Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Ekcim

Medlem
 • Antal inlägg

  90
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  2

Foruminlägg postade av Ekcim


 1. Välkommen till Eforum!

   

  Har du hämtat manualen till routern på sidan http://www.dlink.com/se/sv/support/product/dwr-116-wireless-n300-multi-wan-router ?

  I den bör det stå hur du uppgraderar firmware och vad du kan behöva göra för att få routern att använda modemet. Återkom gärna med fler frågor.

   

  Utdrag från manualen.

   

  • Supports the latest 4G LTE and 3G connection technology for super-fast mobile broadband through optional USB dongle3
  • 3 4G LTE/3G dongle not included. Please consult D-Link website for a list of compatible 4G LTE/3G USB dongle. Additional 4G LTE/3G USB dongle may be supported with future software updates. Please check regional mobile operators for 4G LTE/3G mobile Internet availability.

 2. Ett problem är att jag inte har en PC byggd på höjden så det är besvärligare ( enligt en kompis som bygger datorer ) men det skall väl förhoppningsvis inte behöva skruvas isär så ofta.Jag skall klona hårddisken när jag köpt en ny extern hårddisk som jag bara använder till detta. Det kan jag nog efter dina tips men hur jag använder en kloning vet jag inte. Jag får be någon visa mig första gången. Är det bara att formatera min framtida ssd-disk och klona tillbaka?

  En kommentar till detta sedan kan vi nog avsluta den här tråden7Ämnet

  Spelar det någon roll om klonen ligger på extern hårddisk som är större än den ssd-disk som installeras av mig eller butiken? Jag såg ditt exempel på kabel jag behöver. Jag hoppas jag har usb3 uttag på pc:n nu  annars blir det rörigt med extern hårdisk och den nya ssd-disken? Eller. Jag kan inte mycket men jag lär snart upp mig med så bra hjälp man får här. En sista kommentar och vi kan avsluta den här tråden/ämnet .Tack.

   

  MVH Peter

  Du clonar din systemdisk direkt över till SSD´n, sen är det bara att byta din disk som sitter i datorn mot SSD´n så är det klart sen. Du behöver inte någon mer extern disk för detta. 


 3. Tack för svaret. Jag har en hel del sparat på den externa hårddisken. Bl.a min systemavbildning och säkerhetskopiering samt program med licensnycklar/serienr. De sistnämnda skall jag kopiera till DVD-skivor. Jag gör mig ingen brådska med kloningen ac C./. Databutiken skall försöka föra över allt från min hårddisk till till en ny ssd-disk som är mindre. De misslyckades i fredags. Sedan dess har jag minskat använr utrymme på C:/ från 153Gb till ca 90 Gb. Tänkte klona hårddisken för jag litar inte på dem. Jag vill inte råka ut för att behöva installera alla program igen. Och inte förlora de flera 100 inskannade diabilderna. De sistnämnda kan jag öppna med appen foton eller HP:s program som följde med skrivarinstallationen. Dessvärre kan jag inte hitta var de finns på hårddisken för att säkerhetskopiera dem.

  Jag får noga skaffa en hårddisk till. Alla genvägar lösenord dokument m.m. vill jag heller inte förlora. Tack för din hjälp

  Om jag vore du skulle jag köpa en SSD på ca 250gb + en kabel så du kan gör allt själv hemma.

  Exempel på kabel som du behöver


 4.  

  Kör programmet Minitool och ta en skärmdump, annars kan jag inte hjälpa dig.

   

  Ok, som du ser är disk 1 redan markerad. Nästa steg är att du klickar på copy disk, nästa val är att välja disk 2 klicka next, här kommer en varning om att all gammal data på den disken kommer att raderas, klicka på yes för att fortsätta, om du vill att kopian ska ha samma storlek så klicka på val nr2 annars klicka på next och sedan på finish, för att slutföra operationen så får du klicka på Apply uppe i vänstra hörnet, programmet startar nu operationen med att kopiera disken, efter en liten stund så kommer det upp en ruta som säger att han inte kan slutföra, klicka på starta om datorn, nu kommer Minitool att slutföra operationen före windows startar.

   

  Varning, allt som du har på usb disken kommer att raderas. Så har du något som du vill spara på den så lägg över det på ett annat media. 


 5. Jag har installerat MiniTool och Reflect och Acronics True Image.

  Alternativen att klona är 1) WINRE 2)System(C:/) 3TDBR_OS 4)HDB_DRIVER

  Är det bara 2) System C:/) som jag skall klona? Vad betyder det att nästan allt utrymme på 3)  och 4) är utnyttjat?

  Du ska clona/kopiera hela disken som windows ligger på (c:), heter troligen Disk 1.

  Du kan lägga upp en bild/särmdump på Minitool om du känner dig osäker, du kan använd windows egna skärmklippverkyget.


 6. Men om han installerar Windows 10 på den nyare datorn, försvinner produktnyckeln från datorn då. Och kan han installera den äkta på den gamla, eller ligger nyckeln kvar i datorn.

  Som sagt, en licens/nyckel gäller bara på en dator. Man kan inte skapa två licenser av en licens. Han får köpa en ny licens för den andra datorn.

×
×
 • Skapa nytt...