Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kranis-97

Medlem
 • Antal inlägg

  279
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Kranis-97 vann dagen: 16 oktober 2013

Kranis-97 hade det mest gillade innehållet!

2 följare

Om Kranis-97

 • Medlemstitel
  Aktiv

Profil

 • Kön
  Vill inte avslöja
 1. Tack! Det fungerade i IE, men tyvärr inte i Chrome. P.S. Håller med om att framesets inte är särskilt bra
 2. Hej, jag har byggt upp en sida med framset. Det jag skulle vilja göra är att med en länk (#top) från en ram (frame) få en sida inbäddad i en annan ram att hoppa upp till dess topp. Det kluriga är att vilken HTML-sida som visas i den senare nämnda ramen varierar. Idé från någon?
 3. Tack, i Python 2.7.6 fungerar det utmärkt, men i 3.4.1 får jag ut följande: <map object at 0x000000000224A3C8> Någon idé?
 4. def funktion(): return 2, 8 x = 0 y = 1 x,y += funktion() Ovanstående kod returnerar ett felmeddelande vid rad 5: "SyntaxError: illegal expression for augmented assignment" Det jag vill är att det värdena funktionen returnerar ska läggas till på x:s respektive y:s nuvarande värden. Alltså ska x=2 och y=9. Givetvis kan man låta två andra variabler agera "mellanhand" och hämta ut värdena från funktionen, men jag tycker att det borde finnas ett smidigare sätt, eller??
 5. När jag testat Elementary OS har det svenska språkpaketet varit väldigt bra. Kan vara så att man behöver gå till Systeminställningar > Språkstöd och kontrollera att språkstödet är komplett. När hela översättningen är nedladdad skulle jag säga att även om man då och då kan stöta på något engelskt ord så är det svenska språkstödet mycket bättre här än i ex. Ubuntu, Mint, Fedora. Kan även tillägga att en ny version namngiven isis ska släppas ett litet tag efter Ubuntu 14.04 som nyligen släppts.
 6. Skrivbordsmiljön kallas Pantheon och är nog inte det mest resurssnåla. T.ex. är ju LXDE och XFCE betydligt resurssnålare. Å andra sidan verkar inte kraven hos Elementary var allt för höga: http://elementaryos.org/docs/user-guide/technical-specifications Men bara för att det går att köra behöver det inte betyda att det rullar på fint, men man kan ju alltid pröva
 7. Även om Linux Mint är bra skulle jag nog rekommendera Elementary OS. Precis som Linux Mint är det baserat på Ubuntu, men har annan skrivbordsmiljö och lite andra förinstallerade program. I min mening lättanvänt, snyggt designat och fungerar bra. Kan tillägga att jag nog i alla fall inte under senare tid stött på någon distro med bättre språkstöd för svenska. Ladda ner och testa på ett USB-minne skulle jag rekommendera: http://elementaryos.org/
 8. Denna dator, eller? http://www.dell.com/se/p/inspiron-15-3521/pd Enligt specifikationerna för datorn ser det ut att finnas ljudutgång (3.5 mm Tele). Om det inte funkar för dina högtalare får du skaffa ett externt ljudkort som ansluts vi USB. Möjligtvis kan du annars få ut ljud från HDMI med någon omvandlare men jag skulle inte se det som optimalt.
 9. Tack så mycket! Fungerade utmärkt!
 10. Hej, kan jag med print() skriva en upphöjd tvåa i Python och i så fall hur? Ex: x2
 11. Hej, jag gör just nu en presentation i PowerPoint 2010. Jag har på en slide lagt in ett antal animeringar som startar automatiskt i samband med att sliden visas. Det jag vill göra är att när denna serie av animationer gått klart ska animationsserien startas om och fortsätta så ändå tills jag byter till nästa slide. Jag har googlat men inte lyckats hitta något bra svar, någon som vet??
 12. Du menar alltså att du har lagt in ett foto i PowerPoint och sedan vill spara detta foto som ex. en JPG-fil? I så fall, högerklicka på bilden i PowerPoint och välj "Spara som bild..." så kommer en dialogruta upp där du kan välja var du vill spara fotot.
 13. Som jag förstått det så har inte Radiotjänst något uttryckt stöd i lagen för att belägga PC:s och Smartphones med TV-avgift. Jag menar, en dator kan väl inte vara avsedd för att titta på TV? http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/radiotjansts-tolkning-leder-till-godtycke_7979288.svd
 14. Skulle kunna tillägga Zorin OS som ett bra alternativ för den som tidigare kört Windows: http://zorin-os.com/ Som default ser det ut som Windows 7, men går även att få det se ut som XP. Elementary OS är en annan Linux-distrubution som i min mening mycket lätt använd och med mycket bra översättning till svenska: http://elementaryos.org/
 15. Ja, bara den gamla datorn uppfyller systemkraven. En sak man bör känna till med OEM versionerna är att det låser sig till moderkortet så det kan eventuellt bli problem om man senare försöker installera licensen på en annan dator.
×
×
 • Skapa nytt...