Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

theresen

Medlem
 • Antal inlägg

  76
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av theresen

 1. detta är lite mer än vad jag kan och vill engagera mig i så jag lämnar tillbaka apparaten. typiskt när man har frågat och talat om vilka kontakter som finns på tv och dator. tack för hjälpen ändå. så slipper jag fundera mer på det.
 2. hej! jag skulle vilja koppla ihop min laptop med min tjocktv så att jag använder tjocktvn som datorskärm. hittade denna adaptern och man sa att den skulle funka men jag får inte till det. köning knvco3420 har det blivit fel i affären eller är det jag som gör fel och vad isf?
 3. hej! har en asus 455n. den registrerar inte att jag sätter in en dvd+rw skiva. dvd-r, köpta cd och dvd går bra. datorn kom med win 8 och jag installerade 8.1. har haft en del strul med den. andra funktioner har försvunnit. jag kan inte återställa datorn. kan inte ta skärmbilder. foton tagna med kameran sparas inte. så kanske nån funktion för uppspelningen har försvunnit också? har inte använt dessa brända skivorna på ett tag med jag är rätt säker på att jag har använt dom i denna datorn. eller kanske nån vet vad problemet är?
 4. själva fläkten kostar 585kr. arbetet kostar 300-600 beroende på vart jag gör det. jag vill se om jag kan hitta en fläkt själv till ett lägre pris men inte byta den själv.
 5. hej! min fläkt har varit sönder ett tag nu och nu börjar även fläktplattan ge med sig. ringde till en dator reparatör och då gissade dom på ett pris runt 300kr för fläkten, idag fick jag exakt pris och då var det 585kr. det är ju nästan dubbla priset. jag funderar på om jag kan köpa en fläkt till ett bättre pris själv och sen att dom byter den åt mig? vet inte riktigt vad jag ska söka på för jag får inte upp det jag vill när jag googlar. Asus A55N - SX024H C9N0AS417045387 (MB V?r:K55N) är det någon som vet några bra sidor eller vad jag ska googla på?
 6. problemet är nog att tekniken går alldeles för fort fram. så fort man köper en ny teknisk sak så måste man köpa tre till för att den första ska funka. pratade med discshop som jag köpt från och dom kunde inte säga nåt utan erbjöd mig pengarna tillbaka. jag ska se om jag kan få ordning på min dvd så ska jag se hur det blir, jag har iofs en vanlig tjocktv så jag tror att det blir behagligare för ögonen, det blir inte hd kvalitet och i detta fallet kan det nog vara bättre.
 7. hej! jag köpte mrs.browns boys tre säsonger på dvd i höstas. när jag skulle kolla på dom nu så är kvaliteten riktigt dålig. vid rörelser så blir det fartränder och vid still bilder så är det småpixlat i konturerna. har laddat ner samma serie från svtplay och där är kvaliteten bra. alla andra dvd filmer jag spelar och annat nerladdat har bra kvalitet. har också köpt 'allo 'allo och där är det liknande kvalitet som mrs.brown men bättre. men den serien är ju 25 år gammal så det kan jag gå med på och det är inte jobbigt att titta på men mrs.brown är 3-4 år gammal serie. min dvd spelare är sönder så jag har provat en annan spelare och tv men där är jag osäker för tvn är en platt tv utan digitalbox så kvaliteten på bilden kan vara missvisande. men det blev bättre där. provade min fars dator, asus modellen före min och han har installerat win10. det blev kanske lite bättre men jag hade svårt att avgöra för han har andra bildinställningar än jag. min dator kan inte spela upp en av skivorna med mrs.brown den står bara och tuggar och går inte igång, den funkar i dvdspelare dock. jag har en asus a55n ca 4 år gammal. win8.1. och jag har provat vlc, asusdvd och windows media player. bild 1 och 4 är från svtplay och bild 2 och 3 är från dvdn
 8. jo, bruksanvisningen har jag på datorn och den har jag läst. jag ville hitta nån annan info om hur vida min dator kan använda win10 eller inte. men det är för sent nu. prioriteringen ligger nu på att återställa datorn pga den krånglar väldigt mycket nu. men jag har lyckats ta bort återställningsfunktionen i datorn och att köpa en skiva med det kostar lite grann + att fläkten är sönder så förmodligen är det bättre att köpa ny dator.
