Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattias C

Medlem
 • Antal inlägg

  620
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Mattias C

 1. Enligt bostadsrättslagen så kan köparen inom en månad överklaga det nekade medlemskapet till hyresnämnden. Det är antagligen denna rätt som avtalet syftar att ta bort så att säljaren snabbt kan sälja till någon annan istället för att vänta tills det avgjorts i hyresnämnden...
 2. Tycker att rökare verkar väldigt egocentriska. De verkar tro att vi som stöder rökförbud bryr oss det allra minsta om rökarens kropp och hälsa men jag åtminstone skiter fullständigt i den. Däremot stör jag mig på att cigarettrök luktar för jävla illa när man måste dras med den i tid och otid: när man passerar entréer, väntar i busskurer eller har fönstret öppet på natten. Räkare verkar ha väldigt svårt att förstå hur jävla äckligt vi icke-rökare tycker cigarettrök är! Så jag säger: rök gärna i lägenheten, men stäng fönster och ventilation först!
 3. Det är väl vettigt att skydda barnet från från föräldrar som vill göra sig märkvärdiga genom att ge sina barn extrema namn som 666, @ och liknande... Barnet har ju själv inga möjligheter att på egen hand ändra förrän då det fyller 18.
 4. Nej, jag har fått alla returfraktsedlar som företag skickat till mig. Jag har även jobbat med kundservice och själv skickat returfraktsedlar till kunder och de har kommit fram. Däremot har jag varit med om att produkten kunden skickat in med returfraktsedeln slarvats bort av posten. Har också varit med om att en kund istället för att skicka in sitt trasiga tangentbord istället skickade in samtliga datorprylar hon hade med hjälp av returfraktsedeln (var ett personalköpspaket)
 5. Kanalen heter dessutom Rix och inte Riks.
 6. Ja, i detta fallet tog det ju 1h 2m
 7. Vad är det för försäkring? Trodde de bara sålde försäkringar genom butiker som OnOff och Siba? De ingår iaf i samma grupp som MegaPhone (IP telefoni som säljs genom Siba) och Resurs Bank (avbetalningssköp och krediter, bland annat genom On Off och Siba men även andra bolag.) Har för mig att OnOff och SIBA äger dessa bolag gemensamt eller något liknande.
 8. Hände en liknande grej igår med mitt Vista Buisniess som jag fick via HP genom Vista Express Upgrade. Det kom en uppdatering igår och datorn startade om efetr den så startade inte windows utan istället kom en ruta om att licensen hade ändrats otillåtet och måste verifieras om. Verifieringen misslyckades och man fick tips om några program man kunde avinstalelra men inte jag hade. Startade om ett par gånger och sen fungerade allt igen. Riktigt skumt...
 9. Du får göra som jag, jag tittar bara på Discovery Channel, Discovery Sience och TV4 Guld. Inga sång och musikprogram där inte. Det märmaste de kommit är när de visade hur man tillverkade trummor i "Så funkar det"
 10. Du kan ändr ai Vistas energiinställningar att den röda knappen ska stänga av datorn istället för att sätta den i viloläge.
 11. Är man beredd att betala instalaltionsavgift och modem så brukar det inte vara någon bindningstid vare sig med telia eller BBB.
 12. Har aldriog kollat men förmodligen får det att göra egna keymaps, det kunde man ju redan på sin gamla Amiga...
 13. Strömadaptern till bärbara datorer brukar generellt vara designad att klara en spänning mellan 100-340V 50-60Hz Man kan i Windows ställa in valfri tangentbordslayout. Observera att det påverkar flera tangenter om du ställer in svens layout efetr som även ; och : mfl tecken ligger på andra tangenter.
 14. Alltså, det räcker inte bara med apparaten utan du måset hålla apparaten mot ett jordat föremål samtdigt som du trycker med fingret på den så du urladdas. Den tillför inget annat än att det blir "painless" och en grafiks indikation.
