Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

php-ante

Medlem
 • Antal inlägg

  193
 • Gick med

 • Senaste besök

  Aldrig
 1. Hej, Någon som kan tipsa om ett bra och gratis (!) screen recorder-program jag kan använda för att skapa flash-presentationer med? Jag vill alltså t.ex. kunna göra en presentation av hur jag öppnar en browser, skriver in en URL och klickar på GO för att öppna webbsajten. Tittaren skall kunna se min muspekare och höra min röst som är inspelad. Tips?
 2. Hej, Jag skall installera Linux (Debian Sarge) alt. FreeBSD på en 80 GB disk. Hur rekommenderar ni att jag partionerar disken för detta?
 3. Hej, Försöker läsa en XML-fil med svenska tecken och är encodad med ISO-8859-1 Problemet tycks vara att C# tar bort åäö när filen läses in. Någon som kan lösa problemet? TextReader tReader = File.OpenText(xmlFileName); XmlTextReader xReader = new XmlTextReader(tReader); while(xReader.Read()) { customerName = xReader.ReadElementString(xReader.Name).ToString(); } XML-filen ser ut så här: <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <info> <sub1> <customerName updated="true">Börje</customerName> </sub1> </info> När jag loopar igenom XML-filen så blir Börje => Brje Tacksam för hjälp!
 4. Hej, Jag har nyligen börjat jobba i C# på grund av nya system i jobbet. Jag har tidigare erfarenhet av objektorienterad programmering så just det är inte ett problem. Vad som däremot är lite knepigt att komma in i är själva .NET-frameworket och hur man använder de ingående komponenterna tillsammans för att bygga en webbapplikation (ja, det är uteslutande webbapplikationer jag bygger). Att sidor är klasser, hur använder man Context m.m. sånt är helt nytt för mig och något jag tidigare skapat själv ohc haft kontroll i min egen kod - nu sker det plötsligt automagiskt. Är det någon som har tips på bra litteratur som tar upp ämnet och kan ge mig en kickstart in i .NET-världen? Tack!
 5. Använd citationstecken om du vill baka in en variabel i strängen: $_SESSION["trolley[$variabel]"]
 6. Jag kommer så småningom in i FreeBSD som root i shellet, men den mountar inte alla kataloger korrekt. I vilken fil i systemet står hur den skall mappa t.ex. /dev; /var och /usr? Jag kan säkert gå in i den filen och ändra mappningen? Vad tror ni?
 7. Hej, På inrådan av min bror har följande ändrats i min dator (FreeBSD) för bättre prestanda. Förut satt både hårddisken och CD-ROM på en ide66-kabel. Då kunde inte hårddiskens udma66-hastighet utnyttjas. Därför satte jag hårddisken ensam på ide66-kabeln och CD-ROM ensam på en ide33-kabel. Fråga, hur mountar jag nu om hårddisken så att FreeBSD kan hitta den och dess partitioner? Följande får jag nu när jag bootar datorn: ffs_mountroot: can't find rootvp Root mount failed: 6 Manual root filesystem specification: <fstype>:<device> Mount <device> using filesystem <fstype> eg. ufs:da0s1a ? List valid disk boot devices <empty line> Abort manual input mountroot> Tack på förhand!
 8. Hej, Jag behöver ta fram ett lösenord jag har i autocomplete-funktionen för MSIE. Någon som vet hur man får fram dessa lösenord med ngn typ av freeware program? Tack! /andreas
 9. php-ante

