Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

nickf

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. Hej, Jag försöker visualisera hur applikationer är integrerade med varandra, vilken typ av data som skickas mellan applikationerna och hur de kommunicerar med varandra. Det jag är ute efter är att ha ex 3 st tabeller: Tabell 1: Master för samtliga tillgängliga applikationer Applikationens namn Tillgänglig data i applikationen (ex Artikelnummer, Prisuppgifter etc...) Tillgängliga gränssnitt för dataöverföring (ex XML, JSON...) Tabell 2: Relationstabell Master applikation Slave applikation Dataöverföringstyp Datatyp Exempeldata tabell 1: Applikation 1: Google Chrome Användaruppgifter XML Applikation 2: Google Gmail Användares epost XML Applikation 3: Google Dashboard N/A (ingen data lokalt i applikation) XML Exempeldata tabell 2: Relation 1: Master: Google Chrome Slave: Google Dashboard Interface: XML Data: Användaruppgifter Relation 2: Master: Google Gmail Slave: Google Dashboard Interface: XML Data: Användares epost Baserat på datan ovan kan jag se att Google Dashboard läser data från 2 applikationer: Google Chrome + Google Dashboard. So far so good... Nu vill jag kunna visualisera detta på en "mindmap" likande ER schema (Entity Relation schema). Det jag vill kunna göra är att se linjer dragna mellan applikationerna i ex Visio, och även kunna se labels på linjerna som förklarar vilket typ av interface som använts, samt datatyp som är kopplad. Är det någon som har några idéer på vad som finns där ute? Jag har googlat i flera dagar utan att hitta något som löser mina problem. Tack på förhand!
 2. Det är precis min tanke. Att inte "binda upp sig" för hårt i ett "ramverk" med metoder, utan ta de bästa bitarna från ex ITIL och föra in dem i de processer som man redan har uppsatta i sin business. Hur ser du på att ändå certifiera sig för ITIL i dagsläget? Det verkar finnas en del intressanta certifieringar att genomgå, men hur relevanta är de i dagens IT-industri?
 3. Vad tycker ni om ITIL år 2015? Är det eftertraktat samt håller det för implementering med dagens IT kravbild? Personligen anser jag att man har mycket att vinna genom att applicera bitar och urval men fortfarande behålla en del flexibilitet utanför ramverket. Intressant att höra från er som driver en verksamhet där IT system är centrala för tjänster och produkter.
 4. Hej Eforum, Jag håller på och tar fram ett koncept för hur man skulle kunna leverera nästa generations utbildning i simulerad miljö inom gruvindustrin och har kommit så pass långt att jag fått fram ett utkast på ett koncept där man arbetar med en simulator i en virtuell miljö. Jag önskar brainstorma detta med lite kunnigt och intresserat folk. Kanske finns ni här, eller kan peka mig i rätt riktning till något annat forum på nätet? Jag tänker mig en tom lokal där ca 10 deltagare (personer) kan vistas. I mitten av rummet sitter en datorterminal (server) med sändare/mottagare och övrig utrustning som kan krävas. Förslagsvis huseras allting i en portabel väska som fälls upp med enbart en strömkabel som behöver anslutas till ett kraftnät. Varje deltagare har varsinn VR-hjälm på sig, samt varsinna sensorer i sina händer som kan känna av handrörelser. I deltagarnas VR-hjälmar ser de en 3D-renderad maskin stå i mitten där själva datorterminalen står uppställd. Deltagarna kan även se varandra renderade som 3D-figurer i 3D-miljön. Varje deltagare kan interagera med den 3D-renderade maskinen. Optimalt så är en av deltagarna en lärare och tar initiativet hela tiden och de övriga deltagarna är studenter som tar del av lärarens information. Frågan är nu, finns tekniken tillgänglig för detta? Om inte nu, vet ni om någon teknik som är på ingång som skulle kunna uppfylla dessa möjligheter? Jag har själv kollat lite på Oculus Rift som VR-hjälm, och Razr Hydra som handsensorer. Därutöver så behöver även miljön veta VAR i rummet vardera person befinner sig och hur de står vridna relativt till huvudcentralen. Kan detta kanske avhjälpas med hjälp av en Kinect-sensor eller liknande? Tacksam för alla inputs och kommentarer!
 5. Det har varit så från första början. Kan det helt enkelt vara så att mitt nätagg ej räcker till?
 6. Hej, Jag har en dator med följande prylar: Moderkort: Gigabyte X48-DS5 CPU: Intel Core 2 Quad Q9450 (Yorkfield) Socket 775 LGA @ 2.66GHz Minne: 1x 4GB DDR2 400MHz minne Datorn fungerar kanon när den väl är igång. Allting flyter och fungerar precis som önskat. Dock så har jag två smärre problem som jag levt med en lång tid. Problem 1 är att ibland när jag ska starta upp datorn så hänger sig bootproceduren i bootup, jag måste då hålla på och starta om till dess att den klarar att boota upp. Ibland räcker det med en gång, ibland måste jag göra det fleeera gånger innan jag lyckas starta upp datorn. Problem 2 är att datorn vägrar vakna upp från sleepmode. Har testat detta i både WinXP och Win 7. Inga problem att gå till sleepmode, men när jag försöker väcka upp datorn så startar den upp och är igång ca 3 sekunder, sedan startar den om igen... Denna loop fastnar datorn i hela tiden. Jag måste fysiskt stänga av strömmatningen till nätagget eller rycka sladden och köra en hårdomstart. Då startar datorn upp från sitt sleepmode när den bootat upp. Någon som har några idéer? Börjar bli lite trött på detta nu och hade tänkt att ta tag i detta nu en gång för alla. Tack på förhand!
×
×
 • Skapa nytt...