 9. är det nån mening att göra det fast det är väldigt lite plats som frigörs? eller är det nån funktion som inte tar så stor plats men gör nytta att den försvinner ändå? några saker var jag osäker på om jag skulle kryssa för eller inte vad gäller diskrensningen men tänkte att det borde vara ok annars hade dom inte kommit upp i listan över vad som kan tas bort?
 10. jag gick in i utforskaren och högerklickade på c: och sen egenskaper så kom det upp en tårta som visade hur mycket som är använt på hårddisken och vad som är ledigt. klickade på diskrensning och då kollar datorn vad som kan tas bort på användarfiler och systemfiler men det var knappt ingenting jag kunde ta bort. tänkte att även om det inte är så stora filer kanske det kan hjälpa ändå. det gick bra med användarfiler men med systemfiler tog det sån tid så jag trodde datorn hängt sig (vilket den gör oregelbundet titt som tätt) så jag stoppade. jag behöver verkligen återställa datorn. kanske jag kan använda mig av rut avdrag och fixa både återställningen och fläkten.
 11. sitter på min fars dator nu och försöker hitta återställningen så jag kan bränna det på skiva och prova i min men jag hittar inte. finns det olika ord för samma sak och vilka isf?
 12. länken funkade. har inte provat adblock igen iofs. tack.
 13. kollade filmen, det var ju rätt rolig iofs men jag förstod inte om han var nöjd med resultatet eller inte.
 14. jag tycker också det verkar konstigt men jag fick förklarat att den tekniken som win10 behöver inte fanns när jag köpte min dator. nä, det är inte konstaterat men det kostar typ 1500 om jag ska lämna in den och få en ny fläkt. men det kostar även om jag ska få den rengjord för då måste den skickas iväg. jag har provat att öppna men för att komma åt fläkten så behöver man dela hela datorn och det gör jag inte själv. tryckluft har jag inte provat för där hittar jag väldigt blandad info som jag tycker säger emot sig självt så det vågar jag inte göra själv.
 15. använder samma tråd igen. jag provade att installera win10 med skivan jag gjort innan och med hjälp av en bordsfläkt så datorn inte stänger av sig pga värmen. datorn säger nu att partitioner saknas så skivan kommer inte längre än till det första steget. och jag ser nu när jag läser här att i mitt förra försök så är det möjligt att nåt gått fel. då gick win10 skivan igång men den la av efter en god stund pga värmen. jag har pratat med asus och där säger man att min dator inte klarar av win10. jag frågade min far som också har en asus fast han köpte sin nåt år innan jag köpte min och där funkar win10. (inte samma modell som min) min dator är 4 år gammal. det är en a55n - lögn i helvete att hitta info om den. asus och jag provade olika sätt att återställa datorn men eftersom partitionerna saknas så kommer jag inte längre. och eftersom fläkten även är sönder och kommer att kosta typ 1500 att laga och ska jag då köpa en återställnings skiva av asus så blir det 800 till. njaaa, datorn kostade 4500. så jag undrar, kan bränna min fars återställning på skiva och sen använda i min dator? jag pratade även med microsoft och där har man sagt att win10 inte kommer att tvångsinstalleras som det gjorde med win8.1. men det finns ändå folk som har råkat ut för det. för min del klarar jag mig med win8.1 men jag är rädd att nåt pajjar datorn helt om nu win10 skulle försöka tvångsinstallera sig på min dator. microsoft har sagt att det ska inte vara några problem att använda 8.1 även i fortsättningen. när jag fått ordning på fabriksinställningarna då blir det win8 på datorn och då skulle jag ringa microsoft för att dom ska hjälpa mig med win8.1 sen. det blev lite långt men vad jag egentligen undrar är om någon tycker att den info jag fått inte stämmer?
