gör är att den ENDAST visar "topp 20" av företagsnamnen som förekommer Alltså, jag vill visa de 20 företag vi köpt från flest gånger under denna tidsperiod.
 5. Tjena! Jag letar efter ett tidshanteringssystem, ska på ett enkelt sätt gå att registrera använder och sedan ska dessa användare kunna stämpla in och ut sig och tiden skall lagras i en databas. Har ni några tips på sådana?:-)
 6. Hej Om du går in i windows update, fungerar det som det ska? Jag hade samma problem (dock inte med counter strike utan att annat steam-spel) när jag gick in i windows update upptäckte jag att det inte fungerade som det ska... Men eftersom du skriver att du uppdaterat windows antar jag att ditt windows update fungerar som det skall...
 7. Tjena! Det låter som exakt det jag är ute efter! Tack!
 8. Vill bara meddela att din lösning fungerade helt suveränt! Det tog dock en jädrans tid (som du visserligen skrev också)Efter bra många timmars tuggande i installationsprogrammet (började runt 20 tiden, vid 24 somnade jag in)... Så efter lite omstarter och lyckad aktivering av windows verkar Windows Update fungera igen! Extremt stort tack för alla era tips! Och speciellt tipset om att göra en upgrade, på det viset slipper man att bli av med program, inställningar osv. Återigen, Tack!
 9. Hittade en annan , men fick felmeddelandet att "your version is newer" och uppgradering gick inte att utföra. hoppas på bättre lycka med denna
 10. Tjena, vet du om det finns en skiva för Proffessional 64bit ENGLISH? Det är den enda som saknas på Digital riverlänkarna:)
 11. Tjena! Har ett litet "problem"/Fråga... som troligtvis är extremt simpelt för er kunniga! Jag har en server för affärssystemet. (windows server 2008 R2) Systemet genererar en backup på servern. Det vi gör idag är att manuellt flytta dessa backupfiler med jämna mellanrum. Det jag vill är att undvika denna manuella hantering utan helt enkelt göra detta automatiserat... Flytta filer från en mapp på servern, till vår nätverkslagring. Tips på hur detta görs tas tacksamt emot;)
 12. Här kommer ett litet utdrag ur loggen, 2013-01-29 17:58:52, Info CBS Failed to internally open package. [hrESULT = 0x800f0805 - CBS_E_INVALID_PACKAGE] 2013-01-29 17:58:52, Info CBS Session: 30277185_3933570951 initialized by client WindowsUpdateAgent. Finns en massa sådana rader
 13. Vad menar du med detta? Ursäkta dumma frågan:)
 14. Hej! Är relativt säker att jag redan prövat Cecilias tips, dessvärre... Och ja en reparationsinstallation är den "enkla vägen"... Dessvärre (nu kommer det låta precis lika fishy som alltid när folk hävdar att de har legala kopior)... jag har ingen windows skiva, windows licensen är däremot HELT laglig (ett avtal med MSDNA, som gör att jag har rätt att använda licensen, men då jag bytt arbetsplats, har jag ej längre rättighet att ladda ned på nytt)... Därav har jag ingen skiva att återställa med... Det kan jag naturligtvis ordna på något sätt men tänkte att det kanske finns fler "quick fixes" :-) Jag har när jag kör windows fixit osv fått meddelande om att Windows repair är korrupt, men att programmet har rättat till detta, men ingenting verkar göras... (Har även ett annat problem, som jag inte vet om det har NÅGONTING med saken att göra... men vem vet) Jag har installerat ett spel via STEAM (Football manager 2013), som helt plötsligt vägrar starta... Jag kollade i registret, för att se om jag kunde rensa bort något där inför en ominstallation av spelet. Men upptäckte då att det inte finns något i registret för det spelet... Kanske något kan vara fel med registret, som även påverkar windows update(tänkte jag)?
 15. Hej! Jag kör IE9 Loggen är dessvärre för stor att ladda upp "någonstans" (som jag vet om iaf) Har du något tips om plats att ladda upp? eller är det någon speciell del du behöver se? (den är på 2.9 mb)
×
×
 • Skapa nytt...