Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

theresen

Medlem
 • Antal inlägg

  76
 • Gick med

 • Senaste besök

 1. detta är lite mer än vad jag kan och vill engagera mig i så jag lämnar tillbaka apparaten. typiskt när man har frågat och talat om vilka kontakter som finns på tv och dator. tack för hjälpen ändå. så slipper jag fundera mer på det.
 2. hej! jag skulle vilja koppla ihop min laptop med min tjocktv så att jag använder tjocktvn som datorskärm. hittade denna adaptern och man sa att den skulle funka men jag får inte till det. köning knvco3420 har det blivit fel i affären eller är det jag som gör fel och vad isf?
 3. hej! har en asus 455n. den registrerar inte att jag sätter in en dvd+rw skiva. dvd-r, köpta cd och dvd går bra. datorn kom med win 8 och jag installerade 8.1. har haft en del strul med den. andra funktioner har försvunnit. jag kan inte återställa datorn. kan inte ta skärmbilder. foton tagna med kameran sparas inte. så kanske nån funktion för uppspelningen har försvunnit också? har inte använt dessa brända skivorna på ett tag med jag är rätt säker på att jag har använt dom i denna datorn. eller kanske nån vet vad problemet är?
 4. själva fläkten kostar 585kr. arbetet kostar 300-600 beroende på vart jag gör det. jag vill se om jag kan hitta en fläkt själv till ett lägre pris men inte byta den själv.
 5. hej! min fläkt har varit sönder ett tag nu och nu börjar även fläktplattan ge med sig. ringde till en dator reparatör och då gissade dom på ett pris runt 300kr för fläkten, idag fick jag exakt pris och då var det 585kr. det är ju nästan dubbla priset. jag funderar på om jag kan köpa en fläkt till ett bättre pris själv och sen att dom byter den åt mig? vet inte riktigt vad jag ska söka på för jag får inte upp det jag vill när jag googlar. Asus A55N - SX024H C9N0AS417045387 (MB V?r:K55N) är det någon som vet några bra sidor eller vad jag ska googla på?
 6. problemet är nog att tekniken går alldeles för fort fram. så fort man köper en ny teknisk sak så måste man köpa tre till för att den första ska funka. pratade med discshop som jag köpt från och dom kunde inte säga nåt utan erbjöd mig pengarna tillbaka. jag ska se om jag kan få ordning på min dvd så ska jag se hur det blir, jag har iofs en vanlig tjocktv så jag tror att det blir behagligare för ögonen, det blir inte hd kvalitet och i detta fallet kan det nog vara bättre.
 7. hej! jag köpte mrs.browns boys tre säsonger på dvd i höstas. när jag skulle kolla på dom nu så är kvaliteten riktigt dålig. vid rörelser så blir det fartränder och vid still bilder så är det småpixlat i konturerna. har laddat ner samma serie från svtplay och där är kvaliteten bra. alla andra dvd filmer jag spelar och annat nerladdat har bra kvalitet. har också köpt 'allo 'allo och där är det liknande kvalitet som mrs.brown men bättre. men den serien är ju 25 år gammal så det kan jag gå med på och det är inte jobbigt att titta på men mrs.brown är 3-4 år gammal serie. min dvd spelare är sönder så jag har provat en annan spelare och tv men där är jag osäker för tvn är en platt tv utan digitalbox så kvaliteten på bilden kan vara missvisande. men det blev bättre där. provade min fars dator, asus modellen före min och han har installerat win10. det blev kanske lite bättre men jag hade svårt att avgöra för han har andra bildinställningar än jag. min dator kan inte spela upp en av skivorna med mrs.brown den står bara och tuggar och går inte igång, den funkar i dvdspelare dock. jag har en asus a55n ca 4 år gammal. win8.1. och jag har provat vlc, asusdvd och windows media player. bild 1 och 4 är från svtplay och bild 2 och 3 är från dvdn
 8. jo, bruksanvisningen har jag på datorn och den har jag läst. jag ville hitta nån annan info om hur vida min dator kan använda win10 eller inte. men det är för sent nu. prioriteringen ligger nu på att återställa datorn pga den krånglar väldigt mycket nu. men jag har lyckats ta bort återställningsfunktionen i datorn och att köpa en skiva med det kostar lite grann + att fläkten är sönder så förmodligen är det bättre att köpa ny dator.