  Tab-menu

  Hej, jag har följande kod jag försöker skapa en snygg meny av. Jag har skapat menyn i en tabell med tre kolumner, kolumn 1 har en border-bottom (för att skapa en snygg ram i nedkant), kolumn 2 har själva menyn, kolumn 3 har en border-bottom. Mitt problem är att mittenkolumnen (kolumn 2) tar för mycket plats... därmed kommer border-bottom i kolumn 3 bara som en snutt längst till höger. Jag vill att kolumn 2 endast skall vara lika lång som menyn är.. därefter skall kolumn 3 ta vid och skapa en border-bottom alldeles intill kolumn 2 och hela vägen till kolumns 3 slut. Just nu är det 4 menyalternativ, det kan ibland dock vara fler eller mindre ibland (hämtas från databas). Hur gör jag för att kolumn 2 inte skall bli så bred? Men att kolumn 3 fyller ut hela utrymmet? Tack! <HTML> <HEAD> <style> #MyTabs { padding-top:0px; font-weight:bold; font-family:verdana,helvetica,arial; font-size:12px; } #MyTabs div { float:left; padding-right: 0px; padding-left: 5px; margin: 0px; padding-top: 0px; padding-bottom:0px; height:24px; } #MyTabs span { padding-right: 0px; padding-left: 0px; background-color:#ffff00; background-repeat: no-repeat; background-position: left top; float: left; padding-bottom: 0px; margin: 0px; padding-top:0px; width:100px; height:24px; border-bottom:1px solid #ff0000; } #MyTabs a { background-color:#ffff00; background-repeat: no-repeat; background-position: right top; padding-right: 15px; display: block; padding-left:6px; font-weight:normal; float: left; padding-bottom:0px; color: #999; padding-top:5px; text-decoration:none; float:none; height:24px; border-bottom:1px solid #ff0000; } #MyTabs a:hover { color:#666; text-decoration:none; } #MyTabs .current { background-color:#ff0000; border-width:0; } #MyTabs .current a { background-color:#ff0000; padding-bottom: 0px; color: #000; text-decoration:none; font-weight:bold; } #MyTabs .hover { background-color:#ff0000; border-width:0; } #MyTabs .hover a { background-color:#ff0000; padding-bottom: 0px; } </style> <TITLE> tab menu </TITLE> </HEAD> <BODY> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tr> <td style="margin-left:1px; margin-right:1px;border-bottom:1px solid #ff0000;width:20px;">&nbsp;</td> <td> <span id="MyTabs"> <span class="hover" id=""><a id="" href="?page=1" class="hover">Meny 1</a></span> <span id=""><a id="" href="?page=2">Meny 2</a></span> <span id=""><a id="" href="?page=3" >Meny 3</a></span> <span id=""><a id="" href="?page=4" >Meny 4</a></span></span> </td> <td style="border-bottom:1px solid #ff0000;width:20px;">&nbsp;</td> </tr> <tr> <td colspan="3" style="background-color:#ccff00;">här är lite undermenyer</td> </tr> </table> </BODY> </HTML>
 10. Hej, Jag förstår inte hur jag skall installera Sablotron på en FreeBSD-maskin, någon som kan hjälpa? Jag har använt "porten" för Sablotron och kompilerat den med make och make install. Så den skall nu finns i systemet. Men hur får jag apache och php att hitta sablotron-modulen? Någon?
 11. Hej, Jag försöker installera TurckMMCache-modul på min FreeBSD-maskin men får ett fel när jag försöker köra phpize. autoheader: `config.h.in' is unchanged -f: not found Någon som har haft liknande problem och förhoppningsvis en lösning? Jag är inte superduktig på *nix-världen så detaljerad beskrivning uppskattas Edit: Jag vet att detta (phpize under FreeBSD) är en bug, men jag finner ingen bra beskrivning för hur jag löser detta. [inlägget ändrat 2004-10-07 10:06:26 av php-ante]
 12. Det låter ju som det är det hållet jag bör välja... Men hur hittar men dessa duktiga utvecklare då som är beredda att hjälpa till (förutom dig då mindsleep som redan anmält intresse)? Lägger man upp ett projekt på sourceforge och så flockas de... eller hur gör man? (misstänker att ingen flockar sig till ännu ett CMS förrän det är bevisat hur bra det är) Tips? Någon?
 13. Tack Zerblat, många bra synpunkter!
 14. Oj, jag kanske är lite dåligt inläst vad som räknas som OpenSource. Jag trodde GPL var detta? Vilka varianter finns det? Vilka är mest använda?
 15. Hejsan alla, Jag har en fråga om OpenSource - det handlar om att välja den vägen eller inte. Jag driver eget företag och har under lååång tid utvecklat ett webbpubliceringsverktyg (CMS) för att erbjuda mina kunder ett sätt att kunna bygga upp webbplatser utan att kunna programmera / skriva en enda rad PHP eller HTML. Jag börjar nu bli färdig med systemet och har för avsikt att börja leta kunder. Jag har alltså för avsikt att tjäna pengar på systemet... jag har ändå lagt väldigt många timmar på det. Jag är dock ändå lite sugen på att släppa systemet som OpenSource. Det positiva med det är att jag då hoppas få lite hjälp med det fortsatta utvecklingsarbetet med systemet (framtida funktioner samt ev. buggar som hittas). Hur skulle ni göra? Går det också att tjäna pengar på OpenSource-projekt? Jag är samtidigt rädd att någon bara snor källkoden och ger ut ett något modifierat system i sitt eget namn och därefter börjar tjänar hiskeliga pengar Någon som kan spalta lite för- och nackdelar med OpenSource och ge mig lite råd kring vad jag bör göra? Tack på förhand! /andreas
×
×
 • Skapa nytt...