 16. hej! jag lämnade aldrig in datorn för jag är extremt beroende av den just nu och det skulle ta några dagar. köpte en fläktplatta och det blev bättre vad gäller temperaturen iaf. men nu efter ett tag så börjar datorn bli varm igen trots fläktplattan så jag får ställa datorn lite snett på plattan för att fläkten ska blåsa på rätt ställe. har gjort rent fläktplattan några gånger.
 17. hej! när jag sitter och googla lite olika saker så ser man en sida som verkar vara skriven på svenska men när jag går in på sidan så har den blivit goolge översatt till svenska oftast från engelska. innan iaf fanns det så man kunde välja själv om man ville ha sidan översatt men jag är ute efter att den inte översätter automatiskt. jag tycker att det kan bli lite knöligt ibland att läsa det, särskilt när det är ett ämne jag inte riktigt kan. detta gäller många gånger medicinska sidor och växt sidor som kan vara svåra att hitta med svenskt ursprung. jag har letat men har inte hittat om det går att få tillbaka orginal texten. jag använder win 8.1 och internet explorer 10 tror jag.
 18. det hade jag nog redan fått för det rensades inte ens 1gb. ok, då låter jag nog det vara. typiskt! men hur får jag bort dom gb som jag inte vet vart dom är?
 19. ok, så jag gjorde en skiva men fick inte igång den efter anvisningarna men den gick igång när jag dubbelklickade på den i utforskaren. det verkade gå bra tills efter den startat om första gången, då gick den en stund till och sen stängde datorn av sig utan att starta igen, den var på ett ställe där den inte skulle starta om än. min fläkt i datorn la av för ett tag sen men jag har köpt en sån där fläktplatta som jag satt på ett ugnsformsgaller så den kommer upp från bordet. men jag tror att datorn blev för varm ändå nu så den stängde sig av säkerhetsskäl. provade att sätta en bordsfläkt riktigt nära och den höll bra temperatur när jag provade med skivan igen men så blev jag lite orolig att nåt skulle hända igen och att jag då inte kan använda datorn alls så jag stängde av skivan. behöver jag vara orolig eller ska jag prova igen? det är ju fortfarande en massa plats som tas upp på hårddisken fast datorn är tom. har kollat dolda mappar men jag hittar inte vad det är som tar plats. om man öppna utforskaren och sen högerklicka på c disken så ser man ju en bild på hur mycket som är ledigt i den, där står också diskrensning, kan jag använda det för att få rensa datorn lite enkelt utan att behöva göra en återställning? så kan jag kanske uppgradera till win 10 efter det?
 20. 1-2 ok 3. göra en skiva med win 10 ? behövs win 8 och 8.1 ? 4. återställa datorn med hjälp av win 10 skivan ? jag har rensat datorn från allt jag ska spara och raderat resten men det är ändå ca 50 gb som fattas på hd. alla mappar är tomma men när jag kollar hur stor varje mapp är så är det mappen med mitt namn i utforskaren som tar upp 50gb men den är tom - os c - användare - mitt namn - den mappen innehåller olika mappar, film, bilder, dokument, hämtade filer men mapparna är tomma
 21. tack! jag får prova det. tänkte installera win 10 när jag är klar, eftersom datorn kom med win 8 måste jag först installera win 8.1 innan jag installera win 10? det hade ändå varit intressant att veta varför det inte funkar att återställa som jag kunnat innan. kanske nån annan kan svara på det?
 22. hej! jag har en dator som hade win 8 när jag köpte den. har installerat 8.1. jag har fabriksåterställt den två gånger utan större problem, klickat på fabriksåterställning och så har den gjort det. nu ska jag göra likadant men nu säger datorn att den inte hittar "miljön" och att jag ska sätta in nån skiva eller usb men det har jag inte. det har funkat innan, varför funkar det inte nu?
 23. ring till asus så hjälper dom dig. jag hade problem med min musplatta och då skickade dom en drivrutin till mig. tel: 08 58 76 94 07
 24. har ringt runt lite och fått ett bra pris i närheten av var jag bor, ska lämna in den imorron eller på måndag. får bara hoppas att den orka hålla igång tills dess.
 25. ställde datorn på ett ugnsgaller, den är ju fortfarande varm men inte lika mycket.
×
×
 • Skapa nytt...