 9. är det nån mening att göra det fast det är väldigt lite plats som frigörs? eller är det nån funktion som inte tar så stor plats men gör nytta att den försvinner ändå? några saker var jag osäker på om jag skulle kryssa för eller inte vad gäller diskrensningen men tänkte att det borde vara ok annars hade dom inte kommit upp i listan över vad som kan tas bort?
 10. jag gick in i utforskaren och högerklickade på c: och sen egenskaper så kom det upp en tårta som visade hur mycket som är använt på hårddisken och vad som är ledigt. klickade på diskrensning och då kollar datorn vad som kan tas bort på användarfiler och systemfiler men det var knappt ingenting jag kunde ta bort. tänkte att även om det inte är så stora filer kanske det kan hjälpa ändå. det gick bra med användarfiler men med systemfiler tog det sån tid så jag trodde datorn hängt sig (vilket den gör oregelbundet titt som tätt) så jag stoppade. jag behöver verkligen återställa datorn. kanske jag kan använda mig av rut avdrag och fixa både återställningen och fläkten.
 11. sitter på min fars dator nu och försöker hitta återställningen så jag kan bränna det på skiva och prova i min men jag hittar inte. finns det olika ord för samma sak och vilka isf?
 12. länken funkade. har inte provat adblock igen iofs. tack.
 13. kollade filmen, det var ju rätt rolig iofs men jag förstod inte om han var nöjd med resultatet eller inte.
 14. jag tycker också det verkar konstigt men jag fick förklarat att den tekniken som win10 behöver inte fanns när jag köpte min dator. nä, det är inte konstaterat men det kostar typ 1500 om jag ska lämna in den och få en ny fläkt. men det kostar även om jag ska få den rengjord för då måste den skickas iväg. jag har provat att öppna men för att komma åt fläkten så behöver man dela hela datorn och det gör jag inte själv. tryckluft har jag inte provat för där hittar jag väldigt blandad info som jag tycker säger emot sig självt så det vågar jag inte göra själv.
 15. använder samma tråd igen. jag provade att installera win10 med skivan jag gjort innan och med hjälp av en bordsfläkt så datorn inte stänger av sig pga värmen. datorn säger nu att partitioner saknas så skivan kommer inte längre än till det första steget. och jag ser nu när jag läser här att i mitt förra försök så är det möjligt att nåt gått fel. då gick win10 skivan igång men den la av efter en god stund pga värmen. jag har pratat med asus och där säger man att min dator inte klarar av win10. jag frågade min far som också har en asus fast han köpte sin nåt år innan jag köpte min och där funkar win10. (inte samma modell som min) min dator är 4 år gammal. det är en a55n - lögn i helvete att hitta info om den. asus och jag provade olika sätt att återställa datorn men eftersom partitionerna saknas så kommer jag inte längre. och eftersom fläkten även är sönder och kommer att kosta typ 1500 att laga och ska jag då köpa en återställnings skiva av asus så blir det 800 till. njaaa, datorn kostade 4500. så jag undrar, kan bränna min fars återställning på skiva och sen använda i min dator? jag pratade även med microsoft och där har man sagt att win10 inte kommer att tvångsinstalleras som det gjorde med win8.1. men det finns ändå folk som har råkat ut för det. för min del klarar jag mig med win8.1 men jag är rädd att nåt pajjar datorn helt om nu win10 skulle försöka tvångsinstallera sig på min dator. microsoft har sagt att det ska inte vara några problem att använda 8.1 även i fortsättningen. när jag fått ordning på fabriksinställningarna då blir det win8 på datorn och då skulle jag ringa microsoft för att dom ska hjälpa mig med win8.1 sen. det blev lite långt men vad jag egentligen undrar är om någon tycker att den info jag fått inte stämmer?
×
×
 • Skapa nytt...