 15. Själv brukar jag peta med fingret på jordstiftet i ett vanligt vägguttag innan jag börjar pilla med ESD-känsliga saker, har aldrig haft någon "pain".
 16. Du har nog inte inte läst tillräckligt noga vad grejen gör. Den eliminerar inte statisk elektrictet utan mäter om du är statiskt laddad (iom mätningen försvinner iofs laddningen) Vill du urladda dig så räcker det att ta i ett jordat föremål, vad just denna pryl gör är att du sätter den mellan dig och det jordade föremålet så laddar den ur dig och använder potentialskillnaden för att driva en liten display. Är du inte laddad komemr displayen antagliogen att vara släckt eftersom den saknar batterier.
 17. Om det är infektion vid en visdomstand så kommer inte tandläkaren göra mer än att titta på det, genaske någon spruta och sen skriva ut recept på någon bakteriedödade munskölj man får skölja med till infektionen läkt. Efetr några veckor när det läkt så går man tilltandläkaren igen och får visdomstanden urdragen. Man blir bedövad så det känns inget men det är en ganska underlig känsla att se någon dra och slita med en tång i munnen så då ska man kanske blunda om man är rädd. Så gick det iaf till för mig när jag hade en infektion, gjorde jätteont i flera dagar tills jag blev behandlad.
 18. Kör inte Vista själv utan windows XP och där finns det om man går in i Kontrollpanelen och Energialternativ under fliken Viloläge en bockruta man måset bocka i för att aktivera viloläget, då reserverar Windows lika mycket plats på hårddisken som man har minne (för att däri kunan spara hela minnen när datorn går i Viloläget. Antog att något liknande finns i Vista men där ser ju kontrollpanelen annorlunda ut så Microsoft har kanske flyttat den inställningen.
 19. I XP så måste man gå in i Engergialternativ och boack aför att man vill ha möjlighet till Viloläge. Antar att det är något liknande i Vista.
 20. Nu tror jag herrarna blandar ihop donationer/bidrag och bistånd. Bistånd är sådant svenska staten skänker till hjälpprojekt i andra länder och det har inte mycket enskilda personers samveten (utom möjligen politikernas) att göra. Bidrag/donationer som enskilda människor gär till olika insamligar på stan, ringa gåvonummer etc är något annat där kan det handla om viljan att göra gott eller lätta sitt samvete. När det gäller det privata insamlandet väljer ju var och en vart de vill skänka pengar och kontollera detta enligt bästa förmåga (exempelvis om det finns 90-konto osv) när det gäller statens bistånd kan man inte göra så mycket än att rösta var 4e år...
 21. Du får väl anmäla det till Polisen i det land där dragningarna har skett...
 22. Konstigt, jag har Options USB-3G-modem brandat till Telenor och deras programvara. Där kan man se staplar över teckningen. Du har inte kollat på Options hemsida om det finns programvara där som fungerra med ditt modem?
 23. Det är ovanligt att man får med en XP-skiva. Jag har bara sett Att Fujitsu-Siemens skickar med skiva. IBM, Acer och HP skickar inte med skivor alls utan har återställningspartioner där man kan bränna ut en recoveryskiva. Jag har för mig att Dell åtminstone fram till nyligen skickade med riktig XP-skiva.
 24. Hur många telefoner har du testat med? Många telefoner klarar exempelvis både svensk och norsk standard medan andra bara klarar den svenska. Är då Vood-dosan felaktigt inställd på norsk standard så komemr det fungera med alla telefoner som klarar båda men inte de som bara klarar svensk. Jag hade en gång en Zexeldosa som bara klarade den amerikanska standarden (samma som den norska) Då fungerade nrpres med en samnordnisk Comsys telefon från Clas Ohlson men inte med min Siemens Gigaset.
 25. Jag har 20/3 hos bredbandsbolaget via ADSL. när jag tetsar med TP test blve det väl runt 2Mbit uppströms i praktiken men det är ju bättre än den 7-900kbit upp jag fick när jag hade 24/1
×
×
 • Skapa nytt...