Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tune

Medlem
 • Antal inlägg

  2 039
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  29

Allt postat av Tune

 1. Observera att exemplen tar allt med 2 nollor, även de som du vill ha kvar. Vill du ha en mer avancerad version som inte tar fel nollor så får du posta igen. Utan formel: Klicka Sök och markera och välj sen Ersätt. Skriv 00 under "Sök efter" och tomt under "Ersätt med". Med formel: Om texten som du ska ta bort nollor i finns i cell A1. =BYT.UT(A1;0;"") Man kan ju även ta bort 2 nollor genom en enkel formel som delar med 100: =A1/100
 2. Finns väl ingen dator som har bara 1 Mbit/s idag? Har väl varit minst 10 Mbit/s som varit standard i 20 år.
 3. Du behöver en Router men sådan brukar tillhandahållas av Internetleverantören, vet ej om det ingår i deras tjänst.
 4. Länk till en kampanj för några år sedan för att fler skulle använda bilbälte i baksätet, siffrorna gäller även för vad som händer vid en vanlig krock: https://www.bilprovningen.se/bilprovningen/press--nyheter/pressmeddelanden/2014-09-08-alltfor-manga-elefanter-kvar-i-baksatet.html Siffrorna är bara en chablon och är beroende av ganska många parametrar som t.ex hur fort det andra fordonet färdas och hur snabbt din egen kropp bromsas in i krockögonblicket.
 5. Tune

  BankID

  Om du inte lyckas lösa problemet och använder mobiltelefon som klarar det, byt till Mobilt BankID.
 6. Jag kontaktade Microsoft per telefon i ett liknande ärende och lät dem plocka bort en aktivering så det gick att installera igen. Har även för mig att man är tvungen att ringa var gång vid ominstallation när maxantalet aktiveringar uppnåtts. Hoppas någon annan kan lämna telefonnr för jag har inte en aning där.
 7. Access är kinkigt när det gäller import av Excelfiler, har xls-filen samma innehåll som .xlsx-filen så hade jag löst det så, dvs sparat om filerna till .xls-format.
 8. Innan du kopierar så kollar du med hjälp av Visa dolda tecken i Startmenyn i Word efter radbyten med Enter, så kan du plocka bort alla radbyten med Enter innan du kopierar eller bättre, skriv direkt i mail-programmet.
 9. Det har hänt något med drivrutinerna så att datorn kör med standarddrivrutin. Antagligen hade du 5-10 olika valmöjligheter på skärmupplösning när datorn använder optimal drivrutin. Titta i enhetshanteraren under bildskärmskort och egenskaper så står det nog något om standarddrivrutin. Har precis samma problem på denna dator om jag stoppar i mitt andra AMD-grafikkort som är knappt 10 år gammalt. Tillverkarna brukar tröttna på att uppgradera drivrutiner efter några år och då kan man få problem som detta. Liknande problem diskuteras här: https://eforum.idg.se/topic/354933-s%C3%A5-brett-det-blivit/
 10. Tune

  Windowslicens

  Hur mycket kostar operativsystemet? Varför överhuvudtaget överväga att betala något för ett operativsystem som inte kommer leva så många år till?
 11. Är du säker på att HDMI-porten är död? Har du provat olika kablar? Finns PCI-ingång och ljud-ingång/utgång på projector och dator. Inställningar?
 12. Jag orkar inte skriva långt svar men titta på funktionen Utskick / Koppla Dokument i MS Word. Skriv in texten som ska vara unik för varje dokument i en kolumn i ett Excelark och använd detta som databas. Är helt säker på att det går att lösa enligt ovan efter lite labbande men det går nog snabbare med klipp och klistra, iallafall första gången du gör det.
 13. Tips: Vi brukar använda appen Supertext via mobil för att skicka snabbmeddelande inom en sluten grupp.
 14. Du vill ha en emailadress där en leverantör har funktion för att åsidosätta säkerhetsfunktioner gällande emailhantering, tveksamt om det finns någon leverantör som vill serva med detta. Finns funktion i de flesta webmail för att automatiskt vidarbefordra email. För Gmail finns möjlighet att under "Inställningar/ Vidarbefordran och POP/IMAP" lägga in en lista med emailadresser som man kan vidarbefordra email till automatiskt,då får man dessutom mer kontroll över kontot
 15. Kan du bifoga ett icke Officedokument som bilaga i ett email, t.ex en bildfil?
 16. Jag hade börjat med ominstallation.
 17. Kan det inte vara någon termostat som drar ner värmen efter en stund?
 18. Har du kollat efter damm på kylflänsar/fläktar? Monterade av grafikkort och blåste rent detta. Monterade även av processor-fläkten och tog bort damma på kylflänsarna. Efter åtgärd 8 C lägre temp på processorn i vilobelastning och betydligt lägre varv på fläkten.
 19. Lösenordet måste du själv lägga in i din telefon när du konfigurerar den för att kunna använda telefonens internet på din dator. Exakt hur du gör är svårare att beskriva eftersom det är beroende av vilken version av Android som är installerad på telefonen. Leta efter inställningar för Wifi-hotspot eller Internetdelning.
 20. Då får du väl leta upp aktuella inställningar på Com Hems hemsida och fundera på det Mikael63 skriver i föregående inlägg. Firefox är ingen emailklient, gissar att det är Mozilla Thunderbird du menar. Länk till Com hems kom igång för email: https://www.comhem.se/kundservice/support/bredband/kom-igang-med-e-post
 21. Det beror på hur du har konfigurerat dina mailklienter. Använder du IMAP så synkas dina email från en server till dina emailklienter och samma innehåll visas på båda. Om du använder POP så laddas dina email ner från servern och dina email finns inte längre kvar på servern om du inte i inställning valt att kopia ska sparas på servern. Beskriv lite mer om vad du har för inställningar på dator resp telefon.
 22. Boot Device är den enhet som datorn startar från, oftast hårddisken men man kan även starta en dator från andra lagringsmedier som t.ex. CD/DVD-skiva eller USB-minne. Vad får du för alternativ att välja efter "Reboot and Select proper Boot device"?
×
×
 • Skapa nytt...