Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

rille112

Medlem
 • Antal inlägg

  65
 • Gick med

 • Senaste besök

Om rille112

 • Medlemstitel
  Användare
 • Födelsedag 1980-04-13
 1. "SELECT top 30 * From iplogg ORDER BY tid ASC" så får du de senaste 30..
 2. rille112

  Access

  om du har någon nyckel på raden som skall tas bort är det bara att ta bort den. ex delete from DinTabell where NyckelKolumn = värdet
 3. är inte intFalt en column av typen integer då? dvs heltal? då kan du ju inte stoppa in text där..
 4. antingen har du ett program igång som räknar tiden och gör uppdetringen eller så lägger du en schemalagt tjänst på servern som kör ett visst script..
 5. Om du sparar alla citaten i en databas så kan du ju ha en tabell med citat (tabell1) sen en tabell (tabell2) som säger vilka citat som skall visas. när du skall visa så hämtar du data från tabell2 och länkar ihop med tabell 1. Om det är så att det i tabell 2 inte finns några poster för dagen så skapar du så många nya du vill med hjälp av slump tal mellan 1 och högsta nyckeln i citat tabellen (tabell1). Eller så kan du ju själv välja vilka som skall visas vare dag men det kräver mer arbet från in sida varje dag..
 6. If Request("v1")<>"" Then session("anvandar")="" v1="" 'tömma ut v1 om du postar om sidan med text i requeststringen va så kommer den ju logga ut..
 7. Om det är två st SQL servrar så är det klart enklast att ha ett script på databasen som körs när du vill uppdatera. Alternativt att du sätter upp en replikering mellan de två servrarna.. det beror ju på vad du skall göra och vilken säkerhet ni har på nätet
 8. Tja om du endå gör en acces applikation av deta hela är det väll bättre att göra det till databas. Gör en tabell med de olika Mattyperna (soppor, kött) och en annan tabell för alla maträtter med pris, sen knyter du ihop maträtterna med typerna med hjälp av ett id. Då när du gör en droplista för typer av mat så kan du ju ha en tabell med alal maträtter som finns för den typen av mat.. lite flummigt.. men så är det ju mitt på dagen oxo..
 9. Session.LCID = 1053 <-- "landskod" ändra till något annat och det blir annorlunda formaterad. cdate osv behöver du inte använda om du inte vill.. alla som tittar på din sida kommer få datumet i samma format
 10. Det är ju vid själva visningen inte vid sparande eller hämtande av data som du skall välja textjusteringen..
 11. vad är det du vill göra egentligen? visa en rad från en tabell? som det är i sidan du refererar till?! spara ner informationen? spara vilken information vart? Om du har rättigheter på servern kan du ju göra att script för att kopiera informationen. Har du inte det är det ju jobbigare..
 12. Om du har en tabell som där det står vilka som är inloggad medderas namn så är det ju bara att ta en select sats på den tabellen. Om informationen är krångligare kanske du måste göra en join. Om det är så att det inte sparas i tabellen utan du menar att du skall lista användarna beroende på vem som är inloggad på servern så är det ju helt beroende på vilken SQL server du använder.. -- Läste visst som en kratta.. Antar att du med EM menar Enterprise manager dvs du använder MS SQL? då är det enklast att kolla i books online.. allt som EM gör kan du göra själv.. så det skall gå.. [inlägget ändrat 2003-06-24 16:56:48 av Richard lindeberg]
 13. ZanY gjorde ju en subfråga som tog fram första lediga platsen. Ta inte ut all data till nån asp fil och kolla där. SQL bör vara mycket bättre på det. Om du inte kan göra en subquery så kan du ju gör typ så här: declare @vPlatsId as int select top 1 @vPlatsId = platsid from garaget where garageid = @vGarageid and parkplats like 'tom' update garage set parkplats ='upptagen' where platsid = @vPlatsId men det kräver ju att sqlen klarar stored procedures..
 14. Kör sql satsen i queryanalyzer, där kan du göra en analyz (ctrl + l). Om det är är så att den måste göra en index scan eller ännu värre en table scan så är det troligen det som tar tid sätt upp rätt index i tabellen. Dock så kommer det göra att inserts i tabellen blir lite slöare. men det märker du först när du postar som en galning.
 15. byt från acces till MSDE. Gör sedan en transaction på det hela. Sätt constraints eller index så att det inte går att göra en insert med samma ordernr två ggr.. Sen när du skall uppdetra är det bara att göra en transaktion i starten och sedan kolla efter varje insert om det blev k om inte returna fel och sen göra en rollback. Om allt gåt fint gör du en commit i slutet. Då kommer alla användare kunna köra på samma användarid om de nu behagar att göra det..
×
×
 • Skapa nytt...